HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha nem értesz hozzá, akkor jQuery-t ajánlom.
Angol tutorial

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

MANOWAR
Biztos jó csak nem értek hozzá.😊ha nem túl bonyolult lehet menne, tudsz/tok ajánlani valami írást?

Tetsuo
A js miert nem jo? 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

MANOWAR
Esetleg még valaki a #8834-re ötlete?

MANOWAR
Értem, csak zavaró hogy másik html betöltésnél fehéren villan egyet a kép a böngészõben és amit csináltam flash animot újra lejátsza.😞

Hát nem szép megoldás, de mindenképpen egyszerûbb és univerzálisabb, mint az AJAX. én mondjuk sose használtam még életemben, kibírja a user azt a pár + kbyetot, fõleg, ha a fele cachebõl jön)

MANOWAR
Frameket úgy tudom már nem használnak vagy igen?

Frame vagy Javascript (Ajax)

MANOWAR
Hali!
Az indexben htmlben van két táblázatom. Mivel tudom megoldani azt ha az elsõ táblázat egyik linkjére kattintok akkor a második táblázatba egy másik html tartalmát töltse? Frameket nem akarok használni.
Vagy hogyan tudom megoldani, hogy az index html összes tulajdonságát ne tölse be újra hanem csak egy adott rész pl táblázat tartalmát ha egy linkre kattintok?

Muttley
az 1. kettõvel ment el a 4.5 órám és LMGFY ééén szoktam belõni xD
a 3.-ért viszont BIG thx 😊

Just do it :)

Ezt és ezt próbáltad már?
Itt pedig megtalálsz mindent, ami a webfejlesztéshez kell!
Muttley
ahoy,

Elment vele tegnap 4.5 órám és zsákutca, zsákutca hátán.
össze akarok rakni egy FAQ-t.
Néztem több nyelven a legegyszerûbb HTML template-eket, de...
Ilyen lenne jó: http://etsfaqsg.atw.hu/
de ilyet nem találtam, csak teli képi- és grafikai elemekkel, így számomra összefüggéstelen "hieroglifákkal".
Minden, amit találtam a fentinél jóval összetettebb volt, számomra "kínai".

Köszönettel veszem, ha vki felhomályosít honnan kezdjek olvasgatni ill. ajánl olyan linket ahonnan a HTML oldal kialakítása, szerkesztése jól és gyorsan elsajátítható.

Just do it :)

Tetsuo
En akarok ingyen penzt! Koszi a linket! 😄DD OMG.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

kispeki
rögtön a fõoldalon az elsõ posztban 😄😄

"...nincs szükség saját
befizetésre, nem muszály pénzeteket kockáztassátok."

SoF II: C4z0rla

CattiBrie
Pedig elég olyan szaga van. 😛

[/spam]™

bocsánat nem reklámnak szántam. tudom valahol törölni?
MerlinW
Elég egy helyre. Válaszoltam a másikban... A reklámozást pedig fejezd be, nincs szükség a kérdés megválaszolásához az oldal címére.

[merlinw.org]

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy weboldalam a Ingyen Póker PénzSzeretnék egy olyat hogy ha valaki belép a weboldalra felugrjon egy szöveg egy igen és egy nem lehetöséggel.
Hosszabban:
Azt szeretném ha belép valaki az oldalra kiírja hogy az oldal kizárólag 18 éven felülieknek erre szeretnék egy igen és egy nem gombot ha nemre mennek értelem szerüen lépjen ki a weboldalól.
Tudna valaki segíteni?
Nagyon megköszönném.
HTML5, haladjunk a korral. 8 év html gányolás után sikerült egy valid kódot összedobni, <3 html5 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

CattiBrie
Attól függ, milyen doctype. .)

[/spam]&#8482;

MerlinW
Vagyis <hr /> 😊

[merlinw.org]

Tip

Név - Dátum <hr>
Szöveg

Így legyen a tagolás vagy a szövegméretet csökkentsd, mert nem fér ki.

hú... ennyire elcseszett nem lehetek! Senki nem ír 120 karaktert egybe. 😊
köszi

CattiBrie
Kéne bele szóköz, vagy valami speciális karakter, ahol megtöri.

[/spam]&#8482;

hy!

az lenne a kérdésem, hogy az mitõl lehet, hogy van egy 290px széles divem, amibe szöveget írok, és nem tördeli a szöveget, hanem nyújtja a szöveggel? Itt lehet látni.

köszönöm!

valóban!! nagyon köszi!

azért mert overflow-x:hidden kell neked
ezt is írhattam volna, overflow-y:hidden; mert próbáltam és ugyanaz az eredmény.

MerlinW
Nem auto hanem hidden, de ezt már kb 5x leírtuk neked a másik topikban.

[merlinw.org]

sziasztok.

hogy tudom beállítani, hogy ne legyen a doboz alján scroll?
overflow-y: auto; ezt állítottam be.

köszönöm

CattiBrie
<#vigyor2>

[/spam]&#8482;

Malakai
Figyelmetleneknek: Április 1-ei a post.<#nevetes1>

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kispeki

CattiBrie
Akkor biztos van HTML6 is. :]

[/spam]&#8482;

Malakai
css4.com már akkoriban volt szerintem, amikor a w3c az elsõ draftokat jelentette meg a css3-ról. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CSS3 sincs teljesen kidolgozva :o

MerlinW
Sarkítás volt, mire megtanul mindent, addigra az is lesz😊

egyébként elvileg készül
valamint ott a css4.com is minimál infóval. Persze fene tudja.

[merlinw.org]

CattiBrie
CSS4? 😊

[/spam]&#8482;

Japep

Aha. Értem. Köszönöm, akkor így meggondolandó. Annyira bonyolult oldalakat nem is akarnák (még) csinálni, csak mivel a grafikai része megy, gondoltam ezt is meg kellene kicsit tanulni. Akkor majd meglátom. 😄
Köszi. 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

MerlinW
Világos, de elmondani is csak max a 10%-át fogják tudni😊 Én 14 éve vagyok a szakmában (értsd: napi mininmum 8 órát töltök vele) és a mai napig olvasgatnom kell sokszor.

A webfejlesztés (ami, ahogy írtam volt a szakmában talán a legegyszerûbb dolog) is minimum 3-4 nyelvbõl áll, tehát nem elég csak a PHP. Kell a javascript (ma már az AJAX, jQuery sem árt), a (x)HTML, nem árt az XML, a CSS, az adatbázis ismeret/logika + SQL nyelv/ek, ismerni illik a W3C szabványokat, szabályokat, stb. és még egy szó sem esett magáról a konkrét programozásról.

Miután pedig mindent megtanultál, mély levegõ és indulhat a HTML5, CSS4, és a többi aktuális technológia, ami általában szükséges, hogy eladható/trendi terméket készíts.

[merlinw.org]

Japep

Köszi. Persze, azt gondolom, hogy gyakorolni kell, én csak arra mondtam, hogy nem akarom én keresgéli neten, hogy most mit is tanuljak, hanem akkor elmondanák amit kell egy helyen. 😊
Gyakorolni meg addig nem tudok, míg nincs a fejemben semmi. 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

MerlinW
Közhelyekkel tudok csak dobálózni, szorgalom nélkül nincs tudás. Tanfolyam = hangos könyv. Miután a "programozás" (mert ugye a webfejlesztés elég távol áll az igazi programozástól) gyakorlati munka, szorgalom nélkül semmit sem ér. Pár nap alatt elfelejtesz mindent, ha nem foglalkozol vele az elsõ hetek/hónapokban minimum napi 4-5 órát, illetve nem olvasol pluszban a dolgok után. Ráadásul nem árt felkészülni arra, hogy az informatikában szinte naponta változnak a dolgok, ergo teljesen sosem fogod megtanulni, folyamatosan foglalkozni kell a dologgal.

[merlinw.org]

kispeki
az a könyv alapnak, és még ez: kép

Mivel az include az egy PHP függvény, ezért php lehet.

1, készítek egy szoveg.php-t?
2, ezt <?php echo "szoveg"; ?> írom a szoveg.php oldal tetejére?
és alá mindent amit még akarok?
3, a fõoldal lehet html is vagy csak php?

nagyon köszönöm!!

szoveg.php -> <?php echo "szoveg"; ?>
fõoldal: blalbal <div id="konyv_jobb_oldala"><?php include("szoveg.php"); ?></div> Így gondoltam

Japep: alapvetõen minden gyakorlás kérdése, ha elmész a tanfolyamra, de nem gyakorolod utána, nem hiszem ,hogy sokat ér, de ha magadtól tanulsz érhet simán annyit és olcsóabb.

ez mi: "includeolod." 😊)

egy másik megoldásnál ilyen volt:

<div class="book">
<?php $myGuestbook->processGuestbook();?>
</div>

gonodolom más a felápítése,

de én is ilyenre gondoltam, hogy csak vmi hivatkozás lenne a php-ra, hogy ne kelljen az egészet bemásolnom.

Japep

Ezt nem gondoltam volna. Igaz néha én is bele-bele nyúlok frissítések miatt.

Csak nekem most nem igazán van idõm erre, meg hogy keresgéljek is mit-hol... :S
Ezért gondoltam erre, hogy mindent egy helyen megtanítsanak nekem. De ha ennyire "egyszerû" akkor elgondolkodtató. 😊

Ez a könyv elég lenne arra, hogy itthon egyedül megtanuljam? Igaz belenézve elég egyszerû dolgokat látok benne. 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

moyothomas
Ilyen weboldalt tanfolyam nélkül napi 2óra gyakorlással 1hónap alatt összedobsz.

Szerintem nem érdemes tanfolyamra járni!
Az interneten mindent megtalálsz.

De a szakértõk is véleményezzék...😊

Japep

Weblapszerkesztõ tanfolyamon érdemes elindulni? Vagyis ad annyit, hogy megérje? 😊
Igazán azt sem tudom, a CSS az most ennek már egy komolyabb dolga?

Bocsi, tök kezdõ vagyok, még csak egy ötlet, hogy jó lenne megtanulni, hogy komolyabb oldalakat is tudjak csinálni.
Ha elvégzek egy ilyen tanfolyamot akkor pl egy ilyen oldalt képes leszek összerakni? 😄
A grafikai része már megy, azt én csináltam itt.

Köszi.

CHELSEA FOOTBALL CLUB