IDE,SCSI,Serial ATA winchester
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kellene egy kis segítség!
Adott egy ide-s maxtro 80gb-s vinyó (ezen van a rendszer) be raktunk mellé egy sata II-s samsung 160gb-s vinyót. A rendszer velismeri látszodik a bios-ban és vezérlõpult-rendszer-eszköztárban is de se a totalcommander se a sajátgépben nem jelenödik meg! Minden driver fent van a bios-t is néztük hogy mit lehetne állítani de ahoz nem nagyon értek!
Egy asus M2N-X Plus alaplapra van csatlakoztatva!
A hozzászolásokat olvasva adise-nek is ez volt a problémája nem tudom hogy neki hogy sikerült megoldania a problémát!
Elöre is köszi a segítséget!
most meg 38eft
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Samsung EcoGreen
😞((
Saor Alba
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
vagy egyik winyót rakd a rack-be
20-25körül kapsz 1TB-osat is.
Nem ejtettem le soha, mindig vigyáztam a laptopra. Amikor felküldtem a szervizbe,akkor küldtek egy teszteredményt,amin rajt voltak a hömérsékleti adatok, és mondták hogy még hibahatáron belül van. Akkor egy kicsit rendbe jött,de még mindig magas volt a winyo hömérséklete. Ezt csak azért irom,mert havernak hasonlo Asus laptopja van, de abban 160-as seagate hdd van, és nála maximum 45 fokra megy fel a winyo hömérséklet, nálam meg fél ora után😊. Ez tünt fel nekem elöször, meg az hogy nagyon kényelmetlen volt a gépelés, mert nagyon meleg volt a csuklom alatt.
Sztem még várok 1-2 hetet,aztán küldöm is fel, hogy tutira ne is müködjön a winyo😊
Köszi a segitséget
Üdv
vidd vissza gariba ha már vissza vitted ezzel a bajjal 1x
ha nem cserélik ki akkor fogyasztóvédelmi fõfelügyelõségnek 1 levél
Köszi az infot. Most már egyre rosszabb állapotban van. Pl.: meg a zene winampban, ekkor elinditok mondjuk egy mozillát vagy esetleg egy word dokumentumot, és mintha megállna a gép, a zene szaggat, az egeret alig lehet arrébb vinni. Szoval még várok egy darabig,mert nem akarom hogy felküldöm a winyot szervizbe,aztán ujra küldik vissza, hogy semmi gond náluk. Ja és most néztem a hdd sentinelt, már csak 98 napja van hátra a winchesternek.
Üdv
Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetőbbre.
Lenne egy nagyobb problémám a winyommal. Asus laptopban van a 120 gb seagate hdd.
Elöször arra lettem figyelmes, hogy nagyon gyorsan melegszik fel a winyo, felküldtem szervizbe (ekkor volt a laptop 1 éves), 1 hétre visszaküldték hogy hibahatáron belül van, és nem cserélték ki. Ez volt 4 honapja. Viszont ugy 1 honapja a windows iszonyat lassan tölt be. Azt hittem hogy valamit rosszul telepitettem, ekkor ujra raktam az egészet, de ekkor is jelentkezett a probléma. Volt olyan hogy kiirta a gép hogy "lemezolvasási hiba : ctrl alt del : ujrainditás". Ja és a képernyö also részén bejön egy fehér csik, ezután jön be a windows kép, és a csik ugy 30-60-szor végigfut,amire betölt. Ezután még mindig ugy 3-4 percet kell várni,mire bejön normálisan a rendszer, és lehet használni a gépet. Elinditottam a hd tune programot: 0,2% szektorhiba. Késöbb a hdd sentinellel is teszteltem a winyot: a következöt kaptam: Kondicio: 40%, hátralevö élettartam: 103 nap, a program naplobejegyzésében a következöket találtam:
#5 Reallocated Sectors Count 303 -> 351
5 Reallocated Sectors Count 289 -> 303
#5 Reallocated Sectors Count 288 -> 289
Ajánlatos az adatok sürü mentése.
Ja és a legdurvább: ma elkezdtem másolni egyik particiorol a másikra,és ugy 1400 kval ment át a cucc, és közben belassul a gép, a zene szaggatot lesz stb. Egy dual procis 1,8 ghz, 1 giga ramos gépnél ezt nem kéne csinálnia.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Még van 1 év garancia. Ha winyoval van a gond,akkor kicserélik garanciálisan? Érdemes e felküldeni szervizbe? Mert nem akarok ugy járni mint multkor hogy visszaküldték, és semmit nem csináltak vele.
Ja és hogy lehet az hogy nekem havernak is Asusa van, és nála sokkal halkabb a gép? Olyan mintha zugna mellettem a tenger😊 Vagy ilyen szar a hütés a gépben, vagy valami gáz van a ventillátorral? A laptop egyébként Asus F5v ap055-ös,ebben intel proci van. Haver Asus gépében Amd proci foglal helyet.
Remélem tud valaki segiteni.
Elöre is köszi.
nekem 12db volt
1ment tönkre, az is villámtól
az elsö samsung 120GB volt, kicserélték és az már jó maradt egy ideig, biztos azért romlot el mert átraktam egy új gépbe, a mostanival is ez a helyzet, nem rég vettem a gépet és most kezdet el katogni, amugy a táp egy gigabyte 460Watt APFC az alaplap meg Gigabyte GA-P35-DS3L
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
de sztem az a 10sem 10<#idiota>#idiota>
most mondott egy számot azt kész...nekem egy 160as Seagate halt meg csakúgy.attól még nem gyártanak szart.Maxtor viszont kecijó, régi gépemben már vagy 4-5éve megy egy 80as.rommá particionálva meg telepítve winnel aztán még mindig vigan ketyeg bátyámnál...most két samu van, az SP250esemnek csak nagy a hangja,dehát ez ilyen <#eplus2>#eplus2>
Saor Alba
Úgyhogy ezzel ki is lõném a saját részemrõl a "user error"-t meg a "tápegység vagy alaplap 1 fos"-t is.
Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetőbbre.
vagy tápegység vagy alaplap 1 fos
akkor sztem WD Raptort vegyél...vagy vmi más WD-t.
a felhozatal...
eddig két samsung vinyo ment tönkre a kezem alatt :S
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Ajánljatok max 15000FT ig Sata2 vinyot "lehet olcsobb is"
elöre is kösz
vagy ha még lehet kapni valahol Samsung 500GB
vagy jófajta usb mobilrack 2.5colos Samsung M6-os 500Gb-osssal de az drága lenne
vagy Samsung F1 640Gb 17eFt+jófajta usb mobilrack 3.5colos
Szeretnék venne egy külcsõ vinyót, kb 500 GB-osat.
ki milyet javasol?
elrõe is kösz a válaszokat!
!Forza Ferrari!
ha S akkor van rajta sata vezérlõ
ABIT NF7-S (Sata-s változat)