Hálózati megosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vettünk egy vezeték nélküli TP-LINK routert és szeretném megosztani a lakásban a fájlokat a gépek között. Egyik gépen xp másikon windows 7 van. Hogyan tudom megosztani a két gép között a mappákat? Próbálgatok hálózati kapcsolatoknál, de nem lát semmit. 😞
Segítségre lenne szükségem...Van 2 winyóm és az 1iket vagy annak egy mappáját szeretném megosztani,hogy a haverom át tudja tölteni magának ami kell... total commanderrel ez lehetséges???? Vagy milyen progi kell?
Van router közte?Mert azzal egyszerûbb.
össze lehet kötni 2 gépet lan háloval úgy,hogy közben mind2 gép külön-külön csatlakozik a netre is?
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Tesóm barátja elhozta a laptopját és nem és nem tudjuk összehozmi a gépemmel a lan-t.
A köv a helyzet hálókábel bedug.
Elkezdi bigyózni a kis jel a jobb alsó sarokba és azt írha hogy a kapcsolat korlátozott vagy nem lehetséges.
A két ping nem egyezik ha ez számít.
Aztán próbáltunk csinálni közvetlen hálózatot és neki nincs az a beállítás ami kéne.
PLs segítsetek.
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
sikerült mind a kettõn beállítani a nete:
1. gép -> 2 kártya: elsõbe net, második megy a wifis routerbe, onnan megy a másik gépre.
mind a kettõn negy a net, DE itt jön a bibi
az 1. gépen nem tudok FTP-re fellépni semmijen progival :S
a torrentezés megy
mi lehet a gond??
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
smc routerem van amúgy ha ez számít vmit😄
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Beállítás:
2 hálókárytás gép:
A helyi hálós hálókártya:
ip cím: 192.168.0.1
maszk: 255.255.255.0
Átjáró nem muszáj de megadhatod saját magát(192.168.0.1)
Ezután kijelölöd azt a hálókártyát, amit most beállítottál és az internetkapcsolatod ikonját és csinálsz egy bridget(híd) közöttük.
Másik gép:
ip cím: 192.168.0.2
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.0.1
Feltételezem, hogy mindkét gépen windows xp van.
Gigabyte 8VM800 LGA775 alaplap,1GB DDR2 zeppelin RAM 512 Mb DDR2 zeppelin RAM Nvidia Geforce 7600 GS 256Mb/128bit AGP,Intel Pentium D 2x3Ghz LGA 775,Maxtor 120 Gb & Maxtor 40 Gb Creative P5800 5.1
wan 2 gépem az elsöben 2 hálózati kari az egyik az alaplapban a másik PCI azon fut a net. A másik gépben 1 hálózati kari az alaplapon. A kérdés pedig lehetséges e, ha összekötöm a két gépet a másikon is fog menni a net és ha igen akkor hogyan állítsam be, big thx
Mind2 gépnen xp van és lehet h egy másik notebook is bekapcsolódna! Sza erre kéne nekem megoldás
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
de amúgy: Vezérlõpult->Hálózati kapcsolatok->új kapcsolat létrehozása
De azt ne várd, hogy magától kitalálja, hogy te most milyen tipusú szolgáltatást használsz, valamelyiket mindig alapértelmezetté kell tenni.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
#108 Nincsenek csapdái ennek a megoldásnak, ugyanis nem valószinü, hogy kivitelezhetõ. Vegyél egy Routert, ha ügyes vagy, már használtan is tudsz venni megbízhatót néhány ezer forintért.
Lehet hogy nagy hülyeség amit kérdezek, de azért megkérdezem. Az a helyzet hogy én meg néhány osztálytársam suliban az iskolai szerverre írkáltunk az egyik gyerek mappájába számunkra vicces dolgokat, amit ez a gyerek nem vett valami jól, és bepanaszolt minket a tanárnál, mire mi az összes üzenetet kitöröltük. Az lenne a kérdésem hogy a rendszergazda vissza tudja valahogy nézni hogy melyik géprõl írogattuk mi ezeket a szerverre?
Formula 1 Fan
Van itthon 3 gép, de egyiket se tudom összekötni a másikkal, pedig egyenes kábellel csatlakoznak netre, ezért vettem patch kábelt! az elején mûködött a dolog, de most sose tudnak csatlakozni, windowsok reinstall, de semmi! alapban miket kell csinálni hogy mûködjenek?? csak másolni szeretnék, de semmi, nem csatlakozik, mit kell és hogy beállítani???
Töltsük le az internetet!
Töltsük le az internetet!
Kövi problémám adódott: van egy routeres hálózatmegosztásom két gépre. UPC ADSL. elég sûrûn fordul elõ az a szitu hogy a nagy netezés közben eccercsak eltûnik az internetkapcsolat. ilyenkor ping-elni szoktam attól néha észhez tér de nem minden esetben. hol lehet a hiba? usrobotics 8001-es a router. Thx
ui.: mindkét gépen XP SP 2 megy...a pc-n prof, a laptopon home edition..leírtam minden szükséges adatot?
elõre is köszi a segítséget!
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
lenne egy kérdésem!
van egy hálozatunk 3 géppel,és az én gépemen a C vinyo is látható a hálozaton,mert a megosztás és biztonságban engedélyezve van!
Abban kéne tõletek egy kis segitség,hogy ezen a megosztott c meghajtón hogy lehetne egy mappát ugy "beállitani",hogy a megosztott c-n ne látszodjon ez a mappa!
Az lenne az eggyik megoldás,ha simán nem lenne látható ez a vinyó,és vele eggyüt ez a mappa se!
De én szeretném,ha meg lenne osztva a c,csak azt nem,hogy vele eggyüt az eggyik mappám is!
Elrejteni el lehet a mappát,és én is csak ugy látom,ha a w.commanderbe a beállitásokba bekapcsolom,hogy látszodjanak a rejtett mappák,és fájlok!
ilyenkor a rejtett cuccokat egy piros felkiáltó jellel jelöli a wcommander!
De ezt mások is bekapcsolhatják,hogy látszodjanak a rejtett dokumentumok!
Vagy nem?
Abba kéne segítség hogy van itt 3 gép
swichen keresztül meg van osztva a net, és nekik is van net, a lényeg hogy egymásnál való másolásnál a 2 gépen lehet másolni de az enyémrõl nem sõt még be se tudok lépni a többi géphez mert azt írja hogy "hely nem elérhetõ, lehet hogy nincs jogosultsága a hálózati erõforrás használatához"
AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3
és az új router kifele dinamikus IP-címekkel dolgozik, és a gép is, és minden más is mûködik, akkor tehát mûködnie kéne?
Egy másik kérdés, nem sürgõs: ha van egy külsõ winyó 2 USB és egy Ethernet csatlakozóval, akkor rá lehet kötni két gépre? És így megosztani "realtime"?
mer, mint értesültem monitorban már van ilyen
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Tehát, ha sima LAN-ként használnám a másik routeren keresztül, inaktív antenával, akkor elvileg mûködnie kéne?
Ha a wirellesen nincs beállítva hogy milyen user és passon keresztül csatlakozhat fel a szerverre,akkor nincs net..
Ha nem, akkor ezt is a cégnél fogják megoldani, mer halvány lila gõzöm sincs, merre van az a bizonyos szerzõdés. Azért kösz a segítséget.
Valszeg nincs beírva,igy nem is fog menni a net.
Nagyon jó lenne, ha vki tudna segíteni, mer egyhamar nem érjük el a céges emberkéket. Elõre is nagyon köszi.
Lehet minkettõnek ugyanazt akarja lehívni,és ezért nem tud IP címeket kiosztani.
Állítsd be kézzel az IP címeket.Az egyik legyen 192.168.1.1 a másik meg 192.168.1.2.
De ha eddig ment,akkor a switch is elszálhatott.
Egy számomra elég komoly problémával fordulok hozzátok.
A probléma elég 1szerûen hangzik: Össze van kötve nálunk két gép, méghozzá úgy, hogy egy switchbe dugtuk bele a modem és a két gép patchkábelét. A hálózat tehát úgy van megoldva, és az lenne a célja hogy a gépek külön-külön fel tudjanak csatlakozni a netre egy modemmel. Egymást nem látják de ez nem is lényeges. Ez így sokáig ment is, csakhogy egyszercsak a tálcán a jobb alsó sarokban kiírt egy ikont, hogy Nincs hálózat vagy korlátozott. Nem tudom mit csináljak vele, nem megy így egyik gépen se a net. Próbálkoztam hálózat javításával, de nem tudott új IP-címet létrehozni. A Hálózati beállításoknál 1ébként mind a két gépen csak egy helyi hálózati ikon van. Mi lehet a gond???
Nagyon sürgõs lenne hogy valaki válaszoljon!
Elõre is köszi
Üdv
Mért kapnak el mindig mikor a falra firk