Hangfal !!!HELP!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W
Kéne kis help. 😊
N95-re szeretnék rákötni kb 100W körüli 2.1-es hangfalat. Munkahelyemre kéne, de 08:00-16:00-ig el kéne tüntetnem az egészet. Mosólyogna a fõnököm ha észre venné, csak én nem miután befejezte a beszélgetést velem.<#hamm>#hamm> Haza vinni nem naon akarnám, Így maradnak a szekrények. Valamelyikbe be kéne nyomorítanom (elfelejtettem lemérni, de kb 25-30cm <#pardon1>#pardon1>). Picit kevés a hely mindegyikbe. szval nem túl nagy (fõleg széleségre) hangfalak kellenének. Ha mondjuk magasak, az annyira nem vészes. Keresgéltem, de nem igazán tudtam eldönteni. Úgy 40-50ezrem lenne rá, de ha ilyen árkategoriába nem létezik amit akarnék, egészen 100e fel tok menni (Többet viszont naon nem akarnék rá költeni <#rinya>#rinya> ) Lényeg min 90w legyen, de ha több nem gond <#wink>#wink>. Legjobb az lenne, ha bele lenne építve az erösítõ és nem külsõ <#rolleyes>#rolleyes>.
(40-50ezer körüli ajánlatnak örülnék a legjobban 😊 )
Köce elõre is a választ. (n95-be sime jack dugó bele megy. Othonival és fülessel is tesztelve)
Megvásároltam a SAL 3610 silversound hangfalszettet ,és sajnos azt kell mondanom hogy ez életem eddigi legnagyobb csalódása. A 8 ohmos hangfalrendszer fronthangaljában 2 db 4 ohmos mélyközép van. Az én erõsítõm viszont csak 8 ohm felett bír. Nem értem hogy 8 ohmos hangfalakba miért kell 4 ohmos hangszorókat tenni.
Légyszi írjatok hogy kinek mi a véleménye errõl. Itt meg lehet nézni: http://www.sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikkcsoport&pozicio=01.02.01.09
ha igen,akkor a hangkártya szart be.ha nincs akkor a külsõ hangfalszett.
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
"A hangfalak hangszórókkal felszerelt, hangkeltésre, hangvisszaadásra szolgáló dobozok. Készülnek pozdorjából, rétegelt lemezbõl és mûanyagból. Aktív kivitel azt jelenti, hogy a dobozba a hangszórók megszólaltatásához szükséges végfok(ok) (erõsítõ(k)) is be van(nak) építve. A fejlettebb változatok már ki-be kapcsolható elõerõsítõt is tartalmaznak, amely segítségével alacsony jelszintet produkáló eszközöket (elsõsorban mikrofonokat) keverõ nélkül, közvetlenül csatlakoztathatunk a hangfalra. A hangerõ szintjét ilyenkor a hangdobozon található saját potméterrel szabályozzuk. A beszerelhetõ hangszórók alapvetõen két csoportra oszthatók. Az elsõ csoport a magas hangok visszaadására szolgáló ún. "csipogók", a másik a mindenki által jól ismert "tányéros" hangszórók csoportja. A magassugárzók között létezik piezo, nyomókamrás, fél, 1 és 2 colos, ferrofluid hûtésû, sõt újjaban szalagmembrános változat is. Megkülönböztetünk 1, 2, és 3 utas hangfalakat. Az 1 utas hangfalban általában 1 db hangszóró, a kétutasban általában 2 db hangszóró található, azonban az utak számának meghatározását mégsem lehet ennyivel elintézni. Szintén kétutas az a hangfal, amelyikben a magassugárzó magashangvisszaadása mellett 2 db középmagas vagy szélessávó "tányéros" hangszóró ugyanazt a frekvenciatartományt hivatott visszaadni. (Tehát kétutas hangfalunkban 3 hangszóró található) 3 utas hangfalról tahát csak akkor beszélhetünk, ha a hangszórók egy ládán belül 3 külön frekvenciatartományra vannak osztva, csoportosítva. Ezt a felosztást beépített passzív (nem állítható törésponti frekvenciájú) vagy külsõ, ún. aktív (értelemszerûen változtatható paraméterekkel rendelkezõ) crossoverrel valósíthatjuk meg. A vágási pontok helytelen beállítása a torz hangkép mellett könnyen hangszórónk életébe "
Van nekem egy 5.1-es HAMA hangfalszettem(pontosabban kaptam ajándékba)., viszont emellett csak egy Creative SB Live!-om van, ami feltehetõen nem tudja az 5.1-et, így a kérdésem a következõ:
Be lehet-e a cuccot konfigurálni úgy, hogy szóljön az összes?
Általában csak ezt sikerült elérnem, hogy a mélynyomó szólt + 1, függetlenül attól, hogy a Vezérlõpultban hogyan is állítottam a hangfalbeállítást. Ha sztereóra tettem 2 szólt, ha 5.1-re akkor is kettõ, ha térhatásúra akkor is, st stb.
Szóval van erre valami megoldás, hogy esetleg 5.1 nélkül is szóljon az összes hangfal?
„ … Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy …”
ez még nem lenne olyan zavaró de a beledugott fejhallgatón is fel van cserélve az a két oldal. szimplán a fejhallgatót bedugba a hangkáryába nincs gond, tehát a hangfallal van vmi
de mi? tud vki megoldást, pl egy progit ami szoftveresen cseréli fel a jobb-bal csatornát, mert a hangkáryta driverje nem tudja
thx
::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):
nincs valakinek egy felesleges Ozaki Va! VA403 (2.1)-es doboza???? plíííííz
sürgõs és fontos lenne
(sajna csak úgy veszik vissza, de az enyém már nincs meg <#falbav>#falbav> <#rinya>#rinya>)
http://www.kellytech.hu/hun/speaker/jazz/j9929.htm
\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...
Remélem tud valaki valamilyen okosságok.
Itt van két kép róla:
.:harisnya nélkül:.
.:harisnyával:.
AKIT ÉRDEKEL ITT A FÓRUMON MEGTALÁL!
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Nálam is 7 hangszórón szól a zene meg minden...nálam az audigy zs csinálja.
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,
Next PC upgrade: 2022
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
ABIT AA8 3RD EYE|Intel P4 530 LGA775|2*256MB TwinMOS DDR2 533MHZ|160GB SAMSUNG SATA|120GB MAXTOR PATA|GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 6600GT|SB AUDIGY 2|PIONEER DVR-108BK|THERMALTAKE LANMOTO
audigy 2es hangkartyam van es azt szeretnem kerdezni hogy ha pl vennek egy PIONEER DCS-525 hazimozi rendszert akkor azt hogy tudnam a geppel osszekotni es mukodesre birni??
ABIT AA8 3RD EYE|Intel P4 530 LGA775|2*256MB TwinMOS DDR2 533MHZ|160GB SAMSUNG SATA|120GB MAXTOR PATA|GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 6600GT|SB AUDIGY 2|PIONEER DVR-108BK|THERMALTAKE LANMOTO
Xbox Live Gamertag HuN FoToS
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,
Logitech Z-5500 akarok venni házimozihoz szerintetek jó választás?
Tudnátok ajánlani valamit?
Nagyon fontos a tiszta hang, mivel zenét írok.
Láma kérdés tõlem is 😊
5.1 hangfalrendszernél zenehallgatáskor csak az elsõ hangfalak szólnak?
Köcce!
[email protected]
Köszönöm!
A ti kung-futok nem erős!
Genius SW-5.1 Vaule v. Nortek SOUNDREAM 5.1?
Kb. egy áron vannak, én nem tudom, hogy meliket vegyem... mi a külömbség? Melyiket ajánljátok?
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
4 Ohmos hangfalba bele lehet tenni 8 Ohmos magashangsugarzot?
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok
V9ykn8_TZL0