Abit IC7 befürdési faktor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rossz duma

"vessetek a mókusok közé" :)

MaSzKa
Sajna hawer is használja a gépemet! Õ ír ilyen beszólásokat!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
ja meg M Power legyen veletek!!

MaSzKa
szar IC7!!!! a simens a kiráj balfaszok!
ijet vegyetek gecófájl!

praetorian
Nekem is IC7-G leírást adtak a laphoz, azt hittem csak én jártam így. Egyébként ha megnézed az alaplap térképét, akkor láthatod hogy hol kellene lennie a lan vezérlõ chipnek, és ha nincs ott akkor bizony lan sincs. Egyébként elmegy a 400 as FSB vel megáldott procikkal is, nekem most egy celeroncs ketyeg benne amíg nem lesz pénzem fejleszteni. Ja és nálam volt egy ezüst színû matrica a lan aljzaton, gondolom ez is azt akarja jelenteni hogy ne próbálkozzunk.

-Volt már déja vüd? -Nem kérdezted már?

csak azt nem ertem akkor hogy miert is olvastam en rola hogy van benne... mondjuk az is erdekes hogy a dobozban amiben vettem ic7-g leiras volt... mindenkinek igy volt???remelem azert nem furdok be ezzel az alaplappal...
Jacek
na figyu a csatlakozo van csak meg maga a chip nincs rajta😊

Tehat egy biosfrissittessel fel fogja ismerni a halokartyat? Mert en a mostani biosaban nem talaltam a lan engedelyezeset... Mondjuk le is volta ragasztva a halokartya nem is ertem miert... bar most mar igen...
M@TriX
nekem az van és szépen muzsikál. Az alapBIOSban benne hagyták az opciót de a hálókártya nincs a sima IC-7-esen.
Ha frissíted a BIOSt, akkor ez meg is oldódik.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Hali!

Ertem. Akkor ez eleg nagy szemetseg minek raktak akkor ra... Bios frissites nem segitene? De egyebkent ugye jo alaplap remelem nem szivom meg vele... Szoval mi a velemenyed rola?
Jacek
magyarul nincs a siman😊) le volt ragasztva (parasztok)😄

Hali!
Kozben kiderult hogy csak 533-as es 800 -as procit lehet belerakni. Van egy masik kerdesem van rajra egy halokartya integralva de nem tudom hasznalni mert a biosban hianyzik az erre vonatkozo resz. Tud valaki segiteni?
M@TriX
Úgy tom az IC7-eseket elsõsorban full Intelhez gyártották.
Nem megy bele a Celeron, de nem próbáltam csak hallottam.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Hali!

Van egy abit ic7 alaplapom de olyan gondom van hogy van egy intel P4 -es 1.6 GHZ -es procim de nem megy vele. Egy sima celeron 2GHZ -el viszont megy az alaplap. Van valakinek otlete?
Mennyi feszt adtál a procidnak?

M@TriX
ja, persze, gondolom, de inkább csak a látvány kedvéért szerelem be. 😉

M@TriX
nem rossz. 😉

Jacek
egyelore en is csak jot monfhatok rola😊) [email protected]

Nekem abit ic7 van. Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel az alaplappal.

az nálam is hozzá tartozik, hogy a procihûtõ 2000rpm megy, és zárt a ház, viszont amin nagyon meglepõdtem, hogy 3250Mhz-re húzva összesen 1 fokkal melegebb a proci

Icebird
P4 2.4G(c)@3G , ASUS P4C800, CoolerMaster IHC-L71 (2500rpm)
alap -> 33 fok, 100% -> 47 fok. Proci és táp venti kivételével semmi hûtõ nincs a házban, még a vinyó sincs hûtve. Zárt háznál ezek az értékek 5,6 fokkal magasabbak. De ház hátulja 5 cenitre van a faltól. Igy ház egyik oldala nyitva szokott lenni.

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Sir Quno Jedi
Ellenben egy jó alaplap hûtõ az bejön, persze csak ha van felette a ház oldalán szellõzõrács ! Egy duál-titan pl. meg is teszi és csodákat mûvel a lappal !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nem kötekszem, de ezek a kis ventik szart sem érnek, gyorsabban behalnak, mint amíg kimondod, hogy fapapucs. A slothûtõ meg kártyák hûtésére (lenne) jó, de ha még kettõt is raksz be a legdurvábból, akkor sem ért szart sem az alaplap, vagy a proci hûtésére (tapasztalat, nem ígéret) !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

M@TriX
nekem mint írtam lennt Abit IC-7 van és a lenti hõfoko vannak szóval én meg vagyok elégedve a cuccal...

zalman CNPS7000A-CU

elõtte egy titan volt azzal bizony meredek 70fokig is felkúszott

praetorian
Bittos hogy jobb az asus, de sajnos árban is.
Bár én úgy látom neked nem igazán van gondod vele. Milyen hûtõt használsz?

az abit lapjain közel sincsenek olyan jó minõségû alkatrészek, mint az asusén (az áron is meglátszik), meg valszeg a hõmérõ is máshol van a proci alatt

abit ic7+2.6C+zalman CNPS7000A-CU egy közepes szellõzésû házban:
cpu: alap 38fok, több óra játék után 49fok
mb: 32-38fok
nb: 33-38fok

ollie
Ha az Inteles topicba benézel láthatod, hogy az Abit IC7 alapjaiban el van rontva hûtés szempontjából, eddig sokan írták, hogy nagyon melegszik. Más alaplapokban (pl ASUS), opedig ugyanaz a konfig lényegesen kissebb hõfokon megy.

Nekem 10 perces full terhelés esetén (4db CPU Burn-In 1.1 fut egyidõben) 65 fokra megy fel a 3GHz P4-em (3066 / 533 / 512 / HT) akármit csinálok. hátul két veni, elõl három venti, proccon stock intel cooler (hõvezetõ szilikonnal, jól felrakva) ChiefTec házban. Alapban amúgy 45 fokos a cucc.

praetorian
Nem ez a megfelelõ fórum, de rájöttem hogy csinálok logót a nevemhez jeeeeeeeeeeeee...........
Jól elloptam.............

praetorian
Lehet, hogy csak a cerka ilyen szarfos. Alapból 44 fok és max 56 - ig felmegy ha nagyon dolgozik a gép. Van bent hátul két db rendszerhûtõ ventim, és az alaplap így max 33C, ami még nem nevezhetõ melegnek.
A gépet egyébként nem használom nyitott házzal, csak kipróbáltam. 1-2 fokot számított mínuszban, tehát jó a rendszerhûtésem nekem is 😊)
Lehet hogy a ventim a rossz...

M@TriX
az oldallapot amúgy ne vedd le, mert a por az nagyon rosz dolog.
Egy jól megtervezett hûtési rendszert érdemes kiépíteni. Hoszabb távon megéri és nem is nagy befektetés, csak egy kicsit gondolkozni kell...

M@TriX
Na most beszúrok egy szövegelést tõlem egy másik topicból:
"Hátra beszereltem egy plussz nagy ventillátort, hogy szívja kifelel levegõt. és ez -10 fokot jelent. Eddig állandóan aggódtam, hogy 50 felett volt a hõm, most pedig a proci 39 az alaplap 27! fokos.
És persze egész nap mennt a gép és nem is csak magában, játékra és munkára is be volt fogva.
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.
Elõre jövõ héten érkezik meg a 3 ventillátor kiegészítés és akkor nagyon bruti lesz. Eddig nem húztam a procit mert nem kellett de most nem fogok aggódni. 😉
"

Szóval javaslom neked is, ugyanis kb 1 rugó és ennyit jelent.
Amúgy az elején én is megijedtem, mert eddig 40 fokos procikhoz szoktam aztán ez a P4-em meg 50-en kezdte. 😉
De a hátsó venti csodákat mûvel.
Elõre meg egy ilyet fogok beszerelni, persze átfestve. 😉 ezüst/feketére.
Elméletileg már jön a postán.

Ha meg nálam is maximalistább akarsz lenni, akkor még egy ilyet is betehetsz ha van egy üres slotod... 😉

praetorian
Nekem nagyon bejön ez az alaplap, állítólag az egyik legjobban tuningolható deszka manapság.
Azomban kissé melegnek tartom a processzoromat:
2-3 óra játék után azaz 100% terhelésnél felmegy egészen 54 - 56 fokig egy jól szellõzõ házban. (ha leveszem a ház oldallapját akkor sem változik az eredmény)
Most egy 2500 - as cerka van benne, amíg nem lesz pénzem
P4 - re, és egy jónak mondható Aero hûtõ.
Írjátok már le lécci hogy húzás nélkül 100% - on milyen hûtõvel milyen prockóval hány fokos a gépetek. De szép mondatok 😉)

praetorian
Mondták hogy "hú de milyen bonyolult meg veszélyes" de tojtam a fejükre. Az abit oldalán elég jól le van írva hogy mit hogyan kell, szal nehéz elszúrni, ha értesz angolul.

praetorian
Itt elolvashatod hogy milyen javítások vannak az újabbnál újabb biosokban:
tesssék
Az új biostól egyébként nem vettem észre hogy sok minden javult volna,viszont tudom mostmár futtatni az ABITEQ rendszerinfó progit, ami a régi biossal nem ment.
Nagy haladás...
Egyébként csak kíváncsiságból frissítettem, ez az elsõ gépem, és állandóan kísérletezek rajta 😊))))

M@TriX
igen? nekem IC-7-es Abitom van, érdemes BIOS-t frissíteni?

praetorian
Konverter nekem sem volt benne. 😞
Amúgy felraktam a legújabb BIOS - t ( 1.0--> 1.9 )
Hát nincs sok változás, pedig biztos van benne vagy 100 hibajavítás....

praetorian
Szerinttem nagyon jó kis alaplap az IC7, nekem nincs vele problémám, egyedül a NB hûtõ a maga 7000 - res fordulatszámával kicsit hangos. Jövõre venni fogok rá egy passzív zalmannt. Találtam egy jó kis progit, ami autómatikusan állítja a hûtõventik tápfeszültsésgét és így a fordulatszámát a hõmérsékletnek megfelelõen.(speedfan.exe) Nem kell instalálni, és te állíthatod be a kívánt hõmérsékleteket. Nekem nagyon bejön, sokat halkult a gépem.
Az biztos, hogy most árában ez a legjobb p4 alaplap.

Charly
Nekem is az van és tökéletes bent van minden az új bioszt felkell rekni aztán gyí!

"Zsenyka az izlésed még mindig irigylésre méltó. 😊"

Ahhh.... senki sem mossa le rólam hogy olcsó cumók vannak a gépemben... 😄

Majd beugrok...

Szóval, senki más nem vett IC7-et? Szeretném tudni lenyúlványozták-e a serillelt...

[Jakuza]
Hat a te mondanivalodnal tuti ertelmesebb volt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Icebird
"én ic7-g tulaj vagyok (pár hete) abban - le a kalappal elõttük - tényleg minden benne volt, mi szem-szájnak ingere 😊"

Persze mert neked IC7-G a lap. Ugylátszik tényleg az van amit mondtam.

Nincs benne a kézikönyvben a lista. Ez volt az elsõ amit átnéztem.

Most fogom majd eladni 😄 Régen nem hallottam felõled.

Nem Abit vs Asus topik!

[Jakuza]
Hat te lol vagy nagyon.
Vegul is egy 800as (I875) lapot osszelehet hasonlitani egy 533al.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ollie
végül is ez egy nagyon olcsó alaplap ahhoz képest, hogy a chipset vadiúj. szerintem már nem fért bele az Abitnek, hogy még több extrát adjon az alaplaphoz.

Icebird
nekem sem volt bent ,aszhem az csak az IC7G-hez jár.

[Jakuza]
Az osszes alaplaphoz adott kezikonyvben benne kell lenni az alaplaphoz jaro dolgok listajanak.