Melyik tápot?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Mire elég 600w? //ph cikk
A biztonság kedvéért csak lecserélném a tápomat... ( megizzad szegény 400W-s FSP BSII a moddolt 6950 alatt! 😄 )
Viszont, ha már cserélek, akkor elgondolkoztam azon, hogy elõre kéne tekinteni, és már úgy választani, hogy ha esetleg elkap a CF láz, akkor a táppal már ne legyen gondom.
Egy moddolt 6950 CF-hez mégis mekkora tápban gondolkozzak? Elég a 600w?
www.smart-bus.hu
Mennyit jósoltok még neki, továbbá bírna egy mai újabb erõs konfigot még?
Most az N0-ás Prescott 3,85-ön meg se kottyan neki G71-es VGA-val, meg jó sok drive-al, atomstabil, soha nem volt még vele gond.
Tessék.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Egy FSP APN, SAGA II vagy valami a CHIEFTEG CTG szériából elég lenne 400W-os is.
Cooler Master Elite 500as táp mennyire jó? Jobb mint egy giga superb 460? gtx 560at meg 4 magos phenomot elbírná bármelyik is szerintetek? Elõre is köszi!
Az lenne a kérdésem, hogy a gyerek gépén bekapcsoláskor a következõ a szitu: vinyó/DVD meghajtó nem mûködik, a tápegységen és a procin lévõ ventillátor forog, és az alaplapon lévõ elem melletti led is világít, viszont se kép, se hang. Hogyan tudom kizárni, hogy most esetleg a táp, vagy az alaplap lett kakukk?
Köszön9m elõre az építõ jellegû hozzászólásokat.
Viszont a Chieftec amit linkelt az nem rossz. Mondjuk ez is bõven elég lenne (feltételezvén, hogy tápkábel van már), és máris spórolt háromezret.
Saor Alba
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.
Mekkora a leírt rendszer terhelt fogyasztása? Megbízható, hatékony, csendes, késõbbi bõvítést is kibíró (de nem túlméretezett)tápot nézek mellé...ha tudtok ajánlani, szívesen veszem<#integet2>#integet2>
Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.
-AMD Phenom II X6 1055T (125W TDP verzió)
-Geforce 8600GT
-2x2GB DDR2 800Mhz
-GIGABYTE TECHNOLOGY Socket AM2+ - AMD 770 - GA-MA770-DS3 (rev. 2.0) alaplap
-1db IDE 7200RPM 80GB Seagate Barracuda HDD
-1db SATA 7200RPM 1TB Samsung HDD
-1db NEC DVD író
-USB egér, billentyûzet
-Néha USB külsõ HDD-k
Késõbb középkategóriás Dx11 nemtudommégmilyen videokártya kerül bele
Játékra is használatos gép, nem tuningolva, minden alapon üzemel.
Ha segít,kép a tápról
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Ha sikerül akkor veszek 1500-ért egy tápventit és ezzel ki is fújt a dolog
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Nem lett volna egyszerûbb már az elején venni egy új tápot nyolcezerért?
Ha eddig nem csinálta lehet, hogy tényleg a táp lesz a gond. Hülye kérdés, de pl a vidkari kieg tápcsatlakozója be van dugva? Van amikor elfeledkezik róla az ember és az is tud ilyet okozni, amikor kifogy a GPU a karftból.
Ha a táphûtés a gond, akkor érdemes lehet 2 alacsonyabb fordulatszámú ventit összeépíteni, ha nem is 2X-es lesz a levegõszállítási képesség, de sokkal nagyobb, a zaj meg kb ugyan akkora, mint az egy alacsonyfordulatúé!
Ha a alcsony a zaj mehet állandóan ugyan azon a fordulaton és akkor direktbe lehet kötni a tápegység valamelyik kimenetére.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Monnyuk pár ezer Ft-ér már jó kis ventiket lehet venni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Na ott nézz körül, meg körbe a másnesdobban is a propeller körül, feltekeredett haj vagy szõrszálak, összeállt masszív pordarabok, esetleg keményre száradt elhasználódótt gépzsír darabok, találkoztam már mindegyikkel, és általában az eltávolításukkal újra csendes lett az adott venti 😊
Nem árt amúgy újrazsírozni sem az egészet, de golyóscsapágyas ventikkel vigyázz(ritka amúgy), mert én épp ma gyilkoltam meg egyet karbantartási indítékkal, csúszócsapágyasnak nézett ki elõször, WD-40-el pucolgattam, ami valahogy bejuttatott a csapágyházba egy csomó koszszemcsét, aztán olyan hangja lett, mint valami darálónak...
Hozzáteszem a csapágyra rá volt öntve a mûanyag, a feszegetéssel végül csak azt értem el mérgemben, hogy a tekercsnek is annyi lett, kuka.
Összerakásnál figyelj a gumigyûrûkre, az alsó nem gázos, de a felsõt rá kell szépen illeszteni a tengely tetejére, majd a propellerdobnak alátámasztva 2 vékony eszközzel finoman átugrasztani a horonyon túlra. Marad az alátámasztás, mert a mûanyag fehér gyûrût is vissza kell játszani rá, ugyanúgy 2 vékony valami, a tengely végén lévõ horonyba kell visszaugrasztani. Gumisapka vissza, majd a matrica is lehetõleg, mert sokszor a gumisapka simán kiesik, ha nem fogja a matrica.
Én amúgy az 5 éves Chieftec tápom mosógéphangot adó ventillátorát hallkítottam el így nemrég 😊
Nagyon zúgott a Gigabyte SuberB tápomban a ventilátor,tûrtem egy kicsit,de aztán rájöttem hogy van egy 12cm-es házventim,viszont az csak max 1200Fordulatos ami a tápban van az meg 2200. Na ma nem bírtam tovább,kicseréltem a ház ventilátorra mert olyat amilyen kell bele nem lehet kapni a környéken. Szóval levágtam az eredeti ventit és a a ház ventilátort átvezettem a tápba(az eredeti házventi helyére van bedugva) hût rendesen,a táp nem meleg,nem fúj ki meleg levegõt,csak éppen langyos. Viszont egy kis játék után (Crysis 2ben kb 2perc) újraindul a gép,semmi hibaüzenet csak újraindul. Ma vettem még egy házventit hátha a videókártya meleg vagy az alaplap. DE akkor is újraindult. Most újraraktam a Windowst de így is kikapcsol. Több 5letem nincsen! mit ajánlanátok?
Furmarkban kipróbáltam és amikor olyan 79 fok lesz a hõmérséklet akkor egyszer csak újraindul!
Sajnos a környékünkön nem lehet kapni ilyen(2200rpm és olyat amilyet ha rákötök a levágott vezetékre akkor mûködik) ventilátort! Valaki tudna adni egy linket egy ilyenhez 2200-as és pl Iponnál lehet kapni?
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
proci max 125W
Vinyo max 5-10W
lap kb 20W
Tehát egy 400-as minõségi bõségesen elegendõ.
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
ati 5850 1Gb
amd 1090T BE phenom II x6
kingstone hypperx 1600 4GB
1 TB-s 7200-es vinyó
Lap nem tudom számít e..?
!Forza Ferrari!
Még is milyen? Mert volt pl. kétmagos P4 prescott, annál forróbb proci világon nem volt, de cserébe legalább nem gyors. Aztán pl. AMD oldalán volt 2 magosból 90W, meg 11-20W körüli kétmagos proci. Szóval nagyon nem mindegy. Meg rá kéne keresni mennyit eszik a HD38xx, mert emlékeim szerint sokat.
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
thx
!Forza Ferrari!
Simán elég hozzá.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy haveromnak akarok gépet összeállítani olcsón. Lesz benne egy 2 ghz-es dual core cpu, 2gb ddr2 ram és egy HD 3870-es VGA. Ehhez elég egy Chieftec 350W-os tápegység?
Köszi
Megnéztem jobban, és láttam, hogy mindkét érintkezõ szét volt kicsit nyílva, próbáltam rajta összébb feszíteni, de ki is törött 1-2 darab a mûanyagból ahogy feszegettem, szóval biztos hõhatástól barnult meg, nem pedig rozsda(vicces is lenne).
Ami gyanús nekem, hogy a 2 testkábelnél semmi elváltozás, igaz azoknak az érintkezõi érdekes módon nem voltak szétnyílva.
Ha jól sejtem a nem megfelelõ érintkezés miatt alakulhatott ki hõhatás, ami szép lassan elbarnította, és elette a mûanyagot, illetve a kábel szigetelését.
Szerintetek is ennyi lenne csak a probléma, vagy esetleg valami komolyabb oka lehet? Érdemes lenne levágnom a csatlakozót, és tenni helyette egy másikat, vagy hagyjam amíg bírja?
Maga a táp amúgy egy 450W-os Chieftec, ráadásul a jobbik fajtából(Delta), most lesz 5 éves, de eddig semmi probléma nem volt vele, most sincs semmi jele akármilyen elektromos hibának, csak meg van barnulva a csatlakozó meg a kábel azt kész.
6534
6533
A HKC usp 7630-am 3 napja irtózatosan ciripel.
A hangjától már a falra tudnék mászni, meg így nem is bízok már benne +gari sincs már rajta, esélyes egy új táp.
Tudnátok ajánlani egy megbizható tápot?
a Konfigom:
-Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
-Sapphire Radeon 4870 512mb
-Amd Phenom 9850
-2x2gb Kingston
-WD 600gb
6gb ddr2ram geil
asus p5ql pro
Q8400
3 vinyo sata 1 dvd
ati 4890 xfx