Kyokushin Karate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Budai Harcmûvész SE (Tigris Dojo) KYOKUSHIN KARATE szakosztálya felvételt hirdet általános iskolás korosztályt célzó újonnan induló csoportjába Újbudán!
Elsõ edzés: február 2. (kedd)
Helyszín:
11.kerület, Bocskai út 47-49; Bocskai István Általános Iskola
Idõpontok:
Kedd 17:00-18:30
Csütörtök 17:00-18:30
Edzõ: Váczi Zoltán 2.Dan, 06-30-229-8938
Klubvezetõ: Fris Ferenc 4.Dan, 06-30-931-2580
www.tigrisdojo.hu
Az érdeklõdõket szeretettel várjuk!
Szerintem minden küzdõsportnak megvan a maga szépsége,és nem kell a másikat lemondani,vagy alacsonyabb rendûnek gondolni!pl. a shaolin kungfusok elõtérbe helyezik a belsõ energiát és ezért tudják a téglákat pusztakézzel tördelni,vagy fagerendákat eltörni a fejükön(persze rengeteg gyakorlást is kívánnak)de ez nem jelenti azt h egy jól bevitt fejrúgás után is állva maradnak....
teljesen behalt a topik?
Pörgessük edzõtársak:)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
EDZÉSEK HELYE:
Budapest IX. Vendel u. 3.
Közgazdasági Politechnikum Tornaház
"klinikák" M3 metróállomástól 3 percre gyalog
3 csoportban külön edzések!
Vezetõ edzõ:
Sensei Fris Ferenc (3. Dan)
Alapozó - Kezdõ edzések (12 év felett) vezetõje:
Sempai Kovács Balázs (2. Dan)
Gyermek edzsés 6-12 évesig:
Jenei Zsolt(2. kyu)
Hétfõn 19:00-20:30 öszevont, s Szerda - Pénteken:
17:00-18:00 Gyermek edzés; 18:00-19:30 Alapozó; 19:30-21:00 Haladó edzés
<#vigyor2>#vigyor2>
Amugy egy 60 kg -s emberre plane ha uj a helszinen (es nem tudok az isteni erejerol), harmad erovel se rugnek combost. Ez gondolom nem fordult meg a fejeben :)
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
CroCop Rulez!
de vissza fogok menni, mert azóta amióta nem sportolok nagyon leromlott az erõnlétem...
\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
Elõször is a kyosok azért rendeznek külön diákolimpát,mert a szabályrendszere más, mint a többi karate szakágnak,s így elég nehéz lenne összehozni(az már nem kyos verseny lenne).
A következõ kérdésre a válasz: azért a kyo a legkeményebb karate,mert így alkották meg a versenyzési szabályait(teljes erejû támadások testre és combra)+ ha a múltban keressük a választ(ami az elöbbinél sokkal fontosabb) akkor épp Oyama bikák elleni küzdelmei bizonyították be ennek létjogosultságát!
A feltett kérdés: Hogy miért állatokkal verekedett? egy ilyen kérdésben azt érzem ,hogy bikákkal való küzdelem kevesebb lenne(technika ,erõ) ,mint az ember-ember elleni. A spanyol torreádoroknak viszont még könnyebb dolguk van,mint Sosainak volt,hiszen nekik még fegyverük is van.Pedig ha jól rémlik ,õket hazájukban mélyen tiszelik,s nagy bátorságuknak adnak számot. Oyama 4 bikát egyetlen ütésbõl harcképtelenné tett,innen datálódik az ICHI GEKI HISATSU KANJI jelmondat( egy ütés biztos halál),amely a kyokushin egyik alapgondolata lett.
Hirtelen ennyi.Azt hiszem ,épp ide vág: "nem szóltál volna bölcs maratál volna"

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
És miért mondjátok hogy a Kyo a viálg legkeményebb karatéja,ez egy kicsit szük láto körre vall.
Ha utána olvastok a mélyen tisztelt Oyama bácsi valos életrajzának akkor találtok benne egy-két "nagy égést"
Pl:Miért álatokkkal verekedet?miért nem emberekkel?
Én tudom mert a nagyobb mesterek mind elverték vagy nem is álltak vele szoba....
Pl:Enaode mestertöl nagyon kikapott,Nishiyama mester és Nakayama mester pedig nme méltattta arra se hogy küzdjön vele
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Elõre is köszi!
Amúgy versenyezni szoktál?
Én most a Diákolimpián akartam indulni, de sajna nem tudtam. De nem sérülés miatt, sokkal nevetségesebb oka van. Hülye voltam és most mentem el elõször sportorvoshoz januárban. Megkaptam az alkalmast, de van egy olyan idióta szabály, h csak az elsõ vizsgálat után EGY ÉVVEL kaphatsz versenyezhet engedélyt!!!! És ezt a verseny elõtt 2 héttel tudtam meg... :-(((
Amúgy most nagyban edzek, h a nyáron sikerüljön az 5. kyu!
itt maradjunk a karaténál, ok? vagy nyithatunk egy külön Harcmûvészet topicot, ha még nincs (kétlem)
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
mas irhat a k1-rol en meg nem az ufc-rol hogy is van ez?
nem a "ki mond nagyobbat" versenyt akartam elkezdeni, csak be kene latni hogy minden kuzdosportnak van valami gyengesege. Nalunk ha lejon egy kyos, le szoktuk utni, mert rosszul vedi a fejet, nem azert mert bena(fosunk is a rugasaiktol:), hanem mert nem szokta gyakorolni. Foldrevitelnel ugyanez az eset.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu