Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: strepsils, 2023.12.25. 12:43:42
méret=10, vastag=20, átm=30, z=40 értékeket adtam meg az input-okban sorban. Ha tippelnem kellene, vagy maga a formula nem helyes, vagy a handMeasDif körül lehet probléma, de passz, nem értek a gyűrűkhöz :)
console.log('zMachine, revol, Math.PI, thick, handMeasDif', zMachine, revol, Math.PI, thick, handMeasDif)
//"zMachine, revol, Math.PI, thick, handMeasDif", 40, 10, 3.141592653589793, 20, -6.591549430918953
console.log('(revol / Math.PI) -> 10/pi', (revol / Math.PI))
//"(revol / Math.PI) -> 10/pi" = 3.183098861837907
console.log('(revol / Math.PI) / 2 -> (10/pi) / 2', (revol / Math.PI) / 2)
//"(revol / Math.PI) / 2 -> (10/pi) / 2" = 1.5915494309189535
console.log('thick + handMeasDif -> 20 + -6,591', thick + handMeasDif)
//"thick + handMeasDif -> 20 + -6,5915" = 13.408450569081047
console.log('((revol / Math.PI) / 2 + thick + handMeasDif) -> 1.5915 + 13.4084', ((revol / Math.PI) / 2 + thick + handMeasDif))
//"((revol / Math.PI) / 2 + thick + handMeasDif) -> 1.5915 + 13.4084" = 15
console.log('zMachine - 15', 40 - 15)
//"40 - 15" = 25
console.log('eredeti: 40 - (1,59 + 20 + -6,5915)', zMachine - ((revol / Math.PI) / 2 + thick + handMeasDif))
//"eredeti: 40 - (1,59 + 20 + -6,5915)" = 25
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.11. 18:34:31
[merlinw.org]
A távoli munkavégzéssel kapcsolatos véleményem viszont fenntartom. Neked is jobb és nekik is ha legalább az első 1-2 évben köztük vagy.
[merlinw.org]
Junior-ként remote meg mindenkinek rossz. A cégnek is, mert ahogy előttem írták macerás a mentorálás, a junior-nak meg még rosszabb, mert millió szakmai behatástól esik el, százszor lassabban fejlődik. Nincs annál jobb és hatékonyabb, mikor egy pályakezdőt körülvesz 2-3 senior.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.02.04. 00:33:59
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Java, SQL, Maven, Spring Boot stack
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2023.02.03. 02:58:01
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha privát a repo akkor max úgy tudja megnézni valaki a kódot magát, ha adsz hozzáférést a github felhasználójának. Ha publikus a repó akkor elég egy link. Ha github pages-re akarsz statikus oldalt deployolni az megint teljesen más.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Már prbóláltam új publikus repositoryt létrehozni és abba átklónólni de nem engedi . Meg próbáltam a Releases menüben létrehozni released eket ,létre is hoztam de nem tudom mit kezdjek vele . Valami forrás kód fájlokat zip elt be kettőt . De nem azt akarom elküldeni.
Tehát a border-right-ot felülírtad 0-val. Fentről lefele halad a css is.
A helyes út: border: 0 10px 0 0
(top, right, bottom, left. Minden kétdimenziós elem felülről indul az óra járásával megegyezően.)
Ha valamit érvényesíteni szeretnél, amit utólag felülírtál, használhatod a !important kifejezést (persze ebben az esetben butaság):
border-right: 10px !important;
border: 0;
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.01.27. 19:26:18
[merlinw.org]
<footer>
<p>No Copyright - <a href="https://www.freecodecamp.org">freeCodeCamp.org</a></p>
</footer>
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2023.01.20. 22:28:40
(\__/) ( X.x) ( } . { )
És mi a feladat : Tegye linké freeCodeCamp.org szöveget . A hrefnek meg tattaratattara ott van...
Minden jó minden fasza előnézetben is mégsem enged tovább csak azt hajtogatja hogy nincs a footerbe ágyazva a link.
Már a p elemet is kiraktam a footerből hátha az a baja de az se jó.
Mellesleg így átpörgettem a korábbi problémát is, ott is jó volt a teszt, jól bevette az
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Make the text freeCodeCamp.org into a link by enclosing it in an anchor (a) element. The href attribute should be set to https://www.freecodecamp.org.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[merlinw.org]
<footer>
<p>No Copyright - freeCodeCamp.org</p>
<a href="https://www.freecodecamp.org" >freeCodeCamp.org</a>
</footer>
Hint
Your anchor (a) element should be nested within the footer element. Make sure to add an opening tag and closing tag for the anchor (a) element.
Tuti hogy akik csinálták nem gondoltak erre és úgy írták meg hogy az első em után van , csak ezzel jól megszivatnak mindenkit mert a gép csak ezt fogadja el helyesnek . Beleraknának 3szóközt akkor meg csak azt fogadná el.
Step 25
Emphasize the word love in the figcaption element by wrapping it in an emphasis em element.
Test
Sorry, your code does not pass. Don't give up.
Hint
Your emphasis em element should surround the text love. You have either omitted the text or have a typo.
A kód így néz ki <figcaption>Cats<em> love </em>lasagna.</figcaption>
Mit csomagoljak még be ennél jobban ? Az előnézet is jól mutatja , a love szó dőlve jelenik meg mégsem enged tovább .
Valaki érti?
"A függvény egyik paramétere egy függvény aminek a másik paramétere" callback-nek hívják, nem javascript specifikus, minden nyelvben jelen van. Viszont a Curry már más tészta :) Meg van rekurzív iterátorunk is a reduce.
Programozni angol tudás nélkül manapság nem tudom lehetséges-e.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.01.08. 18:10:00
[merlinw.org]
Minden jóindulattal, nem poén hogy lefordíttatod velem az MSDN doksit. Ott van, olvasd, tanuld, próbálgasd.
[merlinw.org]
A [] az egy map/lista/tömb. A {} meg object, azon nem tudsz iterálni. Az objektumot először át kell konvertálnod tömbbé:
const entries = Object.entries(obj);
De ha tömbön / objektumon szeretnél iterálni, akkor inkább használd a forEach vagy map-ot.
.forEach(item => { console.log(item) })
const newArray = .map(item => { console.log(item) })
Object.entries(obj).forEach(item => { console.log(item) })
Object.values(obj).forEach(item => { console.log(item) })
Object.keys(obj).forEach(item => { console.log(item) })
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.01.04. 17:15:07
[merlinw.org]
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Meg azt se értem a sorrendiségben hogy van ez a queriselector parancs és az mondjuk van felül mert ezzel kezdődik a funksön. Utána 5 sorral lejjebb meg azt mondja hogy beletesszük ebbe a queriselekornak a változójába a számított értéket és az megjelenik a böngészőben a queriselector által megjelölt ponton. De hogy lehetséges ez ha a végrehajtás fentről lefelé olvas ki mindent mégis visszahat felfelé az a változó?
Mondjuk azt sem értem hogy a queriselector az miért képes beírni a html fáljba a saját változója értékét amikor arra valami létrehozás parancs kell . A queriselector az nem egyirányú kommunikáció ? az nem csak hallja úgymond mi van ott hanem vissza is lehet rajta keresztül küldeni adatot a html fájlba ?
Ezt az életciklust lehet valamelyest manipulálni a window.onload, async, preload parancsokkal/tag-ekel.
Olvasd el ezt
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.01.02. 03:49:02
[merlinw.org]
A javascript-nek egy futtatási környezethez van hozzáférése, amit (itt) a böngésző lát el, a
A
Egy freeCodeCamp, vagy hasonló primer-t érdemes lehet végigcsinálni, ha tényleg érdekel, alapok lefektetésére jó lehet.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Bemutatónak, miről is beszélek itt egy videó:
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.12.30. 17:41:25
[merlinw.org]
A bootstrap 100% széles táblákat használ, tehát az oszlopokat szétnyújtja arra a szélességre.
Ez alap CSS viselkedés egyébként, táblázatok ilyenek, bootstrap itt nem csinál semmit (5-ös verziót csekkoltam most le).
A cellákban lévő tartalommal arányosan méretezi az oszlopokat. Tehát sok hely azért van mellette a sok tartalom mellett is, mert az üres helyet is ugyanolyan arányban osztja el.
Alapvetően két lehetőséged van én úgy látom (ha tényleg táblázat kell).
1. Kiválasztod mely oszlopok töltsék ki az extra teret és melyik nem, de valamelyiket meg kell hagynod, hogy kitöltse.
2. Megadsz vagy kissebb szélességet a táblázatnak, hogy ne legyen annyi üres hely, vagy
Itt egy jsfiddle, ahova mindkét variánst beraktam, elsőben az utolsó oszlop tötli ki csak a teret (piros), másodikban meg auto a tábla szélessége.
Az elsőnél 0-ás szélességet adtam meg, ami itt nem probléma, mert a tartalom úgyis meghatározza a minimumot ebben az egyszerű esetben.
A
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Így van már beírva kínomban de ez se jó :
<div class="container text-left ">
<table class="table table-bordered table-hover ">
<thead style=" border-width: 5px">
<tr>
<th class="col">fdfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff</th>
<th class="col">adfsfds</th>
<th class="col">celfdla</th>
<th class="col">cella</th>
<th>cella</th>