Magától kikapcsol a számtógép!
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is néha újraindítja magát a gép, vagy simán kilép a Windosba. Van egy pár játék amit nem szeret, de érdekes, hogy néha még az installálás közben is újraindítja magát. De van amikor egy hétig semmi baj nincs vele.
Van egy tippem mi lehet a baj, nemrég raktam össze egy komplett gépet, próbáltam márkás cuccokból összehozni, de ugyanezt csinálta a srácnak is. 2X256Mb Samsung ramot tettem bele, de az egyik hibás volt, ez okozta a galibát. Kicserélve 1x512-re csodák csodája a gép azóta is tökéletesen, fagyás nélkül megy. Csak egy tipp volt.
Van egy tippem mi lehet a baj, nemrég raktam össze egy komplett gépet, próbáltam márkás cuccokból összehozni, de ugyanezt csinálta a srácnak is. 2X256Mb Samsung ramot tettem bele, de az egyik hibás volt, ez okozta a galibát. Kicserélve 1x512-re csodák csodája a gép azóta is tökéletesen, fagyás nélkül megy. Csak egy tipp volt.
Asrock B365Pro4, i5-9400F, 16GB DDR4 2666Mhz Predator ram, MSI GTX1050Ti Oc 4Gb,
Ha jól van rajta a venti, akkor csak a rossz detektálás miatt kapcsol le a cucc (ergo nem fog megfõni a proci, ha nem kapcsol le a lap).
Ha kikapcsolja, akkor ez lehet az elsõ AMD prockó, ami tényleg megfõ. :) Persze nem tuti, de én drukkolok :)
EGYÉRTELMÛ PROCITÚLMELEGEDÉS (lehet hogy csak rossz detektálás!)
bazz caps :)
Szóval nézzétek meg a procin a ventit, lehet tele van porcicáva és nem forog rendessen. ezenkívûl tegyétek feljebb a proci védelmet a BIOSban, mehettek 85-90ig is. Kapcsoljátok ki a CPU shutdown when cpu fan fail opciót!
Bye!
bazz caps :)
Szóval nézzétek meg a procin a ventit, lehet tele van porcicáva és nem forog rendessen. ezenkívûl tegyétek feljebb a proci védelmet a BIOSban, mehettek 85-90ig is. Kapcsoljátok ki a CPU shutdown when cpu fan fail opciót!
Bye!
nem hiszem ,hogy a táp ne lenne elég neki, de az lehet, hogy a venti a bûnös, pontosabban a borda, mert meg kellett hajlítgatni a bordtartó-kampót, ahhoz, hogy normálisan fel lehessen rakni a bordát. De mondom akkor a proci végig 50 C alatt ment a venti meg 4200 rpm-en.
Szerintem is inkább softver mert ha túlmelegedne valami akkor lefagyna az egész rendszer.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
bár hallottam már olyan alaplapokról is, hogy rosszúl detektálta a proci hõmérsékletet, és azt hitte rendszeresen, hogy a proci túlmelegszik, de mégsem és persze mindig kikapcsolt.
lehet, hogy a codegen 400W nem elég hozzá, de az is lehet, hogy roszs a táp. valamint lehet még túlmelegedés is, és a bios kikapcsolja a gépet automatikusan. lehet, hogy a proci hûtõje nme jó pl, túl kicsi, vagy csak gyári hibás és nem forog elég gyorsan a venti, stb.
Egy hete összeraktam egy gépet egy ismerõsnek: AMD Athlon Xp (Barton) 2500+,
ASUS A7N8X (integrált hang,lan) alaplap, ATI Radeon 9600, 2x256 MB DDR400 DDR ("márkás"), Maxtor 120 GB, Codegen 400W táp.
Akkor (telepítés után) csak egy órát tudtam tesztelgetni, de nem volt semmivel probléma. (procihõmérséklet, teljesítmény, stabilitás) Még játékokat is kipróbáltam.
Viszont pár napja szólt az ismerõs, hogy baj van, mert játék közben (pl. Battlefield 1942, Vietcong, Delta Force BHD) állandóan, néha 5 perc, néha egy óra után,
a gép hirtelen kikapcsol, vagy ritkább esetben kilép az XP-be. Máskor nem fordul elõ csak játékok alatt.
Holnap megyek közelebbrõl szemügyre venni a problémát, de ötletekre lenne szükségem, hogy hol keressem a problémát?
Táp? Vagy esetleg a hûtõborda elmozdult a procin és nem illeszkedik 100%-osan??
Szerintetek?
ASUS A7N8X (integrált hang,lan) alaplap, ATI Radeon 9600, 2x256 MB DDR400 DDR ("márkás"), Maxtor 120 GB, Codegen 400W táp.
Akkor (telepítés után) csak egy órát tudtam tesztelgetni, de nem volt semmivel probléma. (procihõmérséklet, teljesítmény, stabilitás) Még játékokat is kipróbáltam.
Viszont pár napja szólt az ismerõs, hogy baj van, mert játék közben (pl. Battlefield 1942, Vietcong, Delta Force BHD) állandóan, néha 5 perc, néha egy óra után,
a gép hirtelen kikapcsol, vagy ritkább esetben kilép az XP-be. Máskor nem fordul elõ csak játékok alatt.
Holnap megyek közelebbrõl szemügyre venni a problémát, de ötletekre lenne szükségem, hogy hol keressem a problémát?
Táp? Vagy esetleg a hûtõborda elmozdult a procin és nem illeszkedik 100%-osan??
Szerintetek?
← ElőzőOldal 3 / 3