Hangkártya (help)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Választ előre is nagyon köszönöm!
Ready Player One
Van egy Xonar U7-em.Havernak,apámnak is ilyen van és semmi bajuk vele.Nekem viszont folyton meghülyül.Rá van dugva egy Genius 5.1, és fülesnek Hyperx cloud.Mikor váltok közöttük összeakad sokszor a hang.Haver csak fülessel használja,apám meg csak hangfalakkal.Aztán van olyan is,elkezd néha berecsegni a hang.Vagy pl megnyitok valamit,elkezd tölteni egy pillanatra a gép és belassul,berecseg a zene.Ha pl Skye-pon, vagy TS-n akarok beszélni és nem váltok át fülesre, akkor egyszerűen nincsen hang.Már újra van rakva a windows 7 is.Kipróbáltam apám hangkártyájával és ugyan ez a dolog van.Már próbáltam állítgatni de eddig semmi változás.Nem nagyon értek hozzá azt megvallom, ezért is jöttem ide, hátha valakinek van valami ötlete.
Senki nincs itt aki segíteni tudna?? A probléma még nem oldódott meg...
Ilyen dolgokat látok kiírva:
tipusa: Hang-, video- és játékvezérlõk
gyártó: Conexant
hely: 0. PCI-busz, 30. eszköz, 2. funkció
Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetõségre.
Ha videót akarok lejátszani akkor ez:
The following pin(s) failed to find a connectable filter:
Audio Swicher::Out
D:\VIDEÓK\Rhone.mp4::Audio Out
ffdshow Audio Decoder::Out
Audio Switcher::Out
Hálás volnék ha valaki tanácsot adna mert nagyon fontos volna használnom a karit mit tegyek?
(Hp 510, windows Xp Prof.)
másik kérdés hogy pontosan mit is vegyek.csak játékra kell, de oda jó minõségben. jelenleg Win7 és 5.1-es rendszer, de késõbb lehet 7.1-hez.
SoundBlaster Live! X-Gamer googléval ezt találtam jónak, de várok véleményeket
Fulesben is erdemes szakitani a Senheiser imadattal ... tokeletes valasztas: Roland RH-D20.
Szivesen segitettem ;)
Ha megvetted, akkor kapni kellett hozzá valamilyen telepítõ CD. Arról fel kell tenni a Windows XP-hez való meghajtóprogramot.
Ha nem kaptál volna, írd le milyen márkájú, azon belül milyen típusú eszközrõl van szó, és keresünk neki meghajtóprogramot.
Amikor csatlakoztatod a hangkártyát, megjelenik a Windows Eszközkezelõjében (Start menü/Vezérlõpult/rendszer/Hardver fül/Eszközkezelõ gomb)? A Windows Eseménynaplójában (Start menü/Vezérlõpult/Felügyeleti eszközök/Eseménynapló) között történik valami? A Windows tálcájának jobb alsó sarkában megjelenik az eszköz?
Milyen alaplap/USB-kártyára csatlakoztatod az eszközt? Milyen verziójú (SP2-es, SP3-as javítócsomag fel van téve?) Windows XP-vel?
Szóval egy kicsit bõvebben ha lehetne.
Janee
Ez nem alaplap függõ, inkább hangkártya (alaplapi hangchip)-függõ.
"Illetve mi a helyzet a beépíthetõ hangkártyákkal?"
A Sound Blaster Live például beépíthetõ hangkártya.
"Vagy nem éri meg?"
Megérni megéri, bár attól függ kinek. Gizikénel (elnézést minden Gizi nevû fórumozótól ;) ) a titkárnõnek lehet hogy nem éri meg, de egy zenésznek, vagy hi-fi rajongónak (egy külön beépíthetõ hangkártya jobb minõségû digitál-analóg átalakítót tartalmaz)/homo ludensnek (játékos ember - a beépíthetõ hangkártyákon jobbfajta DSP - jelfeldolgozó egység szokott lenni) megéri.
Illetve mi a helyzet a beépíthetõ hangkártyákkal? Vagy nem éri meg?
Jelenlegi számítógépemben egy alaplapra integrált hangkártya van, egy bizonyos C-Media Wave Device.
Ez a kis vacak tud egy nagyon hasznos dolgot. Ha egy hangszerkesztõ szoftverben elindítom a hangrögzítést, mindezt Stereo Mix-ben, akkor bármilyen hangot rögzít ami elhangzik a gépen.
Azt szeretném tudni, hogy ez minden hangkártyával meg lehet csinálni?
Köszi!
A hangkártya egy Asrock 775i945GZ alaplapon integrált Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller hangkártya.
Elõre is köszi a válaszokat.
az Creative Sound Blaster SE tudja a hardveres EAX -ot (játék miatt)? Mert most õrlõdök egy ilyen vételén, vagy esetleg Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS kell?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
nekem is hasonló gondom van...
ASUS P5B alaplapom van, pénteken vettem, szóval zsír új, de hangot nem tudok felvenni!!!
gyönyörüen lejátsz, de felvenni semmit....
Ugy látszik ez akkor több asus alaplapnál gond:(
A cdket átnéztem, én nem találtam semmit:S....segítsn aki tudja, mert nem akarom szervizbe vinni 2 nap után:(
Nem kaptál hozzá telepítõ cédéket? Elvileg valamelyiken rajta van a driver, nézegesd át õket!
Ha kaptál a gépedhez rajta lesz!
Lenne nekem is egy nagy problémám és a segítségeteket szeretném kérni:
Vettem egy új gépet: alaplap: Asus p5vd2-mx
proci: x86 Family 3106Mhz
Hangkártya: na ezt nem vágom azt írja: Soundmax HD
Szóval az lenne a problema, hogy nem ismeri fel a mikrofont, bedugom és semmi.Próbáltam Biost frissíteni, a vezérlõpulton beállítani, drivert cseréltem, operációs rendszert és semmi!!!
Egyszerûen nem értem! A legnagyobb baj hogy ha jól láttam az alaplapra van hegesztve vagy mi, cserélni sem tom...De a fejhalgatóból jön a hang!? Azt felismeri a miket nem...Segítsetek kérlek szépen!!! Please!
Egy GERICOM HUMMER Notebook aminek nem mûködik a hangkártyája.
Windows tegnap újratelepítve, de így sem jó.
Valaki segítsen hogy mit tudok tenni légyszi! Szerintem valami illesztõprogram lehet, vagy nem ismeri fel a kártyát.(nem vagyon nagy informatikus...közepes sem)
Szóval légyszi valaki segítsen! hol tudom megnézni meilyen hangkártyám van? pontosan hol.. KÖSZi
plz vki szánjon rám pár percet és válaszoljon thx..:)
(alaplapom: gigabyte ga-7vt600 procim pedig amd 2500+ )
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
Az a gyanúm, hogy a hangkártya kimenete nem fej/fülhallgatóhoz lett tervezve, hanem vonalkimenetnek (erõsítõkhöz). Más-más impedanciájuk van, így a tökéletlen illesztés miatt változhat a frekvenciamenet is.
Kösd rá a fej/fülhallgatót egy aktív "hangdobozka", vagy egy erõsítõ fejhallgatókimenetére.
Vagy nincsenek elállítva a hangkártya beállításánál a mély hangszín szabályzója, esetleg valamilyen equalizer (hangszínszabályzó) nincs beállítva?
Hogy lehet elhárítani???
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
A control panelben megnéztem és azt írja ki hogy NO SOUND DEVICE
Biosban engedélyezve van!
realtek chip
Elõre is thenksz.
TDU Nick: PuskasAdam CoD4 Nick: Fundy
"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
uj gépet vezsek majd és szerintem az integrált hangkártya tökéletesen megfelel nem mindtha 1 hangkártya olyan drága lenne de akkor is<#smile>#smile>
nos?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
szeretnék érdeklõdni kinek van x-fi hangkártyája?
Eddig úgy használtam a régi gépem, hogy ment az alaplapi hangkártya és a PCI slot-ba dugott Audigy1-em is.
Na most ez így nem mûkszik. Ugyanis hiába teszem bele az Audigy-t egyszereûen észre sem veszi hogy benne van. Magyarul nincs új hardver, ha rákeresek akkor sem.
Mi a fenét csinálhatnék??? Pls. Help!!!
<#falbav>#falbav>
Ha alaplapi, akkor keress például Realtek chip-et az alaplapon, vagy mondd meg milyen alaplapod van (az alaplaphoz adott könyvecskében benne kellene lennie).
Ha nincs olyan, vagy külön kártya van, akkor keress egy olyan chip-et, amin a következõ felíratok valamelyike szerepel: Analog Devices, CMI, Crystal, Emu, Creative Labs, CT, ESS, Opti - és írd be a rajta szereplõ számokat.
Vagy ha a kártyának van FCC-ID-je akkor ezen az oldalon a Grantee Code-hoz írd be az elsõ 3 betût, a Product Code-hoz a többit, és keresd meg.
Vagy nézd meg az eszközkezelõben (Start menû/(/Beállítások)Vezérlõpult/Rendszer/Hardver/Eszközkezelõ).
Vagy határozd meg ennek a programnak a segítségével.
Már ezer elnézést a nagy láma idióta kérdésért.:)
AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp
Nem tudok msnen és skypen dumálni másokkal, és eggyes filmek hangját rosszul játsza le. pl a háttérzaj nagyon hangos a szinkronizált nyelv pedig irtó halk.
hasonló a jelenség beszélgetésenkél is. a bejövõ hangot szinte nem lehet hallani, a kimenõ hang pedig állítólag jó... nem tudom hogy mi lehet a baja! valaki, ha tud segitsen...
practitioner of the forbidden arts of death
SB Live 24bit
Nem nyomom magas hangerõn, Lvileg legfrissebb driverom van.
[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |
Miért van ez? Valaki tudna segíteni?