Total Commander help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

v150r
sziasztok!

van egy olyan problémám, hogy ha listerrel nyitom meg a zenéket, akkor némelyiknél nem lejátssza azt, hanem "szövegesen" dobja elém az ablakot. új a rendszer, win 7 ultimate. ezt csinálta nekem régebben is, még xp alatt, de a win 7 rc alatt nem. a codecek ugyan azok, mint ahogy eddig is, és nem értem, hogy mi a baj.
foobar, winamp, etc., nem megoldás, mert a lister a leggyorsabb megoldás számomra, ha csak egy-egy tracket szeretnék meghallgatni.
egyébként k-lite codecet használok.
elõre is köszönöm!

kaladdict combat arms: d1rtdiver [the movement] - second lieutenant 1 http://radikalmod.hu | http://wp7.hu

Szerintem azt nem lehet beállítani, mert úgy elég idõigényes lenne a navigálás, mert amíg kiszámolja a könyvtár méretét, az elég sok idõ. Egyébként úgy egyszerûbb, ha a mappán nyomsz egy space-t.

Sziasztok!
Hogyan tudnám beállítani a Total Commander-t úgy, hogy a könyvtárakhoz tartozó méret oszlopban alapból a könyvtár méretét írja ki a <DIR> helyett, hogy ne kelljen mindig az ALT+SHIFT+ENTER billentyû kombinációt használnom?
lck
Beállítások > Általános beállítások > Képernyõ > Könyvtár rendezése > Mint a fájlok (idõ szerint is)
Az össze verzióban ugyan ott van.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 7.50a verzióban hol lehet beállítani h a mappákat is sorba rakja dátum szerint? Volt már régebben egy olyan verzióm ami megcsinálta de nem találom sehol. 😞
A választ elõre is köszönöm!
Gerygrey
Sziasztok!

Nincs valami ötletetek, hogy a TC miért ilyen rohadt lassú egy Core i7-es gépen? Kitömörítés közben néha felugrik 10% fölé a proci kihasználtsága, de inkább 2-3% között ingadozik, a RAM fele szabad, nem értem mi foghatja meg...

Azt még elfogadnám, hogy nem támogatja a többmagos procit és/vagy a multithreadinget, de akkor legalább az egyik magot járatná 100%-on, de még az sincs.

BaliBoy
Kijelölés->Könyvtárak összehasonlítása

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Sziasztok

Meg lehet azt oldani egyszerûen (billkombóval), hogy az egyik meghajtón (egyik ablak) lévõ mappák fileok kijelölt nevei a másik meghajtón (másik ablakban) is kijelölve legyenek? Mindegy hogy mi van a mappában és mekkora a fileok mérete vagy miben térnek még el, csak a nevek alapján.
Az egyedüli mûködõ (és lassú, körülményes) módszer amit találtam, az a kijelölés mentése fileba és a visszatöltés fileból. Ez borzasztó lassú tud lenni olyan mappáknál ahol sok file van, mert mindig azt akarja alapértelmezettként megadni + elég lassú módszer ez, ha sokszor kell végigcsinálni.

Sziasztok!

Ha van ezer mappám amiben van szintén 1000 belsõ mappa tele képekkel,és azt akarom hogy mind az ezer belsõ mappa eltûnjön és a képek közvetlenül a fõ mappában legyenek azt hogy tudom megoldani egy mozdulattal?
Majd utána szeretném a képeket a mappa nevére sorszámozni
Erre gondolok:
Mappa:Balaton
Fájlok:Balaton1
Balaton2
Balaton3
Tudom,hogy TotalCommanderrel megoldható mappánként,de nekem 1000db van ezért egyszerre,egy mozdulattal szeretném megoldani ezt is nem külön-külön.

Elõre is köszi a segítséget!

Nem, megy. Azt írja gyanús bejegyzés. És nem javítja ki. Akkor marad megint leszedni. Csak jó lesz úgy 😞 THX
computerguru
Vagy szedd le újra csak azt a 3-as rart,vagy próbáld meg a winrarban a 3-ast javitani,van egy olyan menüje,hogy javitás,talán segit!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Hi! Tuti volt már ilyen kérdés, de nem találtam, és új topikot is felesleges nyitni neki. De olyan kérdésem lenne. Leszedtem 4 fájlt, X.part1, X.part1.... de nem tudom a filmet összerakni, TC-vel sikerül .out-ra összerakni, már sokszor szivatott ez az .out, de eddig megoldottam. Nem jó ha átnevezem, kibontosm semmi.
Sima winrar-os tömörítésnál azt írja hogy part3 nincs fájl vége, crc hiba talán? Pedig ugyanakkora a mérete mint a többinek?
Ötlet? Elõre is kösz! Hátha siekrül, hadd ne kelljen megint leszenvedni, így is alig találtam meg!
😊
12346
kösziköszi😊

BaliBoy: passz. nekem elsõ körben a windows/*.ini megoltást ajánlották, és úgy volt télleg.

fery02
Miután sikeresen letöröltem a GTA IV könyvtáramat, a másik ablakban lévõ Lomtárban lévõ kijelölt ikonok helyett, arra gondoltam, hogy de jó lenne, ha jobban kijelezné nekem a TC, hogy épp melyik ablak aktív. Tudtok valami ötletet erre? 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

lck
Ezt a fájlt keresd a gépeden: wcx_ftp.ini
Telepítésfüggõ hogy hol találod.
BaliBoy
Pedig jól gondoltad. Én is ezt szoktam csinálni. Nem tudom miért nincsenek meg az elmentett címeid.

12346
Halihajó!

Csak hogy szaporítsam a kérdések számát😛
A TC-ben elmentett FTP kapcsolatokat hol/miben tárolja? Naívan azt gondoltam, ha a totalcmd könyvtárat átdobom másik gépre, akkor sikerem lesz, aztán nem^^ Az én beállításaim figyeltek benne.

szia az a kérdésem a total commander tud parancs ikont késziteni?
Ilyesmire ajánlom EZT a programot. Telepíteni se kell csak kitömöríteni. Nagyon sok beállítás van benne ezért elsõre kissé durvának tûnhet, de teljesen egyértelmû a használata és ha valami mégse az, akkor kipróbálhatod, mert mutat samplet anélkül, hogy végrehajtódna az átnevezés.
ffxi
Hû ízé... csoportos átnevezéssel hogy tudnám megoldani ezt a sort<#confused>

09-001-jan-08 -> 09-00001-jan-08.php tehát még 2 db nullát szeretnék beszúrni a 09 utáni számsorhoz.

Fákjúal!

sziasztok!

Két problémám lenne: Az egyik djvu, lit fájlok nézésére plugin kellene a TC-hez, de eddig nem találtam, hátha ismer valaki!
A másik: meg lehet osztani négy ablakosra a TC-t, vagy alapvetõen csak két ablak van? Néha hasznos lenne!
hali mindenkinek. olyan problémám lenne, h ahol dolgozok, sulinetes hálón van, a honlapra szeretnék feltölteni ftp-n keresztûl képeket, de nem tudok, mert a tárhelyen korlátozva van a sulinetes periféria, nincs sebességem, az lenne a kérdésem, h proxyval ezt meglehetne-e kerülni, és a comanderben milyen proxy beállításokat használjak és hogyan, tudtommal a routerban nincs tûzfal. Megkéne kerülni a sulinetet, hogy tudnám, megoldható-e és mit írjak a proxyhoz és hogyan, ha valaki tud segítsen 😊
mgenya911
hali! azt meg lehet oldani valahogy, hogyha bármilyen windows mappára kattintok (pl az asztalon) azt total commanderbe nyissa meg, ne a windows explorerben?? sokat könnyítene a dolgokon... köszi!

fery02
Csak néztem én, hogy van ott egy Pozíció mentése gomb is, csak nagyon hivatalosan hangzott, amit írtál és nem is próbáltam ki addig, míg le nem írtátok az ellenkezõjét. 😛

Ugyan ott van Pozíció mentése gomb is. Nem tudom, hogy melyik verziótól, de 7.50-ben tuti van és az elmenti pontosan a helyét. Szerintem ez új funkció lehet, mert nekem határozott emlékeim vannak arról, amit írtam 😊
Boccs, most nézem, hogy tényleg, akkor valamivel nagyon összekeverem, szorri a hülyeségért :\
Még pozíciót is lehet menteni, van rá külön menüpont ugyan ott...
fery02
Nagyon szépen köszönöm, valóban. 😊
#350: Az még esetleg jól jött volna jah, na mind1.

Sajnos a pozícionálást nem tárolja el és nincs is rá mód, hogy eltárold 😞 Olvastam errõl régebben és a készítõ mondta, hogy nem is lesz benne erre lehetõség azért, hogy ha valaki véletlenül kihúzza a képernyõrõl (??) akkor egy újraindítás után ne álljon fenn a probléma.
Igen jól írtam, így van. Teszteltem és ok, jól emlékeztem.
Beállítod a kívánt méretre - Beállítások / Beállítások mentése (asszem)
fery02
Hogyan tudom beállítani, hogy ne teljes képernyõbe induljon?

Szabó Péter
Valaki megtudná mondani, hogyan tudok több file ablakot nyitni total commanderrel? vagy esetleg ha azzal nem lehet, akkor melyik magyar nyelvû progi támogatja

celza8807
nagyon köszönöm, egy picit igy gyorsabb. (:
azt gondolná az ember, hogy csak csatlakozik tcvel a tárhelyhez, aztán jólvan.. ezek szerint kicsit komplikáltabb a világ... 😄

A#1

Tessék
Amúgy flashgettel szedtem le, TC nem igazán jó ilyesmire.
HTML oldalon levõ linkek letöltésére flashget jó, teljes weblapok tartalmának lementésére pedig például Teleport Pro.
celza8807
már csak a link hiányzik... <#lama>
http://estfm.uw.hu/Downl_text.htm

A#1

celza8807
Segitséget kérnék! Errõl az oldalról szeretném az összes (001-1**.htm) fájlt letölteni, lehetõleg egyszerre. Total commanderrel megoldható?

Köszi elõre is!

A#1

fery02
Jaa vagy úgy. 😄
Nem baj, az akkor is mindig természetes lesz, hogy nem mindenki fog használni TC-t. 😊

(A "kishugom" 30 éves...) :-D
Narxis
Használ itt valaki SpeedCommander-t? 64bit miatt TC-rõl áttértem erre és elég jó de az nfo-kat nem úgy jeleníti meg mint TC-ben, olyan mintha nem lenne benne sortörés, ömlesztve van az nfo-ban a szöveg. Így is kiolvasható de sokkal kényelmesebb lenne a TC-s megjelenítés.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

fery02
Kezdem megszokni, testre is szabtam, kezd tetszeni. Már csak (egyelõre) kettõ dolog érdekelne:
1. Lehet-e egy már elõre betársított mappát mégis mással megnyitni TC-n belül.
2. Van arra módszer, hogy pl ha a középsõ egér gombbal rákattintok egy mappára (Firefox szokás. 😛), akkor azt nyissa meg egy új, külön fülön?

+3. Azt jól vettem észre, hogy ha egy mappára Space-t nyomok, akkor annyi történik csak a kijelölés mellett, hogy megszámolja a TC az adott mappa méretét is (mert pl sima kijelölésnél nem számol méretet)?

fery02
Amúgy az Ultime prime verzió, ami programokat telepít (utorrent, opera, virtualdub...), ezeket ugye nem úgy telepíti, mintha egyenként telepíteném fel az összeset? Úgy ugye gondolom eléggé teleszemetelné a gépet, meg lehet lassítaná is nem kis mértékben.

fery02
Igen, valószínûleg a kishugit nem igazán az fogja érdekelni, hogy egy fájlmûvelet végzésén másodperceket spóroljon, hanem az egyszerûségre törekszik, amire a Sajátgép számára a legegyszerûbb. 😊

Nálam csak akkor fut, ha használom. Anno kezdtem én is nortonnal, már akkor egyszerûbbnek tûnt a fájlkezelés az osztott ablakozással. Persze, lehet saját gépet 2x megnyitni, áthúzogatni, stb., de szerintem ezek nem "hatékonyak", nem felhasználó barátok. 1x csináltam egy kimutatást, hány kattintással jobban jön ki egy-egy "megoldás" fájlkezelésre. Az osztott-ablakosok igen nagy idõ-különbséggel nyertek...
Naná, aki alig-alig használ ilyesmit, annak tökmindegy...
Pl. a hugomnak megmutattam a "különbséget" a gyakorlatban, megmaradt a körülményességnél... neki az fekszik, ennyi.
Lényeg: mindenki azt használja, ami számára a legoptimálisabb, de törekedjünk minél többfélébõl megszokni a "nekünkvalót".

Csak az fusson, amit épp használok, értendõ ez a windows-indulásra is, majd ha kell egy progi, akkor elindítom, addig minek? Szerintem.
fery02
Ok, köszönöm a választokat! 😊

Állandóan fut, 2-3 mega között eszik.
Nincs sok értelme azoknak a felpuffasztott verzióknak szerintem. Elõször szokd meg az alapot aztán ha valamilyen funkciót hiányolsz arra keress plugint aztán ha minden fasza akkor csak úgy nézelõdj, hátha belefutsz valami olyan kiegészítésbe, amire nem is gondoltál volna, de jól jön.
PErsze ártani nem árt a sokszáz megás se 😊
Én amúgy 7.50 beta1-et használok, érdemes a 7.50-es valamelyik bétáját használni mert elég sok értelmes újítás van ebben a verzióban stabilitási gonddal pedig egyelõre nem találkoztam.
BaliBoy
non-stop fut

fery02
#329: Na, én is így szeretném gondolni. 😊
#330: Tudom, nem kényszerít rá semmi, de én mégis szeretném inkább a TC-t használni a késõbbiekben. Annyira nem vagyok azért régi motoros, de régebben sokat NC-ztem émigen, elég hasonló a TC is. 😊

Am nálatok egyfolytában fut a háttérben a TC vagy csak amikor használjátok? Csak mert gondolom sok erõforrás nem kell neki. Bár én a több 100 megás verziót kezdtem el használni.

Csak azért, mert "azt mondják" ne kényszerítsd rá Magad. Használd azt, amivel hatékony vagy. Ha nagyon sokat kell használnod a fájlkezelõt és úgy érzed, hogy szükség lenne arra, hogy hatékonyabban tudj fájlkezelni akkor próbálgass alternatív programokat, amikbõl tényleg az egyik legjobb a TC. Ha nem lenne rá istenigazából szükséged csak "mások mondják" akkor ne foglalkozz vele.
Megszokás: ha régi motoros vagy és használtál norton commandert, esetleg linuxoztál és ott mondjuk midnight commandert vagy bármilyen osztott képernyõs fájlkezelõt, akkor viszonylag gyorsan meg lehet szokni, ha nem, akkor kicsit tovább tarthat.
BaliBoy
Nekem meg a windows-os filekezelõk a furcsák. Anno a DOS-al kezdtem meg az NC-vel. Ma meg TC nélkül el sem tudom képzelni a file kezelést. 😄 (ez itt a reklám helye. 😄)

fery02
Igen, ezekkel mind tisztában vagyok.