BIOS Tuning!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Nekem DOS alatt futtatható BIOS frissítõ programra lenne szükségem!
Tud valaki ajánlani?
Az alaplapom MS6117 és sem az MSI sem pedig az INTEL honlapján nem találok programot!(Semmit)
A segítséget elõre is köszönöm!
Nekem DOS alatt futtatható BIOS frissítõ programra lenne szükségem!
Tud valaki ajánlani?
Az alaplapom MS6117 és sem az MSI sem pedig az INTEL honlapján nem találok programot!(Semmit)
A segítséget elõre is köszönöm!
hola! gondoltam benézek és kérdezek...bár régóta megvan ez a gépem (aláírásban) de még mindig hasít a játékokban 😊 a 6400 es black editiont viszont nem tudom húzni...mármint a szorzóját nem tudom állítani 12es szorzóról felfelé...pedig már az alaplapnak volt egy biosfrissítés is...:\ a front side bus órajelét tudtam állítani , de azt is csak 225 ig...és az ugyebár nem csak a procit állítja, 225 felett meg elég instabil lesz a rendszer...szal tud valaki vmilyen megoldást arra, hogy lehetne a proci szorzóját feljebb állítani? jahm és két alaplapban is volt már...az elõzõ msi volt...és ott sem tudtam állítani...szal pls , ha vki tud erre vmilyen megoldást, az írjon!
FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook
Megoldottam a dolgot,ctrl+f1 el lehet elõhozni a speciális beállításokat,
2 ghz rõl felhúztam a procit 2.4 re, de nem tapasztaltam túl nagy teljesítmény növekedést, szal inkább hanyagolom a témát
2 ghz rõl felhúztam a procit 2.4 re, de nem tapasztaltam túl nagy teljesítmény növekedést, szal inkább hanyagolom a témát
kösz de a legúbb bios már frissítve van szal valami más lehet a probléma
:I A gyártó honlapján is ott van a friss bios, létezne hogy azzal se lehet fsb-t meg szorzót állítgatni ??
:I A gyártó honlapján is ott van a friss bios, létezne hogy azzal se lehet fsb-t meg szorzót állítgatni ??
Hy! Egy am2 amd 3200+ procit akarnék húzni, ami egy gigabyte alaplapban van benne, de a bios semmilyen beállítást nem támogat!
Frissítettem az alaplap telepítõ cd jével, de semmi változás.
Lehet ezzel kezdeni valamit ?
Frissítettem az alaplap telepítõ cd jével, de semmi változás.
Lehet ezzel kezdeni valamit ?
Esetleg ha elõtte biztonsági mentést készítenék? Gondolom, ha már be sem kapcsol a gép ez semmit sem ér:S
A bioscserét ajánlatos szakemberrel megcsináltatni, mert nagy a hibafaktor és nagyon nagy a tét is!
Hello!
Hallottam olyanról, hogy az Ati 9550-es szériát lehet tuningolni 9600XT szintjére bioscserével. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire veszélyes, mert ugye egy bioscsere az egész alaplapot is tönkrevághatja. Elõre is kösz a választ!
Hallottam olyanról, hogy az Ati 9550-es szériát lehet tuningolni 9600XT szintjére bioscserével. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire veszélyes, mert ugye egy bioscsere az egész alaplapot is tönkrevághatja. Elõre is kösz a választ!
nForce2-nél ha a memória/FSB asszinkronban van, akkor lassabb a memóriakezelés, hiáb megy a memó magasabb órajelen, attól még lehet a gép lassabb.
Próbáld ki. HA választható az arány, akkor tutira fog menni szerintem, legalábbis nem a ramon fog múlni, hanem csak a procin. Az ASUS lapon biztos nem múlik, mert általában nagyon jól tuningolhatóak.
Ha mondjuk van 5:4, akkor 237:200 is lehet.
Amúgy rosszul írtam az elõbb, mert 4:3-nál 200:150 lesz, vagyis húzva 250:200.
Amúgy rosszul írtam az elõbb, mert 4:3-nál 200:150 lesz, vagyis húzva 250:200.
Ez az amit nem tudok, nézd meg. Ez gyártótól ill chipsettõl függ. Az enyémben lehet állítani több fajtát is.
FSB-je a procinak van.
P4C-nek 200 az FSB-je (800 a memória felé), a ramnak meg 200 a frekvenciája (mivel DDR, ezért 400).
Ha az FSB-t emeled, akkor szinkronban emelkedik a memcsi frekije is. Azt kell megnézni, hogy az FSB meg a memória tud e asszinkronban menni, tehát mondjuk tudod e pl 4:3-ra állítani (ekkor 200-as FSB-nél a memória 133). Na ez után fel tudod húzni az FSB-t egész 267-ig, mert akkor fog menni a memcsi 200-on megint.
P4C-nek 200 az FSB-je (800 a memória felé), a ramnak meg 200 a frekvenciája (mivel DDR, ezért 400).
Ha az FSB-t emeled, akkor szinkronban emelkedik a memcsi frekije is. Azt kell megnézni, hogy az FSB meg a memória tud e asszinkronban menni, tehát mondjuk tudod e pl 4:3-ra állítani (ekkor 200-as FSB-nél a memória 133). Na ez után fel tudod húzni az FSB-t egész 267-ig, mert akkor fog menni a memcsi 200-on megint.
Hát addig bírod húzni, amíg bírja a ram. Tehát ha PC3200-es, akkor 400MHz-ig, stb. Persze megpróbálhatod magasabban is, de az sok mindentõl függ (ram márkája, proci húzhatósága, stb). Azt ne feledd, hogy a fsb-t és a ramot csak egyszerre tudod állítani, függetlenûl egymástól nem! Persze sok márkás ramot a névleges freki fölé is tudod húzni, de kérdéses, hogy meddig fogja bírni.
"persze a ramtól is függ."
Igen, igen, ezzel én is megvívtam a harcot, de ha egyszer bekonfigolod, király!
Igen, igen, ezzel én is megvívtam a harcot, de ha egyszer bekonfigolod, király!
A biosban az FBS-t kõ feljebb venni. Általában 20%-os emelést még simán visz mindegyik (tehát 100-ról 120-ra teheted). De persze a ramtól is függ.
na most
izé
hi
az a problema
hogy van egy cel 2.4
és ezt hogy kõ húzni ?
szal milyen opciót állicsak át ?
izé
hi
az a problema
hogy van egy cel 2.4
és ezt hogy kõ húzni ?
szal milyen opciót állicsak át ?
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
A proci es a ramok tunningolasan kivul van meg ezer dolog ami befolyasolja a gepet. Ezekrol irna valaki valamit, hogy mire erdemes odafigyelni? Foleg jolenne a mostansag futo NF2 alaplapokhoz.
Koszi
Koszi
Hát olyat sajnos nem tudsz letölteni. Max bios frissítést tudsz csinálni. Vagy finomhangolás a biosban.
Repatarurgyán
Nektek nem adtak hozzá User's Guide-ot?
Mert elvileg mindegyikhez járna egy, abban meg részletesen le van írva.
Mert elvileg mindegyikhez járna egy, abban meg részletesen le van írva.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Én inkább az kérdezném, hogy van-e egy jó honlap, fórum ahol jól, részletesen, akár kezdõk számára is érthetõen le van írva, hogy az abit alaplapok soft menujében hogyan lehet a gépet tuningolni. Köszi.
Na jó:
CPU Setup ->
-CPU Operating Speed: User define vagy amid épp van
-FSB Rate!!: A legfontosabb. Sokkal inkább az, mint a CPU órajele. Mindenképp állítsd 4:4.1-re, ha tudod (az alapból 133MHz-es Coppermine a legjobb rá). Így egy alapból csak 100MHz-s, de mondjuk 1GHz-en felül levõ PIII-at simán lenyom pl. egy 866MHz-s, de 133MHz FSB-jû Coppermine. Az órajel nem minden, sõt! Minél magasabb az FSB, annál nagyobb az AGP mûködési sebessége is (nem mindegy, hogy 4x100 vagy 4x133 MHz...), a RAM-ról már nem is beszélve.
-CPU Power Supply: Default-ról emeld apránként, míg stabil nem lesz a cucc (vagyis nem fagy le tesztelés közben a 3DMark, a játékok)
-In-Order Queue Depth:4.
Advanced Chipset Features ->
-SDRAM CAS Latency: 2 (mindegy, mit pofázik a BIOS, mert ha nem fagy így a gép, akkor maradhat)
-SDRAM Cycle Time: 5/7
-SDRAM RAS to CAS Delay: 2
-SDRAM RAS Precharge Time: 2
Ha jó a CPU-d, akkor ez akár több is lehet, mint 15% teljesítménynövekedés.
CPU Setup ->
-CPU Operating Speed: User define vagy amid épp van
-FSB Rate!!: A legfontosabb. Sokkal inkább az, mint a CPU órajele. Mindenképp állítsd 4:4.1-re, ha tudod (az alapból 133MHz-es Coppermine a legjobb rá). Így egy alapból csak 100MHz-s, de mondjuk 1GHz-en felül levõ PIII-at simán lenyom pl. egy 866MHz-s, de 133MHz FSB-jû Coppermine. Az órajel nem minden, sõt! Minél magasabb az FSB, annál nagyobb az AGP mûködési sebessége is (nem mindegy, hogy 4x100 vagy 4x133 MHz...), a RAM-ról már nem is beszélve.
-CPU Power Supply: Default-ról emeld apránként, míg stabil nem lesz a cucc (vagyis nem fagy le tesztelés közben a 3DMark, a játékok)
-In-Order Queue Depth:4.
Advanced Chipset Features ->
-SDRAM CAS Latency: 2 (mindegy, mit pofázik a BIOS, mert ha nem fagy így a gép, akkor maradhat)
-SDRAM Cycle Time: 5/7
-SDRAM RAS to CAS Delay: 2
-SDRAM RAS Precharge Time: 2
Ha jó a CPU-d, akkor ez akár több is lehet, mint 15% teljesítménynövekedés.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Hi! Az lenne a kérdésem mit és hogyan kell állítgatni a biosban, hogy megnöveljem jól a gépem teljesítményét (Abit ST6)??? Azt hallottam, 10-15%os gyorsulást is el lehet így érni....help plíz!!!