Felszállásra kész a maglev vonat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is láttam egy ilyen transrapid vonatot asszem a Technika Krónikája c. könyvben.

A sín és a vonat együttesen gyorsítják fel fel a vonatot, mégpedig úgy, hogy a vonat alján és a sínen a pólusok felváltva vannak elhelyezve, és amikor halad, a vonat és a sín pólusai taszítják egymást a következõ pólus viszont ellentétes, tehát elõre halad, viszont mielött odaérne megfordítják a polusokat, és így elsiklik afelett a következõ felé. Kicsit hülyén írtam le, képpel egyszerûbb lenne:)

Bonewerkz
egyebkent a kinaiak csak akkor lesznek gazdasagi nagyhatalom, ha 1:atomot nyomnak izraelre/vagy 2: legalizaljak a zsido vallast kinaban, igy aztan a toke bearamolhat az orszagba

Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktõl a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe elõtt.

Bonewerkz
40-45?!! allat gyors!:)) a tiszaloki villam, az az igazi! debrecen tiszalok masfel ora:))

Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktõl a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe elõtt.

3P
En meg felulok a jo oreg Diesel mozdony altal huzott szerelvenyre es 3,5 ora latt, mar BP-n is vagyok, pedig kozuton is csupan 150 KM a tavolsag. Igy ez elkepeszto 40-45 km/h atlagsebbesseggel repeszt...
Kinaban mar 10x-esenel tartank, meghogy kina van elmaradva??? Lehet, de akkor mi sajnos sokkal jobban. :(

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

NasaTm
Transport Tycon Rulla :)))

\"Abban a varban emberek, abban a varban ki lakik ?\"

GregSB
azaz, jól mondod, TTDLX :))

gz8
Ha érdekel valakit a dolog, itt olvashat róla, igaz, hogy angolul...

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

TTDLX:)
papabear
Már évtizedek óta foglalkoznak a mágneses lebegtetéssel/gyorsítással, úgy látszik a technológia most lett kiforrott/kifizetôdô. (Már éppen ideje volt.)
És pont kínában? Nagyon hamar ôk lesznek a vezetô gazdasági és politikai hatalom a Földön, az usa meg európa mehet kérni és jelenteni hozzájuk...
Dzsini
nem csak az építés költsége... az egész technológia, a tesztek, a jármûvek....

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szivesen letesztlném :o)
Dzsini
le van az árnyékolva :)) ekkora mágnesek a fogtömést kiszedik belõled ha közvetlen megkapod :))))

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lion
ez a nem egyszerü...

braindance
Na, ezen vidd a reptérrôl az üzleti negyedbe a floppyd... :)
Dzsini
rulez :) de én úgy tudtam, hogy kis távolságon Japánban már mûködik egy ideje MagLev... valamelyik repülõtér és a város között... (vagy az monorail? )