Jézus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
manapság nem tartják ezt az eshetõséget valószínûnek
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
segítsetek, valamit nem értek! Jézus Isten Fiának hívja magát, ellenben minket meg a Bibliában Isten gyermekeinek hívnak (meg amúgy is folyton azt hangoztatja az egyház, hogy mindenki Isten gyermeke)...
tudom, hogyha valaki a fiának nevezi magát az személyesebb, mint ha azt mondja gyermeke, de ha belegondolunk, végülis mindakettõ ugyanaz...
valami értelmes, logikus választ szeretnék!
tudom, hogyha valaki a fiának nevezi magát az személyesebb, mint ha azt mondja gyermeke, de ha belegondolunk, végülis mindakettõ ugyanaz...
valami értelmes, logikus választ szeretnék!
és ha nem létezett?
csak ehhez elég volt egyiptomban járnia és a görögök között élnie.
nem kellett ehhez kelet. :)
nem kellett ehhez kelet. :)
Ezt tényleg vmi vallás szakértõ mondta, és sokkal korrektebbül hangzik, mint az hogy õ a megváltó, meg természet feletti képességei vannak. Attól lehet még tehetséges, és segíthet sok emberen, ezt az oldalát elismerem. De a kultusza kissé el van túlozva.
Resurrection!
Igaza van SRobertnek!
János evangéliuma 1.1-tõl...
Szóval ott le van írva: mint és hogyan, és ki és miért, Jézus!
Hogy Jézus hogyan =Istennel, stb...
János evangéliuma 1.1-tõl...
Szóval ott le van írva: mint és hogyan, és ki és miért, Jézus!
Hogy Jézus hogyan =Istennel, stb...
Dzsizszmájlóód tú
kezdetbenvoltazigeazigeistennélvoltésistenvoltazigeõvoltkezdetbenistennélmindenáltalalettnélkülesemmisemlettamilettbenneazéletvolt
ésazéletvoltazemberekvilágossága
ésazéletvoltazemberekvilágossága
"Buddha tanításait és a keleti gyógymódokat ismerte Jézus, ezért hitték róla azt hogy isteni tulajdonságai vannak, mivel mások nem értették ezeket."
- ugye viccelsz?
- ha nem akkor olvass utána jobban Jézusnak!
"Jézus=Isten.
és Jézus Isten fia volt?"
- Olvass utána a Bibliában, most nincs idõm válaszolni korrektül.
- Ajánlom az Újszövetséget......
"tehát klónozták saját magáról"
- ez is benne van hogyan volt ereetileg. Nem teljesen ahogy gondolod<#papakacsint>#papakacsint>
- ugye viccelsz?
- ha nem akkor olvass utána jobban Jézusnak!
"Jézus=Isten.
és Jézus Isten fia volt?"
- Olvass utána a Bibliában, most nincs idõm válaszolni korrektül.
- Ajánlom az Újszövetséget......
"tehát klónozták saját magáról"
- ez is benne van hogyan volt ereetileg. Nem teljesen ahogy gondolod<#papakacsint>#papakacsint>
Dzsizszmájlóód tú
Jézus=Isten.
és Jézus Isten fia volt?
tehát klónozták saját magáról <#nemtudom>#nemtudom>
Buddha tanításait és a keleti gyógymódokat ismerte Jézus, ezért hitték róla azt hogy isteni tulajdonságai vannak, mivel mások nem értették ezeket.
és Jézus Isten fia volt?
tehát klónozták saját magáról <#nemtudom>#nemtudom>
Buddha tanításait és a keleti gyógymódokat ismerte Jézus, ezért hitték róla azt hogy isteni tulajdonságai vannak, mivel mások nem értették ezeket.
Resurrection!
:) izé... így figyelsz. ;) #541 odaírtam :)
Megkaphatod, persze. :)
Megkaphatod, persze. :)
Jeezusom
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
htxvm,np<#hehe>#hehe>
azé írtam, mert te ugyan nem gondolod komolyan, mások - hidd el, hogy - igen :D
grr:D a hasonlat maga rossz
sry, ittam, kicsit erõsen fogalmaztam... csak azt akartam mondani, hogy valóban szép mese, de semmi köze a valós tényálláshoz:)
<#hamm>#hamm><#vigyor2>#vigyor2><#wow3>#wow3><#merges2>#merges2><#beka2>#beka2>
Dzsizszmájlóód tú
Cogito ergo sum.
Doleo ergo sum.
és még ez sem. :)
Doleo ergo sum.
és még ez sem. :)
Igen!<#smile>#smile><#smile>#smile>
Igazad van!
Kiegyezhetünk abban, hogy mi olyan babák vagyunk, akik hisznek,hogy van odakint valammi vagy valaki?
Kiegyezhetünk abban, hogy mi olyan babák vagyunk, akik hisznek,hogy van odakint valammi vagy valaki?
Dzsizszmájlóód tú
A neten talátam a www.reiki.hu fórumában.
Nekem is tetszik. Az emberek, jelenleg nagyjából annyi fogalma van a világ mélyebb dolgairól, mint ezeknek a babáknak, a külvilág dolgairól.
Nekem is tetszik. Az emberek, jelenleg nagyjából annyi fogalma van a világ mélyebb dolgairól, mint ezeknek a babáknak, a külvilág dolgairól.
Apám! Ez egy fantasztikus mese!(igazság <#awink>#awink>)
HOnnan szeded ezeket?
HOnnan szeded ezeket?
Dzsizszmájlóód tú
Tenyleg jo a mese
EZ AZ, AMI SEMMIT NEM BIZONYÍT. EGY SZÉP MESE, GRAT... LOOOOL...
Jézus jó arc volt!
Nem adok bõveb magyarázatot.
Amúgy ha tetszett az elõzõ történet, akkor berakok egy másikat is.
Nagyjából az ember is így fogja fel a körülötte lévõ páratlanul gazdag világot, mit ebben.
MESE
Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
-Te hiszel a születés utáni életben?
-Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is,
hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp
nevetséges ! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk . De mondok
én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínûleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerûen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és o majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted õ mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetõen élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk ahogy énekel, és azt is
érezzük ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
Nem adok bõveb magyarázatot.
Amúgy ha tetszett az elõzõ történet, akkor berakok egy másikat is.
Nagyjából az ember is így fogja fel a körülötte lévõ páratlanul gazdag világot, mit ebben.
MESE
Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
-Te hiszel a születés utáni életben?
-Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is,
hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp
nevetséges ! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk . De mondok
én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínûleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerûen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és o majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted õ mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetõen élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk ahogy énekel, és azt is
érezzük ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
Neta: SRobert hozta fel itt
Ok, legyen, ahogyan akarod :)
Ha hiteltelennek gondolod, akkor amúgy miért kérdeztél belõle?
(kiváncsiságból kérdem)
Ha hiteltelennek gondolod, akkor amúgy miért kérdeztél belõle?
(kiváncsiságból kérdem)
Dzsizszmájlóód tú
jó, alapból elég hiteltelen forársunk van csak (János, csak õ mesél errõl a rézsrõl), szal hagyjuk :D
hátán, np :D
Azért, mert a beszélgetésük egészébõl kiderült, hogy valójában érdekelte õt Jézus, és a tanítása, akkor mifaszé kérdezett volna valamit, egy elég jelentõ skérdést, ha már húz is ki?