VGA hûtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
hát, nem pont bolt, de én is tõle vettem

sohrking
Borgnak van boltja????

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

ollie
miért te tudsz négyzet alakút? hol? egyébként Borgnál van olyan amit keresel.

sohrking
Hali
Nem tud valaki olyan videokártya ram hûtõt, ami nem sima téglalap alakú ramra, hanem nézet alakúra való????

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

Spenser
Szasztok
Én is most gondolkodom Vga Hûtõn, Ati 9800-ra kellene.
Zalman-ZM80C-HP
Zalman-ZM80A-Hp
Szal a kettõ közûl mejjik a jobb?
A ZM80C-HP akkor gyárilag jár a hûtõ is?

Gerry
Attól függ, tuningra Thermaltake, zajcsökkentésre Zalman.

toMpEr
nekem sima 5x5-os procihuto lett raeszkabalva miutan a gyari elromlott, igy 310/600 -on stabilan megy.

seAke
Thermaltake GF4 hûtõ vagy Zalman Heatpipe passzív hûtõ!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Sziasztok!
EAGLE tipusú ti 4200 kártyám van.Tudtok ajánlani rá valami bika hûtõt, amit rá is tudok rakni?Mert a gyári elég kicsi és nem tudom feljebb tornászni 270/550 nél.
Wanted
Hi!
A Vga hûtése megoldódott!
Beszereztem a Gerry által ajánlott Thermaltake hûtõt.
Így már minden ok. 😊)
Köszönöm a segítségeket.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Én a házhûtéssel oldottam meg egyben, felette egy 12centis nyomatja be a levegõt, kissé alatta jobbra pedig egy másik kiele😊
Kb 5-8 fokkal hatásosabb😊 És hangjuk sincs, 1100RPM mind2.
hát ez elég valószinü

Gerry
Lehet, hiszek neked, de akkor azt már az ember egyben le nem szedi!

na sikerult kitalálnom a passwordom :-)

ekkorát nem fognak felragasztani, mert nem termel akkora hõt, hogy szükség lenne rá, de attol még fent maradhat, ezek a több komponensü racsik több kilót is elbirhatnak

Gerry
Jó, nem azt mondom, hogy a ragasztó rossz, de mikor láttál te gyárilag vagy akár a Zalman által ekkora bordát felragasztani egy kártyára?

Gerry
Ok, az egy dolog hogy ragasztasz rá valami olyan bordát, ami nem ekkora. De szerintem egy ilyen méretû bordának már jókora súlya is van (nekem is van pont ilyen GlobalWin bordám+ventim), és kiterjedésében is akkora, hogy sanszos a leválás is. R9x00 ilyen szempontból MOD-barátabb kártya, azon vannak lyukak...

Pedig sajna más megoldás nem nagyon van, mivel a 8500on még nincsenek furatok a borda rögzitéshez. Csak ragasztani lehet.

Ezért én is inkább +ventillátort vetettem be az ügyben...
Gerry
És szerinted az olyan erõsen ragaszt, hogy ha oldalrafordítod, akkor nem engedi el a magot olyan nagy borda esetén sem? Szeritem az úgy nem tuti, gondolj bele, legnagyobb LAN-Party kellõs közepén hallasz egy koppanást, majd a géped lefagy, és szerencsés esetben csak a VGA-t kell kidobnod, mert az alaplapot nem roncsolta a borda. De ez a szerencsés eset, és mivan, ha azt is kinyírta? Szóval szerintem ekkora bordát ragasztani iszonyatos kockáztatás!

Gerry
Kíváncsi vagyok, hogy hogyan rögzítette a GlobalWin hûtõbordát a GPU-ra...

Állítólag le kell hûteni, és akkor egyszerûen egy telefonkártyával alányúlva csavarhúzóval leszedhetõ.
De nem mertem én sem kipróbálni😊 Pedig nekem is zörög a venti kicsit rajta...
Gerry
Légkalapács?

reaper4
Csavarhúzó?

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Az övé nforce2, a tied meg KT400...
Wanted
Újratelepítettem mindent. (Nem csak a drivereket, de a windowst is.) A helyzet ugyanaz. A 3dmark megakad. (Mindig ugyanannál a pontnál. Lefagy, pár másodperc múlva egy pillanatra szétesik a kép, majd folytatja rendesen.)

Beszereztem egy új Titán hûtõt, de nem tudtam még feltenni, mert a leszorító bilincs nem passzol a kártyához. 😞

Remélem tényleg hûtés probléma lesz, nem valami komolyabb.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

seAke
Nekem azonos konfig (nem ASUS hanem MSI alaplap) 13000-14000 pontot rak.Zárt ház 40 fokos CPU mellett!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

csaptelep
Probléma megoldódva, legújabb leszedve...tökéletes...

Erröl jut eszembe, hátulról teszem be... RIP HRZS: \'00 - \'03

ollie
a legújabb aida32?

ollie
szerintem telepíts újra mindent, de elõszõr uninstall amit lehet (detonator, dx9, chipset driver, agp driver, ide driver, ...)

Wanted
Korábban nem. 😞
(Ha jól emlékszem, akkor régebben ugyanezzel a konfiggal 10800 pont körül adott.)
Azért ad most kevesebbet, mert megakad a 3dmark?

ollie
Szerintem nagyon kevés a pontszám. Egyébként korábban nem csinált ilyet?

Wanted
Nem új a kártya.
Viszont teljesen pormentes. 😊
Este kipróbáltam:
zárt háznál kb 1 óra után kezdi az akadozgatást. (3dmark2001, C&C Generals)
A 3dmark így 8700 pont körül adott.
Elég régen mértem, így nincs viszonyítási alapom.
Ez kevés?
(2200XP, Asus A7N8X-X, 512 ddr, +a kérdéses Inno3d G4Ti4200/64 mb)

kösssssssssssssssssssz

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

Ruffi
Powerstrip-et letöltöd és huzogatod 3 mhz-el a memoriát 2-vel a magot és lefuttatod a 3d mark-t ha nem fagy le nem szemetel akko jo amin elérsz arra a pontra h szemetel a huzogatások után vagy fagy lépj vissza 3-at és ott a vége

Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak

vagy irjon ide

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

Köszi! Ha tud valaki más használható megoldást az legyen oly jó és dobjon egy mailt. Elõre is köce!

fm
én nem nyomtam bios cserét,nekem túl kockázatos,meg macerás. inkább powerstrip progi,és tuning ezerrel..

Köszi! Igazán a kérdés a hogyan vagy mivel, de hogyan? Valamelyik forumban olvastam (lehet, hogy ebben) hogy ti500 biost rakott rá valaki. Nekem ez eddig rohadtul kimaradt! Kaphatok egy lépésrõl lépésre leírást???

fm
220/510ig is akár(4ns ramokkal). jók a ramon a hûtések,nekem van egy ugyanilyen kártyám.

Ruffi
kb 220/480-ig de proáblgass-d

Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Hali!
Ez egy nagyon láma kérdés lesz, de eddig nem nagyon érdekelt a téma. Most viszon nem ártana ha tudnék húzni a vga kártyán, csak fogalmam sincs, hogy hogyan kell, milyen megoldások-lehetõségek vannak. Szal a kártya egy Inno Gef3 Ti200 64MB. Hogyan lehet és meddig húzni ezt a kártyát gyári hûtéssel? A válaszokat elõre is köszi

ollie
Új kártyáról van szó, vagy csak mostanában kezdte el ezt csinálni? Ha már régi, akkor érdemes megnézni, hogy a hûtõbordák között nincs e sok por (porcica), mert az is okozhat nagyobb mértékû melegedést.

Gerry
Az a hûtõ elvileg tuning célra van, és ha behût egy tuningolt Ti4600-ast, akkor szerintem a te Ti4200-asodat simán behûti.

Szvsz a legolcsóbb megoldás az lenne, ha belógatsz fölé egy 8cm ventit... valszeg többet segitene (ha a borda tényleg jol felfexik) mint egy komplett új hûtõ...
Wanted
A ventillátor pörög. A gyári hûtõ teljesen felfekszik. A rugók rendesen rászorítják a ventit.
Gondolkodtam azon, hogy más pasztát teszek a venti alá, de a rögzítõpöckök roncsolása nélkül nem tudnám leszedni a ventit.
Az adott címen elég jó árban van az a Thermaltake.
Ez már megfelelõ lenne?

u.i.: Kösz mindkettõtöknek az infót.

Wanted
A Ramokat nem is néztem. A kártya hátoldalán, a Gpu alatt volt elég forró a helyzet.

Gerry
Létezik, de elõször nézd meg hogy pörög-e rendesen a ventillátora, és hogy jól van-e feltéve a gyári hûtõ.
Amúgy ha tuning hûtõt akarsz, akkor nézd meg itt: Overclock.hu

Persze hogy létezik, pl a ThermalTake, és a CoolerMaster is készit ilyen nagy méretû VGA hûtõket.
Neked a GPU vagy a ramok forrósodnak rajta?
Wanted
Sziasztok!
A 64 mb-os Inno3d G4Ti4200 iszonyatosan melegszik. (Kézzel hozzáérve forró.)
Kb. 2 óra játék után elkezd akadozni (percenként kb. 10 másodpercekre lefagy a kép)
Létezik hozzá a gyári hûtésnél jobb hatásfokú hûtõ?

reaper4
téged is látni czky?

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

czky
Nem mondod! 😊

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510