Trabant és egyéb 2 üteműek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem is Trabim van és jobb állapotba van mint akármelyik 10-15 éves autó!
(majd rakok rola képet is) miért kell buntetni azokat akik azzel jarnak? (most nem azokrol beszélek akiknek hobbiból van mert azok köztük én is beleteszik a katalizator mert megveszik nagyivbe le... vizsga tután meg kiveszik!) EEENNNYYYIII !!! De mi lesz azokkal akiknek csak erre tellik ??? örülnek hogy egyaltalán van kocsiuk! azok nem tudnak se katalizátort se új kocsit vagyis ujjabat! ujjbol felteszem a kérdést , hogy õket miért buntetik? a masik ez az 50.000 Ft azzal nem lehet karpotolni a Trabantot a Tabi 1 élmény az nem is tudja soha meg aki nem vezetett valószinûleg aki be akarja tiltani (kitalálta) annak sem volt Trabija!!!
Rászálltak a Trabisokra, de keményen. Pedig némelyik jobb állapotban van, mint sok négyütemû. Nem a szennyezésrõl van szó, hanem az újabb rókabõrrõl, a környezetvédelmi miniszter még nem keresett eleget.
Ha a kétütemû motor "államellenes", akkor tiltsák be a
- robogókat
- kerti traktorokat
- fûnyírókat
- láncfûrészeket
stb. is, vagy hagyják szegény nyugdíjas Trabisokat békén, akik fa..t sem érnek az 50.000-es támogatással, amelybõl egy olcsóbb biciklit, ha kapnak...
hogy annyira szennyezik a levegõt,
és önként a roncstelepre hajtanak. DDD
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
Egy fast and furious szerû álló és egy beépített...😊
Én Imnismittoménmilyen felnit fogok valszeg venni, ha lesz píz rá!😊
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair
Gondolom, ezerszer hallottad már, hogy amenyit ráköltöttél, abból már autót is vehetttél volna (én kis híján ezen beszólás miatt lettem tömeggyilkos)
vastag olajszutyok szokott lenni a kipufogón. DD
a gyetyákat meg nálunk is beköpte,
akár a fûnyírón. D
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
nekem Fiat sport tükrök vannak meg van napfénytetõ is és még a ülések sem trabi hanem BMW. Sõt mostmár a kormányom is naranysárga bõrrel lett behúzva (természetesen sport kormány! :-] )
Van benne fordulatszámmérõ meg most lessz beleszerelve egy szintmérõs tank is!
Sokáig sorolhatnám még hogy mi van benne! (szivargyujtó, poroltó, sportpedálok, egyéni napellenzõk, egyéni matrica a szélvérõn elöl-hátul, rallys lefogatók a motorháztetõn és a csomagtartón, Wartburg lebütyközött felnik, Stb.)
Amikor lecseréltem egy újra, a régi vagy 5-6 kg-al volt nehezebb az új dobnál 😄
Ezek az utángyártott trafók nagy szarok, beszereltem, aztán kb 2 hét múlva kifolyt a bele, cserélhettem megint :/
Wartburgban kötelezõ egy kis finom smirglit tartani a gyertyák miatt 😛
mikor beindítottuk, úgyhogy folyton túráztatni kellett. DD
A kertbõl indultam a pick up-al, jó nagy gázzal,
nehogy lefulladjak vele.
Néhányszor akkora gázzal
indultam el hogy,
a kertben 10 méteres gumicsík volt a füvön. D<#zavart1>#zavart1>
Egyszer volt egy Wartburg pick up -om is.
Egyik reggel nem akart beindulni, mert már
3 napja nem volt beindítva, és ez nagy kihagyás. DD
Aztán végre beindult, de egyik henger nem ment.
mindegy elmegyünk szerelõhöz, gondoltuk.
Alig ment a kocsi az úton,
aztán hirtelen elindult a 3. henger is,
biztos megjavult a gyertya, v. mittudomén.
Úgy meglódult a Wartyogó, hogy csikorogtak a gumik,
mi meg a haverral úgy az ülésnek feszültünk,
mint valami sportkocsiban. DD
Aztán megint majdnem megállt kb 300 m múlva.
Aztán megint gumicsikorgás, gumifüstölés, autó kilõ. DD
Ezt eljáttszottuk 3 szor legalább, míg
az autószerelõhöz értünk. D
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair
Én félve ülnék bele 😛
A váltó meg a kormányrúdon van, nem a mûszerfalon 😊
Egy darabig nekem is szoknom kellett a Wartburgnál, de ha már megszoktad, akkor egész kényelmes tud lenni a kormányváltó.
Papámnak meg volt egy kék Tarbantja, egész jó kis gép volt,
ja és egyszer már vezettem is egy Trabantot,
alkalmazottam barátjának van egy Trabantja,
és megkértem hogy had vezessem egyszer a Trabit,
mert nem akarok úgy meghalni hogy még nem vezettem egyet sem. DD
Nem lenne mit mesélni az unokáknak. D
Aztán bültem, elindítottam,
betettem, illetve a haverom betette egyesbe. D
amikor kettest akartam váltani, már a padlón
kerestem a váltót. <#vigyor2>#vigyor2>holott
az a mûszerfalon van. DD
De szerintem azért életveszélyes egy Trabanttal közlekedni,
ezt komolyan gondolom, rémisztõ volt vezetni, pedig csak
200 méteren próbáltam ki. DD
Jól mondták az Amerikaiak: A Trabant vezetése minden sebességtartományban életveszélyes.
Ne mtudsz nekem szerezni jó tükröt... 601-esre kéne!😊

„Legyen benned szeretet mindenki iránt, senki sem más mint a többi.” http://finomoldal.atw.hu
vagy a Román határ közrlébe???
ott meghalsz a bûzben!!!<#nevetes1>#nevetes1>
de a diesel is büdös, azt is megelõzzük
:-())))
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Meg mentem én már büdös nyugati kocsi után is, szal az nemcsak a Trabi/Wartyogó sajátossága 😛
alig gyõzöm lezárni a bejövõ levegõt, hogy ne érezzem az ocsmány bûzötöket.
és egy csomó Trabantos megengedhetna magának NORMÁLIS autót, de azért sem, hogy bosszantsa és büdösítse a környezetét.
23 évesen elsõ autóm 125.000-ért egy Renault R5 volt. Vehettem volna kicsit olcsóbban egy bûzös Trabantot, de már akkor gondoltam azokra, akik mögöttem jönnek.
:-)))
<#hehe>#hehe>
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
amúgymeg szaladgálni meg pecázni használom!
a többi másra meg ott az Opel!
A Trabiban az a feeling, hogy rém egyszerû szerkezet (5+ -os) és mindent kibír. Lehet, hogy nem használtad ki a gépcsodában rejlõ lehetõségeket.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
de nekem a saját jobban tetszik <#ravasz1>#ravasz1>
ja nekem jobbak a tükreim meg van napfénytetõ is!
na mindegy mejd rakom a képeket ha készenlesznek!

idézet a: http://www.trabiweb.hu/ -ról
Narancs színû Egerben csak egy van!
majd rakok képet is csak még nincs kész teljesen!
bármint a trabi!😊))