Partícionálás, de hogyan?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rcstuning
Köszi, ez nem jó hír... :/

Ne azt csináld amit én, hanem amit mondok...

Szia!

Semmi. Az meghajtó, amit látsz, az be van égetve a pendrive vezérlõ chipjébe, azon keresztül mûködik az egész, törölni nem tudod.
Jellemzõen azoknál az eszközöknél van hasonló, amelyek a sima tárfunkción kívûl mást is tudnak, mint például a Kingston jelszóvédett meghajtói.
Ott a jelszókezelést végzi egy hasonló fixen beégetett meghajtó.

rcstuning
Sziasztok!
Hatalmas problémám van!
Van egy pendrive-om két particióval. Az egyiket lemezmeghajtóként ismeri fel a gép és azonnal indítja, a másik rendes cserélhetõ lemez. Partició varázslók nem is látják, csak a cserélhetõ lemez részét. Mi a teendõ, ha én egy particiót szeretnék?
köszi

Ne azt csináld amit én, hanem amit mondok...

Sziasztok!
Hogyan tudok 2 partícióból 1-et csinálni?
Elõre is kösz!
Helló. Hol tudnák több információt megtudni arról, hogy milyen kihatással van a rendszer mûködésére ha csak két logikai partíció van a lemezen. Partition Magic varázsolta "ilyenné". Válaszokat elõre is köszönöm.

mcdrusza
😄😄
én vitatkozni ezen nemfogok ha nem hiszed h én csináltam akkor nemtehetek semmit, én tudom h én csináltam, és ezért kértem segítséget
TCelica
akár mit mondasz sztem az a 8mb alapból ott van. PL nekem is és azt nem én csináltam, meg 8mb al semmit se lehet kezdeni. 😊)

mcdrusza
nah?
akkor segítség?😛
mcdrusza
ok <#rolleyes>
TCelica
Most már igen. 😊)

mcdrusza
😄
na figy..
megvettem a gépet, azt hittem 180GB-os a winyó,és 15.92GB
van a C:-n.
és létre akartam hozni még1 meghajtót, amin 20GB van..
de kiderült, h csak 160GB-os a winyó,és ezért csak 8MB-ot tuttam létrehozni.
és most ezt nemtom törölni ezt a 8mb-ot amit létrehoztam.
így érthetõ??<#zavart2>
TCelica
8 Mb a max?
komcsi vagy hülye vagyok hozzá vagy nem tudom, de ilyenrõl még nem hallottam.
Bõvebben ird már le hogy mi a szitu mert ebbõl semmit se értek.

mcdrusza
hülye döntés volt <#crazya>
mcdrusza
én igazából azt hittem h 180GB-os winyót vettem, és azért akartam még1 partícionált területet.
és utána láttam h 8mb a max, és akkor megcsináltam 8mb-ot.
TCelica
Ja és egy kérdés.
Arra a 8 Mb-ra mit akartál rakni, vagy minek kellett az neked?

TCelica
Hát fogalmam sincshogy csináltad és minek azt a 8 mb-ot.
Nekem alapból van annyim, nem én csináltam.
Ez furi...

mcdrusza
a 8mb-ot is én csináltam.
de már partícionálva van és már annyi a hely..
TCelica
De lehet akkor amikor partícionálod a gépet.
A 8 mb-sat nem is fogod tudni törölni.
Te csak a 152 Mb-dat tudod kettészedni.

mcdrusza
ok, ezt vágom, de nemlehet újabb partícionált területet csinálni...
van most 2, egy 152gb, és egy 8mb-os 😄
és törölni se lehet a 8mb-osat...
TCelica
Partícionáláskor szedd ketté.
Elõször csinálj egy 60-t utána D-nek meg csinnáld meg a 100-at. 😊)

mcdrusza
Hali!
lenne egy problémám, mégpedig az hogy már úgy vettem meg a gépet, hogy 160Gb winyó volt benne, és 1 meghajtón volt mind a 160gb...
de sajna nemtuttam törölni a 160GB-ból h csináljak még 1 meghajtót,
ezért most csak 1 meghajtó van..
és azt a segítséget szeretném kérni h hogyan tudok a 160-ból leszedni kb 100-at, hogy legyen még1 meghajtó?
remélem érthetõ volt <#buck>
apu
Nem látok semmit.

http://kromek.hu/blog/ -apu-

apu
Az XP vel Particionálva, a bios helyreállítása után részben megoldódott az ügy. Amit nem értek, hogy az a Vinyó miért akassza ki a Vistát. Másodszor is eljátszottam próbára és a Vista kiakadt. Próbáltam ugyanazon a gépen XP vel azon megy.

TCelica
Indításkor nem ír valami Smart-ot? 😊

Esetleg megpróbálható ez is:link

Üdv!

Nem biztos, hogy bejön, de azért én a BIOS ellenõrzése és a rendben lévõ sata meghajtó lecsatlakoztatása után megpróbálnám az fdisket... vissza az alapokhoz alapon.

apu
Szevasztok. Kicsit off leszek, és mégegyszer megpróbálom leírni a gondom., hátha tudtok valamit valamit mondani. Ha valaki járt már ilyen cipõben.
Van egy gigabyte ga-m61vme-s2 alaplapom, egy amd 64 bites procival meg egy sata vinyó,
Valamit elálíthatott a setapban a Vista, amikor a rekkbe bedugtam egy hagyományos vinyót, természetesen lekapcsolt állapotban. Bekapcsolás után nem indult el. Amikor kivettem és ujra akartam inditani akkor meg újra akart települni.
Azóta a vinyóhoz nem férek hozzá. A Pista elkezd települni, de amikor a vinyóhoz ér drivert kér. Persze az ami van hozzá nem jó neki, sõt azt mondja, az nem is driver.
Gondoltam nem, veszõdök vele vissza az XP t. De a Partition Magic Nem látja a partíciót, hoppá az egész vinyó helyén egy nagy errort lát.

Van valakinek ötlete ?

TCelica
Lehet hogy vége a vinyónak ...

apu
A övetkezõ a gondom:
Van egy AMD duál 64 bites 4600+, gigabyte alaplappal egy gépem sata 320 asvinyóval.
Widows Vistát futattam rajta, de elötte XP t. Van bent egy rekk , már másodszor fordult elõ, ha bele dugog a rekkbe egy vinyót, akkor elszáll a gép. (Természetesen lekapcsolt állapotba dugom bele. ) Most addig jutottam, hogy a Particion Magic 8 is csak egy Errort lát a vinyó helyén. Mit kell tennem ?

Elfelejtettem hozzátenni: ugyanitt a meghajtók betûjeleit is meg tudod változtatni.

Üdv!

Az XP már elég profi particionálóval rendelkezik. Telepítéskor neked csak a rendszerpartíciót kell megadnod, a többit már telepítés után is meg lehet csinálni:
Vezérlõpult> Felügyeleti eszközök>Számítógép-kezelés>Lemezkezelés
Itt hasonló felületet kapsz, mint a PM-ben és magyar... Próbáld ki ha gondolod...

Üdv!

A magam részérõl azért szoktam felosztani a 40-es vinyót, mert így csak a telepített oprendszert veszítem el. A másik partíción pedig megmaradnak a cuccok(pl: driverek, programok amiket fel kell rakni telepítés után)és gyorsabb onnan pakolni, mint állandóan lemezt cserélgetni.

TCelica
De minek a 40-es vinyót felosztani, még ha vagy 200-as lenne, az már más tészta. 😊) De te tudod.

TCelica
Particíonáld le a gépet és ott oszd el úgy ahogy szeretnéd és nem kell progik után kajtatnod, csak akkor az iró nem D-lesz hanem E. De mi ezzel a probléma?

Az Acronis Partition Expert nevû programocskát ajánlom. Azzal fel tudod osztani a merevlemezedet úgy, hogy megmaradnak rajta az adatok.
Úgy rémlik, a meghajtók betûjelét is tudod változtatni vele.

Sziasztok!
Egy 40 GB-os vinyót szeretnék felosztani. Jelenleg a gyári beállítás szerint csak "C" van a merevlemezen és "D" pedig a cd/dvd iró.
Azt, hogy lehetne megcsinálni,hogy maradjon a "C" a win xp-nek és a program fájloknak, a "D" a cd írónak és legyen egy "E" az pedig az adattárolásnak.
Letöltöttem a PM v.8 demot, de azzal nem sikerült. A következõképp csináltam:
Create a new partition > NEXT > itt megosztottam a jelenlegi C-t 5 MB-ra és az E-t 35.000 MB-ra. (file system NTFS) > NEXT után kiírta a beírtak szerint a megosztást > FINISH > APPLY
Utána egy ablak melyben "Apply changes now" > YES
Majd kiírta, hogy hol lehet õket (mármint a céget elérni a vásárláshoz.
Ezek szerint a demo verzióval nem lehet ezt megcsinálni, vagy csak én vagyok ennyire béna? Várom a válaszokat, hogy lehet ezt a megosztást létrehozni.
Elõre is köszi a segítséget
O0D:
Vmware -t használ vki?

Felteszem mondjuk win xp re, ut'na ]gz fog viselkedni mint egz bootmanager, és erre kell a többi oprendszert is feltenni, vagy Partíciókra fel vannak téve a rendszerek, és onnan elindítja õket egymástól függetlenül.

Melyik verziót ajánljátok? 4.b vagy 3 ?

Hajrá Dózsa György!

Attól függ. Riasztórendszerhez akarsz ónákat létrehozni, vagy HDD-t akarsz particionálni? 😄

Mike
particion magic

ennél jobb nincs

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Sir Quno Jedi
Mégis mi a jó halálra vagy kíváncsi gyermekem ?!!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

NeoMaN
FDISK