DJ keverõk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

meg különben is ciki számítógéppel kiállni a közönség elé 😊

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

seAke
Meg mint mondtam ha valaki igazán akarja csinálni (komolyan) az nem számítógéppel teszi azt!

Egyébként kipróbáltam a Traktor 2.5-öt és efgyáltalán nem rosz,de egy diszkóba nem vinném be!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Hátt igen...teljes mértékben igazad van.Nekem is az volt a gondom hogy nagy zajt csinált a számitógép tápja...ezért is vettem két lejátszót...és abszolut nem bántam meg.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

seAke
Teljesen igaz!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

"Mi a külömbség 2 cd lejátszó és egy számítógép között amin 2 cdlejátszó fut???"

Az, hogy a cdrom még átmegy a hangkártyán, majd az alaplapon, ami átmegy a keverõn, az pedig a végfokon és úgy kerül ki a hangfalakra..
A legtöbb ma kapható hangkártya pedig simán felveszi a zajt a számítógép tápjától, a cdrom motorjától, a vincsitõl, sõt még az egértõl is. Az asztali vagy a dj cd-knek sokkal jobb a zajvédelmük. Ha pedig veszel egy über hangkártyát, annak az árából már beszerezhettél volna két normális cdjátszót.

Az mp3 mixelést meg már nem is említem, annak alapból szar a minõsége, és még hozzájön az elõbb említett zaj is.

stone
Ha a számnak tudod a bpm értékét és mindegyiknek beállítod és a traktor összehozza helyetted akkor az automix jobb ha tõlem tudod. Te füllel nem tudod megállapítani tizedpontosságra a bpm-et legfeljebb külsõ progival márcsak ezért is.

Én nem azt mondtam hogy automix de mind1
stone
Kösz, kihagyom az automixet, az csak bohóckodás

Traktorhoz azért nem kell mert ha minden számnak pontos bpm értéket állítasz be akkor szinkronba hozza lejátszáskor mind a sebességet mind az ütemeket. Persze ehez elég pontos BPM érték szükséges.
stone
A BPM Studiohoz sem kell, de akkor is jobb a jog-ot tekergetni mint a gombokat nyomogatni, arról nem is baszélve hogy pitch bend-nek is jó, sztem legalábbis finomabban szabályozható.

"no jog"

minek??? - legalább is a taktorhoz nem kell.
stone
Egyébként lehet kapni a BPM Studiohoz profi külsõ vezérlõt, csak horibilis áron

stone
Elõszöris én csak úgy tudnék keverni dj cdlejátszókkal hogy eladnám a számítógépet, de így meg szart sem ér az egész elmondom azt is hogy miért: honnan kerítenék zenéket ha nem a netrõl (gyáriakat biztos nem vennék mert ahhoz is miliomosnak kéne lenni)? hogy írnék lemezeket ha nem számítógéppel (asztali íróval lehetne, de mit írjak ha nincs honnan keriteni?) ? Nem feltétlen kell 400E forintos laptop, mivel egy Bpm studio már 350MHZ-es procival is elfut, ha meg már discoba mennék játszani biztos nem laptopoznék ha ott van a jog-os cd-lejátszó (másik hátránya a számgépnek hogy no jog). A jogtiszta szoftverek árát meg ne kalkuláld bele, magátólértetõdõ hogy miért (1000-bõl 2 ember ha használ).

"számítógépen csak az kever akinek nincs elég pénze"

Nem csak az de való igaz, hogy a pénzhiány is közrejátszik benne.
Ámde, ha az mber belegondol akkor a pc sem sokkal olcsóbb mint a dj felszerelés. Egy normális, fasza laptop 400ezer forint ehhez jön még egy külsõ többcsatornás hangkártya, keverõ, windows, dj program. Persze ezek be lehet szerezni illegálisan ingyen.
Nemhiába mi egy tetü ország vagyunk.

Mi a külömbség 2 cd lejátszó és egy számítógép között amin 2 cdlejátszó fut???
Maga a Traktor-t és Vinyl-t nem lehet összehasonlítani mer külön kategóri. Vannak dolgok amiket csak a proggal lehet megcsinálni és vannak dolgok amit meg csak bakelittel.
De én szerintem a Traktor Dj Studi v2.5.3 progival télleg szabadjára tudja engedni az mber a fantáziáját.
Persze vannak a Virtual DJ, Atomix és egyáb fos programok amiket sokan szeressenek de azoknak a hangminõsége is teljesen más.

Az a baj, hogy sokan azt hiszik hogy a számítógép mindent megcsinál magátol, holott ez egyáltalán nem igaz. Sõt, a számítógép hülye mert még normális ritmusérzéke sincs.
Ez a hiedelem és a rendszerfagyás hiedelme az ami miatt a számítógép mint cd lejátszó nem elfogadott.

(nekem a windows 2000-em már 1,5 éve nem fagyott ki)
stone
Az én véleményem hogy a számítógépen csak az kever akinek nincs elég pénze. De legalább ebbõl is látszik hogy akarja csinálni, mert ez össze sem hasonlítható pl. a bakelittel és cd playerekkel. Ha tehetném én biztos mp3-as dj cdlejátszót vennék. Nameg mellé bakelitet is

Én faszán összeraktam egy olyan win configot amin a Traktor DJ Studi v2.5.3 99.99%-os üzembiztonsággal megy. Azt még elárulom, hogy ezen gépen semmi más prog nincs
Ezért hangsúlyoztam, hogy jó gépet kell venni!!! én is hasonló számokat játszom (funky, hip-hop, house...) és eddíg a traktor és a notebook nagyon jól "érezte" egymást!! 6órás folyamatos használat után, is alap hõmésrsékleten volt a PROCI!!Az egész set alatt a traktor egyszer sem ugrott, nem fagyott és nem is szállt el!!! szóval a lényeg csak a jó gép....(ami persze megint csak pénz kérdés😞😞😞 )

Stone:
Igen szntem is nehezebb, de érdekesebb vele dolgozni...
Azokat a linkeket meg csak azért raktam be, mert nagyon sokan leszólják a, hogy ha számitogépet használ valaki egy buliban....... és lássák, hogy nem csak a szerencsétlenek játékszere.... SÕÕÕTT.... 😉
stone
Nem újdonság már, én is láttam külföldi Dj-t laptoppal keverni, bár sztem géppel/laptoppal nehezebb.

seAke
Ja csak a funky,hipp-hopp zenéknál van kb másfél,két perced egy keverésre ha mg közben lefagy a laptop akkor ciki van!

Trancenél és egyéb tech irányzatoknál van 8 perced,abba meg belefér egy restart!

Szewasztok!

Én is megosztanám a tapasztalataimat (ha lehet😛):
Én általában ha bulit csinálok mindíg nálam van az AcerTravelMate 630as laptopom. Hál istennek elég jó áron sikerült venni és nagyon-nagyon jó minõségû gépezet!😉
Ezen fent van a Traktor, ami szépen bevan konfigurálva a billetyûzethez... Önmagában én sem szeretek keverni a traktorral igy általában +1 v. 2 CDjátszót használok még hozzá (pio 100as vagy jobb) és egy 3 sávos keverõt. Szerintem a traktor egyáltalán nem "ciki" egy buliban, SÕT szntem kifejezetten sokat segít az embernek! (nézzétek meg ezt a videót aholRichard Devine (Warp Records/Schematic)
gyûri két laptopon... vagy amikorDj Kabuki tart egy elõadást a Red Bull Music Academy-n...) Szerintem a Traktorral mindenféle képpen színesebbé lehet tenni egy set-et és szerintem egyáltalán nem gáz ha a modern technikát is felhasználod igy a XXI. sz. derekán... 😛 Szerintem akkor jó egy DJ, ha a bulin sikerül azt a hangulatot megteremtenie amire akkor és ott az embereknek a legikább szükségük van! És ha ez megvan.... akkor szntem mindegy hogy milyen eszközzel érte el ezeket....

az ÉN véleményem EZ...
stone
Mondjuk a potijai biztos nem, azokat azért elég rendesen cibálják.

Az viszont télleg tény hogy minõségben a beri sokkal gyengébb.A vestax meg majdnem örök életü.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

stone
Az biztos hogy a minõsége jobb a tiednek, valószínû az ára is ezért ennyi.

fél éve vagyok boldog tulajdonosa egy djx700-nak.Nem maradt a kezemben egy gomb se...még egy pio 500nál ez megesett velem.Tény h nem hosszuéletüek a tolópotik...de nekem még azokra sincs gondom.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

seAke
Meg nem is szól úgy mint egy vestax vagy egy allne&health!

Ma egyébként voltam a Zaj Stúdióban és kipróbáltam ezt a 700-ast....háááttt örültem hogy nem maradtak a kezemben a gombjai!

stone
Jó, de a Behringer Djx-700-as meg 80E körül mozog és az azért mégis csak egy 5 csatornás effectes bpm számlálós keverõ. Mondjuk a potijai biztos nem olyan strapabíróak az tuti.

Sziasztok.
Egy kis segitségre lenne szükségem. 1 ismerösöm megkért, hogy szerezek neki kapcsolási rajzot "Fluorescence kivezérlés jelzö"-röl állitolag a régi Videoton erösitöben ilyen volt. Csak az a problémám, hogy sehol nem találok ilyet. Ha esetleg valakinek van, akkor belinkelné ide?
Elöre is köszi.

vestax keverõk nagyon jók, nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltak velük. elég fapadosak a pioneerekhez képest, de nem is ugyan arra a célra valók.

seAke
Miért ha azt veszed hogy az új pio 400e forint?!

stone
Hát elég kemény ára van 2csatornás keverõhöz képest de ennyiért biztos profi a minõsége.

stone
Most hogy mondod, már beugrott régebben láttam még a német VIVA-n ilyen hip-hop keveréseket, hát nem gyenge volt amit mûveltek a srácok

seAke
Ez egy profi scratch keverõ,mely nagyon sok beállítási paraméterrel rendelkezik.Külön állíthatom a csatorna faderek érzékenységét,a crossfader görbéjét.
Ez egy 7 éves modell,de a mai napig gyártják és nagyon népszerû, fõleg az Egyesült Államokban.

Sajnos a minõségért fizetni kell,de legalább örökélet garancia van rá.

Olyan 140e FT körül mozog és alkatrészt is csak külföldrõl lehet behozni,mivel magyarországon nincs márkaképviselet!
De Május 1-tõl nem nagy gáz!

Milyen keverõket használtál eddig?Leirhatnád röviden velük kapcs tapasztalatokat.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Pl ha trance v house és egyéb gyorsabb stilusban jáccogatsz akkor szükséged lehet a közép szabályozására.Hip-hop és funkyban nem nagyon kell a hangszinekkel variálni.
Másrészt ez strapabiró cucc...lehet rángatni mint állat... ha láttál már hip-hop-ot jáccó dj-t akkor tapasztalhattad h nem kimélik a keverõt...szoval ott szükség van h birja.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

stone
Miért? Mit tud az a keverõ amit egy másik abban a stílusban nem, vagy a kinézetére céloztál?

Azokhoz a stilusokhoz etalon ez a keverõ 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

stone
Ezt a Vestax-ot nem ismerem, milyen gyártmány ez?

seAke
Eddig volt vagy 5 keverõm és egyszer sem nyúltam a közép potihoz,mert funky-t és hipp-hoppot játszom.

Szép ez a kis vestax cucc.Jól jársz vele az tuti.Bár aszem a közepet nem lehet vele szabályozni...de nem is mindig kell.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Csao!

Tud valaki nekem ajánlani valamilyen számítógépes keverõprogit, ami jól tudja egyeztetni az ütemet és tud 2 hangkártyán kereszül játszani?

THX!
seAke
Hamerosan egy ilyen boldog tulajdonosa leszek!

stone
Ezzel eggyetértek

hallás után könnyebb keverni, mint számlálóval...

stone
140 körül nekem használhatatlan, de mondjuk nem is azért vettem a keverõt hogy erre hagyatkozzak, a régin sem volt és egy jó bpm kijelzõ a tizedes pontosságnál kezdõdik.

lassabb (hiphop), vagy egyszerûbb ütemû zenéknél (4/4) igen, néha még a 130 bpm körüli breakekkel is elboldogul, de a drum and bass megfekteti.

stone
Bakelitnél mûködik a Behringer BPM számlálója olyan jól hogy lehet rá hagyatkozni?

behringer vmx200 vagy néha pioneer djm600 vagy numark

stone
Behringerrel nyomjátok?

Hát mi sem populáris zenét játszunk (breakbeatet, drum and basst sõt néha még houset és technot is) és kevés kivételtõl eltekintve mindig tele van a hely. És ez még csak nem is Budapesten van 😊