METAL Zene

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dying Soul
Igen ez kicsit zsákbamacska, sry 😄

McFrost
részesícsd elõnyben a magyarokat: Monastery , Replika , Watch My Dying pl...

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

rezsofiz
thx <#worship>

sazl : c

Dying Soul
rezsofiz
mondjatok plz pár metalcore együttest

McFrost
de , 5 , abból 3 kéznél:
Black Moon Broods....
Starfire Burning....
The Chtonic....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Dying Soul
Neked nincs tõlük esetleg?

McFrost
minden albumuk kiváló!!!
nem csináltál rossz bótot😊

Dying Soul
Leszedtem egy albumot tõlük, teljesen igazad volt, ezek tényleg õk. Amilyen jó kezem van, pont nem ezen az albumon van rajta a keresett szám. 😞

Dying Soul
<#worship>

McFrost
angolok , fantasy metal: BAL-SAGOTH tutira , de nem tom meik album

rezsofiz
huh. ez elég durva valóban :|

Dying Soul
Egyvalaki szerint ez Cradle, de nekem, vhogy ez a típusú dallamosság nem passzol a Cradle-rõl kialakított képemhez, de ettõl függetlenül lehet az.

Dying Soul
videó
Szigorúan erõs idegzetûeknek! Engem az alatta lévõ zene érdekelne, tudja esetleg valaki?

PetruZ
Hurtlocker - Fear In A Handful Of Dust (2005): Mintha Slayer-t hallgatnék. És jó... 😊
Frontside - Nasze Jest Krolestwo Potega I Chwala Na Wieki (2002): Lengyel punk/death metal. És ez is nagyon jó. 😊 (Érdemes a többi albumukat is meghallgatni, jól nyomják a srácok.)
McFrost
és akkor kihagytam az abszolút millió pontos albumot:
BRUTAL TRUTH - EXTREME CONDITIONS DEMAND EXTREME RESPONSES

McFrost
hát szeretem ha a darálásnak is van kicsi értelme😊

PetruZ
Háááát... sztem az új Anni közelébe sincs az überklasszik Never Neverland-nak, vagy az Alice In Hell-nek, azok valami hihetetlenül jól sikerültek.

McFrost (#371): Nile <#taps>, Gorefest (az új La Muerte iszonyatosan odaver), Cannibal Corpse <#eljen>, hajh... 😊
A lista mellé tenném még a magam részérõl: Nasum (iszonyat), Sacrificum, As I Lay Dying, Leng Tch'e, Gorerotted, Agoraphobic Nosebleed (megalkuvás nélkül 😊 ), Born From Pain, God Dethroned, God Forbid, Meshuggah, Oligarqua, ... és még lehetne folytatni a sort. Ah, a gore/grind/thrash változatosságai. 😉 Egyszer vkinek mutattam egy kis Nasum-ot, mire megjegyezte, hogy szerinte olyan, mintha körfûrésszel darabolnának fagyasztott disznót, ezt valaki felvette cd-re, és még ki is adták, ráadásul vannak olyan bolondok, akik meg is veszik. 😛 Pedig õs-Corpse-ot, vagy Impetigo-t nem is mutattam neki. 😉

Ja, és egy album-nem-ajánló: Los Los - Viva Los Los. Az ismertetõje szerint mindenféle spanyol klasszik zene (Macarena, Maria, Vamos A La Playa, stb.) thrash/death feldolgozásáról van szó, de nem az. Valami iszonyat gyenge német/mexikói (?) metál-utánérzés, de még hard rock-nak is nagyon nehezen nevezhetõ lassú, unalmas, nagyjából két-három kezdõ zeneiskolás téma variációja, amelyek úgy-ahogy hasonlítanak az ismert dallamokra.

De ha már Mexikó, akkor ajánlanék egy zenekart az ütemesebb thrash/death kedvelõinek (ha valaki még nem ismerné õket): Brujeira. Bármely albumuk tökéletes választás, de talán a Brujerizmo, vagy a Raza Odiada a legtutibb. Olyan zene, amit egyhamar nem lehet elfelejteni, és ha autóban hallgatja az ember (pl. a Ritmos Satanicos, vagy a Marihuana c. számot), tökéletesen alkalmas a dübb-dübb zenék kedvelõinek megtévesztésére, mivel néhány taktus alapján azt hiszik, közéjük tartozunk, de aztán pánikszerû gyorsasággal kezdenek menekülni, ahogy egyszercsak nekilódulnak a mehikánók. 😄

Aki pedig a Tarja elvesztése feletti bánatában valami igazán kemény csajt keresne, akkor hallgasson bele a Velcra valamelyik albumába (Consequences Of Disobedience, Between Force And Fate). Nem is tudom, mihez hasonlítsam. Talán a modern nu-metál népszerûbb képviselõihez (Slipknot, SoaD) áll a legközelebb. <#vigyor>

Talán még jelentkezem, ha van igény a mainstream-tól eltérõ, vagy idehaza ismeretlen zenekarok rövid ajánlójára. 😊
Dying Soul
Finn heavy metallal hogy álltok? Nekem nagy kedvenceim 😊
Most szednék négy albumot a Kotiteollisuus -tól, és egy szám már lenntvan teljesen, és nagyonkemény, nevezhetném "A heavy metal"-nak. Viszont a probléma, hogy nincs seederünk, és mindenki 99,8%on áll, ha vmelyikõtök besegítene, azt megköszönném. 😊
Itt a link.

Mersant
akiknek bejön a heavymetal ajanlom az alabbi linket, a sracok feltettek 2 regebbi albumukat, ingyen lehuzhato:
Stainless Steel

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Próbáld meg az új Annihilatort. Schizo Deluxe az album címe. Kemény, gyors, pörgõs.

rezsofiz
köszi mindenkinek!
utánanézek az együtteseknek aztán majd mondok véleményt : )

fifi
Carcasst régen mennyit hallgattam...
régi szép idõk még a Reek of Putrefaction, meg a Descanting ideje..

hmmm drága ifjúkor 😄

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

McFrost
Cannibal Corpse-Butchered at Birth
Nile-összes
Gorefest-legújabb
Carcass-NEcroticism
Loudblast-Disincarnate
Pestilence-Tesstimony
Suffocation-összes
Immolation-összes

Voltan
Amúgy black metalon belül is van egy-két jó brutális, ami tetszhet. Mondjuk Marduk, 1349, Watain, Satyricon, Emperor stb, stb, stb.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Lassabb deathbõl én a Bolt Throwert szeretem nagyon középtempós döngölés, iszonyatosan jó riffekkel. Egy páncélos-támadáshoz ideális aláfestõ zene! 😄

fifi
hú tényleg a Nile-t akartam is írni az elõbb... 😄
meg ha már death akkor nekem az Entombed a király még.
lassúbban a Crowbar...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Voltan
Meg esetleg death-cuccok. Deicide CCorpse, Nile (az utóbbi különösen qrva jó)

fifi
Mindrot, Hatebreed, Neurosis, Nailbomb, Blind myself...

tudom, hogy pár percen belül megjelennek a "deénennélsokkalkeményebbettudok" emberek, de sebaj 😄
ezekkel érdemes próbálkozni...

rezsofiz
agyonhallgattam slipknotot, bodomot, keményebbre vágynék. legyen pörgõs, zúzós, durva. együtteseket mondjatok, htxellek benneteket.

hmhm
lál
nightwish rip.

bár a nemo sem volt már túl jó, ezután meg pláne.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Voltan
Jah, a régieket én is nagyon szeretem. Szóval akkor az Ashes nem egy nagy hajde... Sajnálatos. <#szomoru1>

Ha az Ashes-ra gondolsz, azt hallottam. Nem szartam össze magam tõle, pedig a régebbi albumok nagy kedvenceim.
Voltan
Igaz is, hallotta már valaki az új Tristaniát? (Bocs a triplázázsért.)

Voltan
Sõt, én sokkal jobban szeretem. Persze ez már ízlés dolga.

Voltan
Mondjuk Vibeke Stene szerintem hozza legalább azt a szintet.

Itt a nyílt levél magyar fordításban (az eredeti a nightwish.com-on).

Egyébként szerintem nehéz lesz pótolni Tarját, nagyon egyedi a hangja, Sharon den Adel vagy Vibeke Stene azért nem ugyanaz a színvonal...
zakika
azt nem mondtam, de egy korszaknak biztos vege

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Voltan
Jó, hát azért a Tarja hangját sem olyan nagyon nehéz ám pótolni.

zakika
meg azt se lehet mondani, hogy berobbannak valami ujjal - legfeljebb ha kis cicis szoket tesznek be aki riszalja a feneket es csak tatog. tarja hanjga adta meg a zenekarnak a loketet...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Voltan
<#nyes>
Jaja. A klasszikus recept.

zakika
nem, meg egy albummal megprobalkoznak utana elsullednek
par ev mulva nagy visszateres uj otletekkel es persze tarjaval

Voltan
Hát, akkor akár már most is bedobhatják a törölközõt.

zakika
meg egy bande lessz amelyik csak horog...

Voltan
LOL! Hát akkor b**hatják. Két értékelhetõ dolog volt a Partwishban, elsõsorban Tarja dekoltázsa, másodsorban a hangja. Zeneileg mindig is egy nagy zéró volt. Na most mihez kezdenek a srácok?

Kirúgták Tarját a Nightwish-bõl...
Marty Mcfly
Kick The Chair - Megadeth

Sziasztok!
Keresem a Running Wild összes albumát.
[email protected]
kösz a segítséget

szóval király <#vigyor1>
elvont, beteg, indusztriális pszihórokkk<#idiota>