HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Angol tutorial
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Az indexben htmlben van két táblázatom. Mivel tudom megoldani azt ha az elsõ táblázat egyik linkjére kattintok akkor a második táblázatba egy másik html tartalmát töltse? Frameket nem akarok használni.
Vagy hogyan tudom megoldani, hogy az index html összes tulajdonságát ne tölse be újra hanem csak egy adott rész pl táblázat tartalmát ha egy linkre kattintok?
a 3.-ért viszont BIG thx 😊
Just do it :)
Elment vele tegnap 4.5 órám és zsákutca, zsákutca hátán.
össze akarok rakni egy FAQ-t.
Néztem több nyelven a legegyszerûbb HTML template-eket, de...
Ilyen lenne jó: http://etsfaqsg.atw.hu/
de ilyet nem találtam, csak teli képi- és grafikai elemekkel, így számomra összefüggéstelen "hieroglifákkal".
Minden, amit találtam a fentinél jóval összetettebb volt, számomra "kínai".
Köszönettel veszem, ha vki felhomályosít honnan kezdjek olvasgatni ill. ajánl olyan linket ahonnan a HTML oldal kialakítása, szerkesztése jól és gyorsan elsajátítható.
Just do it :)
"...nincs szükség saját
befizetésre, nem muszály pénzeteket kockáztassátok."
SoF II: C4z0rla
[merlinw.org]
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy weboldalam a Ingyen Póker PénzSzeretnék egy olyat hogy ha valaki belép a weboldalra felugrjon egy szöveg egy igen és egy nem lehetöséggel.
Hosszabban:
Azt szeretném ha belép valaki az oldalra kiírja hogy az oldal kizárólag 18 éven felülieknek erre szeretnék egy igen és egy nem gombot ha nemre mennek értelem szerüen lépjen ki a weboldalól.
Tudna valaki segíteni?
Nagyon megköszönném.
Név - Dátum <hr>
Szöveg
Így legyen a tagolás vagy a szövegméretet csökkentsd, mert nem fér ki.
köszi
az lenne a kérdésem, hogy az mitõl lehet, hogy van egy 290px széles divem, amibe szöveget írok, és nem tördeli a szöveget, hanem nyújtja a szöveggel? Itt lehet látni.
köszönöm!
hogy tudom beállítani, hogy ne legyen a doboz alján scroll?
overflow-y: auto; ezt állítottam be.
köszönöm
(\__/) ( X.x) ( } . { )
egyébként elvileg készül
valamint ott a css4.com is minimál infóval. Persze fene tudja.
[merlinw.org]
Aha. Értem. Köszönöm, akkor így meggondolandó. Annyira bonyolult oldalakat nem is akarnák (még) csinálni, csak mivel a grafikai része megy, gondoltam ezt is meg kellene kicsit tanulni. Akkor majd meglátom. 😄
Köszi. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
A webfejlesztés (ami, ahogy írtam volt a szakmában talán a legegyszerûbb dolog) is minimum 3-4 nyelvbõl áll, tehát nem elég csak a PHP. Kell a javascript (ma már az AJAX, jQuery sem árt), a (x)HTML, nem árt az XML, a CSS, az adatbázis ismeret/logika + SQL nyelv/ek, ismerni illik a W3C szabványokat, szabályokat, stb. és még egy szó sem esett magáról a konkrét programozásról.
Miután pedig mindent megtanultál, mély levegõ és indulhat a HTML5, CSS4, és a többi aktuális technológia, ami általában szükséges, hogy eladható/trendi terméket készíts.
[merlinw.org]
Köszi. Persze, azt gondolom, hogy gyakorolni kell, én csak arra mondtam, hogy nem akarom én keresgéli neten, hogy most mit is tanuljak, hanem akkor elmondanák amit kell egy helyen. 😊
Gyakorolni meg addig nem tudok, míg nincs a fejemben semmi. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
[merlinw.org]
2, ezt <?php echo "szoveg"; ?> írom a szoveg.php oldal tetejére?
és alá mindent amit még akarok?
3, a fõoldal lehet html is vagy csak php?
nagyon köszönöm!!
fõoldal: blalbal <div id="konyv_jobb_oldala"><?php include("szoveg.php"); ?></div> Így gondoltam
Japep: alapvetõen minden gyakorlás kérdése, ha elmész a tanfolyamra, de nem gyakorolod utána, nem hiszem ,hogy sokat ér, de ha magadtól tanulsz érhet simán annyit és olcsóabb.
egy másik megoldásnál ilyen volt:
<div class="book">
<?php $myGuestbook->processGuestbook();?>
</div>
gonodolom más a felápítése,
de én is ilyenre gondoltam, hogy csak vmi hivatkozás lenne a php-ra, hogy ne kelljen az egészet bemásolnom.
Ezt nem gondoltam volna. Igaz néha én is bele-bele nyúlok frissítések miatt.
Csak nekem most nem igazán van idõm erre, meg hogy keresgéljek is mit-hol... :S
Ezért gondoltam erre, hogy mindent egy helyen megtanítsanak nekem. De ha ennyire "egyszerû" akkor elgondolkodtató. 😊
Ez a könyv elég lenne arra, hogy itthon egyedül megtanuljam? Igaz belenézve elég egyszerû dolgokat látok benne. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Szerintem nem érdemes tanfolyamra járni!
Az interneten mindent megtalálsz.
De a szakértõk is véleményezzék...😊
Weblapszerkesztõ tanfolyamon érdemes elindulni? Vagyis ad annyit, hogy megérje? 😊
Igazán azt sem tudom, a CSS az most ennek már egy komolyabb dolga?
Bocsi, tök kezdõ vagyok, még csak egy ötlet, hogy jó lenne megtanulni, hogy komolyabb oldalakat is tudjak csinálni.
Ha elvégzek egy ilyen tanfolyamot akkor pl egy ilyen oldalt képes leszek összerakni? 😄
A grafikai része már megy, azt én csináltam itt.
Köszi.
CHELSEA FOOTBALL CLUB