Batch programozás

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ffxi
Sziasztok "professorok"! Tegnap vettük a "batch" a suliban(szakkközép), halvány fogalmam sincs róla, hogy mi ez. Vki tudna segíteni mind elméletileg, mind programozásilag? 1000hála<#help><#worship>

Fákjúal!

Pheel
cygwin :-P
nemcsakfeel
win alatt hogy tudom megcsinálni batchben, hogy adott szinttõl kezdve minden alkönyvtárban lévõ fájlt egy megadott helyre másoljon, úgy hogy mindegyik kiterjesztését módosítja??
shell script az jobban menne, de linux emulátorom nincs <#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

*hihi ** *

hello

A kovetkezo problema van, remelem tudtok segiteni:

Adott egy batch file ami megadott konyvtarbol masol at cuccokat egy belso lanos halozatban levo gepekre (az osszesre). Ez egy ciklussal van megoldva.
A baj ott kezdodik, hogy a celkonyvtar nevet ugy kell megadni, hogy a celgepen megosztott meghajto megosztasi nevet kell beirni neki.
Na jo, pelda:
a batch vergehajto parancsa ez:
...
) DO robocopy %1 \\%%g\rendszer (c)\%2 /E

ahol %1 a 'honnan' konyvtar
%%g a celgep
es %2 a hova konyvtar
ezzel nincs is baj, a baj a kozepso 'rendszer (c)' miatt van, ugyanis
van benne space, tehat a robocopy (kb xcopy) uj parameternek veszi.

" " koze nem tehetem, mert akkor a %%g parametert nem helyettesiti be rendesen. Nem irhatom be hogy ...\"rendszer (c)"\... mert nem erti.
Nem adhatom be neki parameterbe mert nem erti. Meg lehet-e ezt oldani valahogy?

(Remelem feleled a tema es valaki tud segiteni)
O0D:
98 alatt nem mûkszik a /p -s dolog, viszont xpben megírtam
kis lantalk 😊:

@echo off
set $elkuldott=- meg nem kuldtel uzenetet -
set /p $gepnev=Add meg a gepnevet ahova kuldozgetni szertnel:

:ide
cls
echo @ ### ## kapcs a(z) %$gepnev% geppel ### ## ikszpopup_ __ ##
echo @ _____________________________________________________________ @
if "%$hiba%"=="1" echo - _!!!___ sikertelen uzenet kuldes: %$elkuldott% !!!
if "%$hiba%"=="0" echo @ _ elozo uzeneted : %$elkuldott%
echo @ ______________________________________________________________ @
echo @ _________ __________ ( kilepes: qqq ) __________ ___________ @
echo @ __ ez a kis progi stringet kuld net sendel!!! ( XP/nt hez ) __ @
echo @ ______________________________________________________________ @

set /p $param=# #__ Add meg az uzeneted:

if "%$param%"=="qqq" goto kilep

call net send %$gepnev% -%$param%
set $hiba=0
if errorlevel 1 set $hiba=1

set $elkuldott=%$param%

goto ide

:kilep
echo kilepes

Hajrá Dózsa György!

O0D:
most próbáltam ikszpében, tényleg nincs choice.. franc. pedig a dos 6.22 es könyvemben benne van !!! 😊)))

más késleltetést nem tudsz? vagy muszály egyet írni pl. cében ?

Hajrá Dózsa György!

PetruZ
A set paranccsal nem csak értékadást lehet csinálin, hanem változót beolvasni is a /p paraméter segítségével. Pl.:

@set /p param1=
@echo %param1%

vagy

@set /p param1=Add meg a param1 értékét:
@echo %param1%

Vigyázat! Az egyenlõségjel elõtt nincs szóköz! Ha van, a parancsértelmezõ azt is a változónév részének veszi! Azaz a "param1" és a "param1<szóköz>" két különbözõ változónév.
Ez a lehetõség viszont csak W2K-tól fölfelé mûködik. Egyébként az NT/W2K/XP nem ismeri a choice-ot, de a fentiekkel kiváltható.
O0D:
Hell!
Gondoltam egyet, hogy biztos nem csak a ****** liunxban lehet scriptekkel megcsinálni sokmindent, hanem tudok vmit csinálni win ben is.
Ott elakadtam hogy lehet billentyûzetrûl beolvasni azt stringbe tenni vagy a billentyûzetrõl olvasott dolgot pipe al bevinni másik parancsba, stb..
A choice parancs az ok, de ott csak megadott betûk közül lehet választani.

Arra rájöttem hogy pl. késleltetést hogy lehet csinálni, ezt trükkösen a choice parancsal:

choice /c:ox bla bla /t:4,o
if errorlevel 1 call ....
if errorlevel 2 goto kilepes

valami hasonló..

Hajrá Dózsa György!

lck
Tedd ki parancsikonként az asztalra, a parancsikon tulajdonságokban állítsd be, hogy kisméreten induljon.
Lacc
Nemrég írtam egy kis .bat-ot (tõlem ez elég nagy teljesítmény 😊, ami szerencsére normálisan mûködik meg minden, csak van egy probléámá vele. Ha elindítom, akkor a Dos ablakot frankón kirakja maxmális méretben a deskop közepére. Hogy lehetne azt megoldani, hogy ez a háttérbe fusson, vagy legalábbis ne ugorjon ki a deskop közepére? Valami megoldás csak van...
← ElőzőOldal 4 / 4