PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nem feleslegesen nagy a kereted mert pl egy LG 32UK50T-W 32-Inch 4K UHD tök jó lenne VA panel, de FreeSynches (asszem nem támogatott a mókolás) és a Gsynch megdobja a keretet.
Tudom hogy így nem sokat érek hogy még a felbontás kérelmedet sem tartottam be mert nagyobbat választottam, de ahogy megnézem a felhasználási formát szerintem egy 4K jobban illene neked, jól szét tudnád húzni az ablakokat egyik részen menne az IDE másik részén néznéd a dokumentációt stb.
Evezzünk akkor drágább vizekre, egy ilyenre nekem is nagyon fáj :
Acer Predator XB271HK
IPS a VA helyett, 4K igaz ez kisebb mint az előző sajna de a 27" követelményben benne van, viszont 60Hz úgyszintén, nem tudom mennyire vagy pro gamer, azért jól jön a nagyobb képfrissítés lövöldözős játékokban főleg, de ez megint nem olyasmi ami nélkül nem lehet már meglenni, viszont az:
Asus ROG Swift PG27UQ 27"
Ebben is kiszolgálna mert 144Hz-es minden másban kb olyan mint az előző ajánlás, a Te pénzed arra költöd amire akarod, de szerintem a 144Hz nem éri meg az árkülönbséget, még ha lövöldözöl sem, végül is nem ebből élsz nagyon jót szórakozol 60Hz-en is....
Nézzünk valamit a kívánt felbontásban is azért ne legyek teljesen genyó.
LG 32GK850G-B 32"
VA panel 144Hz és 31,5"-os.
Vagy ha szereted a csík monitorokat akkor:
Acer Predator X34
IPS 100Hz 34 inch, de ez 21:9-es aspect ratio monitor azért neveztem csíknak :D Amivel szokott gond lenni pl ha régebii játékokat játszol akkor ismeretlen volt ez a felbontás az újabb nagyobb címek azért támogatják de mindig lehet vele meglepetést szerezni magadnak :D
Talán az LG 32GK850G-B 32" esik be leginkább az általad megszabott paraméterekbe de én mégis valahogy a két Acert jobb ajánlatnak érzem de ez az én szubjektivitásom hogy szerintem egyiknél a nagyobb felbontás többet ér a másiknál meg a nagyobb felbontás mellett van olyan képarányod amin jobban elfér 2 ablak és még nagyobb is mint az LG igaz hogy drágább is.
A másik rossz hír hogy annyira nem értek a monitorokhoz, és lehet csak nagyobb dilemmát csináltam mint amit megoldottam :D majd a többiek véleményére annyira kíváncsi vagyok mint jómagad :D
szerk: Eddig dollárban láttam az árakat, az Asusra meg az X34-re rá se nézz mert valaki ezen nagyon sokat keres :D LG 32GK850G-B 32" szerintem jó lesz.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.04.24. 23:05:06
Monitort szeretnék vásárolni. Kérlek szépen titeket, hogy segítsetek választani az alábbiak alapján:
- Amire leginkább használnám a monitort: játék, filmezés(ritkábban), mindennapi használat(internetezés, programozás, ...)
- Felbontás amit szeretnék: 2560 × 1440
- Panel: Itt vagyok egy kicsit bajban, mert igazából nem tudom, hogy melyik lehet az ideálisabb választás.(IPS vs VA). Ebben kérnék szépen egy kis iránymutatást.
- Monitor méret: minimum 27 inch, de ha lehet akkor inkább a 31,5 inch lenne a választásom
- Egyéb: Mivel Nvidia videókártyám van(RTX 2080) ezért szeretném ha G-Sync képes lenne a monitor. Úgy tudom, hogy már a FreeSync is működik nvidia kártyákkal és amennyiben nincsen hátránya a G-Sync-el szemben akkor a FreeSync is megfelelő.
Válaszidő elfogadható legyen :)
- Összeg: Max 250 - 270 ezer forint, de amennyiben feleslegesnek tűnik ekkora összeget befektetni akkor kérlek jelezzétek nekem
Még szükséges valamit leírnom?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget. :R
Amúgy nem hinném, hogy nagy külöbség lenne...
Szerintem mindenki csak úgy tudna ezekről érdemben nyilatkozni, hogy utánuk olvasna, az meg nem 5 perc, hanem órák kérdése...
Az LG-n két HDMI kábel van, ami vagy fontos, vagy nem. Mert ugye a másikon csak egy.
https://www.twitch.tv/sp1gu
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
nekem is volt hasonló, próbálj játszani az nvidia control panel-ben a kiküdött jellel!
Lehet, hogy 8-ról 10-bitre lett állitva és a monitor nem érzékeli, lehet, hogy kiküld hangot és nem szereti, lehet, hogy 59hz-re lett állitva és azt nem szereti, AVAGY forditva!
Utoljára szerkesztette: Neocortex, 2020.01.11. 13:55:04
Egy olyan problémát írnék le amivel még nem igazán találkoztam.
2 monitort használok, a fő egy 144 Hz-s benq zowie DP porton keresztül, a másik pedig egy 60 Hz-s Samsung Syncmaster SA350 HDMI-n keresztül.
Egyik napról a másikra a 60 hz-s samsung monitor nem kapcsolt be és csak készenléti állapotban marad. A képernyőbeállításokon belül pedig nem is észleli ezt a monitort, viszont DVI-vel látja, de ugyanúgy nem kapcsol be.
Már több HDMI kábellel is ki lett próbálva, viszont van egy hosszabb 15 m-es ami a tévéhez van és azzal MŰKÖDIK a TV (de ez csak akkorvan bedugva ha filmezés van)!
Ezért fura számomra ez az egész. Olyan mintha a videókártyám HDMI kimenete le lenne tiltva monitorokra (pedig nem csináltam semmit).
Annyi, hogy volt egy vindóz frissítés és azután már nem kapcsolt be a monitor. Hiába csináltam rendszervisszaállítást, szerintem itt más lesz a ludas.
Annyit próbáltam még ki, hogy csak a régi monitor volt bedugva HDMI-vel és akkor működött, de amint windowsba ér, kikapcsol.
Videókártya: Gainward Geforce GTX 1660.
Ha lenne valakinek ötlete, ne tartas magában! :)
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.01.11. 12:55:37
asus vg248qe
Utoljára szerkesztette: xido, 2020.01.10. 20:52:55
Tanácsot szeretnék kérni tőletek abban, hogy egy Predator Helios 300-as laptophoz (ebben még gtx 1060-van) nagyon "elrugaszkodott" választás lenne egy ACER PREDATOR XB271HUBMIPRZ monitor? Persze a jövő nem ez a laptop lenne, hanem majd idővel egy normális asztali PC. Meg tudna birkózni ez a laptop ezzel a monitorral?
Thx!
"The trees move. Do you not see it?"
Valakinek van ötlete, hogy egy cockpithez mekkora a legkisebb monitor amivel el lehet érni a 180 fok körüli "látószöget"? Ha három monitor van. Persze a középső monitort a lehető legközelebb rakva ami olyan 60-70 cm szemtől mérve. Kalkulátort nem találtam.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
De várom már mikor lesznek végre oled paneles monitorok, tv-k meg még drágák. Legolcsóbb is 4-5 kiló.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.11.27. 22:54:42
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Adott ez a 4 monitor:
Alienware AW3418DW
AOC AGON AG352UCG6
Acer Predator X34P
BenQ EX3501R
Valaki mondana egy sorrendet, gondolom, az Alienware a legjobb!
Illetve van olyan amelyiket nem ajánlanátok megvételre?
#14226: Bárcsak a mainstream OLED-nél tartanánk... :))
Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.11.27. 20:02:28
a helyedben ezt édesen visszavinném pár keresetlen szó társaságában, itt írják mi a menete, "Nem tetszik a termék, amit rendeltem, mit tegyek?" menüpont alatt.
29 um57p,de nem tűnt fel játék alatt se nagyon,de most hogy a másiknál jobban feltűnő volt már látom ezen is :( De ezen nem is volt annyira zavaró a képet nem nagyon befolyásolta vagy nem vettem észre de az újon meg szinte kiszúrja a szemem még világos részeken is.Mintha a képre lámpával világítanák rá .
kep
Ja igen akciósan volt 140 most, de 160-170 alatt nem kapni szinte sehol.
A samsung C34J791WTU 34" QLED-ről mi a véleményetek, az többe kerül de nem érdekel már. 220 most ugyanitt. Van Qledes tv-m azt imádom gyönyörű színei vannak.
Nem tudom ez a pénz visszafizetés.. Stb hogy müködik mert hitelkártyára vettem.És ha le is cserélhetem kicsúszok a keretből. Választék meg itt nincs..
LG 29UM57P de már 4 éves és akartam egy jobbat már,de lehet ekkora méretben a 4k lett volna jobb döntés csak azt nem tudom kihasználni.TV-n igen ott a ps4 pro de a pc nem valami erős , ahhoz kéne fél millás gép hogy 4k-ba menjen.
Csináltam képet telóval,nyílván picit erősít rajta.De szerintem ez nem egészséges

kérdéses, hogy mit tudsz vele kezdeni, bár ha neten rendelted, 14 napon belül vissza kellene venniük zokszó nélkül - ajánlanám ezt a lépést, ha konkrétan a működést akadályozza.