Mire mentünk kereszténységgel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Több szempontból sem.
Alakját tekintve a kereszténység szó 12 karakter és egy szó, míg a katolikus egyház 9+6 karakter. Még csak nem is hasonlít. Az azonos alakú egyezést nyugodtan elvethetjük. Igen távol áll a levél-levél esettõl. <#idiota>#idiota>
Jelentését tekintve sem egyezik. A kereszténység egy õsi vallás neve, mely sokat változott az idõk folyamán. Többféle irányzata is van, több nagy egyház is kialakult a történelem során, melyek keresztényeknek vallják magukat. A katolikus egyház csak kegy a sok közül. Összességében talán ez az egyház az, amelyik legmeghatározóbb, de régiókra és korszakokra bontva, igen változatos a keresztény egyházak jelenléte, és befolyásának mértéke is.
Tehát az állítás hamis. Netán kihagytam valamit? Kérlek mesélj, hol találod egyezõnek ezt a két fogalmat!
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
#1801 Természetesen az egyház,viszont a kereszténység az eszköze.
Remélem nem baj, ha ide is bemásolom. De célszerû lenne a késõbbiekben csak egy topikba írogatni, ha valami bántja a lelked, nem kell rögtön kettõbe leírni lényegében ugyan azt.
"Azért nem ennyire egyszerû a helyzet.
Minden vallásnak vannak jótékony hatásai is.
Az egyházak is a civilizáció velejárói. Néha több, néha kevesebb szerephez jutnak.
Ez az egyházellenes vagdalkozás szánalmas. Nem hinném, hogy egy intelligens embernek nem lenne egyértelmû, hogy a vallás sokszor csak a hatalom egyik eszköze. De azért nem csak ennyibõl áll.
A vallásosság velejárója a magasabb kultúra, a társadalmi egységesség és rendszer is, ezen kívül gyakorlati szerepvállalásra is akad példa. Oktatás, szociális háló, mentálhigiéné, stb.
Ezek a dolgok azért néha jól jönnek egy társadalomban."
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Egyébként nincs benne féltékenység. Csak egyszerûen érdekes és mulattat. 😊
www.smart-bus.hu
(Ha a következõ választások még inkább úgy alakulnak, mint a mostani volt, asszem még pénzt is lehet majd csinálni az ilyen nagyvolumenû kijelentésekbõl. Divat lesz! 😊 )
többek között Necach Izrael azaz Izrael Megmentõje!"
Tudod van a hébernél régebbi nyelv, amit Babilon elõtt ismertek.
Mit mondott Isten? Az egyedüli Isten= Necach=csakén=csak én. Érdekes nem?
Agrippa von Nettesheim a De Occulta Philosophiá-ban (III.25) elmondta, hogyan tudhatja meg a mágus (kabbalista) az Angyalok titkos nevét: Ha Mózes 2. könyve 14. fejezetének 19-21 terjedõ versét három sorban egymás alá írjuk, akkor három-három egymás alatt álló betûbõl 72 angyalnév
Angyalok:Õsi Héber.
Pl. Jeliel=Jelõl
Achajah=Akarja
Aladjah=Eladja
Imamjah=Imája
és még sorolhatnám. Nézd át az õsi ó Görög írásokat és meg fogsz lepõdni, hogy tulajdonképpen melyik nyelvbõl keletkezett.
A Biblia a Genezis-ben Nimród népét nevezi az egy nyelven beszélõ emberiség népének. A hun-magyar hagyomány alátámasztja mindezt.
"Megöljük a tehenet. Megöljük és megesszük. A disznót is. Leszúrjuk, és hamm, bekapjuk. Bármit, ha húsa van. Azután elmegyünk a templomba. Vízbe fojtjuk a kismacskát, a kutyakölyköt; olykor az irtózott újszülöttet is. És templomba megyünk. Megvetjük, gyûlöljük, közvetve vagy közvetlenül elpusztítjuk egymást. Majd templomba megyünk. Kiagyaltuk Istent, hogy feloldozhassuk magunkat és egymást. Elvégre emberek vagyunk. Irány a templom."
/Vavyan Fable/
\"Damnant quod non intelligunt.\"
Szerinted. De engem nem zavar más véleménye.
Én szeretem, ha utálnak. 😉
Ezt is a kereszténységnek köszönhettük
Lehet azért halt ki a topic, mert éppen senki sem akar mondani vmit a témában és éppen ezért nem is mond? Nektek meg szintén nincsen mit mondanotok, mégis gépelgettek.
2. olyan vagy mint egy autista ovodás
3. mindenki utál
Én nem fizetnék egy kis flémért ekkora árat.
"Komolyan mondom elismerésre méltó amilyen elszántsággal flémelsz"
Tudod, piciny irónia érzõdött eme fenti sorok között. De ha nem zavar, hát nem zavar. Flémeljünk csak, hisz úgysem írna egyébként ide a kutya sem! 😊
#nevetes1]
Ez lemaradt, tudom, hogy rajongsz a szmájlikért.
Engem nem zavar ha flémelsz.
Ha nincs kedvem hozzá nem jövök ide.
Amúgy csak megjegyeztem, hogy kihalt a topik, mióta nem írok ide. És milyen igazam van?! Miután itthagytam, még egy-két napig ment, utána semmi. Most meg egybõl benézett ide jópár ember. Ha egész napjaimat itt tölteném a fórumon, kész aranybánya lennék az SG-nek. 😄
Látod, ilyen ez a termékenyítõ káosz. Életet és változást visz mindenbe. 😉
De amúgy mi volna, ha nem flémelnél? Egyszerû ám. Csak simán nem válaszolsz az írásomra és kész. Vagy nem bírod ki? 😊
Engem nem fogsz felidegesíteni a nevetgélõs kötekedõs módszereddel.
Mikor elõször eljátszottad elküldtelek a picsába, de azóta rájöttem, hogy ez felesleges, mert te ezt élvezed.
Ha egyszerûen kiröhöglek, az sokkal szórakoztatóbb, mert bevallottad, hogy olyankor üvöltözöl a gép elõtt kínodban<#hehe>#hehe>
Nesze, nyalóka érte: <#action>#action>
<#eplus2>#eplus2>
Bár neked tényleg nem írtam semmi értelmeset, mert felesleges. Veled nem lehet vitázni, csak flémelni. A hülyéket meg leosztom, mert ez a hobbim, te viszont mindenkit leosztasz, mindegy, hogy mit ír.
Mellesleg van azért néha érdemi hozzászólásod is? Mert tény, szoktam flémelni. De azért párszor írok témába vágó dolgot is.
Tõled viszont eddig kizárólag csak a másokra tett megjegyzéseidet lehetett olvasni, mást nemigen.
Tudod: a pap, a bor meg a víz esete (hamár vallásról beszélünk). <#mf1>#mf1>
Hátha ezt is bezárják.
Komolyan mondom elismerésre méltó amilyen elszántsággal flémelsz, és folyton kitiltatod magad.
Szegény NWO-soknak is úgy felhúztad az agyát, hogy bezárták a topikot.