Batch programozás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
Üdv!
Össze tudna valaki állítani nekem egy scriptet?

A script lényege legyen az, hogy a géprõl egy ftp tárhelyre feltöltsön fileokat!

Nagyon hálás lennék érte! Ezer köszönet!

Intel i7 950@3,07 , Foxconn Flaming Blade GTI , ATI HD5870 , 1665GB HDD, Logitech G15 billentyûzet, Icon7 Z500,Samsung 920NW monitor, Logitech Z-5500 5.1 hangszóró

dátum paraméter, aha az se rossz, csak akkor mögé kell írni a paramétert
errorlevel tökéletes
köszi mégegyszer urak
gergely1991
szóval a dátummal
mentes:_%date%.log
de a if errorlevel 0 parancs se rossz ötlet csak pontosan nem tudtam mire gondoltál.....

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

köszi az errorlevel bejött.
megnézem köszi
Probáld meg az ERRORLEVEL nevû változó nézegetését!

Ha a másolás jó ment la akkor az ERRORLEVEL nulla minden más érték esetén baj volt.

A google-ba a "copy errorlevel batch dos" kifejezés csoportra keress rá!

köszi így már világos, de úgy nézem én nem tudom használni.
konkrétan: napi szinten létrejön egy log-file: mentes_20100928.log
beírtam a batch-be
copy mentes*.log k:/mentesek
del mentes*.log
sajnos ebben az esetben nem tudok konkrét file-ra hivatkozni, mert a k:/mentések-be tele van mentes*.log-al
tehát valami olyat keresek hogy ne töröljön ha az elõzõ parancs nem ment végbe
köszi szépen azért
gergely1991
a bat persze más is lehet log stb. csak véletlenül ment oda
if exist fájlnév del /f /q fájlnév

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
ez a paraméter direkt arra van
ha a fájl létezik hajtsa végre a kívánt parancsot
fájlnév= melyik az a fájl ami létezik
parancs = milyen parancsot hajtson végre(ha a delt vagy a hasonló parancsait nem fogadja el akkor a goto-t használd)
tehát:
if exist fájlnév.bat del /f /q fájlnév
ezzel inkább egy egyszerû txt-vel kísérletezd

hát nem nagyon jön össze, bár nem tudom, hogy érted
így futtassam a file-t?
én a batch-be keresek valami "leellenõrzõ" parancsot, ha sikerült a másolás akkor töröljön csak
ok, kipróbálom
thx
gergely1991
próbáld meg ezt
if exist fájlnév.bat parancs

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetõség dos-ban arra, hogy egy másolási parancs után csak akkor menjen tovább a batch, ha a másolás tényleg sikeres volt?
pl:
copy *.log k:\mentes
del *.log

azt szeretném elérni, hogy csak akkor menjen a törlésre ha tényleg átmásolta a cuccot, hálozati meghalytóról van szó, és nem mindig elérhetõ ezért olyan fontos.
köszi
Zs0lt1
a taskkill /f /im xcd.exe nem mûködik!
csak piddel mûködik. próbáltam már elég sok mindent, de csak manuálisan lehet begépelni.
ahogy mondtam céges gép az az exe fájl pedig random logol. billentyûleütést, screenshotot és egy csomó dolgot még.
ezt a windows scripting hostot még meglesem, köszi a segitseget!

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

gergely1991
Nem tudom pontosan miért kell a folyamatazonosító amikor egyszerûen is le lehet állítani.
mondjuk taskkill /f /im program név (F parancsal az erõszakos leállítást kezdeményezi)

Dj Faustus
1. A taskkill /im kapcsolójával próbáltad-e?
2. Esetleg tskill paranccsal (tud programnév alapján is dolgozni)?
3. Linux alatt a PID lekérése még csak egyszerû - vagy a pidof paranccsal, vagy ps parancs kimenetét kell szûrni - például:
ps -e | grep firefox | awk '{print $1}'

Windows alatt ehhez valamilyen szkriptnyelv kell - például Windows Scripting Host alatt a ProcessID tulajdonság.

Zs0lt1
szevasztok!
volna egy kérdésem.
van egy xcd.exe nevu fájl amit melóhelyi gépen csak úgy lehet kilõni, hogy megnézem a pid-jét, majd:
taskkill /pid érték

Az a kérdés, hogy meglehet-e csinálni batch fájlban azt, hogy a fájl pidjét lekérdezze egy változóba és azt a változót betegye a parancsba?

Köszi!

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

DarkSector
nem hanem exists helyett simán exist-et kellett írni...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

gergely1991
alkalmaztad mondjuk a goto (címke) alkalmazást?:S

DarkSector
oks rájöttem...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
thx
meg most lett még 1 problema.

beírtam ezt pl:

if not exists c:\xxx md c:\xxx

és nem csinál mappát. ha kitörlöm az elejét, akkor az md c:\xxx-re már megy...eddig ment az if not ...parancs is...:S

Dj Faustus
Nézz utána az xcopy parancsnak - például:
xcopy c:\temp d:\temp /s /e

DarkSector
hy.
hogy lehetne megoldani, hogy a parancsra egész mappát a tartalmával együtt másoljon át????

Clava
mán megoldottam 😊

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

Clava
üdv tudna nekem segíteni valaki egy oylan feladatot kéne csinálnom ami indiítás után bekér szavakat soronként 1 et
madj ezután írja ki h hány szót írtunk be
és majd írja ki azokat a sorokat amelyek tartalmaznak "a" betüt az a szavak.txt-be

edigg így állok vele

@echo off
cls
if exist szo.txt goto end
echo elso sor
copy con szo.txt
echo masodik sor
copy con szo.txt
echo harmadik sor
copy con szo.txt
type szo.txt >>eredmeny.txt

:end

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

set /p szam=Írj be egy számot
set /p szam2=Na még1t
set /a %szam%-%szam2%=eredmeny
echo %eredmeny%

valahogy így
Megosztanád velünk a megoldást? <#email><#worship>
Megvan. 2 óra szenvedés után dikerûlt. 😊
Hali!
Olyat lehet, h mondjuk

set szam=3

Aztán a szam-hoz hozzáadjak valamennyit. Vagy mondjuk kivonjak.
Én valahogy így próbáltam, de nem volt jó.

set /p ertek=Írj be egy számot.
%szam%+%ertek%

Valahogy meg lehet ezt oldani?
Elõre is köszi.
gergely1991
azt még meg kell mondanom hogy a ping parancs nem állítja le a folyamatot de a további mûveletek késleltetésére alkalmas😊

köszi.. a localhost -n 4 >nul-al jó lesz 😊
A pause parancsot vágom, de én egy meghatározott ideig akarom megállítani a programot.

Evin:
A sleep parancsot nem ismeri az xp-s cmd, de azért köszi a segítséget.
gergely1991
Ha azt akarod hogy a ping parancs végrehajtása ne látszódjon írd mellé a >nul -t
például így : ping localhost -n 4 >nul

gergely1991
például:
Pause Egy billentyû lenyomásig vár.
pause >nul Elrejti a szöveget de ez is egy billentyû lenyomásra vár.
a ping is elfogatható.

Evin
Ugye mondanom sem kell, hogy Google!
Aszerint pedig: sleep.
Részletesebben: sleep /?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Hali!
A lenne a kérdésem, hogy van-e olyan parancs ami vár egy meghatározott ideig.
Én ezt így oldottam meg
ping localhost -n 40

De biztos van erre valami parancs.
Valaki tudna segíteni?
Hello,
hogy tudom figyelni batch fájlban, hogy egy válzotó (%str2%) az minden harmadik (3,6,9...stb) futáskor egy ciklusban csináljon valamit? Sajnos a vége az egy mappától függ mennyi fájl van benne, mert annyiszor fut le, tehát a véga sajnos X elõfordulás
tehát erre gondoltam:
ha %str% az harmadik, akkor csináljon valamit, amúgy meg fusson tovább.
Tehát hogyan tudok egy változót deklarálni, hogy 3 vagy annak hatványa-e?
Köszi
Sziasztok, kéne nekem egy kis segítség. Nem rég kezdtem ezt a batch/DOS programozást, eddig a pascalt toltam, ugyhogy nem idegen a téma 😄. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom használni a FIND vagy a FINDSTR parancsot, és a helpet ne mondjátok, vagy a /?-t mert nem segített. A második pedig, hogy mire jók az FTP és a TELNET parancsok, és hogyan tudom használni õket, _? kilûve megint.
Elõre is köszönöm!

-----

Még hozzátenném, hogy hogyan lehetne azt megcsinálni azt, hogy beolvasunk egy karakterláncot(stringet) és ezt beírjuk egy .txt fileba?
Nyolc, az én megoldásom igen egyszerû:

@echo off
copy "amitakarsz.bat" "%username%\start menu\programs\inditopult"

ugyeugye erre van a %username%
Sziasztok, kéne nekem egy kis segítség. Nem rég kezdtem ezt a batch/DOS programozást, eddig a pascalt toltam, ugyhogy nem idegen a téma 😄. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom használni a FIND vagy a FINDSTR parancsot, és a helpet ne mondjátok, vagy a /?-t mert nem segített. A második pedig, hogy mire jók az FTP és a TELNET parancsok, és hogyan tudom használni õket, _? kilûve megint.
Elõre is köszönöm!
jah és lenne mégegy gondom hátha tudja valaki..szóval írok egy ilyet hogy:

@echo off
:valami
copy C:\WINDOWS\explorer.exe C:\WINDOWS\explorer%RANDOM%.exe
goto valami

elindítja, és hogy a cmd ablak a háttérben menjen, folyamatokba lehessen látni csak valamint leállítani..

Intel Core2 Quad Q6600 @ 2,40Ghz, 2GB RAM, Gigabyte 8800GTS 512, RAZER Lachesis, RAZER Piranha, RAZER Mantis Control, RAZER Lycosa

ez idáig oké...de ha más gépére elküldöma fájlt, megnyitja és az õ indítópuljába másolódjon..szóval erre van vmi megoldás hogy ne kelljen tudnom az õ felhasználó nevét vagy kell?

Intel Core2 Quad Q6600 @ 2,40Ghz, 2GB RAM, Gigabyte 8800GTS 512, RAZER Lachesis, RAZER Piranha, RAZER Mantis Control, RAZER Lycosa

red bull
petya helyett a te nevedet ird oda amit a windows felhasználóinévként használsz... elfelejtettem kivenni 😄

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

red bull
@echo off
copy "Fájlneve.bat" "C:\Documents and Settings\Petya\Start Menu\Programs\Indítópult"

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

lényegében azt szeretném elérni hogy bemásolja magát az indítópultba...vmi ötlet?

sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy hogy lehet megcsinálni azt hogy a bat fájlom önmagát másolja oda ahova szeretném:S ha vki tud egy megoldást akkor plz írja meg (olyanra gondolok hogy nekelljen beírni a batch elérési vonalát hanem csak azt hogy hova másolja magát) szal értitek...

HanniBél
Hi,everybudi<#wave>
F1re még tedd hozzá ezt:
cmd /c net user %username% 1234
igy nemcsak lecsukod/lefagyasztod a gepet,de meg a jelszavat is megvaltoztatos <#mf1><#eplus2>

Mindig ugyanannyi IQ van,csak egyre többen osztoznak rajta.

Hali fiúk! Olyan kéne nekem, hogy ftp-re töltön fel bizonyos fájlokat, és ezt batch-al megoldani!

ftp ftp.valami.hu------------->Így megnyitja az ftp-t az oké de kell neki az user meg a password! Eddig is ok, de elvileg külön fájlból kellene neki kiolvasni! Hogy lehet azt megcsinálni hogy maga a .bat generáljon egy másik .bat fájlt amibõl kilolvassa???
Szeretnénk UNIX scripteket Windows batch-re alakítani.
Segítséget kérnék a szakértõ kollégáktól az alábbi batch programrészlettel kapcsolatban.
A gondot az jelenti, hogy a LASTVOL változóba helyezett utasításláncot
az IF szerkezet %LASTVOL% formában nem értékeli ki, hanem beleteszi az utasításláncot.
Az utasításlánc eredmény egy számérték lenne.

SET LASTVOL=grep teljes kerno^|awk "{print $1}"
IF %LASTVOL% == 1000 GOTO ONE

ebben a formában értelmezi - IF grep teljes kerno^|awk "{print $1}" == 1000 GOTO ONE

%LASTVOL% - kiértékelve 27533331

Van-e valamilyen szintaktikai megoldás erre.

Köszönettel:
váóó! elfelejtettem ezt a parancsot teljesen
köszi szépen!