Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
Ez jó lesz.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

bullseye9
Elsõre ezt találtam, remélem, találsz használhatót a cikkben, vagy a kommentekben:

Mire elég 600w? //ph cikk

Üdv Urak!

A biztonság kedvéért csak lecserélném a tápomat... ( megizzad szegény 400W-s FSP BSII a moddolt 6950 alatt! 😄 )

Viszont, ha már cserélek, akkor elgondolkoztam azon, hogy elõre kéne tekinteni, és már úgy választani, hogy ha esetleg elkap a CF láz, akkor a táppal már ne legyen gondom.

Egy moddolt 6950 CF-hez mégis mekkora tápban gondolkozzak? Elég a 600w?

www.smart-bus.hu

TheLostOne
Hi, olvasva a topicot eszembe jutott, hogy már 5 év körül van a GPS szériás Chieftec tápom (450W).

Mennyit jósoltok még neki, továbbá bírna egy mai újabb erõs konfigot még?
Most az N0-ás Prescott 3,85-ön meg se kottyan neki G71-es VGA-val, meg jó sok drive-al, atomstabil, soha nem volt még vele gond.

Szia!
Tessék.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

És a CM?
A Superb már nem annyira ajánlott táp /régebbi FSP bél van benne/, nálam megdöglött egy, de ez tudom nem jelent semmit.
Egy FSP APN, SAGA II vagy valami a CHIEFTEG CTG szériából elég lenne 400W-os is.

Sziasztok
Cooler Master Elite 500as táp mennyire jó? Jobb mint egy giga superb 460? gtx 560at meg 4 magos phenomot elbírná bármelyik is szerintetek? Elõre is köszi!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a gyerek gépén bekapcsoláskor a következõ a szitu: vinyó/DVD meghajtó nem mûködik, a tápegységen és a procin lévõ ventillátor forog, és az alaplapon lévõ elem melletti led is világít, viszont se kép, se hang. Hogyan tudom kizárni, hogy most esetleg a táp, vagy az alaplap lett kakukk?
Köszön9m elõre az építõ jellegû hozzászólásokat.
Solten
Okozhat.

Saor Alba

Rage47
Döglõdõ táp okozhat random gép újraindulást?
franc0
Bizony.

Viszont a Chieftec amit linkelt az nem rossz. Mondjuk ez is bõven elég lenne (feltételezvén, hogy tápkábel van már), és máris spórolt háromezret.

Solten
A Superb 550 egy atlagos minosegu 450-es tapegyseg, jo dragan 😊 Gigabyte hulye szokasa hogy a peak power alapjan marketingeli a tapegysegeit, tehat par mp-ig tudja is az 550-et... 😄

Saor Alba

<#wave>

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Proview
Köszönöm, utánanézek ezeknek<#integet2>

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Proview
Gondoltam, azért vagyok itt a kérdésemmel 😊
Mekkora a leírt rendszer terhelt fogyasztása? Megbízható, hatékony, csendes, késõbbi bõvítést is kibíró (de nem túlméretezett)tápot nézek mellé...ha tudtok ajánlani, szívesen veszem<#integet2>

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Semmiképpen se!

Proview
LC Power a jelenlegi, nem hallottam semmita márkáról , azért írtam, hogy noname<#vigyor4>

Proview
Lentebb a kolléga írta, hogy ezek az "online power supply calculator"-ok hülyeséget írnak...400-420 W-ot írnak a bõvítés utáni gépemre. A CPU, és a SATA HDD lesz az új, még nincsenek benne. Noname névleg max 420W-os tápegységem van, merjem-e rábízni a köv. összeállítást?
-AMD Phenom II X6 1055T (125W TDP verzió)
-Geforce 8600GT
-2x2GB DDR2 800Mhz
-GIGABYTE TECHNOLOGY Socket AM2+ - AMD 770 - GA-MA770-DS3 (rev. 2.0) alaplap
-1db IDE 7200RPM 80GB Seagate Barracuda HDD
-1db SATA 7200RPM 1TB Samsung HDD
-1db NEC DVD író
-USB egér, billentyûzet
-Néha USB külsõ HDD-k
Késõbb középkategóriás Dx11 nemtudommégmilyen videokártya kerül bele
Játékra is használatos gép, nem tuningolva, minden alapon üzemel.
Ha segít,kép a tápról

alaplap ment tönkre teljesen mind1:S

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Milyen tápod van?

üdv, nem kapcsol be a számítógépem valószínûsítem, hogy a tápegységem beszart (nem vagyok egy mûszaki guru, csak ez a logikus), egyéb ok, amiért egy számítógép nem képes mûködõképes lenni? ha az a gond és tudtok olcsón tápot szívesen várom a linkeket, thx

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Firerock
egy ventilátort vettem eddig 1800 forint helyett 1000-ért amit ha szerzek egy tápventit be tudom rakni a házba,ergó feleslegesen semmit nem vettem.
Ha sikerül akkor veszek 1500-ért egy tápventit és ezzel ki is fújt a dolog

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

franc0
Most nem azért, de beleöltél egy csomó idõt, meg párezret a ventikre.
Nem lett volna egyszerûbb már az elején venni egy új tápot nyolcezerért?

Firerock
most ha minden igaz találtam egy olyat ami eredetileg bennevan,most írtam egy e-mailt a srácnak,jó lenne ha összejönne!

NEXUS6
A régebbi vidkarik sem szerették a 70-fok feletti hõmérsékletet, de a HD4870-es még a 80-fokot valszeg lazán bírja.

Ha eddig nem csinálta lehet, hogy tényleg a táp lesz a gond. Hülye kérdés, de pl a vidkari kieg tápcsatlakozója be van dugva? Van amikor elfeledkezik róla az ember és az is tud ilyet okozni, amikor kifogy a GPU a karftból.

Ha a táphûtés a gond, akkor érdemes lehet 2 alacsonyabb fordulatszámú ventit összeépíteni, ha nem is 2X-es lesz a levegõszállítási képesség, de sokkal nagyobb, a zaj meg kb ugyan akkora, mint az egy alacsonyfordulatúé!
Ha a alcsony a zaj mehet állandóan ugyan azon a fordulaton és akkor direktbe lehet kötni a tápegység valamelyik kimenetére.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Van türelmed az biztos!😄
Monnyuk pár ezer Ft-ér már jó kis ventiket lehet venni.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Firerock
sajnos a régi venti nem volt szétszedhetõ,meg miután kiszedtük tesóm eltörte a lapátot. szóval marad az új vásárlás valószínûleg:/

TheLostOne
Fogd meg a régi tápventid, a 2200RPM-est, és szedd le a matricát a keret felöli oldalról, lesz alatta egy gumisapka, azt szedd ki. Lapos csavarhúzóval, vagy valami hasonló eszközzel óvatosan ugraszd le a mûanyag gyûrût(nekem volt már, hogy elugrott, és alig találtam meg...), általában fehér, egy helyen el van vágva. Alatta még elvileg kell lennie egy gumigyûrûnek, arra is figyelj, a végén majd vissza kell rakni. Húzd ki a propellert, ha kijött a belsõ oldalán a tengelynek lesz megintcsak egy gumigyûrû, alatta vagy semmi, vagy egy rugó.

Na ott nézz körül, meg körbe a másnesdobban is a propeller körül, feltekeredett haj vagy szõrszálak, összeállt masszív pordarabok, esetleg keményre száradt elhasználódótt gépzsír darabok, találkoztam már mindegyikkel, és általában az eltávolításukkal újra csendes lett az adott venti 😊

Nem árt amúgy újrazsírozni sem az egészet, de golyóscsapágyas ventikkel vigyázz(ritka amúgy), mert én épp ma gyilkoltam meg egyet karbantartási indítékkal, csúszócsapágyasnak nézett ki elõször, WD-40-el pucolgattam, ami valahogy bejuttatott a csapágyházba egy csomó koszszemcsét, aztán olyan hangja lett, mint valami darálónak...

Hozzáteszem a csapágyra rá volt öntve a mûanyag, a feszegetéssel végül csak azt értem el mérgemben, hogy a tekercsnek is annyi lett, kuka.

Összerakásnál figyelj a gumigyûrûkre, az alsó nem gázos, de a felsõt rá kell szépen illeszteni a tengely tetejére, majd a propellerdobnak alátámasztva 2 vékony eszközzel finoman átugrasztani a horonyon túlra. Marad az alátámasztás, mert a mûanyag fehér gyûrût is vissza kell játszani rá, ugyanúgy 2 vékony valami, a tengely végén lévõ horonyba kell visszaugrasztani. Gumisapka vissza, majd a matrica is lehetõleg, mert sokszor a gumisapka simán kiesik, ha nem fogja a matrica.

Én amúgy az 5 éves Chieftec tápom mosógéphangot adó ventillátorát hallkítottam el így nemrég 😊

Firerock
Sziasztok!
Nagyon zúgott a Gigabyte SuberB tápomban a ventilátor,tûrtem egy kicsit,de aztán rájöttem hogy van egy 12cm-es házventim,viszont az csak max 1200Fordulatos ami a tápban van az meg 2200. Na ma nem bírtam tovább,kicseréltem a ház ventilátorra mert olyat amilyen kell bele nem lehet kapni a környéken. Szóval levágtam az eredeti ventit és a a ház ventilátort átvezettem a tápba(az eredeti házventi helyére van bedugva) hût rendesen,a táp nem meleg,nem fúj ki meleg levegõt,csak éppen langyos. Viszont egy kis játék után (Crysis 2ben kb 2perc) újraindul a gép,semmi hibaüzenet csak újraindul. Ma vettem még egy házventit hátha a videókártya meleg vagy az alaplap. DE akkor is újraindult. Most újraraktam a Windowst de így is kikapcsol. Több 5letem nincsen! mit ajánlanátok?

Furmarkban kipróbáltam és amikor olyan 79 fok lesz a hõmérséklet akkor egyszer csak újraindul!

Sajnos a környékünkön nem lehet kapni ilyen(2200rpm és olyat amilyet ha rákötök a levágott vezetékre akkor mûködik) ventilátort! Valaki tudna adni egy linket egy ilyenhez 2200-as és pl Iponnál lehet kapni?

Sziasztok, új tápot akarok venni, melyik jobb táp a Gigabyte GE-P450P-C2 450W vagy a Thermaltake TR2 W0089RE 470W?

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

vga max 151W
proci max 125W
Vinyo max 5-10W
lap kb 20W

Tehát egy 400-as minõségi bõségesen elegendõ.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Alaplap olyan 18-25W kb.

oneal1
ez lenne:

ati 5850 1Gb
amd 1090T BE phenom II x6
kingstone hypperx 1600 4GB
1 TB-s 7200-es vinyó
Lap nem tudom számít e..?

!Forza Ferrari!

"Lesz benne egy 2 ghz-es dual core cpu"
Még is milyen? Mert volt pl. kétmagos P4 prescott, annál forróbb proci világon nem volt, de cserébe legalább nem gyors. Aztán pl. AMD oldalán volt 2 magosból 90W, meg 11-20W körüli kétmagos proci. Szóval nagyon nem mindegy. Meg rá kéne keresni mennyit eszik a HD38xx, mert emlékeim szerint sokat.

Inkább írd le milyen géped van, mert azok az oldalak finoman fogalmazva hülyeséget "számolnak" ki.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

oneal1
tudna valaki adni linket ahhoz az oldalhoz ahol ki lehet számolni hogy mekkora fogyasztása van kül. alkatrészekkel a gépnek?

thx

!Forza Ferrari!

Oké, köszi!

üdv

Simán elég hozzá.

Üdv.!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy haveromnak akarok gépet összeállítani olcsón. Lesz benne egy 2 ghz-es dual core cpu, 2gb ddr2 ram és egy HD 3870-es VGA. Ehhez elég egy Chieftec 350W-os tápegység?
Köszi

TheLostOne
Hello, ma vettem észre, hogy a tápom P2 csatlakozójának a +12V érintkezõit körülvevõ mûanyag el van barnulva, illetve a kábel is meg van sötétedve ahol kijön a csatlakozóból kb 1 cm hosszan.

Megnéztem jobban, és láttam, hogy mindkét érintkezõ szét volt kicsit nyílva, próbáltam rajta összébb feszíteni, de ki is törött 1-2 darab a mûanyagból ahogy feszegettem, szóval biztos hõhatástól barnult meg, nem pedig rozsda(vicces is lenne).

Ami gyanús nekem, hogy a 2 testkábelnél semmi elváltozás, igaz azoknak az érintkezõi érdekes módon nem voltak szétnyílva.

Ha jól sejtem a nem megfelelõ érintkezés miatt alakulhatott ki hõhatás, ami szép lassan elbarnította, és elette a mûanyagot, illetve a kábel szigetelését.

Szerintetek is ennyi lenne csak a probléma, vagy esetleg valami komolyabb oka lehet? Érdemes lenne levágnom a csatlakozót, és tenni helyette egy másikat, vagy hagyjam amíg bírja?

Maga a táp amúgy egy 450W-os Chieftec, ráadásul a jobbik fajtából(Delta), most lesz 5 éves, de eddig semmi probléma nem volt vele, most sincs semmi jele akármilyen elektromos hibának, csak meg van barnulva a csatlakozó meg a kábel azt kész.

DarkSl4yer
Mind1, már tárgytalan.
Azóta megoldódott.<#eljen>
Egyet kellett volna visszaolvasnod.
6534
6533

DarkSl4yer
Sziasztok!

A HKC usp 7630-am 3 napja irtózatosan ciripel.

A hangjától már a falra tudnék mászni, meg így nem is bízok már benne +gari sincs már rajta, esélyes egy új táp.

Tudnátok ajánlani egy megbizható tápot?

a Konfigom:

-Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
-Sapphire Radeon 4870 512mb
-Amd Phenom 9850
-2x2gb Kingston
-WD 600gb
[HUN]FaTaL
400as fsp vagy giga superb 460 (ebben is 400as fsp bél van)

http://goo.gl/gd6Zi5

jah igen a pcx oldalán nézze már valaki ha nézzi mert ott tartoznak!

halle valaki segítene melyik tápot javasolná a következõ konfighoz.

6gb ddr2ram geil
asus p5ql pro
Q8400
3 vinyo sata 1 dvd
ati 4890 xfx

Köszi, akkor lehet, hogy bepróbálkozom egy ilyennel 😊