Fizika lecke
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tud valaki segíteni?
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
atomfizikusnak készülsz?
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
1. Egy H-atom mekkora hullámhosszúságú fotonnal jut alapállapotból a Brackett-sorozatba?
2. Lehet-e egy H-atom gerjesztett állapotban hatszor akkora relatív méretû, mint alapállapotban?
3. Mihez kell több energia egy H-atom gerjesztésekor:
n=2 állapotról n=3 állapotba jutás vagy
n=3 állapotból n=4 állapotba jutáshoz?
4. Mekkora hullámhosszú fotonnal lehet gerjeszteni egy 1 nm ( nanométer :) ) nagyságú molekulát?
( Na ezek tipikusan azok a kérdések amiknek a válaszához lövésem nincs, s gondolom az osztályunkban nem vagyok egyedül )
Ha van valami ötletetek, akkor plz segítsetek. ( bár szvsz ez a doga akkora karó lesz, mint két ház ) <#hehe>#hehe>
Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century
Jó, szóval arra gondoltam, hogy a lehüléssel arányosan változik át a mágnes szupravezetõvé, vagy fix fokon, vagy csak a hirtelen lehülés miatt?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
(bocs, ha nem nekem írtad...)
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
A mágnesesség rendben van, de mit öntött rá, miért, ilyesmi. =)
kis L = L
L null = L0
delta t = (csak) t
V null = V0
alfa = A
Szóval:
L=L0(1+At) /^3 harmadikra emeljük
L^3=L0^3(1+At)^3 kibontogatjuk
L^3=L0^3(1+3At+3A^2t^2+(At)^3)
azt nem tudo, hogy miért de ebbõl le lehet hagyni: 3a^2t^2+(At)^3
Így marad:
L^3=L0^3(1+3at) ami megegyezik
V=V0(1+3At)
Annak majd nézz utána, hogy hogy lehet az hogy lehaggyuk amit mondtam
De elméletileg ez az összefüggés közöttük!
(Az is lehet, hogy ellaludtam óra közben azért nincs meg az a rész, bocs)
Tudnátok segíteni? Mi az összefüggés?
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Kiszámoltam elöször a gyorsulásást, ami egy negatív szám lett (ebbõl következtettem ki hogy nem csúszik le magától), de ma azt mondták nekem hogy ez abszólut nem így van,de nem mondták meg hogy hogy kell megoldani. Az érdekelne hogy akkor mit is kell elöször kiszámolni (elindul-e vagy nem) és utána ha nem akkor hogyan tovább. Ez lenne a kérdésem. HTX elõre is! :)
I love this game!
\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein
\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein
hát nemtom. én fizkábol mindig rossz voltam.
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
500 méterrel a tengerszint felett repül egy repülõ 60 m/s sebességel. Egy hajó egyenesen alatta (a repülõ alatt) 10 m/s sebességel halad az ellentétes irányban. A hajótól számítva milyen távolságról kell a pilotának ledobnia a csomagot hogy pont a hajóra essen.
Én azt nem értem hogy ha egyenesen alatta van és a hajó az ellentétes irányban mozog akkor hogy a fenébe fog a csomag a hajóra esni??? Vagy rosszul értelmezzem én is? Probáltam ugy megoldani hogy a hajó nem egyenesen alatta van hanem távolabb, de igy se tudtam mit kezdeni vele.
I love this game!
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
Plz segítsetek ! :)) Neki álltam de nincs ötletem hogyan tudnám elkezdeni.
I love this game!
Segítségeteket kérem...
Fizika lecke
A fogalmak megvannak, de a feladatokat nem tudom megcsinálni. :( (nem vagyok sajnos valami jó fizikából). Szóval ha valamelyik feladatot megtudná valaki csinálni(elsõ feladatnak elég csak az "a" része), annak nagyon megköszönném, minkettõ lenne a legjobb, de nem vagyok maximalista nem akarlak fárasztani titeket! Minél hamarabb, elõbb kéne a segítség! Köszi szépen!!
Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12
a, Mekkora a körben az áramerõsség effektív értéke?
b, Mekkora a hálozati U és áramerõség közti fázis eltolódás?
- Please help me! doga!
Mekkora a felso gyongy tomege ha egyensulyi allapotban 50 cm a tavolsag kozottuk. Ez meg van Coulomb ero tart egyensulyt a grav erovel.tomeg:0,01kg.
b:Mekkora fuggolegesen lefele mutato sebesseget kell a felso gyongynek adnunk ha azt akarjuk elerni hogy 10 cm-re kozelitse meg a ket gyongy egymast. Negyzetes uttorvenyt probaltam hasznalni de hianyzik az ido F=m*a? vagy hogyan,milyen keplettel lehet meghatarozni a kezdo sebesseget?
c:Lefele meglokott gyongy a legalso helyzete elere utan is szabadon mozoghat.Mozgasa soran az also rogzitett gyongyhoz kepest max milyen magasra emelkedhet? Na ehez a kerdeshez nem tudtam hozzafogni
Tud vki segiteni?
,, Ne mondj semmit, ne gondolkodj tovább. Ez a karma hatalma! Isteni színjáték, hát tartsd a szád. Fogd be a pofád!\"
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
nincs benne hogy mire gyakorol hatást<#alien>#alien>
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
Íme a definíció:
Egységnyi az a töltés ( 1 Coulomb ) amely a vele egyenlõ nagyságúra 1m távolságból 9x10( a kilencediken ) N hatást gyakorol!
Várok esetleg 5leteket :D
Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century
Az erõmérõ 1.5N-t jelzett miközben a leálló kiskocsi 4cm-rel nyomta be a rugóját!
Mekkora volt a kiskocsi kezdeti sebessége?
Ez a feladat,én így csináltam:
Jó lett vagy rossz?
segítenék, de nem rémlik a levezetés módja.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
És a megoldás is megvan, csak nem tudom, hogy hogyan kell levezetni?!
Megoldás; Ha a nyomóerõ 5mg, akkor 1000m; ha az eredõ erõ 5mg, akkor 800m
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ha van itt valaki és segítene nekem, az szóljon please! Elõre is köszi!
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
Hány órán át elegendo a palackból még kinyerheto gáz?
(A gáz homérséklete mindvégig 18 °C.)
(
)
nektek erre mi jön ki? és miért annyi? én nem értem! amikor a búvár lemerül akkor nincs probléma! de az öreg mér nem szivhatja ki 10 5.-en Pa-ig a palackot???
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson