Terminátor 1,2,3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aki jó terminátoros könyvekre vágyik annak ajánlom a 'Halálosztó 2029' sorozatot! Igaz még csak 5 kötetet olvastam el a sorozatbol - majd a többi is sorra kerül :) - de jó mindegyik, legalábbis nekem nagyon bejön! Kétségtelen Christopher Sethfield elég jó könyveket ír...

Végülis igen, ez az összefoglaló könyv címe is.

Panzermeyer
Tudom, hogy négy könyv, de azt hittem, hogy ez az összefoglaló cím is.

mov ah,4ch int 21h end

Igen, de ez 4 könyv. Szerencsére ráakadtam 9 éve (amikor kiadták) egy könyvesboltban mindre, egy kötetbe kiadva.
A könyvek címe:A Pusztítás démona; Az orgyilkos; A gólem; A leszámolás.

Panzermeyer
Nagy nehezen sikerült kiderítenem, mi a könyv címe.

Mark F. Wilson - A pusztítás démona

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Hát igen, Mark F. Wilson az tud írni... Fõleg terminatorokat :)
Christopher Sethfield pedig sztem csak picit ír jobban, mint ahogyan én tenném :)
A 2017-es vagy milyen regénysorozat, amit már nem is tudom, hogy ki írt, nekem abszolute nem jön be.
Bera Károly pedig piszok jó borítókat tudott készíteni a könyvekhze, de ezek a mostaniak... látszik, hogy nem Bera munkái.

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Loál!

mov ah,4ch int 21h end

kíváncsivá tettél. Mi a könyvezet pontos címe?

Igen, a középkori történetben azt mondták a Terminatorra, hogy Sejtán, Démon, meg hogy páncélt visel a bõre alatt!.:-) Egyébiránt tényleg iszonyú jó regény, kiolvastam vagy 4-szer. A sztori menete tökéletesen van megírva. Az az Assassin benne jól elbánik szegény T-101-esünkkel modern fegyverek nélkül.

az jó, én T betûs autón tanultam meg vezetni :-)
T-mobile? Telefon a Skynettõl?
T-amagochi :-)
T-oldi: megvan, honnan volt olyan nagy ereje...
Nekem T100-as Sony-Ericsson telefonom van. Ez a T-101-es elõtti modell, még nincs keze, meg lába, de az õrületbe tud kergetni, és már tud szólni, mielõtt lemerül :-) és néha öntudatra ébred, "csak segélyhívás" felirattal tudatja velem, hogy nem bántam jól vele. Ja, és ennek még kék a szeme, nem piros, ezt a T-X-nél újra gyártásba helyezték.

Errõl a könyvrõl már hallottam. Egy ismerõsöm olvasta.
Ott még nem volt nagy különbség, mert a lovag kívül vas, belül ember (alul meg ló, de ezt hagyjuk), a Terminátor meg belül vas, kívül ember. :-)

Panzermeyer
Én nagy Terminator rajongó vagyok. Nekem majdnem minden ami T kódú, az Terminator :) A legelsõ Terminatort még Sztálin idejében csinálták, az volt a T-34. Na jó... bocs :)
1, meglátszik a kis költségvetés, a színészeknek van hová fejlõdni, de a sztori az jó
2, nálam még ma is a top filmek közt van
3, hááááááát... ez nem lett túl jó

Elméletben létezik a 4. rész de, hogy meg lesz-e filmesítve, azt nem tudni. Mellesleg olvastam egy regényt (sajna a címét nem tudom), ami még a leges legelsõ terminator visszaküldésérõl szól, mikor még kísérleti stádiumban van az idõutazós technika. A templomos lovagok egy villámokkal cikázott sötét fellegekkel borított éjjelen a sátánt akarják segítségül hívni, hogy legyõzzék a ellenfeleiket a szent földért vívott harcban. Kint egyre nagyobbakat villámlik. A szeánsz a vége felé közeledik, és akkor a boszorkány csillag közepén cikázó fények közepette létrejön az idõburok, és megérkezik a terminator...
Kibafott jó regény! Csak ajánlani tudom, én pár nap alatt olvastam ki a nagy könyvet (4 kisebb könyvbõl áll, amiket külön külön is meg lehetett kapni).

Ha elolvasod rájöhetsz, hogy elpusztíthatnak a világon minden terminator technológiát, de még akkor is...

mov ah,4ch int 21h end

Hentes Bill
tök mind1, terminátor filmet csak feliratosan lehet megnézni

Boldog Karácsonyt!

Adam5
a szinkorn az volt min ami a moziban...vajon miért kellett az elõzetest újra szinkronizálni?

Serpa
nem beszélve az alul futó csíkról.

Punker
nézz be a haditechnika topic-ba, nem rég volt linkelve pár robot amin van fegyver platform

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Ez a haditechnika tényleg létezik, vagy csak fantázia?
Csak mert a jelenben játszódik.

Punker
és telenyomják reklámmal szánalmas :(

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
most megy a tv-ben, szerintetek mennyire lesz megvágva? :)

Ja. És a házmesternek kurva jó a szinkronhangja.
Igazi bunkó tahó! :-))
Kár, hogy csak 1 mondatot bíztak rá.

Narancs
Azért az egyben az kurva jó, mikor épp a sebeit tisztítja, és fölzörög a házmester: "Hé, macskát rohasztasz bent, vagy mi a fasz ez a bûz?" (már rohadt róla le az élõ szövet...)
Erre megjelenik egy piros képernyõ, kb 5 választható szóval, (ezt látja terminátor éppen), és kis gondolkozás után kiválasztja a legalsót: Fuck You Asshole! -magyarul ez a következõképp hangzott: Picsába Seggfej!<#idiota><#nyes>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
pontosan, 1 nevetségesen gáz, 2 nagyon ott van, 3 meg felejtõs...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Serpa
jól hallom, hogy Gáti Oszkár adja a vasárnapihoz a hangját ?

Waterhorse
Én is pontosan az idõutazgatás miatt neveztem vhol rókabõrnyúzásnak, és pontosan ezért jó a 3. vége mert végre nyitottak a történet lezárása felé, és ezért is volt a 3 méltó folytatása az elõdöknek és ezért is lesz, nagyszerû történetlezárás a 4-ben, bár ez utóbbit nem állíthatom teljes bizonyossággal, de valszeg.

Erõt, egészséget elvtársak...ugye?

Mike
terminátor 1 nekem annyira nem volt nagy szám
a 2 szuper volt, szvsz ez a legdögösebb
a 3. meg felejthetõ volt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Hentes Bill
kamerún :DDDDDDDDDDDD

Boldog Karácsonyt!

Bucser
Váááááá nem tudok irni.. Cameron:)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Vameroon=Cameroon

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
és pont ezek miatt nem lehet mindenidõk egyik legjobb akciófilmje.. az akciófilmekben sem csak a hentnek kell helyben lennie, hanem a történetnek.. jó alapötletû filmet láttunk már eleget. Jól átgondolt hibáktól mentes forgatókönyvet még nem.. A terminátor széri rókabõrnyúzás. Az elsõ rész váratlan sikerén felbuzdulva csinálták a 2-t Itt ha nincs Vameroon akkor pápá T3 ugyanis irány a süllyesztõbe a filmmel...

Waterhorse
Biztos erre kalkulált, de akkor megintcsak kialakul egy másik idõsik, másik jövõ, ahol esetleg nem Connor, hanem más veszi át az emberek vezetés, és azzal a Skynet nem tud számolni, hogy esetleg az új vezér nem-e lesz ugyanolyan, vagy esetleg jobb mint Connor. A 3. részben meg ugyanez a helyzet, hiába nyírja ki a TX Connor tábornokait, mert azoknak is más lép a helyébe. Szóval elõrébb nem lesz a Skynet sehogyanse, csak ha visszaküld egy Terminatort az elsõ emberig és azt mészárolja le, de ezáltal õ is megszûnik létezni, mert nem lesz ki megalkossa õt. Ebbõl is kitûnik, hogy a Skynet sajnos nem vmi intelligens és pórias emberi aggyal gondolkozik. Amúgy pontosan ezt mondtam én is lejjebb, hogy az egyetlen probléma a Terminator történetekkel, hogy sok az idõparadoxon.

Egyébként a Skynet mit remélt azzal, hogy visszaküldött egy Terminatort? Ha sikerrel jár, akkor mi történt volna? Abban a pillanatban 2029-ben hirtelen eltûnik Connor (mivel 84-ben megölik az anyját, nem születik meg), és a gépek gyõznek? Vagy mi lett volna?

Ez az idõparadoxon. Ha tudnád, hányszor elfilóztam ezeken a dolgokon... Ezért sci/fi, mert igazából nem létezhet idõutazás, mert egy ellentmondás mindig lesz. (Talán a Vissza a jövõbe c. film mutatta be úgy, ahogy esetleg ha létezne, hogy nézne ki: tehát hogy ha visszamész az idõben, és megváltoztatod a múltat, utána visszautazol a jelenbe, a dolgok teljesen megváltoznak emiatt.)
De pl. azt sosem fejtegette senki, hogy milyen hatással van az a jövõre, hogy az elsõ részben Schwarzi több, mint 30 embert mészárol le. Ez a 30 ember milyen szerepet töltött volna be a jövõben?
Ennek csakis 1 magyarázata van: Amit Connor is mondott: A jövõ nem végleges...
A dolgok több idõsíkban léteznek: Egyikben van háború, a másikban nincs. Ezt én úgy értelmezem, hogy mindig az a jövõ aktualizálódik, amibe éppen "belepiszkáltak". Tehát alapesetben Connor meg sem születhet, mivel Reese csak jóval késõbb születik. De mivel visszajön az idõn, az a jövõ fog realizálódni, hogy Connor megszületik. Bonyolult dolog, de Reese mond egy nagyon lényeges dolgot az elsõ részben, mikor Sarahnak próbál magyarázni: Egy lehetséges jövõbõl jöttem! Itt a lényeg.
De ha olvastad a T2 filmrõl készített könyvet, akkor ezt egész jól megmagyarázza Sarah Connor gondolatmenete, amikor átgondolja az egész elméletet az idõutazásról. (A filmben természetesen ez nincs benne, ezért is szeretem a könyveket, mert az több dolgot magyaráz meg)

Bucser
Inkább már párhuzamos univerzumokról van szó mivel Elsõ részben minden gyökér nélkül a Skynet csak úgy létezik. 2. részben a Skynet egy számítástechnikai és hadi cég. Míg a 3. részben a Skynetnek egy katonai kutatás nyomán kifejlesztett szuperszámítógépet hívnak... HOgyisvanez???

Waterhorse
Az, hogy Connor-nak ki az apja csak apasági tesztel bizonyítható. Kétségtelenül mindenki azt hiszi, hogy a jõvõböl visszaküldött csávó a faterja, de ezt teljes bizonyosággal nem mondhatjuk.

A másig dolog pedig, hogy a Skynet a terminator chipjébõl jött létre. Na ezt sem állíthatjuk 100%-osan boztosra egy alternatív cselekvényfolyamban.
Úgy értem annak a segítségével alkották meg a skynet-et a kialakult helyzetben, de azt nem tudhatjuk biztosra, hogy anélkül mi történt volna, elõfordulhatott volna, avagy sem, hogy a terminator chip nélkül létrejön a skyinet? Ezt nem tudhatja senki, és az is lehet, hogy igen.

Nézek is. Azt legalább értem.
Csaba: igen, az elsõ részben a Skynet visszaküld egy terminátort, hogy ugyan nyírja már ki Connort, mert kellemetlen a jelenléte. Erre Connor visszaküldi a barátját, hogy védje meg az anyját, és õ lesz az apja. Tiszta sor, "szódával elmegy...".
A másodikban a gépek nem tanulnak, megint visszaküldenek egy fémlöttyöt, hogy ki kéne csinálni Connort. Erre Connor visszaküld egy Terminátort, ami megvédi õt kicsi korában, eltünteti a régi Terminátor nyomait, és megakadályozza, hogy a Termibnátorból kiszedett chipbõl Skynet legyen, ami nem lenne, ha nem küldték volna vissza.
A gép mindig a legkönnyebb utat keresi, a Terminátorok is eléggé logikusan döntenek a film során. Ezzel szemben elég bagatell az, hogy a majd' mindentudó Skynet nem nukleáris sugárzással vagy agresszív vegyifegyverrel küzd az e tekintetben elég gyenge emberek ellen, hanem egyenként akarja õket lepuffantani. Tudjuk be annak, hogy emberek programozták.
De ha emberek progizták, akkor hogy is jön ide a Terminátorból kiszedett chip meg az idõutazgatás?
A Szeress Most!-on jobban eligazodok, pedig csak hármat láttam belõle...

Hentes Bill
na az ilyen nézzem rajzfilmeket :D

Boldog Karácsonyt!

Miért? a 2 nagyon is jól viszi tovább az elsõ rész fonalát, és minden szálat lezár a végén. Sehol sem mond ellent az egynek. A 3. rész viszont tényleg sok ellentmondásba bonyolódik az elõzõ részekkel, de azt nem is Cameron írta...

Ennyit az Ákkcijófilmekrõl. Ha ez lett az egyik legjobb, amiben kitekertük az elõzõ részt, hátha valaki még értette is (esetleg olvasta a könyvet) akkor annak is szétimbázzuk az agyát egy végtelenített idõciklussal, amely szernt a 3-nak meg sem szabadna történnie, mer már a jövõbeli múltban elintézték a múlt jövõjét.

Kicsit emlékeztet a story az Alien-sorozatra, a hármas végén meghalt Ripley, mindenki örült, hogy nincs több gusztustalankodás a vásznon, erre a producer bejelentio, hogy elfogyott a zsé, klónozni kellene már ezt a szerencsétlent. Ha sokáig élünk, ez is lesz olyan hosszú, mint a Dallas, mert a legnagyobb bevételû film bevétele is elfogy egyszer, és mennyicvel könnyebb már a régi mesét kitekerni, mint újat kitalálni.

Waterhorse
A terminator kutuszt és a történetet nem is nagyon lehet Hiányos ismeretekkel pozitívan értékelni. Ehhel legalább 2 Terminator könyvet el kell olvasni, és hála a forgatókönyvíróknak, úgy tûnik tartják magukat az alaphoz. Szóval elég mérvadóak a könyvek és összefüggésbe vonhatóak a filmekkel.
Már nagyon ideje volt a 3. részben a háború felé nyitni. A történet szerintem végig tartotta magát, az utolsó fél óra pedig fantasztikusra sikerült, a már említett nyitás miatt. Az idõben visszaküldõzgetés már túl sok rókabõrt megért, és a legnagyobb negatív kritikám pontosan ezzel kapcsolatban van. Az összes részre vonatkozóan van egy pár idõparadoxon, ami soxor elég cikis gondolatokat szül bennem.
De Most kedõdik majd csak az igazi móka a 4. részben, remélem ezt már nem húzzák el és ebben elpusztítják a Skynet-et is, de már 2029-ben.

Bucser
Ja meg tudod :) Kinek a pap kinek a paplan:)

Bucser
HA jó filmet akarok elõveszem a szakaszt, vagy a Heat-et:) Más az ízlésünk ennyi:) nem próbállak meggyõzni:) Álmosvölgyre gondoltam már (Christopher Walken MTV movie awardot kapott(vagy csak jelölték) anno mint legjobb Gonosz asszem:) (Õ volt a fejnélküli lovas)) De még nem jutottam el odáig:) Na vége offtopic:) bár az én véleményem akkor is annyi a terminátor sorozatról, hogy egyszeren Hent és kész...

techinka=technika

Hát, pedig én vagy százszor láttam mind a 2 részt, annyira király. Az elsõ hangulata, zenéje, atmoszférája nagyon jó (a sötét fenyegetõ hangulat, amit Schwarzi meg a háborúra utaló sötét képek árasztanak), és az akkori techinka csúcsa volt, ugyanúgy, mint a 2. rész. Dvd-n meg atomállat mindkettõ.:-)
Az Alienbõl csak a 2. rész jön be nálam (de az nagyon, bár a T2-õt nem üti), a többi elég uncsi. A 12 majom pedig nem tetszett, már ha arra a filmre gondolsz, amiben Bruce Willis idõutazót játszik, és állandóan becsukják a diliházba. Annál idiótább film kevés volt... (Már bocs)
Egyébként ha jó filmet akarsz nézni, nézd meg Az Álmosvölgy legendáját (ha még nem láttad).

Bucser
Matrixot direkt kihagytam:) De az elsõ rész egyértelmûen über a kategóriájában, de nem egy kategória szerintem... A Mátrix inkább sci-fi ez meg inkább action movie volt...

Bucser
Ízlések és pofonok, de szerintem pl.: Heat - Szemtõl Szemben, Apokalipszis Most, A szakasz, Leon a Profi, Kis Nikita, Jin-Roh (bocsi ez anime de veri:), Ghost in the Shell (ez is anime sebaj) Braveheart, De ha csak Sci-Fi-re kell hangolni, akkor (mert ugye T-2- is az volt sci-fi/action) Akkor Alien 1-2, Blade Runner, 12 Majom,

Az elsõ rész csak egy síma hentelõ film amiben Arnie alig tudott angolul. Ezen nincs mit vitatkozni, mert nagyon érzelmek nemvoltak benne. 2 részhez Cameron igencsak hozzátette az õ High-Tech mániáját, de az sem több mint egy menekülj amíg tudsz és aztán a vágán öld meg a fõgonoszt.... Az tetszett, hogy Arnie is szétolvadt a végén de logikusan gondolkodó ember rájött erre, hogy ez így lesz... Mikor felálltam a film elõl azt mondtam, hogy jó volt, de nem az a tipikus amit többször megnézek...

A három, meg kritikán aluli... Nem szeretem a pop-corn filmeket bocsi:)

Melyik film lett jobb, mint a T2?? Sorold (de nehogy a Matrixot mondd, mert az max. csak megközelítheti)!

Bucser
Volt akkor amikor megjelent.. azóta láttam jópár jobbat is... Sõt ha úgy nézzük a maga idejében a Rambo is kiba jó volt..(a pszichológiai oldal) csak a 3. rész nem kellett volna.. (lehet a 2. sem)...

De a T-3 egy akkora tré, hogy überelni nem lehet... Amekkora hype ment körülötte és amekkora fos lett.. nem ezt vártam...

Egytértek, de a talán szócska nélkül! :-)

Na vajon mér? Hogy látványosabb legyen nekünk, nézõknek. Most gondolj bele, belsõ nézet: Egy bazi nagy pirosság, és semmi több. Nem mutatna valami jól. Így frankóbb, "tudományosabb", scifisebb. Ez kell a jónépnek! :-)
1: Kurva jó
2: Kurva jó
3: Nem hozza az elsõ kettõ félelmetes atmoszféráját, de szódával elmegy. Szerintem! :-)))

Hentes Bill
no comment. a 2 a talán valaha készült legjobb akciófilm

Boldog Karácsonyt!

Rafaelo
azé hogy örülj

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!