ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Abit Nf7 van nekem lehet bele pakolni 1,5 GB memóriát?(400Mhz)
Na, gyorsan vázolja le nekem valaki hogy mi a különbség Abit NF7/NF7-s/-m között!
Elõre is kössz!
NA.. majd megkérdem havert, mart azt mondta hogy neki kellene egy ilyen lap..
Írok ha van valami...
A póstával kapcsolatban, utána kell néznem, mert nem vágom, de sztem futárral olcsóbb.Ha tényleg érdekel, utánajárok.
Mellesleg lehet hoyg tudok vevõt a lapodra.. de csak Szegeden.. szval posta is lehet a dologban?
Valamint egy NF7-be való hibátlan bios chip megírva legújabb bios versionnal ezt 2000-ért adnám.
Ha valaki nem tudná, nem kell forrasztgatni, csak benyomni ujjacskáddal a helyére<#csodalk>#csodalk>
Szerintem a vinyód szarakszik, ajánlom ments le minden fontos adatot róla !
Valakitõl kérj egy kölcsön vincsit, telepíts rá wint, és próbáld döntögetni alvóbabát<#hehe>#hehe>.Ha nem csinálja kikapcsot, akkor megtaláltad hibát !
Kerestem RAM teszt programokat, de mind csak a méretét, gyártóját, stb adatokat írja ki, nem pedig teszteli a hibáit a RAMoknak.
Futtattam egy ram-tesztet, ami hibát mutatott a RAMba. HAsználtam a gépet (mer muszáj volt), Aztán RAMteszt megint. Annyi hibát írt ki 35%nál hogy kb 8 oldalt megtöltött volna. (2 db DDR 512 MB Dual chanelbe) KIvettem az egyik RAMot, teszt, semmi hiba. Másik RAM önmagában, teszt, semmi hiba. Visszatettem a RAMokat de NEM Dual chanelbe, teszt semmi hiba. Betettem Dual chanelbe de fordítva mint ahogy eredetileg állt (szval ami az 1es slotba volt azt a 3asba , és fordítva), teszt, semmi hiba. Kínomba visszaraktam az eredeti felállást, teszt, ÉS SEMMI BAJA. AZért megtisztítottam a érintkezõit (alaplapon is) és visszatettem. A helyzet jobb de most megint csinált hibákat a rendereéle során ( 3Ds képek kiszámítása) ami mintha hasonló lenne mint az elõzõ hibák.
Na. Szerintetek ez miért volt?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Más ,ma végre ujra csend van nálam kicseréltem a chipszet hütöt egy zalman bordára.Végre megszünt a zaj és nem kell többet bajlodnom a ventivel.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De a tápcsatikat se árt megnézni, hogy nincs-e kontakthiba vhol.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Mert mire kellene gondolnom ha a vinyo kattog?
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
MÁS hiba: SZval röviden a sztori. Elõzõ alaplapom NF7S azt csinálta hoyg randomra kb havonta 1x nem volt hajlandó elindulni. Volt hogy se kép se hnag, de volt hogy a WINXP futkározó csíkjánál, vagy éppen a HDDk detektálásáál nem ment tovább. Eleinte elég volt áramtalanítani, várni 15 percet és kész. késõbb aztán egy BIOS reset és ment minden. AZtán elõfordult hogy a BIOS reset sem segített ilyenkor elem ki, vár 1 óra aztán Bios reset (biztos ami biztos) és megint ment minden. AZtán egyszer persze ez sem segített.. akkor nem ment semmi sem. Garos volt még a lap (éppenhogy) és kicseréltettem. Most ez az új lap amiben zajos a hang (a másikban nem vettem észre).
Nademost ez is ilyen lett. Tegnap este nem akart elindulni. Bios reset és ment. MA reggel megint nem indult. fogtam és lefektettem hogy kinyitom az oldalás és reset, de adtam neki még 1 lehetõséget és lám elindult.
Nem hiszitek el. Ha lefektetem a házat akkor megy minden. HA áll akkor nem indul. Sõt.. ha a boot elején fexik és közben állítom fel akkor a WIN indulása közben fagy be. MOst fexik a gép mellettem, ugy tippelem hoyg most már fölállíthatom és akkor nem fagy le, mostmár hoyg teljesen fölállt a rendszer (de elõbb ezt be akartam írni ide...nem kockáztatok..)
SZval: találkozott már valaki ilyen hibával? Mi az öreg ördög lehet ez? (még1x: ha fexik a ház semmi gond, ha áll akkor nem akar bebootolni)
Ötlet??? megõrülök most már lassan...
Ha a fõ hangerõt is lenémítod, de akkor is hallatszik, a kábelt kihúzva meg elhallgat, akkor egyértelmûen az alaplapi hangvezérlõ.
Én úgy látom, hogy ezen sajnos csak egy új hangkártya vétele segíthet.
de azt hiszem uj hangkártya lesz belõle... :-( nincs más ötletem...
Valakinek esetleg?
Ugyanakkor a zakatolás akkor sem szûnik meg (sõt még csak nem is lesz halkabb szinte) ha a master hangerõt leveszem, avgy akár le is némíthatom a master hangot (persze softveresen) és akkor is ugyanúgy hallatszik.
Szerintetek miért van ez?
Lehetséges hogy a zaj nem is az alaplapban kerül bele, hanem a erõsítõhöz vezetõ vezetékekben jelentkezik?
Azt hiszem én hoyg az lenne a megoldás hoyg veszek egy 5.1es kártyát.. és kész. Most láttam egyet a Mediába 4K körül, csak nem tudom azt érdemes e megvenni. Nem creativ volt.. csak valami noname vacak.. majd megkeresem interneten mit írnak róla..
Ha az alaplapi hangvezérlõ bemenete kapja a zajt, akkor teljesen mindegy, hogy analóg vagy optikai kimenetet használsz. Sztem a legértelmesebb megoldás az lenne, ha vhol vennél vmi egyszerû hangkártyát.
Jah, és még valami:
A kis vékony 4 eres CD-audio kábel ugye nincs rádugva a hangkártyára, meg a CD/DVD meghajtóra?
Nem egészen értem hoygan zajonghat be a ventilátor a hangkártyába...
Ötlet??
SZval az alaplapi optikai kimenetet rákötötted egy házimozi erölkõdre, ami 5.1es gondolom és azt kötötted sima mezei falakra. NA most nekem az a problémám hogy nekem aktiv falaim vannak (szval benne van az erõsítõ) de nincs rajta optikai bemenet. SZval ilyenkor mit lehet tenni? Még egy erõsítõt nem akarok bekötni elé, mert drága, másrészt meg fölösleges hogy 2 erõsítõ legyen.
Van valami olyasmi eszköz amit ilyenkor lehet használni? (ami átalakítja az optikai jelet, mezei erõsítõ számára használható jellé)
Én például 3K-ért láttam cmedia hankarit 7.1-et optikai ki-be menettel(unitel city)
Egyébként nekem az alaplapi van optikai kábellel osszekötve a házimozival és tökéletesen szol.5m-est vettem 2K körüli áron.Arra azért figyelni kell hogy a vastagabb és az aranyozott végü a jobb.Mert a TG-ben is lehet kapni ,de az olyan vékony mint a fülhalgato zsinor.És az nem szüri rendesen az interferit.
Tuti hogy a ventik csinálják, mer ha lekötöm a ventit akkor megszûnik. Hogy a centi e a bûnös vagy a cooler szabályozó azt nem tudom de sztem nincs is értelme kideríteni (elõzõ alaplapom szintén NF7S csak a gar hibás lett és most kaptam másikat, szval az eõzõ nem csinálta ezt a szabályozóval se)
Szval a ventik mindegyike ettõl kapja a tápot. Ezért gondoltam hogy ha ennek a tápbemenetét leföldelném, vagy mittudomén, akkor az segíthetne, mivel (gondolom) a "zaj a tápba" innen kerül be. Mellesleg földelés nem lehet a bûnös?
Szval milyen elektronika kellene ide? (ha van ilyen)
JA igen.. Nekem egy Crativ (asszem p5400) 5.1es falamim vannak. Szval sztem nem egy nagy valami. Ezért kellene analóg kártya, mert nem hazsnálom olyan extra dologra. Ugyanakkor az is eszembe jutott hogy ha a alaplap digitális (optikai) kimenetét használnám, akkor nem lenne zajos. (soxor olvastam hoyg az alaplapi kari nem is olyan rossz, ha a digitális kimenetet használja az ember). De ehhez kellene valami erõsítõ (gondolom) amin van optikai bemenet merthogy a hanfalak mélynyomóján nincs ilye. Ezt nem lehetne használnnom? milyen eszkközt kellene beszereznem ahhoz hogy a digitális kimenetre rá tudjam kötni a falakt? (marhára nem használtam még optikai kábelt hanghoz.. se) És nem mellékesen hol és MENNYIÉRT lehetne beszerezni?
Kérek szépen ötlete akinek van.. kösz!
UI: ja a bolt.. hát ez ilyen.. itt ezt mondták.. (Szeged= Balkán...) Mellesleg 2Kért lehet kapni 5.1es kártyát?
100% hogy a ventiszabályzó a bûnös? (Ha lekötöd, akkor megszünik a jelenség?)
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
az szép egy bolt lehet. bár inkább a vevõk igényei egyenlõek a nullával. szvsz alaplapi hangkártyát 1 hétig használtam, mikoris elszállt az Audigy2-m. annyi bõven elég is volt belõle.
Egy boltban kérdeztem a 5.1es hangkeltõket.. azt mondták talán van még 1 db.. az is porosan.. mer már nem rendelnek ilyet, mivel minden lapon van integrált....
szval valamit kezdeni kéne vele, ha nem akarok venni 1et 14 ropiért.. (azt hittem kapok egy simát 2000ért is akár:-(
Arra gondoltam hoyg a zakatolást a ventilátor feszszabályozó kelti.. Nem lehetne valami elektronikár beiktatni az õ tápcsatlakozója elé? hogy ne legyen ilyen zajos? vagy valami....
Nekem sima NF7 es alaplapom van! Olvastam hogy a 400fsb procikat bírja még az abit.com on. Akkor ez azt jelenti hogy a 3000+Sempron még belemegy??
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
A kérdés: érdmes lehet-e a procit 400-as FSB-n járatni? Van rá esély, hogy bírják a RAM-ok vele szinkronban? (Kingston ill. Samsung márkájúak) A másik, hogy mivel járok jobban: 1GB Dual Channelben, vagy 1,25GB három slotban? Most be van rakva mindhárom RAM, viszont indításkor kiírja, hogy Dual Channel Detected... ez mitõl lehet?