Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

veszelka
elég sokáig, kb egy-másfél évig állt az akkumulátor is.

lac coo
Gondolom arra , hogy egy használt , tönkrement vagy eleve gyárilag rossz Omni töltõt vettél ! :D

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

veszelka
volt egy 3200as nimh akksim. tönkrement a régi töltõ (kijött belõle a füst, amivel üzemelt), vettem egy újat. elvileg a használati utasításban annyi szerepel, hogy ha pirosan világít, tölt, ha zölden, feltöltött, ha pirosan villog, akkor hiba (alaocsony feszültség, sérült akksi, sérült töltõ, stb.)

na de. szerintetek, ha rádugom, és a zöld eltûnik, de sehogy se világít, mire utalhat?

Büdös Bohóc
Itt egy kis segítség. A te esetedben nagy valószínûséggel Nikkel kadmiumos akksi lesz, arra a példa az oldalon pont az, amilyen paramétereket leírtál:

Minden töltés elõtt ki kell sütni (kb. cellánként 0,9-1V -ra meríteni)
A töltési idõ a kapacitás / a töltõáram * 1,4 óra.
Tehát: 1200 mAh kapacitású az aksi, 250 mA a fegyverhez kapott "buta" töltõ töltõárama (rá van írva), akkor 1200/250 * 1,4 = 6,72 órán át kell rajta hagyni
Megfelelõ alap aksi, de az, hogy ki kell sütni minden töltés elõtt, az macerás, így gyakoribb helyette a NiMh, mivel minden másban nagyjából megegyeznek.
Ha hosszú ideig akarod tárolni, akkor merítsd le legalább 40%-ra (vagy alá), és tedd hûtõbe.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Banane15
Hali! Kezdõ vagyok, és nemrég vettem egy Cyma 0.28 AK47-t használtan ( az eladó szerint csak pár száz bb-volt ellõve vele). Na szóval a kérdésem az lenne, hogy egy 1200mAh-s aksi van hozzá, és ezt meddig kell tölteni? ( A töltõje (Input: AC 220V 50/60Hz, Output: DC 8,4V 250mA). Illetve hallottam olyat hogy ki kell sütni töltés elõtt talán, na ez mit takar konkrétan? Késõbb szeretném is lecserélni ezt a két eszközt, van valami megkötés, hogy ehhez a fajta fegyverhez milyen aksit vásárolhatok pl.?
Illetve érdekelne még hogy Budapesten van-e valami szakbolt, ahol érdemes vásárolni. Ebbõl következõleg szeretnék beszerezni egy red-dot célzót is, úgy tudom a fegyver tokyo mauri kompatibilis, ez azt jelenti hogy a hazai forgalomban lévõket rá tudom tenni? És ha nem vagyok nagyon telhetetlen, megkérdezném még azt is hogy milyen 0.20-as BB-t érdemes vásárolnom?

veszelka
nyugat mo

Melyik környéken? Softairon régiónkénti topikba nézelõdj..Hátha lelsz valakit.
veszelka
egykettõnek írtam a környéken, semmi reakció.

Ez egy nagyon összetett folyamat. Sokat beszélgettünk errõl és mi is látjuk a változást.

2009-ben gyûrûzött be a "világválság",dráguló lakás és autó hitelek,munkanélküliség,infláció, általános elszegényedés. Ezek a dolgok mindenkit érintenek.-->Tartalékok felélése, kevesebb játék, fegyverek eladása és a pénz inkább családra költése,lyukak betömése.

Ugyanakkor a szervezett játékok belépõje jelentõsen drágult-->nyugtázás,adózás,ellenõrzés,folyamatosan emelkedõ egyéb költségek. Kötelezõ mentõ,pálya bérlés,víz,benzin,segítõk bére stb stb.

A játékok sokszor egymásra vannak szervezve,a játékosok létszáma viszont csökkent. Egyre többen szeretnének a tortából szelni a szeletek száma viszont csökkenõ tendenciát mutat..kialakulnak a 40-50-70 fõs játékok azok is 2500 ft-ért,kezdõkkel,hájkep tárakkal egyre alacsonyabb színvonallal és marad utána a keserû szájíz.

A megszûnõ honlapok miatt nem aggódnék. Egyszerû a képlet. Felesleges lett a honlap (a mienk is elhagyatott lett). Facebook csoport a tagoknak,csapatnak. Egyszerûbb a kommunikáció és a szervezés is gyorsabb. Aki meg akar úgyis megtalál. Rengeteg csapatot megtalálsz arckönyvön és a kontakt is könnyebb így velük,mint a honlapokon.
palinho96
otthon! :D

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

Pistike 007
1. Krylon Khaki, láttál már libát fosni? :)

2. DMR-rõl, SPR-rõl hallottál már? :) Lángrejtõ is van rajta, mégsem rejteget semmit :) Amúgy meg, a 6x-os nagyítás valóban a Hubble-hoz közelít..

STREEX
Ti hova jártok szervízelni? Illetve hol a legolcsóbb a szervíz?

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

alph4
Ez a libafos színt honnan generáltad? :D Nekem nagyon nem jön át, fõleg ez a kettõs szín, akkor már a testet hagytam volna feketén... Távcsõ is nagyon jó, ezzel már ellátsz vagy 300+ méterre, csak ellõni nem tudsz :D

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Mersant
az emberek csaladot alapitottak, epitkeznek, es eltuntek a (jo)palyak. ezek az en tapasztalataim itt a kornyeken.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

veszelka
srácok, mi történt az airsofttal 2009 óta? akkor tele volt csapatokkal az ország, most meg halott honlapok, mindenütt pangás. rossz idõt választottam az újrakezdésre? :)

Pistike 007
:)) Köszönöm.
Jah fújd át vele, de azért ne tocsogjon :P
Ha így sem jó, keresd azt a részt, ami közvetlenül szorul, aztán marad a belenyúlás.

palinho96
van itthon szilikon olaj.. megpróbálom, hátha jó lesz.
És szép a fegyver kezdeményed! :D

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

Pistike 007
Kép ahogy ígértem, egyenlõre itt tartok :)

Pistike 007
Elvileg kézzel -kis ellenállással persze- könnyen mozgathatónak kéne lenni a szánnak. Eddig jó volt, vagy így került hozzád? Ha elõtte nem volt gond, próbáld meg a csúszást valamivel könnyebbé tenni. Lehet kapni kifejezetten airsoft fegyverekhez való kenõanyagokat :)

palinho96
a dugattyú illetve az ami atárból veszi fel a golyót kicsit szorul a csõ részénél...

Pistike 007
Nem szorul? Valami apró idegen tárgy nem került a súrlódó felületek közé? Ha szemre semmi, próbáld megolajozni, bár..

palinho96
Üdvözletem!
Volna egy hatalmas gondom az M9-es GBB Fém szánas Berettammal.
Az a helyzet, hogy nem siklik hátra a szán teljesen, hogy felhúzzza a kakast és így mikor elsütöm utána csak gáz távozik a csövön át. Tudna-e segíteni nekem ennek a probléma megoldásában?
Elõre is köszönöm!

lac coo
Azt vedd ami tetszik, mindegyiket észre lehet venni, ha mozog .

Pistike 007
Elsõsorban a tereprõl elcsent növénykiegészítéssel használnám. A külföldi fórumokon mindenki azzal jön, hogy de hogy azt nem is használják katonai célra. Pedig USA használja, csak nem rendszeresített, mivel elég speciálisan, csak az adott terepen / növényzeten használható. Azt is mondják, hogy a falevél minta, mivel vadász célra lett tervezve, a mozdulatlan alakot rejti jól (sniper/spotterként ez nem jön rosszul), viszont a mozgó testet nem, de ezzel személy szerint nem értek egyet :)
Persze, kellemetlen, ha "kinézik" az embert, fõleg ha sok a hiper szuper hûen öltözött tag :D

lemaradt*

Na meg a MARPAT alapból jó minden dress codes játékra is.Abban szerintem nincs olyan játék ahová ne mehetnél.

PSN ID:misi2mezei

Elég új vagyok még a sportban és nem vagyok szakértõ,de én nem nagyon használnák ilyet.
Fõleg,hogy dress codes játékon alapból kilõve.
Szerintem egy jó MARPAT sokkal jobban is rejt.Nem véletlenül azt használják a tengerészgyalogságnál.

Pistike 007
Ezekrõl a falevélmintás camo mintákról mi a véleményetek? Mossy oak és társai. Külföldi fórumokon nézegettem, aki ilyet használ(na) kap hideget meleget. Oké, hogy elsõsorban nem military minta, de például egy sniper-spotter akármi sikeresen használhatja, nem?

Ti mit gondoltok?

Az országban lehet valahol venni plate carrierbe platet?
Mert akárhogy is keresem nem találok...
Milyen néven kellene keresni?
Vagy muszáj lesz azokat is külföldrõl rendelni?

Büdös Bohóc
Rohadt telefon t9, na majd gép elõtt megismétlem képekkel.

Büdös Bohóc
Basszus, lent volt egy szemkiütõs kép, hogy mekkora az iron sight a fegyveren, nem látszik rajta, hogy olyan hosszan hátranyúlik, hogy félig se tudom feltolni a scope mountot és máris beleütközik az irányzékba? A mount tetején a sín nem is nyúlik elõre olyan nagyon, a probléma az, hogy az úton doggy nyúlik hátra. És a magassága olyan, hogy a mount nem rafekszik, hanem beleütközik.

lac coo
Hát ez nem aksu -ra való :)))))

Krinyo
Nekem is ilyen van. "Szerencsére" fél centivel arrébb vannak az illesztési pontok.

tonyr
a szerelék rendelése:

Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol

lac coo
1-est továbbra se értem, én még akkora cuccot nem láttam ami ennyire beleért volna ...
2-es probléma. kis csavarral nem tudod esetleg állítani a mountod szélességét, hogy rámenjen ?

Legalább linkeld már be miket vettél !!!!

tonyr
korábban belinkeltem nekem milyen sin-em van ak-mon, nekem az ironsight fölé megy...

innen rendeltem ingyen posta, 19$, paypal, 2 hét a posta de megérte:
persze azt nem tudom hogy jo-e a te ak-dra is

Büdös Bohóc
Nos a probléma az elsõ képen látható <#idiota> Az AKS 74U-n hosszú az iron sight és ha felrakom a sínt, akkor annyira belóg, hogy még az se járja, hogy ahogy te mondtad levágjam a felesleget, ugyanis a scope mount felsõ kis sínjébõl annyit kéne leszedni, hogy az már belelóg az egész mount testbe.

Az egyetlen megoldás lenne, ha valahogy leszedném az iron sightot, de az a gond, hogy ezen van az a visszatartó pöcök továbbá egy kis lyukas rész a végén, ami egyáltalán fenntartja az egész felsõ fém takarót az akksin.

(a nagyobb gond meg a kettes képen "látszik", sajnos a buzi dboys-os szerelõsín nem 20mm, mint az a szabvány szerint és hiába húzom rá a scope mountot erre a kis buzerványra, lehullik...)

Utóbbi nagyobb gond, az elsõt lehet megoldanám úgy, hogy az iron sightot lefûrészeljük valahogy az elején és rácsusszan a mostani megoldás, de ez?... tesóm részben esztergályos, talán lesz valami ötlete.

tonyr
igen, én is csak példának mondtam, hisz ha én meglátok valakit egy dragunov-val a lávván, egyböl as -ra gondolok de sokan nem, pedig egy igazit ebböl nem lenne könnyü beszerezni szerintem :)

amugy én is egy elég élethü as tulaj vagyok, fém-fa ak-m elég igazinak fest, csak zörög a sok bb a tárban :D

Krinyo
Na mesélj...pokoli történet :D

lac coo
Igazából nem is kell ehhez jogszabály ( bár kétlem, hogy ne talákozott volna egy gyakorló airsoftos ezermillió helyen velük ...), normálisan gondolkodó ember nem mutogatja a utcán a fegyverét :)))

Bár velem is elõfordult, hogy otthagytak a pályán és talpig felszerelésben, ak-val a hátamon kellett gyalogolnom, a dunaparton millió ember elõtt :))))Mondjuk fostam is, de nem volt mit tenni se telefon se semmi ....

Krinyo
Nem védem a buta embereket, de azért egy replikát elég könnyû igazinak nézni.

lac coo
Valami képet nyomass már mert nem értem.A mount ér bele a sight-ba? Mekkora mount az ?És milyen sín van a fegyveren? Mert ha ez a fajta akkor a sín részét arrébb lehet fúrni és hátrébb húzni, úgy nem megy annyira elõre a ráhelyezett cucc .

tonyr
jogszabály !!!
rejtve szállitani tár üresen, fegyvertöl külön, akksi külön fegyvertöl, minimum csatlakozok kihuzva...
eljárás, hát örülhet ha visszakapja, mivel nem az elöirásnak megfelelöen szállitotta igazi fegyverként járnak el ellene :(

én is elcsomagolva dobozában tár, akksi nélkül viszem, igaz mivel külföldröl vettem, nincs mkh kártyám ebbe beleköthetnek, bár álitolag csak a magyar forgalmazoknak kell ez mivel enélkül nem adhatnák el.. külföldön nincs ilyen, ezért talán ezt elnézik ha kapok ellenörzést...

figyeljetek oda, nem ugy sétálni hogy válladon a fegyver, mivel emberek beparáznak és hivják rendöröket...

sok a buta ember, aki még azt is bevenné hogy bb-vel lö az igazi is...

Büdös Bohóc
a képen rajta van az iron sight. Ha feltolnám az oldalsó sínre a scope mountot, akkor csak félig tudom, mert fennakad a lenti iron sighton

ami most külön nekem móka, hogy most vettem észre, hogy bassza meg nem is elég széles a felfogatója a fegyveremnek, ezért nem megy rá a scope mount, így persze nem fogom a red dotot se felszerelni

király, mert ha ez nem szabványos nem tudom honnan szerzek ilyen mountot, tehát ment 16 ezer forint a levesbe, kurvajó, pont jókor jön az ilyen is amõgy

lac coo
<#fejvakaras>Most már nem értem mi lóg bele :)))

Büdös Bohóc
ok asszem nem is aktuális, úgy nézem annyira kompatibilis ismét ez a szutyok kínai fos, hogy vagy 3-4 millivel keskenyebb az, amire kéne csavarozni a mountot mint maga a scope mount sín felfogója.... Kidobtam egy kis pénzt az ablakon, fasza

Büdös Bohóc
õõõ várjál a mountból? Áh, túlzottan belelóg, nem lehetne megoldani. Szerintem a mostani iron sightból kéne levágni, ahogy kidudorodik a képen láthatóan

na mindegy végiggondolom még azért

lac coo
Ha ráfér amit ráakarsz rakni, nem kár érte, feleslegesen hosszú ...

Büdös Bohóc
Akkor azt hiszem ez lesz :( Kárt érte mondjuk, de mindegy.

lac coo
Le kell vágni a mountból,pontosabban a annak a sín részébõl ha lehetséges.Ha nem, akkor bukta .