Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok lenne egy kérdésem, ha nem nagy baj...hátha valaki van/volt már ebben a szituban, inkább felvételivel kapcsolatos.

Szóval most fog lejárni az összes államilag támogatott félévem (terveim szerint amikorra 2013-ban diplomázok), de még szeretnék továbbtanulni, így februárban adom is be a jelentkezést Msc-re.
A probléma az, hogy a jelentkezés, hogy fog ebben az esetben mûködni? Jelentkezhezek állami képzésre? (vagy valami módon visszadobják a jelentkezést? Esetleg felvesznek és akkor átpréselnek kerekperec önköltségesre? Esetleg a túlképzõs y alapdíj + x Forint / kredit módon perkálok majd?)
Minden infóért hálás vagyok, elõre is köszi!

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

eddig nem volt számlád?
ez a fura a mai világban.
gergely1991
Felvételi, felsõfokon azért.😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Broafka
mostmár miért, most már tök mind1 😄

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

gergely1991
Még 13 nap és eredményhirdetés,elégé be vagyok tojva.<#csodalk>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok! Az érettségi láznak szerencsére vége, el se hiszem! Most már teljesen felpörögtem a fõsulis életre 😊 Annyira beleéltem már magam, hogy elkezdtem diákszámla ügyében keresgélni neten. Nektek van már? Vagy hol fogtok nyitni számlát? Erre szerintem mindenképp szükségünk lesz, hisz ha pl. ösztöndíjat kapunk, ide tudjuk gyûjtögetni 😊
Blekk Síp
Nem tudja vki, hogy ME-n mikor van a kreditarányos fizetési kérelem leadásának határideje? (már ha ez egyetemfüggõ)

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Broafka
akik voltak már emelt biosz szóbelin leírhatnák, hogy mit húztak

jah, ezek a király dolgok bakker :S

Broafka
nyugi nálam emelt biosznál és közép kémiánál ugyanez a helyzet. Most elõször mentem emelt bioszra és kiderült, hogy ez volt az eddigi legnehezebb emelt biosz... hát mondom ku*va jó

Hát jövõre még van 1 év technikumom hátra, de lehet megcsinálom az érettségit egyes tárgyakból újra majd. Nyelvvizsga és jogsi már pipa 😊

nearo
Ne csüggedj, elõször is tedd oda magad szóbelin és csináld meg a lehetõ legjobbra, aztán reménykedj. Ha nem vesznek fel, az sem katasztrófa. Menj el dolgozni, csinálj nyelvvizsgát, csinálj jogsit, használd ki azt az egy évet, amit kihagysz, aztán jövõre jelentkezz újra érettségire, és készülj fel jobban. Ha érzed magadban az "erõt", akkor egy emelt szintet is bepróbálhatsz, egyáltalán nem olyan nehéz, csak felkészültség kérdése.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Hát nekünk is tömték minden érettségis szarral a fejünket, de ezt egyszer sem mondták el, azért nem tudtam hogyan is kell számolni.
De ez is csak azért érdekel mert így ki tudom számolni, hogy az adott tárgyat hogyan is kell szóbelin teljesítenem, mert szeretnék egyetemre menni, de szerintem arról le is mondhatok mivel a fizika írásbelivel jól beszoptam és nem is sikerült valami fényesre.
Ez alapján a számítás alapján viszont biztosan esélytelen az egyetem mivel ha 5-re sikerülne a szóbeli akkor is 59,3%-os lenne az egész fizikám és így esélyem sincs a bejutásra sajnos 😞

nearo
Kivéve ott, ahol nem. Angol közép pl 117+33, fizika közép 90+60, matek emelt 115+35... a lényeg, hogy összesen általában 150 pont, aminek a nagyobbik része az írásbeli, kisebbik része a szóbeli. A két vizsgarészben elért pontszámot összeadják, és osztják a maximálisan elérhetõ pontszámmal, ebbõl kapjuk a százalékot.
Persze nem írtál hülyeséget, de nem minden vizsga 100+50 pontos.

Crumeron: ezt nektek nem mondták el órán 200-szor? Nekünk eléggé a fejünkbe lett verve minden érettségivel kapcsolatos tudnivaló 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Áh, köszi így már értem

Broafka
100 pont az írásbeli és 50 a szóbeli ezt számolják össze és kijön egy jegy.
pl: 76 + 35 = 111
111 / 150 = 0,74 (X100) tehát 74%-os az érettségi vagyis 4-es

Hali, valaki eltudná nekem mondani, hogy érettségi jegyet azt mibõl számolják?
tehát van az írásbeli az egy jegy és van a szóbeli az is egy jegy.
Ezeket átlagolják és abból jön ki a végén egy jegy vagy, hogy van ez?

Igen, nekem ma volt szakmacsoportos infó érettségim. Azért kérdem, neme írta még valaki más is meg azt a fajtát.

gergely1991
Ma???

Valaki esetleg ma csinált infóérettségit? Csak én éreztem úgy, hogy az idõkeret nagyon szûkös volt? 😮

Broafka
ezek elvi és etikai kérdések szerintem. Ez oylan, hogyha ki van írva a buszra, hogy ne dohányozz, akkor ne dohányozz!! És a szabály nem ismerete nem mentesít a betartása alól. Harmadrészt meg igenis le van írva, hogy tollal írj. És nem véletlen van az, hogy ha kiviszed az érettségit, akkor át kell húznod az üres oldalakat, ahová nem írtál semmit, hogy más ne írjon oda. Ugyan ilyen okok miatt nem írhatsz ceruzával sem, mert fenn áll a veszélye, hogy van egy ismerõs a javítók között, kinyitja a borítékodat, szépen kiradírozza, és átírja a helyes megoldásra. Akkor az kinek a hibája? stb,stb,stb.

De egyébként ha ábrákat kell rajzolni, akkor asszem azt szabad ceruzával megrajzolni, de utána át kell írnod tollal!

David2
mi minden zht ceruzával írunk, rajzolunk. Sokkalta praktikusabb ha javítani kell vmit. A toll meg egyáltalán nem zárja ki a csalás lehetõségét, nem is értem minek erõltetik.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Prody
Gratulálok! Tapsvihar! Ebbõl látszik mennyi idióta (picsa) van! Elolvasni nem tudja a feladatot, aztán õ van felháborodva. Nekünk minden évben többször is elmondták, hogy csak is TOLLAL szabad írni! Ahogy leírják az elsõ oldalon is... Meg alapjába véve, kinek jut eszébe ceruzával írni egy érettségit, egy vizsgát?
Ez egy értelmiség... gratulálok...

http://sunnypointblog.blogspot.com/2012/05/ceruzas-erettsegi.html
ceruzával írta a matekot
Effe88
én írtam de annak már 4 éve😄

Broafka
írt valaki emelt bioszt? mi a véleményetek róla. Szerintem pokoli nehéz volt. Elég szarul is sikerült :_(

Prody
Amúgy az is mekkora pofátlanság, hogy a töri érettségiben a kisebbségekrõl kellett írni fogalmazást választhatóként... na persze, majd leírom, hogy "jaj szegények el vannak nyomva és olyan ártatlanok"... ha nem álszentkedsz, rögtön lehurrognak, hogy hogy mersz ilyet és olyat írni RÓLUK...majd akár komolyabb ügy is lehet belõle... pfuj de undorító az egész!

Prody
Németül kell tudni? 😄

Sziasztok!

Létrehoztunk egy csoportot, amelynek tagjai különbözõ bécsi egyetemek (WU, Uni Wien, TU, MedUni) magyar hallgatói.

Célunk, hogy a hozzánk hasonlóan magyarként Ausztriában tanulni kívánó diákokat segítsük, valamint biztosítsuk számukra az egyetemi jelentkezéssel és az ausztriai élettel kapcsolatos tudnivalókat.

Különösen fontosnak tartjuk ezt a feladatot a megváltozott magyarországi felõsoktatási rendszer miatt, tekintve, hogy az ausztriai egyetemi szakok többségén még mindig ingyenes az oktatás.

Amikben tudunk segíteni:

- Egyetemi jelentkezés, felvételi
- Német nyelvi elõkészítõ
- Lakhatás
- Adminisztráció (tartózkodási engedély, egészségbiztosítás,
diákigazolvány, stb.)
- Munkavállalással kapcsolatos lehetõségek

Elérhetõségek: [email protected]
facebook: at4hu
youtube: http://www.youtube.com/watch?v=3RMOeaBbcoA
Pluskast
Amikor meg én jártam egyetemre egy rakás ilyen lakkal találkoztam elsõ évben, és a szigorlati vizsgáknál úgy elhasaltak, hogy soha többet nem láttam õket. Bár igaz én lassan 10 éve végeztem el az egyetemet....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Effe88
nem-e???😄
nekem volt olyan évfolyamtársam az egyetem aki gimibe szín 2-es3as volt felvették fizetõsre aztán egy félév után gyanúsan átkerült államira kb 3a átlaggal😄😄
csak lestem azután szépen megcsinált mindent kb nulla tanulással csak mert az apja nagy kutya....szóval a felsõoktatás másvilág
de egyébként az egyetemen ilyet is meg lehet csinálni pl mást küldesz be magad helyett, megvannak elõre a zh-k stb....
szóval sajnos lehet:S:S

Blekk Síp
De itt konkrétan "csak" a bejutásról van szó, és igenis számít fõleg a jelenlegi jócskán megnyírbált államilag támogatott képzéseknél.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Pluskast
Mit idegeskedsz ezen? Egyrészt ez nem feltétlenül jelenti, hogy bekerül, másrészt meg az egyetemen ilyet nem tud megcsinálni. Aki cseszett tanulni középiskolában mert lusta volt, az az egyetemen nem fog nagyon túl jutni az elsõ féléven.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Blekk Síp
Igaza van, én is tudnék mesélni érdekes dolgokat amiknek szemtanúja voltam. De maradjunk annyiban, hogy NAGGGGYON tanárfüggõ az egész.

Hát te jólkivagy

Positive Mental Attitude

Prody
komolyan mondom érettséginél ilyet megengedi, ami alapból az életedet is befolyásolja... elég nagy mértékben... és most máris kevesebb esélye van a becsületesen dolgozó tanulóknak, mert egy ilyen paraszt iskolából fog bekerülni valaki más helyére egy ilyen senkiházi buzi... falnak megyek komolyan mondom... az ilyen iskola ne is írathasson érettségit... mert ugye MINDENHOL ugyanúgy zajlanak le... a nagy lófaszt... iskolafüggõ és egykét embernek több esélye van jobbat írni... csaló g*cik

Prody
mondd már el kérlek, hogy melyik köcsög geci iskola ez... be kéne zárni és az összes érettségizõnek újraírni ezt a szart... pofátlanság és igazságtalanság tényleg... olyan jó, hogy az ilyen geci emberek fognak bekerülni az egyetemre, mert õk megtehetnek bármit egy ilyen semmirekellõ CSALÓ iskolában... be kéne záratni az egészet és felelõsségre vonni ezeket a tanárokat is... míg én itt szenvedek, addig õk 5öst írnak, mert kipuskázzák az egészet... komolyan felháborító

nearo
Hát õ... szerintem nálunk kibaszták volna a terembõl, mint macskát szarni. Ez nem lazaság, hanem pofátlanság...

ToCsEk
nah jah az is mekkora lol, haver is elmesélte mit mûvelt matek érettségin, mondom az igen laza, jól tolod.

felállt kiment asztalhoz felszedte telóját körbe ment a termen fényképezte a többiek megoldását aztán leült és bemásolta 😄 tanár meg le se szarta

jah mondom oké én kérek elnézést 😄

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Azért a gyk népszerû volt tegnap a
"Tudnátok 3 példát mondani irodalmi hõsiességre?" kérdésre (legalább) 148 hozzászólás érkezett a gyk-n. De már törölték.
ToCsEk
én is ezt mondtam havernak, hogy pár éve top1 volt topic mindig, 2009ban fõleg. erre írta hogy de hát jött a facebook, hát ennyi 😄

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

gergely1991
-fav <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

azért látszik , hogy pár év alatt mennyire áttevõdött a közösségi kommunikáció a facebookra. (gondolom én , bár én nem használok faceboook accot)

Mikor én gimis voltam akkor kezdett el szép lassan terjedni az fb itthon is , de a hazai riválisai pl. iwiw még messze elõtte jártak felhasználószámban és persze a szolgáltatásai is gyerekcipõben jártak.

Mikor érettségiztem , 2008ban , emlékeim szerint tömve volt ez a topik , most meg ha kicsit visszagörget az ember már 2011 nyári hszek között találja magát.

ennyire népszerûtlen lett azóta az sg vagy csak mindenki facebookon sírja már el manapság a bánatát? <#nevetes1> 😄
nearo
Na mivan, hogy ment matek? Emelt, közép? 😊
Közepet néztem origón, elég lazának tûnik, nem csalódtam benne. Emelt már egy fokkal húzósabb volt, de abban se volt olyan, amit kis odafigyeléssel ne lehetett volna megoldani.

matyi0323
Ha 4 vagy 2 évig értetted, tanultad a matekot, akkor felesleges 6-7 órát tanulni rá, ha nem, akkor meg megint csak felesleges.. 😊
Mondjuk ez szvsz minden tantárggyal így van.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

matyi0323
Az elsõvel egyetértek.
Másodikat cáfolom 😄

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

gergely1991
Holnap úgy szívok mint a kis angyal,hiába tanultam 6-7 órát.😄

nearo
akinek ez a feladat gondot jelent, az valószínûleg nem fog analízis zh-val találkozni...
vagy fordítva: aki analízis zh-t szeretne, az meg valószínûleg nem fog ilyen feladattal találkozni, mert valószínûleg emelt matekot csinál

matyi0323
Egy ideje vicc ez az egész érettségi.

Nekem azóta, mikor pár éve ez volt az egyik feladat, hogy ha 2kg narancs x forint, akkor fél kg narancs hány forint..

Na azóta csak röhögök az egészen.
Majd vizsgaidõszakban vagy egy analízis zh-n meglátják mi is az igazi kihívás. 😄
Inkább írnék még pár ilyen "jaj de nehéz volt" matek vagy bármilyen érettségit. 😄

Prody
hát akkor még másfél órája maradt, amikor írta... wtf!!! zárják már be azt a sulit, ahol el sem kérik a telefonokat... mert nálunk begyûjtötték...meg úgy minden normális iskolában