TV out problemak, lehetosegek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lacibacsi
Köszi a válaszokat!

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

NeoMaN
9.0-ás van már...

NeoMaN
Be lehet dugni, de nálam már ment emiatt tönkre TVkimenet a karin (2*-is). Ugyanis sajna feszültség is mászkál olyankor a zsinórokban.
Tehát be lehet DE NAGYON NEM TANÁCSOS!

Crokin
1. Be lehet dugni bekapcsolt állapotban. (nem lesz semmi baja)

2. Jól mondod, nem kell.

3.igen.

Repatarurgyán

Crokin
Béna nview,clone? hja kérem, aki nem hallott még soha a videótükrözés-vezérlõrõl, annak lehet hogy nem megy... 😊

Repatarurgyán

lacibacsi
Sziasztok!

Lenne egy mezei kérdésem.

Azt tudom, hogy a TV kábelt nem szabad bedugni bekapcsolt állapotban.

De! Ha már be van dugva a Tv-be is és a számítógépbe is, akkor ugye nem kell mindig egyszerre mûködni mindkettõnek?

Számítógépezhetek kikapcsolt TV mellett és nézhetek TV-t kikapcsolt számítógép mellett ugye?

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

mikike
a TVTtoolal egy gondom van
méghozzá az indításnál
ez: RUNDLL error az NVCPL.DLL modulban
Bezárás Részletek>>

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

fm
nekem is sikerült szinte rögtön beizzítani a rendszert,csak egy gef3 -> 8500le kártyacserét kellett eszközölnöm,mert nem volt erõm rohangálni a nappali(ahol a tv van) és a szobám(pc) közt,ugyanis a gef3-al nem lehet(vagy nem sikerült) kiraknom a tv-re és a moncsira egyszerre a képet..tv-tool progival ezt lehet?

amúgy 10m a távolság,kellett pár kábel,oszt nosza..jóéjt😉
az élvezhetõséggel nem volt gond

zaki
ja a 8.0-s verzíóban már benne van a magyar nyelv is, ha vkit érdekel

zaki
jaja, én is TVTool-t használok (most már 8.0-t), nagyon egyszerû a progi, és nálam mindent be lehetett állítani, és én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mikor összekötöttem a tv-t a pcvel, minden már jó volt a kezdettõl, egy kis gondom volt, de már az is megoldódott

M@TriX
Érdems használni a TVTool programot, mostmár 8.0-ás verziónál jár, de nekem a 6.0-ás most jelenleg tökéletesen domborít így még nem cseréltem le. A TV-re szépen teljes képernyõre pakolja ki a cuccost, ilyet a beépíttet béna nView-el meg a Clone-al soha nem tudtam rendesen megcsinálni. a TVTool használata baromi egyszerû, tényleg érdemes feltenni. Sokat dob az élvezhetõségen...
A TVTool amúgy egy az egyben a desktopodat kinyomja a TVre így akármilyen lejátszóval megy a dolog...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

mikike

nekem olyan gondom van, hogy a GeForce videókártyán CLONE módban a TVre nem rakja ki a filmet, csak a monitorra
EXTENDED DESKTOP módban a MediaPlayer mutatja a filmet a TVn is, de a RadLight meg nem
hogyan lehetne megcsinálni, hogy minden esetben és minden lejátszóval menjen a film képe a TVn is?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

fm
a szín megvan! thx..de nemtudom a méretét fullra rakni..

fm
fekete-fehér a kép amit ad a TV!! help me! gef3ti vidikari..

Adi
"Maga a kép vagy a video felvétele nem bonyolult feladat, egy VIDEO-IN bemenettel felszerelt grafikus kártya vagy egy digitalizáló kártya szükséges, melybe csatlakoztatni tudjuk a konzol video kimenetét." by ps2süveg
Mhh asszem megválaszoltam magamnak a kérdést!😊 Nincs...

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék fényképet csinálni a tv-rõl(miközbe ps2-n játszok.). De nekem csak tv-out-os a videó kártyám. Kérdésem vhogy megtudnám-e csináni, hogy vissza fele jöjön a "jel" ne pedig a pc-m küldje a tv-re a képet?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Szeretném mindenkinek megköszönni, akik segítettek a problémám megoldásában. A videotükrözés-vezérlõvel volt a gond. És most már szuperul látszik a felirat.
Mégegyszer köszi!
NeoMaN
És nálam minden látszik ikonokkal.

NeoMaN
Enyém is ugyqanilyen, és 1024*768-ban hasznyálom...
😊

Crokin
Nekem egy régi 55cm-es daewoo tv-m van, de 1024*768-at is bírja 😊

Repatarurgyán

Met
A tv max 800x600-as felbontast bir, bekapcsolas utan a win asztalnak kell latszodnia a tv-n ikonok nelkul persze teljes kepernyon.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Hello !

Atolvastam az utolso 100 hozzaszolast, de nem talaltam megoldast, akinek esetleg lenne otlete, pls segitsen.
Radeon 9500 -s kartyam van 3.9 es driverrel. Amikor osszedugom a tvvel, es bekapcsolom a gepet, azon frankon latszik a dos screen, meg minden. Ahogy betoltodik a windows / XP /, a kep osszeugrik a tvn. Tehat alul es felul lesz egy kb 8 centis fekete sav. Itt nem is latszik semmi. Hiaba allitom a desktop felbontast, nem valtozik semmi, az asztal tobbi resze kilog a kepernyorol. Egeret ahogy mozgatom, pointerrel tudom mozgatni, de nyilvan filmnezes kozben eleg gaz, ha kilog a kepernyon kivulre a film 60 %-a. Gyanitom az lehet a baj, hogy a secondary displaynek 512*384 es kepernyo van beallitva. Ezen viszont sehol nem tudok allitani.
Valakinek van valami epkezlab otlete?
Picit osszevissza irtam, de remelem azert ertheto a dolog. 2 honapja ugyanez a konfig tok jol mukodott egy masik tvn.

E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3

Crokin
De az is lehet egy megoldás, hogy átolvasod a tpoicot, asszem már volt róla szó.

Repatarurgyán

Crokin
Passz. Gerry talán tudja, ha ide benéz biztos válaszol.

Repatarurgyán

Üdv!

Egy kis segítség és összefoglalás azoknak, akik nem akarják végig olvasni a topicot. Én az alábbi beállításokat eszközöltem és tökéletesen tudok filmeket nézni a TV-n, míg a monitoron mást is lehet csinálni. Bocs, ha kicsit szájbarágós! Konfigom: Geforce FX520, Detonator 45.23 és XP.
1. asztalon jobb klikk -> Tulajdonságok
2. Beállítások fül, itt csak az 1 monitor aktív, a másik nem.
3. Speciális beállítások -> Geforce FX520 fül (ha más NVidia kártyád van, akkor az jelenik itt meg)
4. az oldalt megjelenõ kis ablakban nWiew display mode kiválasztása, ott a Clone bejelölése.
5. a 2-es monitor kiválasztása -> Device settings -> Change format -> itt bármelyik B/Pal lehetõség.
6. Device adjustment-nél Screen size (képméret) beállítás a csúszkával. Én fullra kihúztam, úgysem érdekel az asztal, csak filmnézésre használom a TV-t.
7. ismét az oldalt levõ kis ablakban az Overlay controls kiválasztása
8. Full screen devicenál, a Secondary display kiválasztása.

Ekkor jónak kell lennie, ha filmet nézel, a TV-n full képernyõn mennie kell a filmnek. Nekem ekkor még mindig volt a kép szélén kis fekete csík. Feliratozóként DivXG400-at használok (AceMegaCodecsPack-ban benne van). Ha ezt használod, film lejátszás közben megjelenik az ikonja a jobb alsó sarokban (kis kék monitor). Jobb gomb rajta és a DivXG400 kiválasztása esetén ennek konfigurálását lehet végezni. Itt bekapcsoltam a Compensate overscant és nekem 6%-nál volt tökéletes.

Remélem néhány emberkének bejön. Üdv!

ASUS P5Q, Intel Core2 Duo E8400 3,0 GHz, ATI Radeon4850, 4GB DDR2, 2x500GB Hdd

NeoMaN
Én spec, mediaplayer classicot hasznyálok.

Crokin
Milyen kártya? Ha nvidia, akkor nview-menüben van a videotükr.-vezérlõ ( mindig ez a hunyó😊 ), na ott tudod állítani a képméretet, és ott is, ahol a klón-t lövöd be.

Repatarurgyán

Crokin
Kapcsold ki a videótükr.-vezérlõben a teljesképernyõs eszközt. Pár hozzászólással alább le van írva, hogy hogy tedd, vagy ne tedd 😊

Repatarurgyán

zaki
vagy DivX G400

Met
BSPlayer, Windows Media Player, de tegyél fel egy feliratozó, pl. VobSub

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Megnéztem vplayer-rel is ugyanaz a gond. Ha megnyitom a filmet ablakban, tehát a Windowsban nem teljes képernyõn, akkor a Tv-n egyszerre teljes képernyõre ugrik az egész, tehát az asztal többi része nem látszik, csak a film. Szerintem itt lehet a gond, csak ez ellen nem tudok semmit sem tenni. A videókártyám: nVidia Geforce 4 mx460. A legújabb driver van hozzá letöltve.
Please help!
Milyen más lejátszó program van, ami tudja kezelni a feliratokat külön fájlból beolvasva?
Igen ez divx-nél van és nem dvd-nél. Használjak más lejátszót vagy a divx-nél van valami rosszul beállítva?
Crokin
Valszeg' azért nincs, mert nem engedélyezted.
Ha a klónozás dolog már megy, akkor cseszegesd a videótük.vezérlõt!

Repatarurgyán

NeoMaN
Ez Divx-nél van ugye? Nem DVD-vel van gondod...

A mointoromon mutatja a feliratot, a tv-m nem.
zaki
ezt most nem értem. csak a tv-n nem látod a feliratot, vagy a pc-n sincs?

Viszont nekem is lenne egy kérdésem: Adott a micro dvd lejátszó progi, és a filmeknél a tv-n vmiért nem látom a feliratot. Vmit én csesztem el, vagy használjak más lejátszót?
A fekete-fehér kép azért van, mert valószínûleg a tv-d Pal-b formátumú. Nekem is ilyen gondom volt, és a Windows alapértelmezés szerint Magyarországnak valamilyen más formátumot állít be. Az én tv-m például német gyártmány, és ugye Németországban pal-b formátum van. Szóval az nviewban a képernyõ2-nél menj arra, hogy eszköz beállítása,aztán válasszon kimeneti eszközt fülre, majd más formátum és ott Németországot állítsd be!
Wanted
Nekem csak bizonyos detonatorokkal nem mûködik, illetve fekete-fehér képet ad. (azonos beállításokkal)
Amelyikkel meg mûködik normálisan, azzal meg nem tudom a lenti problémát megoldani. 😞
Ezért lenne jó egy screenshot.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Wanted
Hi!
Beállítottam.
Videótükrözés-vezérlõ--bekapcsol,videótükör megvan.
Teljes képernyõs eszköz/másodlagos kijelzõ nincs!
Lehet, hogy csak én vagyok a béna és itt van a megoldás.
Tudsz küldeni egy screenshot-ot, hogy össze tudja hasonlítani?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Crokin
Pont errõl beszélünk már egy ideje. Ebben a topicban leginkább errõl van/volt szó és nem több ezer post

Repatarurgyán

Crokin
Ott van ahol a videótükrözés-vezérlõ.
Nview-t elindítod, ott beállítod hogy az összes menüpontot lásd, nagyítás fül, és ott van.

Repatarurgyán

Wanted
Hi!
Megnéztem a dolgot, amit írtál. A teljes képernyõs eszközt hol lehet beállítani? (Sehol sem találom ezt a menüpontot.)

NeoMan: Kösz a segítséget, de nekem inkább a dualview kellene. A fenti problémára nem tudod a választ?

Sziasztok! Hogy kell beállítani egy nvdia kártya esetén egy tv-out-ot?

NeoMaN
Nemtom, de ha a kariba nem azt a cstlakozót dugos ami bele való (asszem 8 tûs) akkor tönkrevágod rajta a TV kimenetet aztán csá.

NeoMaN
cCLONE módban legyen a kari, ne dualwiev-ben.
Utána videotükrözés bekapcsolása a másodlagos kijelzõre (ami a clone miatt a TV lesz)...

Crokin
Videótükrözés-vezérlõ/teljesképernyõs eszköz?

Repatarurgyán

Wanted
Hi!
Régebben olvastam hasonló problémáról, ami most nálam is jelentkezett, de sehol nem találom a megoldást:
Adott egy G4Ti4200 kártya, összekötve a Tv-vel. Minden szépen megy, TVTOOL nélkül is. A monitoron elindítva egy filmet, a tv-n telses képernyõben megy. (Utána a monitoron letehetem a tálcára stb., a tv-n továbbra is fut.)
A rendszer Win98.
Most: rendszer csere: XP. (+ monitor csere, de ez szerintem nem kavarna be.)
Odáig sikerült eljutnom, hogy van kép a tv-n. (Látszik a háttér, egérkurzor, tudok áthúzni ablakokat.)
Viszont, ha a monitoron indítok egy filmet ablakban, vagy bárhogy a tv-n csak fekete képernyõt ad! (Csak úgy tudok filmet nézni a tv-n, ha azt állítom be elsõdleges kijelzõnek.)
(Bootolásnál eddig látszott a m.-on és a tv-n is minden. Most csak a monitoron.)
Tud valaki segíteni?

zaki
bár tudnám... mind1 a lányeg, hogy egy csomó állítgatás után, csak sikerült a dolog