Total Commander help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van egy olyan problémám, hogy ha listerrel nyitom meg a zenéket, akkor némelyiknél nem lejátssza azt, hanem "szövegesen" dobja elém az ablakot. új a rendszer, win 7 ultimate. ezt csinálta nekem régebben is, még xp alatt, de a win 7 rc alatt nem. a codecek ugyan azok, mint ahogy eddig is, és nem értem, hogy mi a baj.
foobar, winamp, etc., nem megoldás, mert a lister a leggyorsabb megoldás számomra, ha csak egy-egy tracket szeretnék meghallgatni.
egyébként k-lite codecet használok.
elõre is köszönöm!
kaladdict combat arms: d1rtdiver [the movement] - second lieutenant 1 http://radikalmod.hu | http://wp7.hu
Hogyan tudnám beállítani a Total Commander-t úgy, hogy a könyvtárakhoz tartozó méret oszlopban alapból a könyvtár méretét írja ki a <DIR> helyett, hogy ne kelljen mindig az ALT+SHIFT+ENTER billentyû kombinációt használnom?
Az össze verzióban ugyan ott van.
Az lenne a kérdésem, hogy a 7.50a verzióban hol lehet beállítani h a mappákat is sorba rakja dátum szerint? Volt már régebben egy olyan verzióm ami megcsinálta de nem találom sehol. 😞
A választ elõre is köszönöm!
Nincs valami ötletetek, hogy a TC miért ilyen rohadt lassú egy Core i7-es gépen? Kitömörítés közben néha felugrik 10% fölé a proci kihasználtsága, de inkább 2-3% között ingadozik, a RAM fele szabad, nem értem mi foghatja meg...
Azt még elfogadnám, hogy nem támogatja a többmagos procit és/vagy a multithreadinget, de akkor legalább az egyik magot járatná 100%-on, de még az sincs.

Meg lehet azt oldani egyszerûen (billkombóval), hogy az egyik meghajtón (egyik ablak) lévõ mappák fileok kijelölt nevei a másik meghajtón (másik ablakban) is kijelölve legyenek? Mindegy hogy mi van a mappában és mekkora a fileok mérete vagy miben térnek még el, csak a nevek alapján.
Az egyedüli mûködõ (és lassú, körülményes) módszer amit találtam, az a kijelölés mentése fileba és a visszatöltés fileból. Ez borzasztó lassú tud lenni olyan mappáknál ahol sok file van, mert mindig azt akarja alapértelmezettként megadni + elég lassú módszer ez, ha sokszor kell végigcsinálni.
Ha van ezer mappám amiben van szintén 1000 belsõ mappa tele képekkel,és azt akarom hogy mind az ezer belsõ mappa eltûnjön és a képek közvetlenül a fõ mappában legyenek azt hogy tudom megoldani egy mozdulattal?
Majd utána szeretném a képeket a mappa nevére sorszámozni
Erre gondolok:
Mappa:Balaton
Fájlok:Balaton1
Balaton2
Balaton3
Tudom,hogy TotalCommanderrel megoldható mappánként,de nekem 1000db van ezért egyszerre,egy mozdulattal szeretném megoldani ezt is nem külön-külön.
Elõre is köszi a segítséget!
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Sima winrar-os tömörítésnál azt írja hogy part3 nincs fájl vége, crc hiba talán? Pedig ugyanakkora a mérete mint a többinek?
Ötlet? Elõre is kösz! Hátha siekrül, hadd ne kelljen megint leszenvedni, így is alig találtam meg!
😊
BaliBoy: passz. nekem elsõ körben a windows/*.ini megoltást ajánlották, és úgy volt télleg.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Csak hogy szaporítsam a kérdések számát😛
A TC-ben elmentett FTP kapcsolatokat hol/miben tárolja? Naívan azt gondoltam, ha a totalcmd könyvtárat átdobom másik gépre, akkor sikerem lesz, aztán nem^^ Az én beállításaim figyeltek benne.
09-001-jan-08 -> 09-00001-jan-08.php tehát még 2 db nullát szeretnék beszúrni a 09 utáni számsorhoz.
Fákjúal!
Két problémám lenne: Az egyik djvu, lit fájlok nézésére plugin kellene a TC-hez, de eddig nem találtam, hátha ismer valaki!
A másik: meg lehet osztani négy ablakosra a TC-t, vagy alapvetõen csak két ablak van? Néha hasznos lenne!
Még pozíciót is lehet menteni, van rá külön menüpont ugyan ott...
#350: Az még esetleg jól jött volna jah, na mind1.
azt gondolná az ember, hogy csak csatlakozik tcvel a tárhelyhez, aztán jólvan.. ezek szerint kicsit komplikáltabb a világ... 😄
A#1
Amúgy flashgettel szedtem le, TC nem igazán jó ilyesmire.
HTML oldalon levõ linkek letöltésére flashget jó, teljes weblapok tartalmának lementésére pedig például Teleport Pro.
Köszi elõre is!
A#1
Nem baj, az akkor is mindig természetes lesz, hogy nem mindenki fog használni TC-t. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
1. Lehet-e egy már elõre betársított mappát mégis mással megnyitni TC-n belül.
2. Van arra módszer, hogy pl ha a középsõ egér gombbal rákattintok egy mappára (Firefox szokás. 😛), akkor azt nyissa meg egy új, külön fülön?
+3. Azt jól vettem észre, hogy ha egy mappára Space-t nyomok, akkor annyi történik csak a kijelölés mellett, hogy megszámolja a TC az adott mappa méretét is (mert pl sima kijelölésnél nem számol méretet)?
Naná, aki alig-alig használ ilyesmit, annak tökmindegy...
Pl. a hugomnak megmutattam a "különbséget" a gyakorlatban, megmaradt a körülményességnél... neki az fekszik, ennyi.
Lényeg: mindenki azt használja, ami számára a legoptimálisabb, de törekedjünk minél többfélébõl megszokni a "nekünkvalót".
Csak az fusson, amit épp használok, értendõ ez a windows-indulásra is, majd ha kell egy progi, akkor elindítom, addig minek? Szerintem.
Nincs sok értelme azoknak a felpuffasztott verzióknak szerintem. Elõször szokd meg az alapot aztán ha valamilyen funkciót hiányolsz arra keress plugint aztán ha minden fasza akkor csak úgy nézelõdj, hátha belefutsz valami olyan kiegészítésbe, amire nem is gondoltál volna, de jól jön.
PErsze ártani nem árt a sokszáz megás se 😊
Én amúgy 7.50 beta1-et használok, érdemes a 7.50-es valamelyik bétáját használni mert elég sok értelmes újítás van ebben a verzióban stabilitási gonddal pedig egyelõre nem találkoztam.
#330: Tudom, nem kényszerít rá semmi, de én mégis szeretném inkább a TC-t használni a késõbbiekben. Annyira nem vagyok azért régi motoros, de régebben sokat NC-ztem émigen, elég hasonló a TC is. 😊
Am nálatok egyfolytában fut a háttérben a TC vagy csak amikor használjátok? Csak mert gondolom sok erõforrás nem kell neki. Bár én a több 100 megás verziót kezdtem el használni.
Megszokás: ha régi motoros vagy és használtál norton commandert, esetleg linuxoztál és ott mondjuk midnight commandert vagy bármilyen osztott képernyõs fájlkezelõt, akkor viszonylag gyorsan meg lehet szokni, ha nem, akkor kicsit tovább tarthat.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End