Új hideg-világrekord
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más: használt forma, de a milliárdod az, amit helyesnek fogad el az emberek többsége; részemrõl (blau- vagy grüne) punktum, a vitát lezártnak tekintem.

\"És egy szép napon eljutottak oda, ahol egykor Isten ostora, Attila pattogott.\"
Nehogy már a nyelv formálja az embert, lekvár tegye el a nagymamát.
Amúgy pedig használt formáról van szó, tehát semmit sem nyertél.

"Ezek után az a kérdés, hogy mit csinál a nyelv. A leginkább az ilyen
problémákat ún. szövegkorpuszok alapján vizsgálhatjuk meg. A mai
magyar nyelv legbõvebb korpusza a Magyar nemzeti szövegtár --
http://corpus.nytud.hu/ . Ez 153 millió szónyi anyagot tartalmaz az
utóbbi évtizedek, de fõként az utóbbi évek magyar nyelvû írásmûveibõl.
Ebben a korpuszban a milliárdod szó 56-szor, a milliárdomod szó pedig
3-szor fordul elõ. Ez is azt mutatja, hogy a közelmúlt megjelent egy
milliárdomod alak, de látható, hogy ez egyértelmûen kisebbségben van a
hagyományos milliárdod alakkal szemben. Az elmélet és a gyakorlat
tehát -- szerencsésen -- összhangban van. Mindebbõl természetesen nem
következtethetünk arra, hogy ezt a számot milyen névvel fogják illetni
néhány tíz vagy néhány száz év múlva -- számos nyelvi változás
elindul, és késõbb el is hal. A mai magyar nyelvben azonban mind a
hagyomány, mind a nyelvi rendszer, mind a nyelvhasználat egyértelmûen
a milliárdod alakot preferálja."
Tehát én nyertem. Bocs :-p
\"És egy szép napon eljutottak oda, ahol egykor Isten ostora, Attila pattogott.\"
1) Na és itt: ez nem is todománnyos oldal (hehe)
2) meg itt: esse (nem mintha az sg az lenne, de azé' mégis)
3) ez a faszi sem fizikus :))
4) és itt: annak a cikknek ne higgyél, amiben tizedesvesszõ helyett tizedespont van...
Keresõnek copernicet használok; az általam istenített verzióra 26 találat, a te javaslatodra 0. Ez az arány azért mond valamit, nem?

Már rég nem úgy írunk, mint 30 évvel ezelõtt

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
nem kell kozvetito anyag. a ho sugarzaskent terjed. <ivel nem veszi korul hoszigetelo anyag(pl a levego..), azonnal szetsugaroz es kihul. probald ki nyujtsd ki a kezed az urbe ;)) ha a vakumhatas okozta karosodast leszamitjuk komolyan fazni fogsz :)
gy.k., ha esetleg nem ertened: a nap hoje is eljut hozzank kozvetito anyag nelkul is.
peace
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2õt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
A jövõben az ürben lehet igazán ütõs szuperszámítógépeket olcsón üzemeltetni, hiszen a hütés ingyen van..., nem?