Fénysebességű gravitáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Az árapály potenciál (ahogy a gyorsulás is) nálam a sûrûséggel van többnyire kifejezve, mert (ró) =4(pi)/3* M/<(r1xr2*r3)*4(pI)/3>(r1xr2*r3)*4(pI)/3>
Ezáltal az árapály potenciál nem fordulhat az r=0 helyen a végtelenbe, megfosztva titeket a sejtelmes szingularitásról, amire nagyon rájár a nyelvetek.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Ez nyilván fizikus nyelv, mert én nem ismerem.
Én csak magyarul tudok igazán.
Tudod, én számitok arra, hogy Te sohase érted meg ezt. Vagy csak súlyos betegséged esetén, amit én jóakaratúlag nem kivánok.
Remélem hát, hoogy még sokat vitatkozhatnánk így.
Bár én már nagyon unom.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Szóra se méltatom, hogy az árapály potenciál 1/r^3.
Ennyit várok tõled, többet nem.
És mindenben, és minden tudományágban így van ez- ez látszik a honlapomon.
Elsõként írtam le az árapály szerepét, általánosítottam, és próbálom felemelni az õt megilletõ magasságra a porból, ahova beletaposták a fizikus és a csillagász "tudósok " százai?
Hogy helyette kurva drága lepkehálóval kapdossák a sötét tömegeket?
Elsõkként állitom, és bizonyítom, hogy bármely valós test relatív mozgása árapály effektussal, adott esetben energia és impulzus cserével jár! Hogy ez van összefüggésben a Hubble effektussal...
Bocsi, de nekem még edzõfélnek se vagytok jók, mert mások elõtt kell majd keményebben bizonyítanom! S így nem szarom magam össze az öklendezésetektõl!
(Még jó, hogy nem számíthatok a segítségetekre, mert kétszer nehezebb lenne az ügy.)
De azért, álmodozok a megértésrõl, mert különben nagyon romantikus is vagyok.
Ah, ah...
Még azt se veszed észre, ha véletlenül valamit rosszul írok.
Pedig egy ilyen mindenttudónak mint te, illene szólni, ha valamit rosszul fogalmazok meg.
Neked tényleg semmi közöd se a matekhoz, se a fizikához.
De miért halandzsázol úgy, mintha arról beszélnél?
mi ennek a betegségnek a neve?
Biztos diagnosztizáltak már a fehérköpenyes jóakaróid.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ki mondta neked, hogy nem tudják mi az az árapály?
Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy te nem érted amit mondanak<#hehe>#hehe>
Nem olyan bonyolult ám. Az 1/r^2 arány miatt van.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Akkor az minek minõsül, mikor kijelented, hogy õk rossz úton járnak több száz év munkájával amibe sok ezer nagy koponya életmûve fekszik, és emellett kijelented, hogy te közben megoldottál mindent?
Mellesleg nem értem mire van nagy arcod. Sokszor nincs is értelme annak amit írsz, és ha van akkor is bõdületes ökörség.
Bármely vektor, a nullvektor is, valójában végtelen számú rész összege és szorzata, de téged ebbõl csak az eredmény érdekel, ami mindössze egy vonal, pöttyel a végén.
Nos, ilyen vonalkákat pöttyel a végén indít a "töltés" aki egy terv csupán. De amit te képzelj el egy egyetemnek, amelybõl azok oda vissza szaladgálnak, összegük nulla, ha nincs semmi más a közelben (Ezt az oda vissza szaladgálást, az elágazásokkal hívom "vektoráramkörnek").
De ha van valahol egy másik hasonló, vagy jobb hely, pld egy kávézó, akkor az egyensúly felborul.
A haranggörbe területe pedig a függvénybõl számítható, szinte hihetetlen, hogy erre ráébredtél!
Nem is gondoltam volna.
Szóval az az eredmény, hogy a közelítésük során mindkét testnek növekvõ, majd csökkenõ árapálypotenciálja van, amely integrálva tömeggel és kiterjedéssel bíró testeknél valamely árapály teljesítménnyel, és energiacserével lesz azonos, amit ki is számoltam, (elsõként).
Ami azt jelenti, hogy bármely mozgás történik a világmindenségben, annak árapály következménye van, te balfácán.
Amit viszont a fizika lefitymál.
Mert fogalma sincs mi az árapály, és nem engedi meg azt se, hogy értelmes emberek azt a kifejezést rendeltetésszerûen használják.
Hogy a sötét tömegek végre megvilágosodhassanak, és megtudják, hogy mi az árapály, ami dagállyal, és apállyal is jár, emellett jó részt az okozza az égitestek Hubble távolodását. Ahogyan az impulzusuk távolodássá alakul. Ami egy összetett mechanika, de amihez halvány finguk sincs a fizikusoknak és csillagászoknak!
(állatira kedvelem a stilusotok, és élvezem, ha pedig belejövök, elhalványultok mellettem!)
Most akkor elmesélem miért lebukás az egész, és mitõl egyértelmû, hogy csak hajigálod egymás után a szavakat, hátha valaki azt hiszi rólad, hogy nem vagy tök hülye a fizikához, meg a matekhoz.
Azt állítottad egy diffegyenlet megoldására haranggörbe jött ki.
Ami nem értelmes. Mert egyszerû diffegyenlet esetén eleve maga az egyenlet a sík szerkezetét írja le, és rögzített peremfeltételekkel lehet meghatározni belõle egy-egy függvényt. Parciális esetben meg akkor lehet egy szem görbérõl beszélni, ha a peremfeltételeket megint csak rögzítve, a többi változó értékét is megkötöd. De ez megint nem az egyenlet megoldása. Szóba se kellett volna hoznod a megoldást, ebbõl lett a bukta.
Ezek szerint szó sincs itt áramlásról, még a beteges elmédben sem ugye?
Mit jelent a vektorod okoska?
Érdekes módon, ezek a hülye tudósok dolgozgattak évszázadokon át, és most számítógéppel világhálón írogatunk egymásnak.
Tudósokhoz hasonlítgatod magad, miközben halandzsázol össze vissza.
Szeretnéd, ha azokon az embereken kívül is azt hinné valaki, hogy van értelme a mondókáidnak, akik nem jártasak a fizikában, vagy a martematikában ugye?
Orvoshoz kéne menned. Ez beteges. Ennyi szöveget összeírni a semmirõl. Bármi értelmeset is csinálhattál volna helyette. Nem értem hogy szórakozhatsz ilyen jól a saját halandzsádon.
Mert én megbocsátó is vagyok!
Mostanában nagy kedvvel nem dolgozom a "Számvektor Algebrán".
Mitõl is lenne kedvem hozzá?
(Meg idõm sincs.). De majd Ti befejezitek!
Mert most még a filozófiai alapokal van nagy bajotok. A logika mindenhatóságában hisztek, amely bármely alapra képes mutatós légvárat építeni. Amit azután szépen belaktok, amíg puhán (a fejeteken...DDD) földet nem értek.
Hát nincs is probléma.
Ami a vektoráramkört illeti, az egy nagy ZÉRÓ. Ami nem semmi.
Az, hogy ti a vektort csak egy vonalnak gondoltok, két pöttyel (pöccsel?) a végén, az nem jelenti azt, hogy az nem más vektorok végtelen sokaságának összege.
Szerinted normális aki annyi energiát öl ekkora ökörségbe?
Mondjuk legalább ügyel rá, hogy legyen alany, állítmány, meg többi mondatrész 😄 Végül is a konteós ökörségeknek sincs több értelme mint ennek a halandzsának. Nem csoda, hogy így megértették egymást remarkkal.
Pontosabban õ sem értette meg, de tetszett neki. Ezek ilyenek 😄
Mi értelme ennek? Egy strucc lehet a felmenõk közt, mert az embereknél már 3 éves kor körül rájön a gyerek, hogy ha nem lát valakit, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy õt se látják.
Nem ismeri a szakszavak jelentését, és lelkiismeret furdalás nélkül fûzi õket mondatba. Hogy hiheti azt, hogy mások akik tudják mit jelentenek az egyes szavak, nem szúrják ki, hogy halandzsa?
http://megismerhetetlen.com/tema_terkep
Mikor vektorokról beszélsz, valamiért úgy tûnik mintha csak halandzsáznál.
Ami nincs benne, de szintén alap: a (Rn->Rm vagyis vektor-vektor leképezés.
pl.: helyhez rendeljük a térerõsség vektort, spec. esete az un. lineáris leképezések: ezek mátrixokkal adhatóak meg.
A tisztán látás érdekében, mi a fentiek szerint értjük ezeket a fogalmakat.
Mikor vektoráramkörrõl beszélsz nem ártana a nagyvilág tudomására hoznod, hogy mi a fene az.
Nyelvtani értelme annyi, hogy áramló vektorok.
A kíváncsi fórumozók serege szerintem alig várja, hogy tudod a vektorok áramlását vektor függvényekkel leírni. Csak mert nyelvtani jelentés alapján valami vektor-vektor-vektor függvény kellene, ami értelmetlen.
És egyáltalán mit reprezentál a modellben a vektor.
Korábban írtál valami diffegyenletrõl is aminek a megoldása állítólag haranggörbét adott.
A fórumozók serege valószínûleg arra is kíváncsi mit jelölnek egyáltalán a változók? Hány változós, hanyad rendû a függvény? És hogy kell egy ilyet úgy megoldani, hogy egy görbét kapjál?
Legyen sok reklámotok! Hiszen a gumilepedõ is nagyon jól forgalmaztatható, buknak rá.
Ez egy szabad ország. Tégy amit akarsz. Hajrá!
<#violent>#violent>
De ha gonoszkodtok velem- átmegyek egy másik fórumba!
Szégyelném is magam érte.
Hiszen meg is dicsértem!
Fórum Bácsi! Hát nem szeretsz engem?
(Ühüm- bühüm)^2
Forrai- féle helyiérték törvény:
"Az Egység: nem minden!
a Nulla: nem semmi!
Hogy értékük legyen
a helyükre kell tenni"
<#nevetes1>#nevetes1>
Miértnem mindjárt egy ezressel? <#nevetes1>#nevetes1>
Képtelen vagy felfogni mire való egy fórum? Akkor segítek. Arra, hogy honlap megéljen a hirdetésekbõl. Ha ezt képtelen vagy felfogni, ne másra haragudj!
A mai tudomány egy rendszer. Követelményeinek nem felel meg a gondolkodásod. Rendszeren kívüli dolgokat vitatsz, a rendszeren belüli, hibásan értelmezett fogalmakkal. Nem lehet rá mást mondani, mint azt, hogy ez egy elmeháborodott elme szenvedélyes vonaglása. Mivel lepsz meg minket még?
De van, mégpedig elég sok.
De mint mondom, én azért kedvem lelem a dumátokban. Itt van ez a gumilepedõ is, amellyel a fizika szédíti az embereket.
Így könnyen eljön az idõ, amikor a fizikát senki sem érti majd, de egyesek különösen nem: õk lesznek a fizikusok.
Vállalhatnám a fizika korrepetálásodat, de mondjuk gyanítom, hogy nem lennél képes megfizetni az árát.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Azonban Ti megelégedtek az ismeretek egyik felével, a másik felét meg ezotérikus képzelgésekkel pótoljátok.
Amelyek mindenki számára (számotokra is) érthetetlenek, viszont jól eladhatók!
Ezért végül is alig különböztök a jósnõktõl, akik legalább kártyát vetni tudnak!
Ha pedig jön valaki, aki mmegpróbál másképpen gondolkodni, azt kinevetitek.
Azonban ilyen dolog mégis megtörtént, és egy folyamat elindult. Jött valaki, akit nem zavar a hülye dumátok, és visszavág, ahogyan illik.
Jelenleg pedig ti TARTOZTOK NEKEM A VÁLASZOKKAL!
Addig pedig szép, tiszteletteljes modort várok el. Akkor én is úgy válaszolok.
Vajon én nem rendeltetésszerûen használom?
Te egyetlen, jól körülhatárolt kérdésemre sem tudtál válaszolni!
Ám kiderül, hogy most egy linket se tudsz küldeni arról, amit állítasz, és amire egy hozzászóló. aki figyelt rád, udvariasan kért téged?
Pocsék a stilusod! Bizony Te is csak egy fizikus lehetsz, aki Hawkins nyomdokaiba szeretne lépni...
Hát tedd meg, de mielõbb!
Mert tényleg mi van az antigravitáció esetén, ha az mégis van? Ott a golyó ugyanúgy görbíti a teret, vagy egyáltalán nem is görbíti?
De akkor mit szólnának az UFÓ hívõk, akik nagyon bíznak az antigravitációban, meg Hawkins is, aki azt szeretné, ha 100 éven belül innen elsöpörnénk? (Õ egy igazi, nagy fizikus!)
Én is csak miattuk találtam ki a gravitációs vektoráramkört.
Hogy elkeseredésükben nehogy "világgá maradjanak" itt, ha a gumilepedõvel nem jönne össze! Mert a gravitációs vektoráramkörrel a természeti szimmetriák nagy gyönyörûségére - mégis összejöhetne!
Kár....
Hát nem látod, hogy most tanulni akarok, nem pedig tudni (vagyis amit úgyis tudok)?
Mert mióta nem voltam itt, számos érdekes, mindnyájunkat érdeklõ, végre nem offtopik hozzászólás is volt!
Mert pld. a gumilepedõn egy golyó még csak átlátható a fizikusok által is, de mi van, ha kettõ is van ott? És ha ráadásul a lepedõ két oldalán vannak, ami igazán fura? Vagy ha van közöttük egy eres (bocsi, de elírtam -hengeres) test is? Errõl a fizikusok már egy szót se tudnak mondani! Vagy láttál már fizika könyvben két golyót is a gumilepedõn? Nem, mert az már megoldhatatlan 4D, (kifejtve DDDD) dimenzióban is! Hát még 11 D-ben?
Mi az a drong effektus? (Dragon?)
A neten nem látom.
Hogy is van az, a gravitációs impulzussal? Csak úgy egy impulzus? Az meg hogy képzelhetõ el? Utána megszûnik?
<#pias>#pias>
Szép hosszú mondat, de kimaradt belõle a negatív visszacsatolás és a drong-effektus okozta taszítóerõ.