Sulinet Express

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
Az átlagembernek ez rossz, mert õ bizony nem használhatja az állam pénzét, SEx-es cuccot meg az átlagember vesz.

Ez a topic is errõl szól...
szokásos kormányellenes mno cikk
gondolom arra gondolnak, hogy május, az az ötödik hónap, de még soha senki nem adta le január elsején az adóbevallását :>
nomeg ez visszafelé is igaz, ha eddig március 20 volt, és most április 20ig kell leadni, akkor aki tartozik, az szintén 30 nappal hosszabb ideig használhatja az állam pénzét

Pheel
[HUN]PAStheLoD
én már az elején gondoltam hogy az ok hogy egyszer majd kifizeted és csökkenti az adódat de ha te nem egy összegbe adózol mint vállalkozó akkor majd vissza kell kérni.. ami mindig macerás volt..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Guest
...az összevont adóalap ADÓJÁT csökkentheti...

Vagyis ha a szóban forgó masina Sulinetre 69990 forint, akkor neked tényleg csak 9990-be fog kerülni. Feltéve, hogy már máshol nem használtál el a kedvezményedbõl. Gondolom ezért van benne az "akár".
ollie
nem értelek, mivel 60 rugót visszakapsz az adódból, ezért tényleg csak 10k-t fogsz érte kiadni. mi a probléma?

A nick nevem
Kösz a választ! Hát, akkor ezekszerint a sulinet egy kalap sz@r... Valamelyik katalógusban egy 69990 Ft-os digit. gép alá ez van írva: Sulinettel AKÁR 9990 Ft-ért... Jóvicc. Csak az "akár" szó ne lenne ott. De ha ott van, akkor sem igaz. 😞

Amennyit "visszaadnának", azt ráteszik a sulinetes termékekre => ha egy olcsóbb boltban veszem, ugyanannyiba kerül, mintha a egy csomó hülye papírt kitöltnék, és igénybevenném az állam "nagylelkû" támogatását...

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

hol hallottad hogy elhuzhatják?

Guest
2002. XLII. tv. Az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekr?l szóló törvények módosításáról. 11. § (3) A pedagógus, az oktató, a hallgató, a feln?ttképzésben részt vev? magánszemély, valamint az a magánszemély, akinek gyermeke nappali rendszer? iskolai oktatásban vagy a fels?oktatásról szóló törvényben felsorolt fels?oktatási intézményben hitelesített iskolai rendszer? els? alapképzésben vesz részt, az összevont adóalap adóját csökkentheti az adóévben általa számítógép, számítástechnikai eszköz megszerzésére (vásárlására, bérletére, lízingelésére) fordított összeggel, ha a megszerzés a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vagy az Oktatási Minisztérium által kiírt pályázat keretében történik. Az adókedvezmény alapját és összegét a vételárat, a bérleti díjat, illetve a lízingdíjat tartalmazó, a magánszemély nevére kiállított számla bizonyítja. (4) A magánszemély által e § alapján igénybe vehet? adókedvezmény(ek) összege adóévenként nem haladhatja meg a 60 ezer forintot.

Sulinet Expressz - GYIK
Pheel
Elsõt nemtom, második pedig január 1-tõl van tervbe véve, de még nem biztos, hogy így is lesz.

Szerintem az sokkal nagyobb kitolás az emberekkel, hogy az adóvisszatérítéseket ezentúl a szokásos 30 nap helyett akár 5 hónapig is elhúzhatják. Hiába no, üres a kassza, valahonnan meg kell tölteni, még ha csak ideiglenesen is...
A nick nevem
Sziaszok!

Most hallottam, hogy állítólag gyak az adóalapot csökkentik 60 ezerrel, ami azt jelenti, hogy kb. 10-15 E Ft-ot látok belõle. Én eddig úgy tudtam, hogy hatvanezerrel kevesebb adót kell fizetni... Igaz ez? Tudtok errõl vmit?

A másik kérdés: Valamelyik nap azt mondták a híradóban, hogy nem lehet lesz digitális fényképezõt venni Sulinetre. Ez mikortól érvényes? (Biztosan nem fogyott a szoftver 😊)

Üdv!

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

akkor király 😊 ez biztos?
thnx!

Punker
nem összesen 60 ezer, szal akár 3*20 is lehet

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nobody? 😞

azt hittem, hogy értem már a dolgot, de most megint belezavarodtam 😊

szóval a 60E-t csak 1 valamire lehet felhasználni?
tehát ha 2 db 20-20E Ft-os akármit akarok venni, akkor csak egyikre használhatom fel a sulinetes 60E-t?

http://www.sulinetinfo.hu/ ?

[HUN]PAStheLoD
pedig van egy ilyesmi címû bolt ami csak sulinet expresszes.. de nem jut eszembe a címe 😞(

Gerzson
itt kiválasztod ami kell, megnézed milyen konzorcium listáján van, aztán megkeresed, hogy melyik boltban választhatsz az adott listáról
ilyenkor van a meglepetés, mert elõfordul nem egy esetben, hogy csak a világ végén kapod meg a ketyerét, Budapesten nem

Gerzson
van egy termékkeresõ, aki nem ismeri annak hasznos lehet a cime

SEXpress termékkeresõ

[HUN]PAStheLoD
ahhh.. .ezt kegyetlenül leírtam bocs...

[HUN]PAStheLoD
www.sulinet.hu

Tudtok még valamilyen jól áttekinthetõ netes boltot az ebolton kívül, ahol lehet kapni sulinetes termékeket? Lehetõleg ne olyan legyen, ahol csak egy 0,5 megás árlistát tudok letölten, hanem jó lenne 1-2 kép, részletesebb leírás és a vásárlók visszajelzése is a termékekrõl 😊

The Garrett
MMMM mikor voltunk az ismerõsünk sz.tech boltjában mondott 1-2 érdekes dolgot kiegészítésnek:

1. a vett cuccost 5 évig nem lehet eladni átruházni stb.
2. CSak magáncélra használhatod
3. Az elõbbi 2 pontot évente ellenõrzik!!!!!4
4. Ha meg már ottvannak megnézik vane illeg szoftver a gépen amit vettél!!!!!!!!!
5.Az egész sulinet program még nincs véglegesítve=> lehet hogy ezévben leírsz 60k-t de jövõe megszûnik. 😛

A 6. Nem ám akármilyen dolgot lehet venni rá csak az olcsószarokat 😛

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

[HUN]PAStheLoD
igen én is azt néztem ki 😊)

Pheel
A minimálbérnek nincs SZJA kötelezettsége...
ha nem lett volna néhány nagyon csupor szinvonalu hozzászolásod más topicokban, elmagyaráznám, de amig ilyen köcsög vagy másokkal, ugylátom te sem érdemled meg, hibáztam, igérem többet nem fogok 😞

nem, csak ami a listában van, érdemes elég sok céget megnézni, egyiknél láttam radeon 9500ast, az neked pont jó, 50e körül van

a tanulás nem elég, a szüleidnek kell hogy megfelelõ nagyságu jövedelme legyen - kurvasokan ezért nem tudják kihasználni a lehetõséget

Minden sulinetes ár magasabb - de igy is megéri kihasználni
pl én canon a70esre vágyakozok, sulineten kivul 90e, sulinetben 120, de mivel ebbõl lejön 60, igy is bõven megéri
szemétség a cégektõl, hogy az én zsebembõl huzzák ki az állam által adott adókedvezményt, ezáltal ENGEM nyulnak le - de elég sokat utánaolvastam, és gyakorlatilag lehetetlen ezt megakadályozni (a fix árak versenytörvényellenesek lennének)
egyetlen megoldást ami szerintem alkalmas lenne hogy a közös nagy adatbázist, ahol minden ár bennevan publikussá tenni, és egyszerüen kereshetõvé, ezáltal mindenki azonnal látná az árkulonbségeket, és az azonos termékeket nyilvánvalóan mindenki ott venné, amelyik kereskedõ a legkevesebbet nyulja le

másrészt ha te tanulsz, és két szulod van, akkor nem csak 60at irhatsz le, hanem ha mindketten dolgoznak és keresnek annyit, hogy adoznak is belõle 60ezret, akkor akár 2x60ezret is költhetsz évente
tehát 60e videokártya, 10e cdiro, 20e ram 30e hangfal...

de vehetsz 3 20ezrest
az adójóváirás maximális összege 60e

[HUN]PAStheLoD
én egy radeonra pályázok...

ti már választottatok cuccokat?
videókártyát érdemes venni (Gef3)?
mert ugyebár 3 évig meg kell tartani, és attól félek hogy addigra eléggé elavul 😞
de mondjuk egy digi fényképezõ, hangszóró vagy egy kormány is jó lenne nekem 😊

miért ne tudna. Lehet egyetem mellett is dolgozni.

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

gondolom aki tanul, annak nincs adóköteles jövedelme, tehát nem is tud visszaigényelni semmit -> 2x60e

A nick nevem
köszi

[HUN]PAStheLoD
most jut eszembe maxx má látott messzirõl törvénykönyvet 😄

tehát esetben 1x 60e ft.

A 2002-es XLII. törvény módosítása értelmében minden pedagógus, hallgató, oktató, felnõttképzésben részt vevõ magánszemély, illetve minden olyan szülõ, akinek nappali képzésben részesül a gyermeke, adókedvezményt vehet igénybe számítógép-vásárlás esetén. Az adókedvezmény abban az esetben vehetõ igénybe, ha a számítógépeket a törvényben felsorolt minisztériumok által kiírt pályázatok keretében szerzik be az igénylõk.

minden adófizetõ /aki vagy maga tanul, vagy a gyereke tanul/ levonhat az év végi SZJA-ból 60e-ftot.

A nick nevem
Sziasztok!

Ha mondjuk csak egy szülõ van, de az tanár, és van egy tanuló... Akkor 2x60 eFt? Vagy csak 1x, mert csak egy fizet adót?

Pharaoh
Jaj de összezavarodtam. Akkor ilyenkor mi van:

2 szülõ dolgozik
3 tanuló gyerek van

akkor 2x60, 3x60, vagy 2x3x60, ??

"(fontos hoyg mellette tanuljon is valahol)"
ja, ok
így már értem...
akkor mégsincs +60E 😞

a 3 dolgozó gyerek (fontos hoyg mellette tanuljon is valahol) a saját SZJA-ját csökkentheti 60e forinttal ha valamit vásárol.

"ha egy szülõ van és 5 gyerek, abbol 3 dolgozik akkor 4x60e"

ezt honnan veszed? (nem mintha baj lenne 😊
de én nem láttam ilyesmit 1 hivatalos oldalon sem
mert akkor nálunk is +60E

[HUN]PAStheLoD
formanyomtatványt hogy lehet szerezni?

Punker
ez te vagy Bagír?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

tévedsz

[HUN]PAStheLoD
több jogcímen lehet igenyelni!

- pedadgógus
- hallgató
- szülõ ha a gyerek tanul
- mittudomén mi van még téged nem érint

[HUN]PAStheLoD
8. Egy gyermek után is mindkét szülõ igénybe veheti az adókedvezményt

Mivel Magyarországon nem családi, hanem személyi jövedelemadó rendszer mûködik, ezért a jogszabály alapján mindkét szülõ (külön-külön is) igénybe veheti az adókedvezményt, ha egyébként megfelelnek az igényjogosultsági feltételeknek, azonban a szülõk a fenti adókedvezményüket egy termék megszerzéséhez nem vonhatják össze (azaz külön-külön vásárlással érvényesíthetik, mert nem lehet ugyan arról a termékrõl két szülõnek számlát kiállítani.)

[HUN]PAStheLoD
yo!

egy fõ maximálisan 60ezret irhat le
ha a családban 8 gyerek van és két szulõ, akkor 2x60e
ha a családban 1 gyerek van és két szülõ, akkor 2x60e
ha egy szülõ van és 5 gyerek, abbol 3 dolgozik akkor 4x60e

tökegyszerü

Pharaoh
Na és a testvéreim után már nem,mert túllépik a 60. ezrez?