Borok..

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kutyika
Hûha! Szép munka lehetett! 😊 A telepítésen még gondolkodom... Lehet, hogy nem érdemes nekem ezzel foglalkoznom, legyen ez a "tulaj" gondja. 😊

Kutyika
Nem színe, fénytörése "jó". Tiszta, átlátszó, nem zavaros, viszont aszem a cukorfokkal gond volt szüretkor... Ez asszem már így marad...<#zavart1><#vigyor3>

Rózsalány
az a legkirályabb😊) csinátam má olyat hát egy darab bõr nem maratt a kezemen - nekünk nemvót buldózer😞( viszont jólesz gyújtósnak😊) lehetne még mellé telepíteni más - nemsebb - fajtát és akkor má akár jó bort is lehetne csinálni!😊))

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"

Kutyika
#16 - #18 <#fejvakaras> Jah... Majd keresek egy buldózerest a terület legyalulásához... A "bor" meg nagyon jó lesz, savanyú uborka eltevéséhez...<#zavart1> Amúgy kösz, az infót.

Elég tiszta a színe? A zavarosság alapvetõ borhiba. Pl. egy gyertya (vagy zippo) fényét nézz a borospoháron keresztül. A jó bor tiszta lángképet ad.
(Nemrég kaptam egy borospohárkészletet, gazdagon díszített csiszolatokkal. Nah ez a "kakának egy pofon" kategória, a borospohárnak teljesen átlátszónak kell lennie...)

Rózsalány
egyébként van a direkttermõknek egy sajátossága ami miatt van egy bizonyos kellmetlen mellékíze a bornak - rókaíznek hvják😊 nem ittam még ijen bort nemtom mijen a rókaíz de azt regéik hogy van ijen...😊)

Rózsalány

Punkerwork
<#eljen>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Rózsalány
Az egyes megyék fajtahasználatát a Szõlõfajta Használati Bizottság határozza meg, osztályba sorolja a borkészítésre alkalmas fajtákat. Az összes osztályba sorolt szõlõfajtának a Vitis vinifera fajhoz, vagy a Vitis vinifera faj és a Vitis nemzetséghez tartozó fajok keresztezésébõl származó fajtához kell tartoznia. Nem sorolhatók borszõlõként osztályba a következõ direkttermõ fajták: Noah, Othello, Isabella, Jacquez, Clinton, Herbemont. Direkttermõ fajtákkal árubor elõállítása céljából új szõlõt telepíteni, illetve meglévõ szõlõt pótolni, felújítani vagy újratelepíteni tilos. E fajták termésébõl készült bor továbbfeldolgozás és közfogyasztás céljából nem hozható forgalomba." A megyénként osztályba sorolt szõlõfajtákat külön rendelet fogja meghatározni. A rendelet szerint megyénként osztályba sorolt szõlõfajtákból - az illetékes hegyközségek javaslata alapján - a hegyközségi tanácsok állítják össze a borvidéki régiós, borvidéki, borvidéki körzeti, illetve védett eredetû termõhelyi fajtalistákat.

bõvebben:
itt

Kutyika
Nem, ez friss Bor, szal romlottságról szó sem lehet, jól van kezelve. A hordók tiszták voltak és fejtés után is rendesen ki lett mosva, szal megromlásról szónincs.

Punkerwork
nem vagyok borász, mit akarsz rajta javítani? valaki szereti a száraz borokat valaki nem.

Kutyika
Nem kedvezett a múlt év ennek a fajtának... Azt már tudom, hogy nem egy minõségi borszõlõ a Noha, de ez van, kivágni, újratelepíteni nem tudom, csak úgy hip-hop... Szal, hogyan lehetne a minõségen javítani?<#fejvakaras>

Punkerwork
Noha bor fajtából adódóan savankás fajta

Sajna termesztõi kérdésekben nem tok sergíteni, én csak fogyasztom, de azt profi szinten.
Nálunk a felbontott, és egy-két napig meghagyott bor szokott savanyodni.

Punkerwork

Kutyika
Üdv! <#smile>
Szal, remélem, hogy valaki tud tanácsot adni... Ugyanis, nem vagyok pincetulajdonos, csak úgy a nyakamba szakadt egy szõlõ + 1000 liter bor... Nekem kellene rendbentartanom... Csak kis ideig állítólag. Szal, a bor ízével van a probléma, legallábis szerintem, Nevezetesen savanyú, és enyhén kesernyés ízt is érzek benne, lehet ezzel valamit csinálni? Fejteni már megfejtettem. Van erre valami ötlete valakinek?

elméletben nem
emeltek már ki többezer éves görög amforákat elsüllyedt hadigályákbol, és ugyan fogyaszthatatlanná vált, de az egészségre nem volt káros

de sztm a mai boroknál közel sincs igy... a szölõn lévõ vegyszerek is bekerülnek a borba, meg a tárolás sem optimális szállítás közben pl felmelegszik, a boltban lehutik, hazaviszed, felmelegszik, te is lehutod ivás elõtt... szoval sztm simán megromolhat
semmi sem olyan már mint régen :p

The Garrett
Ja de ha csak ujraforrt akkor pezsgõ lesz 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Balo
Szeretem ezeket a témákat

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Punker
ha rosszul tartjak akkor a bor is megromolhat.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
Hát nem tudom nekunk saját boros pincénk van, ott még nem romlott meg 😊
bot = bor ehh
Lenne is rogton egy kerdesem.. Elofordulhat e hogy a bot megromlik ??? 😊
ma felnyitottam egy 83as Tokaji Oremus Edes Feher bort es hat nemtom.. ez minden csak nem jo.. ugyan igy jartam egy 99es Pinot noir rose feher borral.. komolyan senki nem birja meginni..
← ElőzőOldal 2 / 2