Terminátor 1,2,3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mov ah,4ch int 21h end
A könyvek címe:A Pusztítás démona; Az orgyilkos; A gólem; A leszámolás.
Mark F. Wilson - A pusztítás démona
mov ah,4ch int 21h end
Christopher Sethfield pedig sztem csak picit ír jobban, mint ahogyan én tenném :)
A 2017-es vagy milyen regénysorozat, amit már nem is tudom, hogy ki írt, nekem abszolute nem jön be.
Bera Károly pedig piszok jó borítókat tudott készíteni a könyvekhze, de ezek a mostaniak... látszik, hogy nem Bera munkái.
mov ah,4ch int 21h end
T-mobile? Telefon a Skynettõl?
T-amagochi :-)
T-oldi: megvan, honnan volt olyan nagy ereje...
Nekem T100-as Sony-Ericsson telefonom van. Ez a T-101-es elõtti modell, még nincs keze, meg lába, de az õrületbe tud kergetni, és már tud szólni, mielõtt lemerül :-) és néha öntudatra ébred, "csak segélyhívás" felirattal tudatja velem, hogy nem bántam jól vele. Ja, és ennek még kék a szeme, nem piros, ezt a T-X-nél újra gyártásba helyezték.
Errõl a könyvrõl már hallottam. Egy ismerõsöm olvasta.
Ott még nem volt nagy különbség, mert a lovag kívül vas, belül ember (alul meg ló, de ezt hagyjuk), a Terminátor meg belül vas, kívül ember. :-)
1, meglátszik a kis költségvetés, a színészeknek van hová fejlõdni, de a sztori az jó
2, nálam még ma is a top filmek közt van
3, hááááááát... ez nem lett túl jó
Elméletben létezik a 4. rész de, hogy meg lesz-e filmesítve, azt nem tudni. Mellesleg olvastam egy regényt (sajna a címét nem tudom), ami még a leges legelsõ terminator visszaküldésérõl szól, mikor még kísérleti stádiumban van az idõutazós technika. A templomos lovagok egy villámokkal cikázott sötét fellegekkel borított éjjelen a sátánt akarják segítségül hívni, hogy legyõzzék a ellenfeleiket a szent földért vívott harcban. Kint egyre nagyobbakat villámlik. A szeánsz a vége felé közeledik, és akkor a boszorkány csillag közepén cikázó fények közepette létrejön az idõburok, és megérkezik a terminator...
Kibafott jó regény! Csak ajánlani tudom, én pár nap alatt olvastam ki a nagy könyvet (4 kisebb könyvbõl áll, amiket külön külön is meg lehetett kapni).
Ha elolvasod rájöhetsz, hogy elpusztíthatnak a világon minden terminator technológiát, de még akkor is...
mov ah,4ch int 21h end
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Csak mert a jelenben játszódik.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Igazi bunkó tahó! :-))
Kár, hogy csak 1 mondatot bíztak rá.
Erre megjelenik egy piros képernyõ, kb 5 választható szóval, (ezt látja terminátor éppen), és kis gondolkozás után kiválasztja a legalsót: Fuck You Asshole! -magyarul ez a következõképp hangzott: Picsába Seggfej!<#idiota>#idiota><#nyes>#nyes>
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Erõt, egészséget elvtársak...ugye?
a 2 szuper volt, szvsz ez a legdögösebb
a 3. meg felejthetõ volt
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
De pl. azt sosem fejtegette senki, hogy milyen hatással van az a jövõre, hogy az elsõ részben Schwarzi több, mint 30 embert mészárol le. Ez a 30 ember milyen szerepet töltött volna be a jövõben?
Ennek csakis 1 magyarázata van: Amit Connor is mondott: A jövõ nem végleges...
A dolgok több idõsíkban léteznek: Egyikben van háború, a másikban nincs. Ezt én úgy értelmezem, hogy mindig az a jövõ aktualizálódik, amibe éppen "belepiszkáltak". Tehát alapesetben Connor meg sem születhet, mivel Reese csak jóval késõbb születik. De mivel visszajön az idõn, az a jövõ fog realizálódni, hogy Connor megszületik. Bonyolult dolog, de Reese mond egy nagyon lényeges dolgot az elsõ részben, mikor Sarahnak próbál magyarázni: Egy lehetséges jövõbõl jöttem! Itt a lényeg.
De ha olvastad a T2 filmrõl készített könyvet, akkor ezt egész jól megmagyarázza Sarah Connor gondolatmenete, amikor átgondolja az egész elméletet az idõutazásról. (A filmben természetesen ez nincs benne, ezért is szeretem a könyveket, mert az több dolgot magyaráz meg)
A másig dolog pedig, hogy a Skynet a terminator chipjébõl jött létre. Na ezt sem állíthatjuk 100%-osan boztosra egy alternatív cselekvényfolyamban.
Úgy értem annak a segítségével alkották meg a skynet-et a kialakult helyzetben, de azt nem tudhatjuk biztosra, hogy anélkül mi történt volna, elõfordulhatott volna, avagy sem, hogy a terminator chip nélkül létrejön a skyinet? Ezt nem tudhatja senki, és az is lehet, hogy igen.
Csaba: igen, az elsõ részben a Skynet visszaküld egy terminátort, hogy ugyan nyírja már ki Connort, mert kellemetlen a jelenléte. Erre Connor visszaküldi a barátját, hogy védje meg az anyját, és õ lesz az apja. Tiszta sor, "szódával elmegy...".
A másodikban a gépek nem tanulnak, megint visszaküldenek egy fémlöttyöt, hogy ki kéne csinálni Connort. Erre Connor visszaküld egy Terminátort, ami megvédi õt kicsi korában, eltünteti a régi Terminátor nyomait, és megakadályozza, hogy a Termibnátorból kiszedett chipbõl Skynet legyen, ami nem lenne, ha nem küldték volna vissza.
A gép mindig a legkönnyebb utat keresi, a Terminátorok is eléggé logikusan döntenek a film során. Ezzel szemben elég bagatell az, hogy a majd' mindentudó Skynet nem nukleáris sugárzással vagy agresszív vegyifegyverrel küzd az e tekintetben elég gyenge emberek ellen, hanem egyenként akarja õket lepuffantani. Tudjuk be annak, hogy emberek programozták.
De ha emberek progizták, akkor hogy is jön ide a Terminátorból kiszedett chip meg az idõutazgatás?
A Szeress Most!-on jobban eligazodok, pedig csak hármat láttam belõle...
Kicsit emlékeztet a story az Alien-sorozatra, a hármas végén meghalt Ripley, mindenki örült, hogy nincs több gusztustalankodás a vásznon, erre a producer bejelentio, hogy elfogyott a zsé, klónozni kellene már ezt a szerencsétlent. Ha sokáig élünk, ez is lesz olyan hosszú, mint a Dallas, mert a legnagyobb bevételû film bevétele is elfogy egyszer, és mennyicvel könnyebb már a régi mesét kitekerni, mint újat kitalálni.
Már nagyon ideje volt a 3. részben a háború felé nyitni. A történet szerintem végig tartotta magát, az utolsó fél óra pedig fantasztikusra sikerült, a már említett nyitás miatt. Az idõben visszaküldõzgetés már túl sok rókabõrt megért, és a legnagyobb negatív kritikám pontosan ezzel kapcsolatban van. Az összes részre vonatkozóan van egy pár idõparadoxon, ami soxor elég cikis gondolatokat szül bennem.
De Most kedõdik majd csak az igazi móka a 4. részben, remélem ezt már nem húzzák el és ebben elpusztítják a Skynet-et is, de már 2029-ben.
Az Alienbõl csak a 2. rész jön be nálam (de az nagyon, bár a T2-õt nem üti), a többi elég uncsi. A 12 majom pedig nem tetszett, már ha arra a filmre gondolsz, amiben Bruce Willis idõutazót játszik, és állandóan becsukják a diliházba. Annál idiótább film kevés volt... (Már bocs)
Egyébként ha jó filmet akarsz nézni, nézd meg Az Álmosvölgy legendáját (ha még nem láttad).
Az elsõ rész csak egy síma hentelõ film amiben Arnie alig tudott angolul. Ezen nincs mit vitatkozni, mert nagyon érzelmek nemvoltak benne. 2 részhez Cameron igencsak hozzátette az õ High-Tech mániáját, de az sem több mint egy menekülj amíg tudsz és aztán a vágán öld meg a fõgonoszt.... Az tetszett, hogy Arnie is szétolvadt a végén de logikusan gondolkodó ember rájött erre, hogy ez így lesz... Mikor felálltam a film elõl azt mondtam, hogy jó volt, de nem az a tipikus amit többször megnézek...
A három, meg kritikán aluli... Nem szeretem a pop-corn filmeket bocsi:)
De a T-3 egy akkora tré, hogy überelni nem lehet... Amekkora hype ment körülötte és amekkora fos lett.. nem ezt vártam...
1: Kurva jó
2: Kurva jó
3: Nem hozza az elsõ kettõ félelmetes atmoszféráját, de szódával elmegy. Szerintem! :-)))
Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!