COMMODORE rajongók ide

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
😊
(:

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Huszonöt éves a Commodore 64 <#worship> <#email>

Aquir
egy két játék olyan közülük, hogy ugye még alig lehet csinálni benne egy két dolgot, és vannak persze jók is, pl amit régen játszottam, de jó sok van belõlük, csak nem volt annyi idõm hogy mindet megnézzem😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

reaper4
jó kis oldal. majd átnyálazom 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Rip
Hát nemigen aktuális már, de talán az Eddie Kid volt.
Nem autókat kellett átugratni benne?

Vagy 4 év után már mindegy? 😄

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Aquir
nem tom mikortól volt meg a commodore-unk, de akkor úgy fogalmazok, hogy 5-10 éves koromban, mert pontosan nem tudom <#buck>

ollie
Ötévesen? Jujjdefiatalvagy... 😊

Aquir
rákerestem erre a topicra
+fav

Mostanában találtam meg jópár régi emlékeimet itt. király újra nyomni a játékokat amit még ötévesen toltam 😊

Aquir
omg 😄

érdekes link 😊 http://girls.c64.org

A VATERA-n találhatsz. Keress rá a C64 és/vagy a commodore szavakra.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Bogyi007
Keresek kazettákat c64-re

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

Na mi van? 2005...
Aze' hogy eggyesek nem kepesek visszaolvasni egy kicsit sem... 😊
Aramir
#112 😊

En ugy tudom hogy a DOC-ot atirtak. Valami 8.0-as verzio volt belole mar. A CoV-ban olvastam.
Hát nemtom, nekem +4-em volt, és senki sorstársnak nem volt meg, mindig a c64-es haverokhoz kellett átmenni jáccani. Leginkább ezért akartam elcserélni c64-re, de persze senki nem volt rá hajlandó. 😊)

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Aramir
Eszembe jutott mégegy istencsászár: Oil Imperium. Pár joystick tönkrement fúrás közben. 😊

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Nekem is az volt, volt arra is Elite. Viszont DOC az sajnos nem.

Aramir
Ja, de az Amiga hangja milyen nagyszám volt már abban az idõben.
Pc-n még max speeker volt, késõbb meg az Adlib, de az sem ért a közelébe.

Ja, ugyanaz volt Plus/4-en is mint C64-en. Hat igen, a SID-et nem tudta elnyomni az idok folyaman meg az amiga se.
Aramir
Kár, a zenét leszámítva 100%-os konverzió volt 😊

Aramir
Inkább a demokészítés volt a divat, sajna a játékokat nem "ezrével" írták át 😞
Mindegy, így is jókat szórakoztam a géppel, a Wizzard of Wor pl sokkal jobb volt +4-en, mint C64-en 😊

barret
Én nem tudtam megszerezni...
Haver meg tolta a C-64-en.
Még mindig hallom a Kékduna keringöt...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Aramir
Persze, tudom, ketten is átkonvertálták és a Csory féle verzióban bugos volt a mentés. Csak hirtelen az a szó jutott eszembe, hogy "kiadás" 😊

Ja. jól emlékeztem:
http://plus4.emucamp.com/sd.php?pid=13415

ollie
Nekem a kedvencem a Dragonlance TSR szerepjáték sorozat volt C64-re.

ollie
Nem adták ki, hanem átkonvertálta valaki fû alatt. Ez volt a divat egy idõben plus/4-re, ezrével konvertálták a játékokat C64-rõl, persez nem legálisan.

Aramir
Icicle Works, Boulder Dash <#eljen>

Aramir
Hmm-hmm.. Akkor én mivel játszottam vagy fél évig +4-en, ha arra nem adták ki az Elitet? 😄

barret
Nekem csak az Icicle Works tetszett,és a Rockman!
Sajnos +4 -em volt,Elite kilove...😞

Bérbe vehet? reklámfelület...

Best of: Quasimodo, Icicle works, Who dares wins, Saboteur, Elite, Iron lord, DOC. Meg még vagy 200 db, aminek már a nevére se emléxik az ember. 😊

lck
Télleg nagyon jó volt, de HL2 se kutya!
lck
Ezek voltak a kedvenceim:
Wizard of War, Impossible Mission II

Életem elsõ játéka amit saját géppel játszottam: a Ski -volt. ( Sielni kellett, mindíg csak 2 pályát tudtam megcsinálni. )

Irtam basic-ben ( gépi kódu betétekkel !!! ) saját tetris-t meg kockapókert. Napokig játszottunk a haverokkal.
Azért azt is tegyük hozzá hogy a mai hardverek nem kicsit bonyolultabbak egy C64-nél, és nem kicsit nehezebb átlátni a kódot, optimalizálni hardverre (nameg ugye melyikre a sok közül). Manapság már nem kivitelezhetõ a teljes optimalizáció, de ezzel nem is lenne semmi gond ha legalább ésszerû határok közt valamelyest törekednének rá. A baj ott van ha még csak meg se próbálják, akkor születnek olyan kódok mint az Ultima 9, aminek semmi hw nem elég.

mesor
Sziasztok!
Nekem a C64 volt az elsõ komoly gépem amivel játszani és programozni lehetett. Felejthetettlen perceket szerzett nekem az a kis gép pedig viszonylag késõn 1993 tájékán szereztem eggyet belõle. Olyan játékok jelentek meg rá amelyeknek hatalmas hangulatuk volt. Egyik mai játéknak nincs olyan hangulata. Egyébként is ma már a C64-es játékok többségének adaptációját játszuk a PC-ken.
Isten volt a C64!!!!!!!!!!!!!!<#worship>

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

Aramir
Megkésve, de azért válaszolok 😄

http://plus4.emucamp.com/

Mondom igy karacsony alkalmabol, mivel most boven van idom, megnezem hogy az "evek" folyaman milyen topic-okat nyitottam. Hol vagytok Commodore, TV Computer, Spectrum, Enterprise Tulajok???

Beszelgessunk egy kicsit, nosztalgiazzunk! Irjunk elmenyeket ezekkel a gepekkel kapcsolatba. Vagy valami. Es ne csak Commodore tulajok!
BaLeeX
Amikor kéri a következõ oldalt, akkor alt+szám (nálam C64-nél alt+8) és ott kell bedani neki a 2. lemezt és megnyomni egy gombot.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

doncarlos
Hi! megint én! letöltöttem .prg kiterjesztésû c+4 játékokat,de nem ismeri fel a vice....? Mi ismeri fel? Hogyan kell 2lemezes játékokat betölteni?

doncarlos
Nem tud véletlen vki egy c+4 emulátort pc-re? Neten hogy jelzik a c+4-et? Játékokat honnan lehet letölteni? thanx!

doncarlos
Nem tud véletlen vki egy c+4 emulátort pc-re? Neten hogy jelzik a c+4-et? Játékokat honnan lehet letölteni? thanx!

BaLeeX
Hát igen.
Ez volt egy jó dolog abban a gépben, hogy az volt a király aki a maximumot ki tudta hozni belõle és tényleg profi játékok születtek rá, fõleg a vége felé.
Egy dolgot bánok, hogy a magyar fejlesztésû doom szerû játékról lemaradtam, mert addigra már nem volt meg a gép. 😞
Mai játékokat nézve meg mi a tencencia:
Minél gyorsabban megírják a játékot, majd a hülye user úgyis megveszi pl. a HL2 miatt az új videókártyát, meg memóriát, meg processzort. A programozói tudás meg egyre inkább háttérbe szorul. 😞

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

nemcsakfeel
Emlékszem amikor megírtam C64 re rajzprogramomat mekkora szám volt.. azóta állítom kevesebbet programozok, mint azokban a szép idõkben.
A sprite csodálatos dolog volt!!!! Nem tudom ti mennyire használtátok,.. de nekem pl. pc-n az váltotta ki a rosszallásomat hogy nem tudok spriteokat programozni. ( hol volt még directX, vagy Ogl 3d modellekkel, texturákkal ... )
Én úgy tudom hogy a legtöbb játék máig c64re készült.. ( legalábbis pár éve még így volt ), pedig nem lehetett bõvíteni igazából epromon kívül. A
zóta mindenki bõvít, fejlesztõ eszközök minden kis cismbók kezében vannak és mi az eredmény? Egy sor hulladék program.

C-64

*hihi ** *

SoDI---
de igen, csak nem törvényesen 😊

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Csudri
???

alkohol.freeblog.hu Mi csak õszinték vagyunk, de nem állatok!

PP 06,es fut rajta a Battlefield.
Csudri
Most viszont nem kapsz egy király gépet egy nyár alatt megszerzett zsugából!

alkohol.freeblog.hu Mi csak õszinték vagyunk, de nem állatok!

A Sprite az egyszerû, primitív ;-) gépeken (C16, Plus4, IBM PC stb...) valóban szoftveres utánzása a C64-en és Amigán is megtalálható videochipbe épített hardvernek 😊