Nyomtatók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Küldönc
hello
ha beszáratt a nyomtató feje akkor már menthetetlen? ki lehet tisztítani?

Hali!

Nekem hp officejet v40-es géppel van a baj... SP2-es "carlosca" xp-n mûködött úgy, hogy nem kellett hozzá telepítõ cd, egy sima sp3-as windowson is mûködött hibátlanul, majd felraktam az sp3-as carlosca windowst, és azon csak a nyomtató és fax részét ismerte fel, a scannert nem látta. Még akkor se sikerült felismertetni vele mikor az eredeti driver cdjével nyaggattam... Visszaraktam azt az sp3as win-t amin mûködött, legelsõ bekapcsolásnál felismeri a készüléket elõször mint hp officejet v40 képolvasó, majd a kis buborék átvált valamilyen hp officejet R40-es feliratra és az R40es készülékre hivatkozik, hogy nem lehet feltelepíteni. Majd a nyomtató részét már a v40es formációban nem tudja telepíteni. Az eszközkezelõ hp officejet v40-esnek ismeri fel... Mi lehet a baj? Hol keressem a hibát?

Köszi a segítséget!

Üdv: Rihi87
gz8
Akkor valami még nincs rendesen beállítva, bár a blokknyomtatók furcsa jószágok. Én ma ugyanígy jártam egy Toshiba SV4T-vel, bár vagy egy tucatot kapott ugyanaz a PC, ráadásul nem is engedtem neki, hogy másik USB-portra telepítse.
Próbáltad már újraindítani a gépet, háthat ismételten felismeri?

Amire még így hirtelen gondolni tudok, az a helytelenül beállított soros sebesség a nyomtatón. Az 1-7-es és 1-8-as mikrokapcsoló milyen állásban van?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

teszt nyomtatásnál is csak kérdojeleket nyomtat és nem áll le addig míg nem kapcsolom ki a nyomtatót.hol tudom átállítani a nyomtatási módot?egyébként tudok ezzel a nyomtatóval word dokumentumot nyomatni?koszi a segítséget, rendes vagy!
gz8
A windowsos tesztnyomtatásnál hogy viselkedik? Ott is kijön a logó és a szöveg, hogy sikeresen telepítetted? Mert ha nem, csak szöveg hexában, akkor a nyomtatási módot is át kell állítani.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

gz8
Értem. Tehát usb-t alakít át sorossá, akkor számítógép egyik usb-aljzata van összekötve a nyomtató soros portjával. Ezek alapján viszont usb-re kellene beállítani a nyomtató portját az xp-ben, nem pedig lpt-re, ahogy azt elõzõleg hinni véltem.

figyu az van ráírva az instalációs papirra, hogy usb to serial!amugy már sikerult komunikálni a nyontatóval.wordbol indítom a nyomtatást és csak kérdojeleket nyomtat ugyanigy a tesztoldal nyomtatásánal is!mit csináljak hogy normális betuket nyomtatjon
gz8
USB-soros átalakítóról még nem nagyon hallottam, inkább USB-LPT lehet. Ebben az esetben LPT portot kellene beállítani, a többi átalakítást már elvégzi a kis külsõ elektronika.

ha jól tudom az usb-t átalakitja serial portra és a gép igy ismerné fel!
szia!usb-én csatlakozik, de valamilyen átalakitóval!
gz8
Csak az XP driverét tetted fel, vagy a T88-as saját driverét is? Mert ez egy POS-nyomtató, jó valószínûséggel nincs benne az XP driverei között, így a hozzá kapott cd-rõl (vagy itt regisztrálva) tudod feltelepíteni.

Ha ez esetleg mégis megvolt, akkor még érdemes lenne tudni, hogy USB-n vagy LPT-n csatlakozik-e a PC-dhez.

helo!szeretném a segítségeteket kérni!windowa xp-rendszer alatt szeretn Epson TM-T88III blokknyomtatóval nyomtatni szoveget, de sajnos nem sikerul!ha meg netán sikerul akkor meg csak kérdojeleket nyomtat!valaki adhatna tanácsot, hogy hogyan mukszik ez a dolog!
gz8
Ha eltekintünk attól a lehetõségtõl, hogy a kábé 2001-ben gyártott, azaz 7 éves nyomtató bemeneti tálcáján nincsen rendesen oldalirányban beigazítva a papír, akkor érdemes kivenni a paper jam doort (ez a nyomtató hátuljában lakik, kábé arasz távolságra van egymástól a két fül, ezeket egymás felé nyomod és kiemeled az ajtót.

Nézd meg a gumigörgõket, bal oldalon van kettõ pár centire egymástól, illetve egy harmadik a jobb oldalon. Ha a balról második eléggé kopott, azaz a másik kettõvel összehasonlítva nem annyira pikkelyes felületû, akkor izopropil-alkohollal vagy protegummal (nem tartom valószínûnek, hogy ismerõsi körben van valakinek) alaposan meg kell pucolni, aztán hajrá.

Érdemes még egy apró csepp mûszerolajat óvatosan elkenni azon a mintegy centi átmérûjû fényes, krómozott tengelyen, amin a szán - effektíve a patronok - csúszik. NEM zsírozni, olajozni. 😊

sziasztok. van egy HP Deskjet 845c nyomtatom, már vagy 4 éves, és az utóbbi idõben ferdén nyomtat. mitõl lehet ez?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Hello.

ip4500 am van, és a fekete patron kifogyott.
van még a nagy fekete patron, de az nemtom mire jó, az nem fogy.
most akkor új patront kell venni/tölteni?
nem lehet azt a feketét fogyasztani?
mire van akkor,..

Köszönöm a helpet

War. War never changes...

gz8
Ezeket teszternek hívják, és kiemelt szervizpartnerek szoktak kapni belõle, hogy könnyebben lehessen nyektetni a gépeket.
A HP-tól anno mi is kaptunk, ezen értelemszerûen USB, Ethernet és a multifunkciósokhoz szükséges RJ11-es aljzat volt. Centronics csatisról nem tudok, legalábbis a HP-nál nem.

Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan párhuzamos portra csatlakozó kütyürõl, amely a nyomtatókhoz csatlakoztatva tesztoldalt képes nyomtatni?
(Kis fekete doboz azt hiszem, 2 gomb van rajta, az egyik lenyomására 1 fekete tesztoldalt nyomtat, a másik lenyomására pedig hármat). Méretei kb.: 1,5 cm * 7 cm * 5 cm.
Tehát úgy viselkedik a nyomtató felé, mintha az a PC-tõl kapott volna nyomtatási ábrát.

Nem a patronok áramkörének tesztelése vagy a párhuzamos port tesztelése a feladata, hanem egy "elõre beprogramozott" grafikus tesztoldal nyomtattatása, tintasugaras és lézernyomtatók számára egyaránt.

Sajnos elég sok helyen kutattam már, de ilyet nem igazán találtam.
Ha valaki tud ilyenrõl, azt nagyon megköszönném, pm-ben és itt a nyomtatók topicban is szívesen fogadom ötleteiteket.

Üdv: drblade
gz8
igen... %-)

Japep
pm? <#confused> 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

gz8
Gondoltam ^^
pm ment 😊

Japep
Ok, de még az sem holnap lesz... :S 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

gz8
Nincs mit 😊
Aztán ha ha hazavitted a jövevényt, egy postot azért kérek ide 😊)

Japep
Köszi szépen, majd még ezek alapján én is szétnézek... 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

gz8
A színes lézernyomtatóról lebeszélnélek, nem férnek be az általad megadott keretbe, ráadásul a low-end termékek távolról sem a fajlagos költség bajnokai, tehát marad a tintasugaras.

Én a HP termékeibe mélyedtem bele anno, meglátásom szerint a DJ 6940 vagy DJ 6980 az, ami még viszonylag kis helyet foglal el, megbízható a mechanikája és az elektronika sem támasztja ki kérdõjellel az ember szemhéját.
Egy ismerõsömnek van 6940-ese, heti 3-4 lapot nyomtat, már másfél éve ugyanazzal a fekete patronnal, utántöltés nélkül.

Persze a Canonnak és az Epsonnak is megvannak a maga elõnyei (elég olcsók bele az utángyártott és jó minõségû tinták, de ott a fej külön egység.

Japep
Köszi szépen!

Fotónyomtatásra nincs szükségem, CD-re sem akarok, leginkább fekete-fehér képek (szövegek), de ha ki akarok nyomtatni agy színes képet, azt is tudja...és persze ne legyen drága utántölteni.

Annyira nagy mennyiséget nem fogok nyomtatni, de azt sem akarnám, hogy 10-15 lap után kifogyjon.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

gz8
Egy kis segítség.
Azt is jó lenne tudni, milyen célból veszed (gondolom, hogy nem kertészkedni vagy csellózni szeretnél vele), de pl. cd-re kívánsz-e nyomtatni, fényképeket, mennyit nyomtatnál vele havonta stb. 😊

Japep
Hello!
Színes nyomtatót szeretnék vásárolni max 40-45 ezer FT-ért, és segítségre lenne szükségem.
Tintasugarast, vagy lézert (valahol hallottam, hogy a színes lézerek még igazán jók)?
A fõ szempont igazából, hogy mennyibe kerül utántölteni (patroncsere, vagy lézernél nem is tudom, mi kell hozzá... :S).

Elõre is kössz!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Sziasztok. Vásárolnék HP 7960-as nyomtatót, ha lehet akkor rosszat, hibásat. Van vmi ötletetek, hogy merre kutakodjak konkrétan, hogy találjak egyet vagy még jobb ha többet...
Üdv!

Problémám a következõ.

Adott egy Xerox Phaser 3117-es nyomtató. Vistás gépre van felkötve, nem volt egyszerû a driverét feltenni de megoldottam, mûködik lehet használni(elõbb a drivert kell feltenni aztán rádugni a nyomtatót).

Most viszont van a hálózaton egy XP-s laptop is amirõ kellene nyomtatni a Xerox nyomtatóval.

A Vistás gépen a nyomtatót megosztottam. Tulajdonságainál a megosztásban írja is, hogy ha a hálózaton más Windows verziót használóü gépek vannak és arról akarunk nyomtatni akkor további illesztõprogramok kellenek.
A Vista egyébként 64 bites Business, az XP 32 bites. Feltettem az X86-os bõvítményt, így már látja az XP-s laptop a nyomtatót, rá is lehet küldeni a fájlokat, viszont itt egyszerûen megáll a tudomány, egyszerûen nem nyomtatja ki. A várólistában megakadnak a dokumentumok.

Mi lehet a probléma?
dookie
van egy canon ip 1200 printerem és evvel se tudok mit kezdeni. egyik pillanatról a másikra, gondolom "megtelt" a tintatartó vagy csak szoftveresen hülyült be (újratelepítettem már nem 1x és nem 1 gépre)próbáltam resettelni, de a progik vagy kifagynak, vagy a nyomogatással nem érek el semmit. Valaki találkozott már ilyennel?
Belinkelem a szervízelés leírását is: CANON IP Nullázási (Reset) útmutató:

1.) Kikapcsolt nyomtató mellett nyomja le és tartsa lenyomva a Resume/Cancel gombot, ezután nyomja meg a Bekapcsoló gombot. NE ENGEDJE EL EGYIKET SEM! A Power LED zölden fog égni, jelezve hogy a szervizfunkciók kiválaszthatóak.

2.) Amíg a Bekapcsoló gombot lenyomva tartja, engedje fel a Resume/Cancel gombot. (A BEKAPCSOLÓ GOMBOT NE!!!)

3.) Amíg a Bekapcsoló gombot lenyomva tartja, nyomja meg a Resume/Cancel gombot 2-szer, ezután engedje el mindkettõt .

Mindannyiszor tartsa a Resume/Cancel gomb benyomva, az Alarm és a Power LED felváltva kigyullad, Alarm narancssárgán és a Power zölden, és az Alarm LED gyullad fel elõször.

4) Amikor a Power LED zölden világít, nyomja meg a
Resume/Cancel gombot:

- 0 -szor zöld (Power) Power ki amikor a nyomtatófej nincs beüzemelve, a kocsi visszaáll és beáll alapállapotba.
- 1 szer narancssárga (Alarm) szolgáltatás teszt nyomtatás .
- 2 szer zöld (Power) EEPROM információ nyomtatás
- 3 szor narancs (Alarm) EEPROM beüzemelés

- 4 szer zöld (Power) felesleg / selejt tinta számláló nullázása

- 5 ször narancs (Alarm) alapbeállítások.
- 6 szor zöld (Power) Nyomtatófej mélytisztítás (mind a fekete és a színes tisztítása)
- 7 szer nincs funkció
- 8 szor zöld (Power) CD / DVD ellenõrzõ minta
- 9 szer narancs (Alarm) CD / DVD nyomtatási pozíció korrekció (vízszintesen: X irány)
- 10 szer zöld (Power) CD / DVD nyomtatási pozíció korrekció (függõleges: Y irány)
kell várniegy kicsit,.Azután 1x megnyomni a bekapcsoló gombot.Megindúl a mûvelet A végén ki kell lapcsolni a nyomtatót

KÖsszi!
AlieN911 - VIP 2005. 05. 04. óta regisztrált VIP fórumozó2005. 05. 04. óta regisztrált VIP fórumozó2005. 05. 04. óta regisztrált VIP fórumozó

Max7
tisztisd meg a festékpatron érintkezõit

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Iceman2007
Csá! Nekem egy Canon SmartBase MPC 600-as nyomtatóm van és mostanában azt írja ki hogy "rosz kazetta" ez miért van? Pls segítsetek mert nem tudok nyomtatni!! Elõre is köszi!!!!

Max7
"Támogatott adathordozó-típusok: Papír (sima, tintasugaras, fotó), borítékok, írásvetítõ fóliák, címkék, kártyák, HP premiumpapírok, rávasalható matricák, szegélymentes papírok, panorámakép méretû papírok"

idézek egy kicsitt lényegretöröbben: "Papír (sima,"

szövegértés 😊

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

herczeg
oké láma kérdés de sose volt még nyomtatóm, szóval fotónyomtatóval lehet mást is nyomtatni? szöveget, vagy akármit...
gyakorlatilag errõl lenne szó

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Max7
35e ft egy szünetmentes táp melynek az akuja kb 5 évig jó... amikor egy túláram elvitte a tápomat a táp meg az egész gépet akkor bevezettem én is ezt, szomszédomnak meg mákja volt mert kifizette az elmû neki a kárt... nekem csak egy új tápárával akarták kiszúrni a szememet :S

gz8
Igen, akartam is javallani az UPS-t, de viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak. Az már más lapra tartozik, hogy a használata nélkül okozott kár általában többszöröse a szünetmentes beszerzési költségének...

Max7
érdemes védeni az ilyen eszközöket szünetmentes táppal de legalább túlfesz védvel mert amint mondtad amikor visszajön az áram hirtelen pár másodpercre túláram keletkezik a rnedszerben

gz8
Hogyne. Az összes elektronikának ellensége az áramkimaradás, fõleg úgy, hogy akkor is be van dugva a készülék, amikor visszajön az áram.

A formatter (nyomtatóéknál így hívják az alaplapot) igen érzékeny a feszültségingadozásokra, multifunkciós eszközöknél ez hatványozottan jelentkezik (útszéli szóhasználattal élve tönkrekúrhatja a nyomtatót).

gz8
Akkor nem a fej törött, ez jó.

Törölt felhasználó
ebben a pillanatban vmit megmozgattunk vagy nem tudom mi történt de bekapcsolt és mûködik is de ez nem fog sokáig tartani!
álltalában akkor szok így csinálni ha elmegy az áram és utána ujból bevan kapcsolva
Törölt felhasználó
és az áramkimaradás elronthatja?(mert valószínüleg az a baja)

ha IGEN akkor mi ment benn tönkre?
Törölt felhasználó
a szíj mozog nem tudom mi lehet a baja
gz8
És persze nemcsak a fekete, hanem a színes patronnal is elvégzi a tisztítást, csak az jóval kevéssé szembetûnõ.

gz8
A fekete patron nem folyat, hanem bekapcsoláskor meghajtja a fúvókákat és a service station gumilapjai lehúzzák a fúvókasoron maradt festéket, így biztosítja az optimális nyomtatási képet már a leglelsõ karakternél.

Annyit nézz meg erõsebb fénynél, hogy amikor kézzel csúsztatod a szánt, akkor az ott levõ bordásszíj is mozog vele együtt, avagy a szíj áll? Mert ha ez utóbbi esetrõl van szó, akkor eltörött a szíj rögzítése.

Törölt felhasználó
igen jól sejtetted
de nem látok semmi változást
a fekete patron pedig folyat
kijönni magaától nem jön ki de ha a saját kezemet használom könnyedén csuszik
gz8
Tégy egy próbát: nyisd fel a készülék fedelét, mintha patront cserélnél és úgy kapcsold be!

Látsz valami furcsaságot? Nincs beakadva a kocsi (szánnak v. kocsinak hívják azt az egységet, amiben a patronok vannak)? Ki tud jönni a patronokkal középre? Ha jól sejtem, fura, kb. fél másodpercenként ismétlõdõ hangról van szó...

Törölt felhasználó
jobb oldal alulról!
gz8
Az a furcsa hang honnan jön? Jobb oldalt alulról vagy a szkennerbõl?

Törölt felhasználó
üdv!
Van egy HP PSC 2410 típusú nyomtatóm. (ez eddig szép és jó)
De nem akar bekapcsolni a kis zöld led csak villog egy kis idõ múlva elkezd valamilyen furcsa hangot adni!
Nem reagál semmire!!!
valaki segítsen<#help>
Max7
up to date