Mire mentünk kereszténységgel?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
Igen,a kereszténység sokat változott,ahogy bizonyították egyes részeirõl hogy kamu,mindig átírták...

Az emósok meg az öngyilkosságért élnek és akkor mivan?

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Nem igazán.
Több szempontból sem.

Alakját tekintve a kereszténység szó 12 karakter és egy szó, míg a katolikus egyház 9+6 karakter. Még csak nem is hasonlít. Az azonos alakú egyezést nyugodtan elvethetjük. Igen távol áll a levél-levél esettõl. <#idiota>

Jelentését tekintve sem egyezik. A kereszténység egy õsi vallás neve, mely sokat változott az idõk folyamán. Többféle irányzata is van, több nagy egyház is kialakult a történelem során, melyek keresztényeknek vallják magukat. A katolikus egyház csak kegy a sok közül. Összességében talán ez az egyház az, amelyik legmeghatározóbb, de régiókra és korszakokra bontva, igen változatos a keresztény egyházak jelenléte, és befolyásának mértéke is.

Tehát az állítás hamis. Netán kihagytam valamit? Kérlek mesélj, hol találod egyezõnek ezt a két fogalmat!

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ennek azért járj utána egy picit... A katolikus vallás a kereszténység egy szelete. Ha tartod magad ahhoz, hogy a keresztény vallás Jézus tanain alapszik, akkor máris láthatod, hogy a katolikus egyháznak nincs köze a kereszténységhez... kereszténynek nevezi magát, de nem az!

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Itt nézzétek meg azt a listát,ahol a tulajdonosakat sorolják fel,honnan is van egy krisztusi szegénységet hírdetõ pápának ilyenre pénze?

Fehercsoki
Nem létezik külön kereszténység,a kettõ egy.

De errõl meg nem a kereszténység tehet, ezért kérem Uram, hogy a katolikus egyházat és a kereszténységet ne mossuk össze. Õk annak nevezik magukat, de a cselekedeteik nem azok...

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Igen,teljesen igaz ez,viszont ezt mind el lehetne érni vallás nélkül is.A vallás nem zavarna,higgyen benne aki akar,viszont sokan túlzásba viszik,és le se szarják a valóságot,mindenre isten a megoldás szerintük.Illetve rohadt sok embert ölt meg a kereszténység ok nélkül...(mint írtam akik ellenálltak,nem értettek egyet,na meg ott voltak a keresztes háborúk is)Mindenki Hitlerre gondol,ha arról van szó hol öltek meg sok embert ok nélkül,pedig akár a saját hitükre is gondolhatnának.

#1801 Természetesen az egyház,viszont a kereszténység az eszköze.

Látom két helyen is próbálkozol ugyanazzal😊
Remélem nem baj, ha ide is bemásolom. De célszerû lenne a késõbbiekben csak egy topikba írogatni, ha valami bántja a lelked, nem kell rögtön kettõbe leírni lényegében ugyan azt.

"Azért nem ennyire egyszerû a helyzet.
Minden vallásnak vannak jótékony hatásai is.
Az egyházak is a civilizáció velejárói. Néha több, néha kevesebb szerephez jutnak.
Ez az egyházellenes vagdalkozás szánalmas. Nem hinném, hogy egy intelligens embernek nem lenne egyértelmû, hogy a vallás sokszor csak a hatalom egyik eszköze. De azért nem csak ennyibõl áll.
A vallásosság velejárója a magasabb kultúra, a társadalmi egységesség és rendszer is, ezen kívül gyakorlati szerepvállalásra is akad példa. Oktatás, szociális háló, mentálhigiéné, stb.
Ezek a dolgok azért néha jól jönnek egy társadalomban."

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A katolikus egyházról beszélsz, vagy a kereszténységrõl?

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Nos,az emberiség semmire nem ment vele,csak a papok,pápa,és a többi szemét.Az egészet azért találták ki hogy hatalmat,pénzt,adómentességet szerezzenek,és hogy ez meglegyen bárkit kivégeztek aki nem értett egyet,bebizonyította hogy kamu az egész,a pénzért/földért háborúkat is indítottak.De szerencsére mára már nincs hatalmuk.

És az baj, ha egyet is értünk? 😊 Érdekes egy jelenség vagy... nekem például eszembe nem jutna egy álreg... úgy látszik erre is születni kell... 😄

www.smart-bus.hu

Értelmi szintrõl szerintem ne nyilatkozz, úgy hitelesebb vagy! 😄

www.smart-bus.hu

Ha még csak õ lett volna! De beszéltél te itt a fórumon olyannal is, akirõl nem is feltételezted volna. Még egyet is értettél velem, és egymás vállát veregettük keményen. 😛
Ugye-ugye? És még találó is! Fõleg, ami az értelmi szintet illeti. 😉
daralajos... tuti a Te álreged volt! 😄

www.smart-bus.hu

Pfff... ezt mondja egy megrögzött flémer... anyám! 😄 Mélymagyar... egyre jobban tetszik ez a kifejezés... jó... 😄

www.smart-bus.hu

De ettõl függetlenül gyönyörûen provokálsz, kis mélymagyarom. <#action>
No igen, nem is vártam beismerõ választ! 😄

www.smart-bus.hu

Nem, nálam a saját kis gazdaságom, meg a politika két külön tényezõ. (De ha már felvetetted, gondolom nálad ez így mûködik. ... Ha már mindenki magából indul ki. 😊 )
Egyébként nincs benne féltékenység. Csak egyszerûen érdekes és mulattat. 😊
Esetleg eddig ennek az ellenkezõjébõl éltél és most féltékeny vagy? 😊 Mert eddig ennek az ellenkezõjébõl csináltak divatot, és éltek, élnek belõle jól... tudod, mindenki magából indul ki... 😉

www.smart-bus.hu

De azért jól áll neki, nem? 😉
(Ha a következõ választások még inkább úgy alakulnak, mint a mostani volt, asszem még pénzt is lehet majd csinálni az ilyen nagyvolumenû kijelentésekbõl. Divat lesz! 😊 )
Hát persze.<#awink>

Atya ég...! <#fejvakaras><#sniffles>
"Ha a zsidókat átkozod, minden átok visszahull rád, mivel Isten Neve
többek között Necach Izrael azaz Izrael Megmentõje!"

Tudod van a hébernél régebbi nyelv, amit Babilon elõtt ismertek.
Mit mondott Isten? Az egyedüli Isten= Necach=csakén=csak én. Érdekes nem?

Agrippa von Nettesheim a De Occulta Philosophiá-ban (III.25) elmondta, hogyan tudhatja meg a mágus (kabbalista) az Angyalok titkos nevét: Ha Mózes 2. könyve 14. fejezetének 19-21 terjedõ versét három sorban egymás alá írjuk, akkor három-három egymás alatt álló betûbõl 72 angyalnév

Angyalok:Õsi Héber.

Pl. Jeliel=Jelõl
Achajah=Akarja
Aladjah=Eladja
Imamjah=Imája

és még sorolhatnám. Nézd át az õsi ó Görög írásokat és meg fogsz lepõdni, hogy tulajdonképpen melyik nyelvbõl keletkezett.

A Biblia a Genezis-ben Nimród népét nevezi az egy nyelven beszélõ emberiség népének. A hun-magyar hagyomány alátámasztja mindezt.

Nem is tudtam, h egy pápa betiltotta az érvágást...

Találtam egy jó idézetet. Óriási! 😉)

"Megöljük a tehenet. Megöljük és megesszük. A disznót is. Leszúrjuk, és hamm, bekapjuk. Bármit, ha húsa van. Azután elmegyünk a templomba. Vízbe fojtjuk a kismacskát, a kutyakölyköt; olykor az irtózott újszülöttet is. És templomba megyünk. Megvetjük, gyûlöljük, közvetve vagy közvetlenül elpusztítjuk egymást. Majd templomba megyünk. Kiagyaltuk Istent, hogy feloldozhassuk magunkat és egymást. Elvégre emberek vagyunk. Irány a templom."
/Vavyan Fable/

\"Damnant quod non intelligunt.\"

Nem zavar, ha ki vagyok tiltva.
Szerinted. De engem nem zavar más véleménye.
Én szeretem, ha utálnak. 😉

No, most témába vágó lesz:
Ezt is a kereszténységnek köszönhettük

xD

Lehet azért halt ki a topic, mert éppen senki sem akar mondani vmit a témában és éppen ezért nem is mond? Nektek meg szintén nincsen mit mondanotok, mégis gépelgettek.

1. folyton ki vagy tiltva
2. olyan vagy mint egy autista ovodás
3. mindenki utál

Milyen árat? Ezt nem értem.

Én tényleg komolyan mondtam, nem semmi a mit mûvelsz.<#hehe>
Én nem fizetnék egy kis flémért ekkora árat.

Ja, ha nem zavar, miért írtad ezt?

"Komolyan mondom elismerésre méltó amilyen elszántsággal flémelsz"

Tudod, piciny irónia érzõdött eme fenti sorok között. De ha nem zavar, hát nem zavar. Flémeljünk csak, hisz úgysem írna egyébként ide a kutya sem! 😊

<#hehe>

Ja bocs.
#nevetes1]
Ez lemaradt, tudom, hogy rajongsz a szmájlikért.

Nincs itt semmiféle kettõs mérce.
Engem nem zavar ha flémelsz.
Ha nincs kedvem hozzá nem jövök ide.

De persze ha más flémel, az zavar téged. Micsoda kettõs mérce! <#taps>

A flém jó. Az a fórumozás fûszere.

Látod-látod! Ma sem hiába keltem fel az ágyból! <#kacsint>
Amúgy csak megjegyeztem, hogy kihalt a topik, mióta nem írok ide. És milyen igazam van?! Miután itthagytam, még egy-két napig ment, utána semmi. Most meg egybõl benézett ide jópár ember. Ha egész napjaimat itt tölteném a fórumon, kész aranybánya lennék az SG-nek. 😄

Látod, ilyen ez a termékenyítõ káosz. Életet és változást visz mindenbe. 😉

Ezért érdemes volt írnotok.

Látom, megint képzelõdsz. Az alkohol/drog okozza, vagy mindig is álomvilágban éltél? 😊)
De amúgy mi volna, ha nem flémelnél? Egyszerû ám. Csak simán nem válaszolsz az írásomra és kész. Vagy nem bírod ki? 😊

Rám nincsenek olyan hatással az ehhez hasonló megnyilvánulásaid, mint szeretnéd.
Engem nem fogsz felidegesíteni a nevetgélõs kötekedõs módszereddel.
Mikor elõször eljátszottad elküldtelek a picsába, de azóta rájöttem, hogy ez felesleges, mert te ezt élvezed.
Ha egyszerûen kiröhöglek, az sokkal szórakoztatóbb, mert bevallottad, hogy olyankor üvöltözöl a gép elõtt kínodban<#hehe>

Okos vagy! <#taps>
Nesze, nyalóka érte: <#action>
<#eplus2>

Mondom én <#mf1>

Aha. Szép vagy, szép vagy... De a ló se csúnya állat! <#gunyos1> <#vigyor1>

Hazudsz, jópár témában foglaltam már állást, leírtam a véleményem itt is.
Bár neked tényleg nem írtam semmi értelmeset, mert felesleges. Veled nem lehet vitázni, csak flémelni. A hülyéket meg leosztom, mert ez a hobbim, te viszont mindenkit leosztasz, mindegy, hogy mit ír.

Kicsi rigó! Elárulom neked, hogy az NWO topik nem azért lett bezárva, mert felhúztam az agyukat, hanem azért, mert elkezdték a zsidózást meg a cigányozást.

Mellesleg van azért néha érdemi hozzászólásod is? Mert tény, szoktam flémelni. De azért párszor írok témába vágó dolgot is.
Tõled viszont eddig kizárólag csak a másokra tett megjegyzéseidet lehetett olvasni, mást nemigen.
Tudod: a pap, a bor meg a víz esete (hamár vallásról beszélünk). <#mf1>

Írjál mester!
Hátha ezt is bezárják.

Komolyan mondom elismerésre méltó amilyen elszántsággal flémelsz, és folyton kitiltatod magad.
Szegény NWO-soknak is úgy felhúztad az agyát, hogy bezárták a topikot.

Jéé! Nem írok ide, és kihal a topik? 😊