hûtés

Oldal 1 / 99Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wesker24
Azt szeretném megkérdezni hogy egy Core I7 920-as procihoz milyen CPU Coolert ajánlotok ?

E közül a 3 közül valamelyik ?

1. CoolerMaster Hyper 212 PLUS
2. Zalman 9900 MAX
3. Scythe Mugen 3/ Ninja 3

üdv mindenkinek.. Olyan hûtõt keresek ami alá befér 4 db ilyen
memória

Noctua NH-C14 alá nem fér be, szerintem!

elfelejtettem. arra kell figyelni, hogy elég nagy méretû és csak alacsony (normál) magasságú memória megy be alá.
Most vettem egy beQuite Dark Rock Pro 2-t. Nagyon jó kis cucc. Semmi hangja nincsen normál használat mellett és 3770k-t 4,4Ghz-ez 60fok fölé nem engedi még stressz teszt alatt sem és akkor is még szinte alig hallható a hangja teljes fordulat mellett.
Reménykedtem, hogy a tapasztalatok mást mutatnak. Nem hiszek a reklámoknak. :)
Viszont teljesítményügyileg egy hyper 212 evo környéki hûtõt keresek, így nem tudom, hogy jön egyáltalán elõ a tx3. :) Egy AMD FX 8120-ast kéne hûteni, és nem elképzelhetetlen, hogy húzni fogom, ha végre találok egy normális hûtõt bele.
[NST]Cifu
Ha azt írják, hogy max. 148.5mm, akkor elég esélyes, hogy egy 159mm-es hûtõ nem fog beférni, nem tudom, hogy jön egyáltalán elõ a kérdés. :)

Javaslatok:

CoolerMaster TX3 (136mm)
Arctic Cooling Freezer 13 (123mm)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy CoolerMaster Elite K350-es házba (200 x 424.6 x 479.5 mm) vajon beleférne egy Coolermaster Hyper 212 EVO (120 x 80 x 159 mm) processzorhûtõ? A ház leírásánál az van, hogy Maximum Compatibility CPU cooler height: 148.5mm / 5.8 inch, de érdekelne, hogy ez a valóságban mennyire mérvadó, vagy azért pont be lehet oda préselni egy 160mm-es hûtõt.
Ha viszont nem fér be, akkor tudna valaki ajánlani egy ilyesmi teljesítményû procihûtõt, ami befér? Köszi a válaszokat!
Sziasztok segítséget szeretnék kérni most raktam fel egy új hûtést a procimra am intel 3 2.9ghz s van egy érték valami pch s 75 fokos mit tegyek köszi elõre is

[NST]Cifu
Idézet a hirdetést posztjából:

- Mi az értelme?
1. Jó kérdés, nincs korrekt válasz.... :D

Azt el kell ismerni, hogy merész elképzelés, de azt is hozzá kell tenni, hogy ha egy kicsit elõrelátóbb, akkor legalább arra gondol, hogy egy házzal együtt kivitelezi, ami megtartja a hûtést, és akkor legalább rá lehet mondani, hogy használható, életképes hûtés.

Azért "kókányolt sz@rnak" nem nevezném, inkább "proof-of-concept" (~az elmélet bizonyítására szolgáló teszt).

davidka003
LINK

Vicces, hogy vannak ilyen emberek akik ennyire nincsenek tisztában a dolgokkal. Kókányolt szar és 85-ért adja.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Helló
Ugye megvan az új gép. Feltettem a speedfan-t, h nézegessem mi van. Aztán beállítottam.
Olyan érdekességre figyeltem fel, h a vid kari terhelés alatt melegszik 60°C-ig és aztán már nem melegszik tovább. A ventilátort pedig nem tekerte fel automatikusan. A speedfannal vezérelve megoldódott a dolog. Csak számomra ez meglepõ, h azok a ventilátorok, amik 4400RPM-en is tudnak pörögni, azok minek pörögnek 2000-en alapból, amikor már 60°C-os a kártya.

A hõmérsékletekre rákerestem korábban, de semmi ultimate oldalt nem találtam. Annyit tudtam leszûrni, h a 40-50°C maghõmérséklet jó évekig. A 60+°C-tól már lehet kezdeni aggódni, mert csökken az élettartam.
A Tcase a maximális hõmérséklet.
De milyen feltételek mellett max? Tönkremegy a CPU ennél? Nem szabályozza vissza a teljesítményét a károsodás helyett? A Tcase-hez ugye a magok hõmérsékletét vegyem figyelembe?

Hello mindenkinek.
Gépadatok: alaplap: ASUS P4P800S-X, Proci (régi): Celeron D345, VGA:ATI Radeon 9600, 1,5G RAM és egy 300W táp.
A story a következõ. Le kellet cserélnem a régi procit (fent írtam) mert a saját inkompetenciámnak hála letörtem egy lábat lóra. Óriási baj nem történt, még 1 évig gond nélkül tette a dolgát. De mostanában elkezdett köhögni a lelkem. Üresjárásban 60-70C fok között próbált dolgozni, persze ehhez hozzá jön a nyár is de ez akkor se az üzemi hõmérséklete. Jobb esetben fél órát tudtam játszani és lefagyott. Gondoltam úgyis a végét
járja a proci, lecserélem mielött valami más is be adja az unalmast a gépben. Megvettem az ujjat (Pentium 4 3Ghz, 800FSB, L21Mb) és újrahúztam a gépet mert 1.már rá is fért 2 hogy a saját chip készletét hasznájla. A napokban végeztem mindennel és akartam tesztelni a procit de ugyanúgy nem bír ki tovább max fél órát és lefagy. A vicc az hogy üresjáratban 55-60C
között dolgozik és ha bármi mást csinálok játékon kívül gond nélkül végzi a dolgát, sõt ha nagyon felszökne a hõmérséklet (60C fölé) és abbahagyom az aktuális dolgom percek alatt visszahül de fél órán át nem tudok tovább játszani. Nincsenek atomerõmûvet igénylõ játékaim, jelen esetben a KOTOR. Kérdés: Miért fagy le a gép a proci csere ellenére is? és annak elleénre is hogy a hõmérséklete és a hõingadozása már sokkal barátibb. Jobb hûtés kéne? vagy nagyobb táp? vagy memoria? Elõre is köszi a válaszokat.
[NST]Cifu
Hát akkor lehet, hogy bölcsebb lenne egy kicsit visszavenni a feszbõl és a tuningból... :\

23 fok, a hûtõ pedig nem rég lett felrakva így a paszta se több mint 2-3 hónapos.

Asus M5A99X EVO, AMD 955 BE 3.8GHZ OC,4x2 GB G.Skill 1600 MHZ kit,Gigabyte GTX 560ti OC(950mhz/2150mhz),Gigabyte Super-B E570 Windows 7 x64

[NST]Cifu
Elég magas hõmérséklet, én ahogy most nézegetem ennek a procinak olyan 62°C maxot javasolnak. Lehet, hogy újra kéne pasztázni. Egyébként milyen szobahõmérséklet mellett tesztelted?

Hozzáteszem, ez elég extrém tuning...

Sziasztok!
Van egy Antec Kuhler H2O 620-am, és azt szeretném megkérdezni h normális-e ,hogy 10perc Linx után már 68 fokot ver a proci?(AMD 955 C2 3.8Ghz 1.50v)

Asus M5A99X EVO, AMD 955 BE 3.8GHZ OC,4x2 GB G.Skill 1600 MHZ kit,Gigabyte GTX 560ti OC(950mhz/2150mhz),Gigabyte Super-B E570 Windows 7 x64

aaron12
Szerintem egyet felrakok az oldalára + egyelõre egyet hátulra. Sajnos az elejére nem lehet :S
Kösz a segítséget! :)

Sziasztok!

Szerintem a tápegységet sem ártana kitakarítani, meg még a végén megfõ a sok lerakódott portól.
Hasonló házam volt nekem is, a jobb hûtés érdekében még elõre is barkácsoltam be egyet ami szintén befújta a levegõt. Valamint oldalra és hátra is, tettem, lényegesen javult a gépház szellõzése.

Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

Szia!

Látom a gépházad oldallapjára lehet felerõsíteni 120mm-es légkavarót is, oda esetleg befújásra mehetne egy ilyen, hátra, kifújásra pedig a 80mm-es helyek egyikére mehetne egy ilyen, vagy kettõ ahogy a pénztárcád engedi.

Illetve még egy kisebb trükk, a pci slotok helyén lévõ kis takarólemezeket esetleg leszedheted segítve ezzel eltávozni a meleg levegõt.

A gépházad elejébe nem lehet ventit beépíteni?

Vagy még itt érdemes körbenézned... ;)
aaron12
Valamit elfelejtettem, így néz ki a gépház:
Elsõ kép
Második kép
Harmadik képNegyedik kép

aaron12
Üdv.

Adott a számítógépem és a szobám, amelyek nem igazán kompatibilisek egymással, ugyanis egy kis szobáról van szó, a számítógép pedig igen gyorsan felmelegíti azt, így mindkettõ dolog kellemetlen. Semmi extra hûtésem nincs, viszont abban bízom, hogy valaki itt tudna segíteni abban, hogy milyen olcsó, +ventivel tudnám kellemesebb hõfokra hûteni a gépet. Nem szánok rá sok pénzt, maximum €1,5, tehát valami low-cost cucc kéne.

Elõre is köszönöm!

Balumann
Sziasztok!
Van egy ilyen GT 240-es videókártyám, amin ez ez a hûtõ (vagy ez a plus) volt rajta, ami sajnos megállt. Megkérdeztem több üzletben is, és sehol sem kaptam hûtõt hozz (univerzálist tudtak volna adni valami 7-8e Ft-ért, az meg nem éri meg).

Mit tudok ezzel csinálni szerintetek? Egyik helyen azt mondták, hogy szerezzek rá párszáz Ft-ért egy egy kb. 7 centis ventrit, és kész (hûtõborda meg marad). Ez tényleg jó megoldás? :S
Ha igen, akkor hol tudok szerezni szerintetek, vagy mit javasoltok?

Jah oké. Félreértettem. Maradok akkor a TX3-nál. Köszönöm a segítséget.
pxxl
úgy értettem, ami áll az alaplapon, és hátra fújja a levegõt, ahol kiszippantja egy 12-es venti a meleget.

All hail the double x!

Illetve fekvõ a TX3-as azt akartam írni. Tehát vízszintesen fújja a levegõt, ellentétben a jelenlegi Arctic 13-asommal.
Csak azért,mert még nem fúrtam ki,s inkább amellett döntöttem,h veszek 1 széleskörû kompatibilitással rendelkezõ hûtõt (ami vízszintesen fújja a levegõt),s veszek még 1 12 cm-es Spire rendszerhûtõt a gépházam oldalába,h szívja ki a levegõt a proci mellõl. CM 335 U 1ébként a házam.
A TX3 is álló nem ? Amd esetében persze. Csak mert pont az lenne a lényeg,h ne függõlegesen fújja a levegõt,mert ugye nincs a gépházam tetején szellõzõ. A videók alapján mindig a memóriával merõlegesen voltak feltéve az alaplapokra,tehát vízszintesen.

De mindenféleképpen kellene valami megoldás,mert ez nem jó,h 70-80 fokra felmegy a procim hõmérséklete emiatt az Arctic hûtõ - szar gépház szellõzés miatt.
pxxl
én mindenképpen a TX3-at venném, nem szeretem a vízszintes hûtõket, az állóból egyszerûbb kifújatni/szívatni a meleg levegõt.

All hail the double x!

A Cooler Master Hyper TX3 Evo és a Cooler Master Vortex Plus közül melyik a jobb hûtõ ? Melyiket vegyem meg ?
Köszi. Akkor nem tudom miért lehet az,h alap órajelen,alapfeszen felmegy 66 fokra a hõmérséklet... Nem értem egyszerûen. Lehet az,h gyárilag hibás legyen ilyen tekintetben egy processzor ??? Nem hiszem el.
A magok hõfoka mérvadó többnyire, a kupakhõ rendszerint kevesebb.
A hõmérsékletmérésnél a CPU vagy a CPU magok hõmérséklete az irányadó ? Tehát melyikre vonatkozik az adott gyártó által megszabott maximum hõmérséklet ? A magra,vagy magára a CPU-ra ?
pxxl
ja ahhoz még ház sem kell. egyel kevesebb gond :D

All hail the double x!

Corsair H80 pl... :D

Vagy ha a pénz nem számít, és tuning rekordokat akarunk döntögetni, akkor folyékony nitrogén... :DD
pxxl
"Esetleg valaki valamilyen jobb alternatívát tudna ajánlani?"

vízhûtés :D

All hail the double x!

Úgy döntöttem,h kifúrom,s ha nem jó,akkor veszek bele 1:
Cooler Master Hyper TX3 EVO CPU hûtõt,s 1 Coolink 12cm 800-1700rpm cooler Swif2 120P hûtõt oldalra,felülre,ami talán kiszívja a levegõt a hûtõm fölül. 335 U Elite házam van ebbe lent van a táp,tehát talán jó megoldás lesz ez. Esetleg valaki valamilyen jobb alternatívát tudna ajánlani ?
Csak mert nemrégen vettem a jelenlegi gépházamat,s még talán túltudnék rajta adni 6-7-ért,de akkor inkább kifúrom!:)
pxxl
miért ne lehetne lukat ütni a ventinek :) nem fog összeesni emiatt a ház. de hamár ùgyis akarsz másik házat akkor meg nem mind1 hogy szétvágod vagy sem? :D

All hail the double x!

Jah és a szervízbe meg is mutatta a csávó,h bekötött 1 nagyon kis teljesítményû ventilátort,ami elfért a kezébe,benyomtuk a prime95-öt,s odatartotta a hûtõ,gépháztetõ közé,s kifújatta onnan a levegõt,s 10 fokkal kevesebb volt a hõmérséklet.
Szervízbe tette fel profi szakember,s másodjára is visszavittem neki,s rárakott még 1 adag pasztát a biztonság kedvéért. De a probléma 99%-ban ott van,h nincs szellõzõnyílás ott ahol kellene ---> megreked a levegõ. Most visszavettem auto fesz-re,s 75 fokra melegszik fel. De ugye a meleg levegõ felfelé áramlik,s a gépházam tetején a hûtõ felett nincs irány,amerre kimehetne a forró levegõ,s ottmarad,s úgy már hûtheti a venti világnak,ha megreked a levegõ. Nagyon gondolkozok azon,h veszek új gépházat,mert senki nem reagált a topikokba arra,h ki lehetne-e fúrni a gépház tetejét.

Meg mellékesen megjegyzem,h megnéztem,h stabilan van-e felszerelve a ventilátor,s nem mozog,tehát stabilan van. Csak azért mert olvastam,h ez is probléma lehet. Jah meg egybõl forró lesz a terhelésre a ventilátor,tehát ez is azt támasztja alá,h átveszi a rézcsöveken a hõt,tehát vezeti a hõt,azaz jól érintkezik.
franc0
Ott valami kurva nagy gebasz van, ennek a hõmérsékletnek a közelébe se kéne mennie.
Biztos, hogy jól tetted fel a hûtõt?

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Viktorr
Mindenesetre levettem a háznak az egyik oldalát is,hogy jobban szellõzön,köszi!

Még annyit kihagytam,h a lényeg az azon van,h nem lehet valamiért ennél a hûtõnél AMD esetében vízszintesen felszerelni. Ez a lyukfúrás téma nagyon hülyeség,lehetetlen ?
Hello!
Egy kérdéssel fordulnék felétek. Van egy M5A97 PRO Alaplapom,rajta AMD 955 BE,s azon pedig egy Arctic Cooling Freezer 13 ( NEM a pro verzió,csak a sima). S sajnos rossz házat vettem,mert ez nem szellõzik fent,vagyis nincs légkiömlõ nyílás rajta. S mindenhol azt hallom,látom fórumokba,h nem lehet AMD-nél csak fel,vagy le fújatni a levegõt ezzel a hûtõvel. A kérdésem pedig az lenne,h mit tehetek ? Vegyek új gépházat,vagy új hûtõt ? Vagy fúrassak szakemberrel lyukakat ? Vagy mit tegyek ?
Azért (szó szerint) égetõ a gond,mert minden játéknál 80-85 fok fölé megy a hõmérséklete alap órajelen,még tuning nélkül. (3.2 ghz) Arról meg nem is beszélve,h azért vettem a hûtõt bele,h tuningolhassam. Alaphõmérséklete is 50-55 körül van...
Nincs mit... :D

proci hûtõnek ajánlom a cooler master hyper tx3 evo-t, hyper 212 evo-t, vagy scythe mugen 3, vagy esetleg a noctua termékeit, persze attól függ hogy mennyit akarsz rászánni.
Szvsz jobb volna ha bent maradna az optimális szellõzés miatt.

Szemléltetésként:
Viktorr
Értem,és szerinted szükség van erre a ventillátorra,vagy kikapcsolhatom?
Nyomja be a levegõt a gépházba.

Két lehetõség van erre. Az egyik az hogy közbeiktatsz egy ellenállást, vagy beszerzel egy ilyet...
Viktorr
Sziasztok!
A gépházam Kolink FC-CL07A típusú,kérdésem,hogy hol lehet a házba épített ventillátor sebességét csökkenteni?

Köszönöm a kimerítõ választ :)
Holnap megyek pasztát venni, esetleg egy jobb ventit.. oprendszer ujrarakás is megérett már. El leszek vele.
Mégegyszer kösz :)
Oldal 1 / 99Következő →