Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Egy q9550-es processzort szeretnék használni 400-as FSB-n (alap 333). Az alaplapom egy MSI p35 Neo2 FR. Milyen feszültségértékeket állítsak be a BIOS-ban, hogy a rendszer stabil legyen?
Phenom Black9950,gigabyte Ga-ma770-ud3, Sapphire 4830 1GB,4gb 1066
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Q6600 2400 MHz cpu- van ezt szeretném 3ghz-re felhúzni. Az FSB 333 6x szorzó, a memória valós óraje 400 mhz. Full kezdõ vagyok, ha valaki segítene, azt megköszönném.
Alaplap Asus P5N-E SLI
Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
abit aw9d -m van, 1066-os fsb-vel gyárilag, de hivatalos bios update-al már 1333as fsb.. na amig 1066os cpu (e6600) volt benne addig memoriákat 800on kezelte, most hogy e6850 van benne 1333-on igy a memoriákat 670nek látja... geil 2x1gb ddr2 800-cl5-röl van szo...
ha huzom a procit h memo 800on legyen, nem indul a gép, pedig e6600-al többet is birtam huzni rajta, ill ezzel a procival haver gépébe 4ghz-ig is felment és gond nélkül ment, nálam meg 3200on már nem indul...
ha cpu-t leveszem 1066-ra akko memo jo de gép nem jo 😄
arra is gondoltam hogy 1066-os memokat veszek hogy igy megy, de proba és nem ismeri fel még 800ra se
ötlet ?
Néhány napja vettem egy Phenom II X2 555 BE procit és sikerült benne feloldani a 3. és 4. magot.
Tudtok ajánlani valami teszt programot amivel lehet nyüstölni hogy hibázik-e vagy használhatóak a plusz magok?
Igazából nincs szükségem a plusz teljesítményre, csak kiváncsi lennék a jövõre nézve nem árt tudni mi rejlik a kicsikében! :-)
Olyasmire gondolok mint a Lynux telepítõ lemezen a memória tesztelõ, ami ha végigfut 458x hiba nélkül, akkor jó eséllyel hibátlan a ram! :-)
Köszi elõre is.
Olyan kérdésem lenne hogy ezzel a Riva Tuner-rel mennyire biztonságosan és mennyit lehet felhúzni a a VGA teljesítményén?
(Akinek van egy kis ideje elmagyarázni ezt a tuningot, az legyen szíves dobjon egy PM et.)
Elõre is köszönöm!
Elõre is bocs az offért!olyan problémám van ,hogy egyszercsak leállt a gépem, nézem, a proci ventilátora indításnál csak egy pillanatra megmoccan, ugyan ez, ha leállítom. A gép nem bootol fel, csak ég a piros led mintha dolgozna. Lehet, hogy csapágyas a venti és nem engedi a gépet felbootolni?
Mégegyszer bocs és elõre is köszi!
Gigabyte P43-ES3G, Core 2 Duo E7500, AC Freezer 7 Pro, 4096 MB DDR 2 Kingmax 1066Mhz, Gainward Geforce GTS 450 GS, Maxtor 160 Gb,Logitech Formula Force EX,
Van egy: Gigabyte alaplapom 1066 MHz-ig jó bele DDR2-es RAM - ebben cserélnék le valamit, kb 40,000-et szánnék rá:
Dual Core 2,5 GHz CPU 2Mb (800 MHz)
Kingmax 2 Gb 800 MHz RAM
ATI HD 4670 1 Gb DDR3
Szerintetek mire énré meg, mit cserélnem, 40,000-bõl, hogy egy picit jobb legyen a masina.
Én ezeken gondolkodtam:
Core2Quad processzor - 1066 MHz - jó hozzá a 800 MHz-es Memória?
vagy + még 2 Gb 800 MHz RAM és egy Core2Due proci?
vagy egy Dx11-es DDR5-ös videókártya?
Elõre is köszönöm, ha segítetek! 😊
Ugyanekkor a ramokat vissza kell osztani, hogy maradjanak alap órajelen, valamint pci órajelét fixáld 100-ra
Valaki tud segíteni E8400 3Ghz-es processzor felturbózásával?
Azt olvastam, hogy 3.6Ghz-ig felmegy mindenféle gond nélkül, gyári hûtõvel.
Nem tudom, hogy mit növeljek/csökkentsek a BIOS-ban, valaki segítene?
Vagy vegyem vissza az órajelet?
Van olyan program, ami a stabilitását lelellenõrzi?
[merlinw.org]
http://pctuning.ingyenblog.hu/
Ha csinálok valamit és sikerül akkor majd írok, ha csinálok valamit és nem sikerül akkor nem lesz honnan írni.😛
Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!
[merlinw.org]
A "hogyanhoz" szükséged lesz egy kis olvasgatásra. Nincs szabvány beállítás, függ minden a memóriádtól, az alaplapodtól és a processzor sorozatától.
Na meg függ a BIOS-tól is, mennyire tuningbarát.
Alapvetõen az CPU szorzó + FSB variálásával tudod emelni az órajelet, viszont a magasabb frekihez több áramra is van szükség, tehát azt is emelgetni kell (nem csak a processzorét és csak századokkal, max 1-2 tizedig - olvass utána mi a max amit még elbír a proci), úgy hogy lehetõleg ne füstöljön el semmi. Emellett a Memóriák frekvenciája is függ az FSB-tõl, tehát nem árt figyelni, hogy milyen szorzóval hajtod. Ha nem bírja a memória, csökkenteni kell a késleltetéseket/idõzítéseket, stb.
Minden állítgatás után újraindítás, stabilitás tesztelése.
[merlinw.org]
Kép1
Kép2
Kép3
Bocsi a minõségér de csak a telóm volt a közelbe.
Köszi elõre is
Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!
[merlinw.org]
"Vezetékes internetet szeretnék Laptop wifijével elosztani"
Nem laptopon akarok wifizni..Hanem azzal elosztani mint egy router.Mert van itthon wifis router de az másik neten és nem az enyém..Arra kell csak h galaxymon tudjak netezni itthon ne a mobilnetem menjen.
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
alapfesz: 1.2250v
Akkor, ha nagy a v dorpja a lapnak (kevesebb voltot kap a proci mint amennyit beállítasz) és instabil 3,6ghz-n beállíthatsz, 1.23750 körüli értéket, ha 4 ghz szeretnéd használni 1.243 v körüli érték ideális lehet (nekem az 1.237 elég volt a 4ghz-hez)
A lényeg, hogy e körüli értékeket használ, szerintem biztonsággal el tudsz menni, 1.28v környékére, bár egy jobb hûtõ ilyenkor ajánlott.
vegyél egy wifis routert és kalap
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Vezetékes internetet szeretnék Laptop wifijével elosztani tudtok rá valami megoldást?
(Bocsi h nem témába vágó)
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit
koszi elore is.
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit
nvidiy phisX
microsoft C+ visulas
nvidiy phisX
microsoft C+++ visulas
Lenne eg ykérdésem.
Van egy gigabyte EPL31-es lapom egy 7300-as intel procim ami 2.66-on megy meg 4 giga kingmax memóriám. Eddig ment úgy ,hogy 3.0 Ghz-en és most meg nem engedi az elmentett setupomat mûködtetni kicseréltem a memóriákat akkor se! Mi lehet a hiba lehetõség ilyenkor? 8)
Akkor oks😄
Tudtam mert nekem meg GA-M55S-S3 alaplapom van és abba akartam rekni még 1 éve😄 és tudtam hogy valami nemjó:d
De akkor csak a HT lesz lassabb😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál