Hangszórók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sharks
Melyik hangkártya tud többet?
Creative Labs SB X-FI X-MOD USB-hangkártya
Creative Labs X-Fi XtremeGamer

A képzelõerõ sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelõerõ felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sharks
Sziasztok!

Szerintetek melyik hangszóró a jobb és miért?
Logitech Z-5500
Logitech Z-5450

Elõre is köszi a véleményeket!

A képzelõerõ sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelõerõ felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Balumann
Jah, mind2 amit kinéztem, fadobozos.
Hát a frekvencia az biztos, hogy fake, fõleg 5.1-nél . De lehet, hogy kibírja tényleg adni a 20 Hz-et is, csak sokkal halkabban. És hangtisztaságnál az a legfontosabb, hogy minél simább legyen a frekvencia menet, számomra a watt, hangerõ az mellékes. ami mostvan az kb. sztem 20-30 W, és ezt is elég hangos volt nekem =)
Tanulok hangtechnikát, de nincs pénzem, meg nem is nagyon akarok studio hangfalat venni. Így egy sima 5.1 lesz, és valószínû, hogy a Genius.
Bár egyenlõre még csak terv, hogy veszek egy másik hangfalat. Mindenesetre nagyon kellene, mert ez a mostani Btech elég gagyi ^^ Filmekre jó viszonylag (fõleg a tv-knél), játékra is elviselhetõ, na de zenére... :/

Na de az se mellékes, hogy mibe van csomagolva, mûanyag nagyon torzít ugye. 😊
Meg ha sokwattos, akkor nem hátrány ha nem zúg bele az erõsítõ ezerrel.

Baluman a hangfalaknál megadott frekvenciaértéknek még a fele se igaz, és ez még atomdrága márkás cuccok jórészénél is így van. 😞

Prince of Máté
Watt, azért számít rendesen, mivel az határozza meg, mennyire torzít magas hangerõn.

Balumann
Jah már én is utána olvastam a Genius-nak, és valószínû az lesz. A MANTA egyébként jó márkának tûnik, haverom majd olyat fog venni (illetve sztem kapni), én viszont mégis Genius -t célzom meg inkább.
Hát a watt, teljesítmény nem annyira fontos, inkább a hangtisztaság, frekvencia menet, meg zajmentesség a fontos számomra. De ezt csak úgy tudnám megállapítani sajnos, ha megtudnám hallgatni mindegyiket, de mivel ez úgytûnik lehetetlen, maradok a Genius-nál... ahogy olvastam, nagyon sokaknak az van.
/mondjuk a távirányító az nem annyira fontos, mivel fél méterre sincs tõlem a hangfal 😄 Bár ha filmet nézek, akkor lehet lesz az 1 méter is, és akkor már fontos... :| 😄 /

Prince of Máté
Genius!
Nem a kinézet a fontos.
Elõször is nézzük meg Wattilag mi a helyzet:
Genius: 120 watt
Logitech:70 watt
Manta😞ez nem is márka)68 watt
Már itt el is dõlt az egész.
Geniushoz van vezetéknélküli távirányító.
logitech-hez csak vezetékes ami így szart se ér.
Mantához van távirányító, de ilyen márka még ingyen sem kéne.
Egy szóval Genius, fõlényesen!

Balumann
Hello! Szeretnék egy 5.1 -es hangfalat venni, jelenleg egy Btech 5.1-em van, aminek hátsóját is megkellene csinálni, de nem szól elég szépen (fõleg az új hd hangkártyával :S).
3 hangfalat néztem ki, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyiket érdemes venni.
- Genius SW-5.1 Surround Home Theater (ezt már láttam, sokan írtátok hogy jó, de nekem valahogy a márka nem túl megbízható, meg nagy is a hangfal :S)
- Logitech X-540
- MANTA Crystal 5.1 Home Theater System MM2500

Nekem leginkább a Manta Crystal 5.1-es hangszóró tetszik kinézetre, meg leírás alapján is. Azért én szivesen hallanák róla személyes véleményeket is, mert még nem nagyon hallottam róla. Ráadásul csak rendelésre lehet kérni, boltba sehol nincs (?), úgy meg nem akarok rendelni igazából.
Várom a véleményeket!

BaliBoy
Nékem is ilyen van. Eszméletlen jól szólnak sztem.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Már nem garis. 3-4 éves

Prince of Máté
Garis még?
amúgy a Genius honlapján ott van az elérhetõség, oda elmész és megmondod mi kell.

Üdv
Van egyilyenem és kellene nekem egy kábel amivel a gépbe csatlakozik, mert ami most van az már valószínûleg nem jó. Hol tudnék rendelni hozzá megfelelõ vezetéket?

ugyan ilyenem van😊
szntem jo vetel, jol szol.
Lazarus
Hi! Zene hallgatáshoz, játékhoz és filmezéshez vennék 2.1-es jó hangfalszetet, ezt
néztem ki magamnak, de kíváncsi vagyok a véleményetekre 😊

Jelenleg egy 5.1es noname hangszóróm van aminek nem vagyok megelégedve a hangzásával. btw azért 2.1 mert a szobám felépítése nem teszi lehetõvé az 5.1 felállítását
Prince of Máté
ha belenyomod a füled a jobbhátsó hangfalba, akkor NAGYON halkan hallod amit normális hangon kéne adnia, de nem tudom hogy mitõl.

Prince of Máté
látom kihalt a topik, ezért nem is fognak válaszolni.
A problémám az, hogy a Genius SW 3600-as hangfalam jobb hátsó hangszórója nem szól!
Hiába cserélem ki a mélynomón a csatlakozót, sehogy se szól!
nem beállítás gondja mert TV-re kötve se szól!
Ezért mindenképeen a mélynomóban van a gond, csak éppen nem tudom mitõl...

Prince of Máté
Minneél kevesebb Wattos egy hangszóró annál jobban torzít nagy hangerõn

Szoftware hiba nem nagyon lehet, de lehet csatlakozási hiba. Nekem is volt ilyen próblémám, akkor a hangkari jack-nél volt a bibi. Szerintem próbáld ki egy másik hangszóróval is, hogy nem-e ott a baj.

kissadamvikt
mind a ketõ 2 2W os számítógép hangfal kösz azt hittem valami szoftverhibája van. azért köcce

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Akkor itt a baj, hány wattos? Nem szabad nagyon tartósan nagy terhelésnek kitenni a gyenge hangszórókat. olyan 50W-körüli és alatti hangszórók nem nagyon bírják a sokáig tartó magas hangerõt. Mindegyik recseg, vagy csak egy?

kissadamvikt
elég hangosan szoktam hallgatni<#szomoru1>

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Hát, szerintem nem bírja, sokszor hallgattad nagyon hangosan? Lehet, hogy sok volt neki.

kissadamvikt
hi all. Van nekem egy lassan 1 éves Creative 2.1 es hangszóróm és ha 60%ra vagy fölé teszem a hangerõt akkor elkezdi torzítani a zenét. mi a baja?

Prince of Máté
CD nem bár minek kéne egy hangfalhoz? hangkártyához kell csak.
akkor kapsz hozzá asszem 5 kábelt amit mind az 5 hangszóróhoz hozzákötöd a másik végét a mélynyomóba,kapsz 6 RCA-t ami pl TV-re magnóra CD lejátszóra 2 kell, ha DVD-re kötöd akkor mind a 6 kell, és 2 használati útmutatót

Kövesdi A
köszönöm a sok hasznos segitõ hozzászolást jövöhét pénteken meg veszem !
reméljük jól fog möködni

amugy lehet tudni hogy mi jár a hangfalakhoz ?
már mint gondolom cd- cábelek leírást stb !

Ténlyeg ennyi pénzért ez a legjobb választás. Jó, nem lehet mindegyik darab hibátlan, be-be csúszik egy-két hibás ahogy Prince of Máté is megjárta, de ennek igen csekély az esélye. Szerintem ebben az árkategóriában, jobbat nem lehet kapni, jelenleg.

Jó, akkor vegyen rögtön Videologic hangfalat 100K alatt nem is kapni?

Prince of Máté
Hát azt nem mondanám hogy nincs vele baj, de az tény hogy én mindig a hibásakat fogom ki MIDNENBEN...
Nálam úgy van h pl zenénél vagy játéknál de léyneg hogy valami hangnál tekerem a hangot feljebb vagy lejjebb akkor recseg a jobb hátsó hangszóró, vettem hozzá kábelt de akkoris recseg, tehát...
a lémyeg, h vedd meg neked úgyis hibátlan lesz<#szomoru1>

Vedd meg a geniust, nem lesz bajod vele, hidd el.

Kövesdi A
szoval nálad jól szol a genius semi bajod nincs vele mint márkával ?

Kövesdi A
igen akkor mit ajánlasz ? 30000-ig ?
és szerinted a 5.1 Genius Home Theater 5000W
nem jó mint hangfal rendszer ?
lehet hogy vanak rosz geniusok de azt ne hiném hogy a 5000-es rossz lenne !
meg a másik hogy normális 5,1-es 30000 ig nem nagyon van !

genius kerülendõ....másodvonalbéli gyártó elég rendesen....

Prince of Máté
Én nem vetem észre

Akkor úgy látom minden geniusnak van ilyen baja. Az én 3600-asommal is ez volt a baj, hallgattam egy darabig aztán elegem lett. Szétszedtem a mélynyomót és gumicsíkokkal megerõsítettem a nyílásokat. Nem volt nagy munka csak kicsit pepecses, azóta tökéletesen szól, nem puffog, ott jön ki a levegõ ahol kell nem pedig máshol.

Kövesdi A
Aha értem de azért gondolkoztam el a 2,1-ben mert a havarom mondta hogy a genius 5000 Watt-osnak néha doboz hangjah van igaz ez ?

de szerintem 29000-ért meg veszem a genius 5000-es verziót !
szerintem
játékhoz zenéhez felmhez dvd -hez meg felelõ lesz nem ?

Prince of Máté
egy 2.1 lehet bármilyen erõs egy jó 5.1-es hangszórót sehogy se verhet le ha térbe van heylezve, hidd el tapasztalatból mondom😊

Bubbencs
Köszi a segítséget a 5500-ról...

Most olcsósabban tudnék szerezni csak azért gondolkodtam el rajta mert a 5300-al nagyon megvagyok elégedve csak elgondolkodtam h milyen jó is lenne az 5500-as... És mint mondtátok nagyon jó kis hang cucc<#hehe>

Ez meg mi?

Attól függ mire kell. Le kell tisztázd magadban, hogy mire akarod használni. 5.1-játékra filmre a legtökéletesebb, 2.1-es nagyon jó zenére, de nem nyújt már olyan minõségû térhatást. 2.1-bõl szerintem az Altec Lansing MX5021-es a nyerõ, de ez csak magánvélemény.

Kövesdi A
bocs csak 200 w

Kövesdi A
amugy szerintetek 5.1-est vegyek vagy 2.1-est mert nagyon el gondolkoztam rajta mert látam egy jó 2.1-est Logitech Z-2300 2.1 hangfal
és hát ez 2002ów

akkor jobban szol a 5000-es geniushoz képezt vagy hangzás téren el marad ?
segitsetek mert sajnos nem nagyon vagyok jó eben a témában !

Hidd el nem csak neked, de ha már azon gondolkodol, hogy veszel egyet, az azt jelenti, hogy össze tudnál spórolni egyre. Ha neked különösen fontos a zene, de nemcsak a zene, hanem minden hang minõsége ami elhagyja a számítógépedet. Ha játékos vagy ez a legjobb választás, ha filmhez kell ez a legjobb választás, és a zene is úgy szól, hogy a az ablakok törnek ki. Én hallotam szólni, amikor hazaértem a geniusomhoz azt hittem valami gond van a hangszórókkal akkora a különbség. Ha nem akarsz nagyon sokat költeni, ugyanolyan minõséget kapsz, csak kicsit kevesebb erõt a Logitech Z-5400-tól

Kövesdi A
hát tényleg nem semi de az ár is fontos legalábis nekkem !

Prince of Máté
Viccelsz, a lehetõ legjobb választás az 5500-as. Ha lenne annyi pénzem, gondolkodás nélkül lecserélném a geniusomat. Az 5500-as nemcsak jól néz ki, de jelenleg szerintem, és mások szerint is a legjobb és legerõsebb 5.1-es hangrendszer a piacon. Ha megveszed, garantálom, hogy nagyon nagyon nagyon hosszú ideig nem fogsz akarni megválni tõle.

Valaki tudna segíteni, mélyládáról kelelne nekem rajz, pontos méretekkel, autóba, lehetóleg dupla band pass legyen...Elõre si köszi!
Bubbencs
Vagy inkább maradjak meg a réginél...?!

Ez meg mi?

Bubbencs
Szevaztok.

Véleményeteket szeretném kérni most nekem egy Logitech® Z-5300e típusú hangrendszerem van. Nagyon megvagyok vele elégedve nagyon jól szól a "picike"😄 most azon gondolkodom h vennék egy Logitech® Z-5500 Digital nagyon jól néz ki és a paraméterei is nagyon meggyõzõk!😄

Mi a véleményetek esetleg tapasztalatotok. Szar vagy van nála jobb ilyen árban...?

Ez meg mi?

Kövesdi A
akkor aják valami jó Logitech-et 40000-rig !!
nézzegetem az oldalakat és a Genius tünik a legjobnak
mivel aránylag egész jó !
nem kerül sokba !

TothLaci
Szerintem Logitech-et vegyél, lehet, hogy én azt fogok.
Kövesdi A
amuigy mostaláltam egy ilyet 5.1 Genius Home Theater 5000W 29400 ft-ért szerintem egész türhetõ ár érte !
vajon kapható ez feketében is ?
mert idáig csak világos fa szinben találkoztam velem meg egy kicsikét világosab barnában !
fekete lenne az igazi !