Sulinet Express
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a topic is errõl szól...
gondolom arra gondolnak, hogy május, az az ötödik hónap, de még soha senki nem adta le január elsején az adóbevallását :>
nomeg ez visszafelé is igaz, ha eddig március 20 volt, és most április 20ig kell leadni, akkor aki tartozik, az szintén 30 nappal hosszabb ideig használhatja az állam pénzét
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Vagyis ha a szóban forgó masina Sulinetre 69990 forint, akkor neked tényleg csak 9990-be fog kerülni. Feltéve, hogy már máshol nem használtál el a kedvezményedbõl. Gondolom ezért van benne az "akár".
Amennyit "visszaadnának", azt ráteszik a sulinetes termékekre => ha egy olcsóbb boltban veszem, ugyanannyiba kerül, mintha a egy csomó hülye papírt kitöltnék, és igénybevenném az állam "nagylelkû" támogatását...
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)
Sulinet Expressz - GYIK
Szerintem az sokkal nagyobb kitolás az emberekkel, hogy az adóvisszatérítéseket ezentúl a szokásos 30 nap helyett akár 5 hónapig is elhúzhatják. Hiába no, üres a kassza, valahonnan meg kell tölteni, még ha csak ideiglenesen is...
Most hallottam, hogy állítólag gyak az adóalapot csökkentik 60 ezerrel, ami azt jelenti, hogy kb. 10-15 E Ft-ot látok belõle. Én eddig úgy tudtam, hogy hatvanezerrel kevesebb adót kell fizetni... Igaz ez? Tudtok errõl vmit?
A másik kérdés: Valamelyik nap azt mondták a híradóban, hogy nem lehet lesz digitális fényképezõt venni Sulinetre. Ez mikortól érvényes? (Biztosan nem fogyott a szoftver 😊)
Üdv!
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)
thnx!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
szóval a 60E-t csak 1 valamire lehet felhasználni?
tehát ha 2 db 20-20E Ft-os akármit akarok venni, akkor csak egyikre használhatom fel a sulinetes 60E-t?
ilyenkor van a meglepetés, mert elõfordul nem egy esetben, hogy csak a világ végén kapod meg a ketyerét, Budapesten nem
1. a vett cuccost 5 évig nem lehet eladni átruházni stb.
2. CSak magáncélra használhatod
3. Az elõbbi 2 pontot évente ellenõrzik!!!!!4
4. Ha meg már ottvannak megnézik vane illeg szoftver a gépen amit vettél!!!!!!!!!
5.Az egész sulinet program még nincs véglegesítve=> lehet hogy ezévben leírsz 60k-t de jövõe megszûnik. 😛
A 6. Nem ám akármilyen dolgot lehet venni rá csak az olcsószarokat 😛
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
a tanulás nem elég, a szüleidnek kell hogy megfelelõ nagyságu jövedelme legyen - kurvasokan ezért nem tudják kihasználni a lehetõséget
Minden sulinetes ár magasabb - de igy is megéri kihasználni
pl én canon a70esre vágyakozok, sulineten kivul 90e, sulinetben 120, de mivel ebbõl lejön 60, igy is bõven megéri
szemétség a cégektõl, hogy az én zsebembõl huzzák ki az állam által adott adókedvezményt, ezáltal ENGEM nyulnak le - de elég sokat utánaolvastam, és gyakorlatilag lehetetlen ezt megakadályozni (a fix árak versenytörvényellenesek lennének)
egyetlen megoldást ami szerintem alkalmas lenne hogy a közös nagy adatbázist, ahol minden ár bennevan publikussá tenni, és egyszerüen kereshetõvé, ezáltal mindenki azonnal látná az árkulonbségeket, és az azonos termékeket nyilvánvalóan mindenki ott venné, amelyik kereskedõ a legkevesebbet nyulja le
tehát 60e videokártya, 10e cdiro, 20e ram 30e hangfal...
az adójóváirás maximális összege 60e
videókártyát érdemes venni (Gef3)?
mert ugyebár 3 évig meg kell tartani, és attól félek hogy addigra eléggé elavul 😞
de mondjuk egy digi fényképezõ, hangszóró vagy egy kormány is jó lenne nekem 😊
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
A 2002-es XLII. törvény módosítása értelmében minden pedagógus, hallgató, oktató, felnõttképzésben részt vevõ magánszemély, illetve minden olyan szülõ, akinek nappali képzésben részesül a gyermeke, adókedvezményt vehet igénybe számítógép-vásárlás esetén. Az adókedvezmény abban az esetben vehetõ igénybe, ha a számítógépeket a törvényben felsorolt minisztériumok által kiírt pályázatok keretében szerzik be az igénylõk.
Ha mondjuk csak egy szülõ van, de az tanár, és van egy tanuló... Akkor 2x60 eFt? Vagy csak 1x, mert csak egy fizet adót?
2 szülõ dolgozik
3 tanuló gyerek van
akkor 2x60, 3x60, vagy 2x3x60, ??
ja, ok
így már értem...
akkor mégsincs +60E 😞
ezt honnan veszed? (nem mintha baj lenne 😊
de én nem láttam ilyesmit 1 hivatalos oldalon sem
mert akkor nálunk is +60E
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
- pedadgógus
- hallgató
- szülõ ha a gyerek tanul
- mittudomén mi van még téged nem érint
Mivel Magyarországon nem családi, hanem személyi jövedelemadó rendszer mûködik, ezért a jogszabály alapján mindkét szülõ (külön-külön is) igénybe veheti az adókedvezményt, ha egyébként megfelelnek az igényjogosultsági feltételeknek, azonban a szülõk a fenti adókedvezményüket egy termék megszerzéséhez nem vonhatják össze (azaz külön-külön vásárlással érvényesíthetik, mert nem lehet ugyan arról a termékrõl két szülõnek számlát kiállítani.)
ha a családban 8 gyerek van és két szulõ, akkor 2x60e
ha a családban 1 gyerek van és két szülõ, akkor 2x60e
ha egy szülõ van és 5 gyerek, abbol 3 dolgozik akkor 4x60e
tökegyszerü