Akváriumosok!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak nekem pont a nagyobbak döglenek meg, a kicsik élik túl.

A legszívósabbak eddig még mindig a harcsafélék.

KoЯn

via_mala
A kis darwinista!
<#hehe>

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Editthy
Ilyen nekem is volt már párszor, azt figyeltem meg hogy tavasszal-nyár elején a nagyobb hõmérséklet ingadozáskor (hirtelen õmérséklet emelkedés) lessz áldozata 5-8 halam és annyi. . . (lehet h kegyetlenül hangzik de az állománynak kicsit jót is tesz, h az érzékenyebb, gyengébb egyedek kikerülnek az utódnemzésbõl.

www.koleszafoto.hu

kösz <#smile>
Nem lesz mostmár semmi bajuk.

KoЯn

Anders
hajrá
ellenségemnek sem kívánom, hát még a halaidnak (hogy meghaljanak) 😊

A másik véglet: Fekete Pákó és a hét törpe

Hja, sajnos nem is ez volt az elsõ eset.. 😞

Azóta rendben vannak, tettem nekik vitamint, meg víztisztítót, remélhetõleg mostmár rendben lesznek.

KoЯn

via_mala
"ma 6 dögöt fogtam ki, de nekik valami más bajuk volt. Teljesen fel volt duzzadva a hasuk"
Ha hasvízkórosak voltak, akkor sürgõsen fertõtlenítsd a vizet, mert könnyen lehet, hogy a többi halad is hamarosan kipusztul! A darakór után talán a hasvízkór a leggyakoribb és legvégzetesebb díszhal-betegség.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Köszi az infót 😊

Nekem a nagykárolyi eladó mondta, hogy a sárga xifó, amit vettem, olyan helyen él, ahol a folyó a tengerbe / óceánba torkollik.

És idõközönként átúsznak a sósabb vizekre.

KoЯn

Semmi bajuk nem lesz egy kis sótól és valóban jót is tesz nekik az más kérdés h ez általában az afrikai tavak halaira jellemzõ ahol a viz kicsit sós az erõs párolgás miatt.Egy pontylazac vagy xifo nem feltétlen igényli hisz az amazonas vagy a folyok egyáltalán nem sosak..nem tud bennük felgyülemleni.A jódozatlan só nem feltétlen igaz ugyanis például egyes Cyprichromis(tanganyika tavi lazacsügér) fajoknak szükségük van a jódozott sóra és ezáltal tudnak akváriumban elkerülni különbözõ betegségeket.

Hát nem 😄

Nem számoltam még meg õket, mert kicsibõl legalább 50 van, és semmi bajuk nem lett a sótól.

Nagyból is legalább 30 van.

KoЯn

Anders
akkor nyilván nem 7 halad van összesen 😊

A másik véglet: Fekete Pákó és a hét törpe

A sótól egyelõre semmi bajuk, bár ma 6 dögöt fogtam ki, de nekik valami más bajuk volt. Teljesen fel volt duzzadva a hasuk. Ez már többször elõfordult, tehát szvsz semmi köze a sóhoz.

KoЯn

Editthy
'Aszongya' nincs ilyen téma...<#nemtudom>

www.koleszafoto.hu

Editthy
Én azért egyelõre nem próbálnám ki, megvárjuk hogyan hat az állományodra hosszú távon <#hehe>

www.koleszafoto.hu

Ja, de legalább legális 😊

KoЯn

gasongas
bedrogoztad a halakat 😊)

élni és égni....

Már adtam nekik, bár jóval kevesebbet, mint amennyit elõírtak, kb 10 kiskanálynit a 60 literhez.
A végeredmény: sokkal vidámabbak, jobb a színük, virgoncabbak. Csak ajánlani tudom. Még a harcsákat sem zavarja. CSak persze vigyázni kell a mennyiséggel.

KoЯn

via_mala
Lehetnek olyan fogaspontyok, amelyek szeretik, de biztos, hogy ez nem általános, szóval inkább ne "sózd be" õket! 😉

Ma 23 hallal gyarapodott az állományom 😊

Nagykárolyban vettem 9 sárga xifót. Ilyet sehol máshol nem láttam.
Egy debeceni boltban pedig 3 thorocatumot, 3 ancit, 3 páncélos harcsát, és 5 citromsárga farkú guppit.

Hihetetlen jól mutatnak, fõleg a citromsárga xifók 😄

Más: Igaz, hogy az akváriumi halak (fõleg a fogaspontyok) szeretik az enyhén sõs vizet? Úgy hallottam, 2 literhez egy kiskanályni (jódozatlan!) sót kell tenni, és abban jól érzik magukat.

KoЯn

gasongas
nekem is vannak halaim ...

élni és égni....

TCelica
és ebbe mi extra van?
akinek erre van szüksége az már ássa el magát ...
amúgy meg nem ide ebbe a topikba tartozik 😊)

Törölt felhasználó
TCelica
ezzel én is igy jártam 😊)
én takaritás után még amit találtam mindig szedegettem ki õket, a picurkákat is ...
végül elfogytak 😄D
de amúgy olyan aranyosak 😊)
sok sikert hozzájuk

ja és a növények alatt is ill. levelük alatt is nézegesd õket rendesen, ott vannak a legtöbben 😊)

Rákszakértõk nem jeleskednek a fórumon 😄

KoЯn

helloka rák féléket akarok az akváriumban és ezzel kapcsolatban kellene segitség szoval elöre is meg köszöném a segitséget. de ezt már le irtam régebben pár ember irásásval lenteb!
ha a sötét színûekre gondolsz, azokat sehogy.
Nekem már negyedjére lepik el az akváriumot, pedig még a növények legapróbb részeit is átöblítem, a kavicsot is kifõzöm, az akvárium minden szegletét fertõtlenítem. Mindig visszajönnek a dögök. :c

KoЯn

havercsotány
Siaszo mindenkine Valaki mondja meg hogy kell kiírtani a kis csunya pici csigákat van vagy 5645 db már egyszer nekiáltam kiszedegetni de egy két darab tulélte mert egy hétmulva megint lett van valami tipp? van esetleg csigaevö hal?vagy ilyesmi

TCelica
oksa, majd csinálok

igaz most csak kevés lakó van, ugyan is hugom ezelõtti tisztitásnál a hálóval összenyomta õket (még kicsi) 😞(
és a legszebb xifóm is odalett (nem bizti jól irtam)

Editthy
Ha van kép, megcsodálnám 😊

www.koleszafoto.hu

TCelica
Én tegnap takaritottam ki az akváriumot, nagyon csinike lett.

csak nehogy igy járjatok <#gonosz1>http://www.videobomb.hu/video/capa_az_akvariumban
heloka az a kérdésem hogy rákot szeretnék venni és hogy milyet azt még nem tom ebben kéne egy kis segitség anyit elmondok hogy black molly, xifo, alganyaló(faló), csiga van az aksimban most elégé kicsi az akvárium 50l -es de nyáron kicserélem 100-as ra és kész hát ebben kéne segitség köszi elöre is !
Editthy
elég erõteljesen... aljzatot valószínû tõlük rendelek, ideje már lefrissíteni 😊

www.koleszafoto.hu

via_mala
Még nem, de szimpatikusak az áraik.

Editthy
Valaki rendelt már innen? http://www.akvariumplus.hu/

www.koleszafoto.hu

Editthy
<#hehe>

www.koleszafoto.hu

Köszi, Neked is 😛

KoЯn

OrioN the S
baze nem merek elmenni növényér -.-

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Editthy
Nálam is tavaszi nagytakarítás meg átrendezés lessz 😊 sok sikert az irtáshoz...

www.koleszafoto.hu

Majd átmosom az egész akváriumot úgyis nemsokára...

A talaj nálam (igaz, az kavics) ki lesz fõzve, legalábbis öblítve.

KoЯn

Editthy
Azt hiszem csak lemosni kell vele õket és leöblítve kell visszahelyezni az aksiba, úgy nem lehet baja és a biológiailag beállt vizednek sem...

A baj csak ott van h a kis dögök nem csak oda petéznek hanem mondenhova... gyökerekre és egyéb díszítõ elemekre, akváriumfalra és nálam az a gáz hogy a talaj egy része apró pala lemezekbõl áll... na az aztán lehetetlen megtisztítani.

www.koleszafoto.hu

Én alapból írtózom a csigáktól 😄

Egyszer már átmostam a leveleket, több, mint 100 csigát találtam. Egy darabig nem is voltak benne, de aztán megjelent 1-2, és hiába szedtem ki, 1-2 hét múlva már megint elszaporodtak. AZ uncsiméknak mindkét almacsiga lepetõzett az akvárium tetejére. Na, az aztán a gusztustalan <#vomit>

A csigák ellen a só(s víz) a legjobb ellenszer. Gondolkodtam rajta, hogy megmártogatom a növényeket sós vízben, ettõl majd lehullanak, csak félek, nehogy elpusztuljon a növény..

KoЯn

Editthy
Én is a csigaevõ halat ajánlottam volna.De kishalzabálás fennálása miatt nem tehette be a lábát- féltettem a szép guppi tenyészetem 😄 Sajnos egy cipõben járunk, pedig mindig nagyon alaposan letisztogattam az újonan vásárolt növényeket, de mégis beette magát egy undok csiga faj (nagy vörös gusztustalan népség)<#szomoru1>... és az édi balatoni kúpos csigáimat is kipusztította.<#boxer>
Az a faj azért volt jó mert nem szaporodott el mint az állat és aránylag láthatatlan maradt, a mérete is kicsi volt, de azért tisztogatott...

Az én tapasztalatom az hogy még egy alapos takarítással sem sok az esély a kiírtásukra- nekem legalábbis nem jött be<#nemtudom>... Az egyik álatkereskedésben azt modták törjem bele õket a vízbe a halak úgy megeszik. Ez persze a petékre nem megoldás 😞

www.koleszafoto.hu

Erre én is gondoltam, csak félek, hogy a kishalakat is megennék.

KoЯn

Én nem bírok hozzájuk érni, csak kesztyûvel 😄

KoЯn

via_mala
Próbálkozz csigaevõ halakkal!
Harcsák, gurámik, sügerek... van választék! 😄

OrioN the S
hja.. nekem is a növényekkel jönnek ,mint potyautas..

fogtam és kidobáltam õket a kertitóba ^^

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Óriási problémám van. Nagyon elszaporodtak a csigák az akváriumomban. Ezzel az a baj, hogy semmit nem utálok jobban náluk. Egy növénnyel kerültek be hozzám, egyszer már "csigátlanítottam", legalább 150 apró csiga volt benne. Most megint kezdik, de hiába öblitem rendesen a növényeket, mindig újraszaporodnak.

KoЯn

via_mala
Nem is! <#nevetes1>