Akváriumosok!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legszívósabbak eddig még mindig a harcsafélék.
KoЯn
<#hehe>#hehe>
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
www.koleszafoto.hu
Nem lesz mostmár semmi bajuk.
KoЯn
ellenségemnek sem kívánom, hát még a halaidnak (hogy meghaljanak) 😊
A másik véglet: Fekete Pákó és a hét törpe
Azóta rendben vannak, tettem nekik vitamint, meg víztisztítót, remélhetõleg mostmár rendben lesznek.
KoЯn
Ha hasvízkórosak voltak, akkor sürgõsen fertõtlenítsd a vizet, mert könnyen lehet, hogy a többi halad is hamarosan kipusztul! A darakór után talán a hasvízkór a leggyakoribb és legvégzetesebb díszhal-betegség.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Nekem a nagykárolyi eladó mondta, hogy a sárga xifó, amit vettem, olyan helyen él, ahol a folyó a tengerbe / óceánba torkollik.
És idõközönként átúsznak a sósabb vizekre.
KoЯn
Nem számoltam még meg õket, mert kicsibõl legalább 50 van, és semmi bajuk nem lett a sótól.
Nagyból is legalább 30 van.
KoЯn
KoЯn
www.koleszafoto.hu
KoЯn
A végeredmény: sokkal vidámabbak, jobb a színük, virgoncabbak. Csak ajánlani tudom. Még a harcsákat sem zavarja. CSak persze vigyázni kell a mennyiséggel.
KoЯn
Nagykárolyban vettem 9 sárga xifót. Ilyet sehol máshol nem láttam.
Egy debeceni boltban pedig 3 thorocatumot, 3 ancit, 3 páncélos harcsát, és 5 citromsárga farkú guppit.
Hihetetlen jól mutatnak, fõleg a citromsárga xifók 😄
Más: Igaz, hogy az akváriumi halak (fõleg a fogaspontyok) szeretik az enyhén sõs vizet? Úgy hallottam, 2 literhez egy kiskanályni (jódozatlan!) sót kell tenni, és abban jól érzik magukat.
KoЯn
akinek erre van szüksége az már ássa el magát ...
amúgy meg nem ide ebbe a topikba tartozik 😊)
én takaritás után még amit találtam mindig szedegettem ki õket, a picurkákat is ...
végül elfogytak 😄D
de amúgy olyan aranyosak 😊)
sok sikert hozzájuk
ja és a növények alatt is ill. levelük alatt is nézegesd õket rendesen, ott vannak a legtöbben 😊)
KoЯn
Nekem már negyedjére lepik el az akváriumot, pedig még a növények legapróbb részeit is átöblítem, a kavicsot is kifõzöm, az akvárium minden szegletét fertõtlenítem. Mindig visszajönnek a dögök. :c
KoЯn
igaz most csak kevés lakó van, ugyan is hugom ezelõtti tisztitásnál a hálóval összenyomta õket (még kicsi) 😞(
és a legszebb xifóm is odalett (nem bizti jól irtam)
www.koleszafoto.hu
www.koleszafoto.hu
KoЯn
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
www.koleszafoto.hu
A talaj nálam (igaz, az kavics) ki lesz fõzve, legalábbis öblítve.
KoЯn
A baj csak ott van h a kis dögök nem csak oda petéznek hanem mondenhova... gyökerekre és egyéb díszítõ elemekre, akváriumfalra és nálam az a gáz hogy a talaj egy része apró pala lemezekbõl áll... na az aztán lehetetlen megtisztítani.
www.koleszafoto.hu
Egyszer már átmostam a leveleket, több, mint 100 csigát találtam. Egy darabig nem is voltak benne, de aztán megjelent 1-2, és hiába szedtem ki, 1-2 hét múlva már megint elszaporodtak. AZ uncsiméknak mindkét almacsiga lepetõzett az akvárium tetejére. Na, az aztán a gusztustalan <#vomit>#vomit>
A csigák ellen a só(s víz) a legjobb ellenszer. Gondolkodtam rajta, hogy megmártogatom a növényeket sós vízben, ettõl majd lehullanak, csak félek, nehogy elpusztuljon a növény..
KoЯn
Az a faj azért volt jó mert nem szaporodott el mint az állat és aránylag láthatatlan maradt, a mérete is kicsi volt, de azért tisztogatott...
Az én tapasztalatom az hogy még egy alapos takarítással sem sok az esély a kiírtásukra- nekem legalábbis nem jött be<#nemtudom>#nemtudom>... Az egyik álatkereskedésben azt modták törjem bele õket a vízbe a halak úgy megeszik. Ez persze a petékre nem megoldás 😞
www.koleszafoto.hu
KoЯn
KoЯn
Harcsák, gurámik, sügerek... van választék! 😄
fogtam és kidobáltam õket a kertitóba ^^
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
KoЯn