Milyen Alaplap?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JaSoN HuNTeR
Milyen olcsó AM2+ alaplapot ajánlasz aminek van minimum 4DB DDR2 ram slottja és viszi az Phenom 2 X4 procikat???

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Solten
Par (regebbi) Nvidia chipsetes deszka kivetelevel nagyjabol igen. Es szinte minden esetben BIOS frissitessel. Tajekozodni kell az adott gyartonal (cpu support).

Saor Alba

Solten
Ne mesterezz.. :)) ez egy nem rossz ajanlat: #6794, ha olcsobban szeretnel kijonni: link. Par ajanlat meg: link1, link2. (inkabb az utobbi ketto kozul valasztanek, ez a Foxconn nagyon kellemes ennyiert).

Saor Alba

JaSoN HuNTeR
minden AM2+ alaplapba bele mennek és mûködnek bios frissités nélkül ezek a procik:
Phenom 2 X4 920-955 ???

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Én is nézegettem AMD-s konfigot, pont ezt a lapot néztem ki hozzá :)

circa
Helló, én a hétvégén válogattam össze az alkatrészeket az új gépemhez és én ennél az alaplapnál döntöttem:
link
Amíg nem válaszol a master esetleg vethetsz rá egy pillantást.

Her Laca
Solten mester:)

Ajánlj már nekem egy AM3 lapot . Kell egy jó lap ,stabil legyen lehessen a procit húzni vonni ,stb. Integrált videó kártya nem fontos ,de ha van az se baj.

AMD Chipset eket nem ismerem ezért is kérdezem mi az ami jó. Mondják ,hogy az ASROCK is mint márka jó ,de kicsit idegenkedem tõle,bár lehet ,hogy butaság.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Solten
Ez az 550-es nem jo... Teljesen atlagos bellel szerelik, azt kell nezni, mennyit "ad le" a 12V-os agakon. Kb. mindossze 10W-al tobbet mint a 460-as (ami valojaban egy 400-as FSP bel)... Ez mar jobban megfelelne a szamodra: link

Saor Alba

Koszonom az eddigi segitsegedet igerem tobbet nem zaklatlak,meg egy utolso kerdes en ezt neztem ki:
http://www.bluechip.hu/termek/gigabyte-superb-550w-passziv
A kerdes amit te ajanlottal illetve amit en neztem az jo az asus p42800xd alaplaphoz?
Azert szeretnek minel nagyobb tapot mert ha uj gepem lesz akkor szeretnek minel nagyobbat,az biztos hogy a legnagyobb proci ami azert megfizetheto,illetve egy 50e vga card,hogy azert nehany evig menjenek rajta a jatekok.
Maximus4
<#worship>

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Solten
No problem. Es lam...: link :)

Saor Alba

Maximus4
Köszönöm!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Solten
Attol fugg, milyen eros gepet szeretnel a jovoben, ez a tapegyseg eleg combos vga-akkal is (+ 4 magos cpu-kkal) konnyeden megbirkozik btw: link.

Saor Alba

Solten
Hello. A Windows 7 szerintem tartalmazza ezen drivereket, vagy max. lekapja oket az update. Tedd csak fel.

Saor Alba

Kb 4 eve vettem a tapot DTK tipusu,akkor azt mondtak ez eleg jo, hat most nem tudom mert az elozo az a hazzal egyutt volt kicsereltem benne a ventillatort ugy is kibirt 7 evet,de hogy,most igy jartam inkabb kicserelem,tudnal ajanlani valamilyet,ami jo a kovetkezohoz
Asus p4 s800xd
geforce 6200
sata2 whinchester
Viszont a kozeljovoben szeretnek uj gepet ezert olyan tap kellene hogy meg egyszer ne kelljen megvennem.
Maximus4
Sziasztok!

Van egy ilyen alaplapom:Gigabyte GA-M59SLI-S4.
Szeretnék feltenni win 7-et a gépre,de nem találtam hozzá a gyártó oldalán se a chipset-es se sata-s drivert csak xp-hez.Van valami áthidaló megoldás vagy felejtsem el az oprendszert amíg nem cserélek alaplapot?

Solten
No problem. Az hogy leegett a vga-d meg a 2 vinyod, inkabb tapegyseg-gyanus. Ki kellene cserelned ha valami noname hulladek.

Saor Alba

Koszonom nagyon sokat segitettel.Az aram kabelt megtalaltam mert 2 eve vettem egy uj tapot azon mar van sata power,csak az a baj hogy nem tudom hogy meghadjam-e mert nyomtatni akartam s egyszer csak eszrevettem hogy egett szag jon a gepbol,vegul kiderult hogy a videokartya,s 2 whinchester is leegett,egy masik forumon azt mondtak inkabb csereljem azt is mert lehet vele valami??Eddig nem igazan volt vele semmi gond,de lehet hogy megfogadom mert mar tobbet nem akarok kolteni erre a gepre??!!!Meg 1x Koszonom
Solten
Nm. SATA 2 visszafele kompatibilis, szoval a 2-es eszkozzel is mukodni fog, max. az adatatvitel lesz lassabb. Ja, es kell hozza ugye egy SATA (adat) kabel... :)

Es egy SATA power cable vagy molex-atalakito (ha a tapon nincs):

Saor Alba

Koszonom.
Lenne meg egy kerdesem valahogy meg lehet oldani a sata II csatlakoztatast???
Solten
Van a lapon 2 db SATA csatlakozo (nem 2-es).

Saor Alba

Valaki tudna nekem segiteni abban hogy
asus p4s800 dx tipusu alapra lehet e csatlakoztatni sata-sata 2 whinchestert illeteve hogyan ,azaz van e az alaplapon hozza csatlakozas vagy kulon kartya kellene e hozza,
Elore is koszonom a valaszt
Solten
Hi. Valami gond van a deszkaval? Mert ha nincs, akkor a cserenek zero ertelme van.

Saor Alba

Sziasztok
Alaplapot és Ramot szeretnék cserélni a gépembe úgy,hogy a proci(Q9400), a VGA(GTX460) és a táp(Chieftec5550W) maradnának.Eddig MSI p35 Neo Combo volt 2gb Rammal.A lapra és az új Ramokra(4gb)kb 50000ft körül gondoltam.
Melyik típusokat ajánlanátok?
Igen, akkor az :D
Köszi :)

Lepd meg a májad,igyál vizet!

JSbyMSI8800
Az a vinyó gyorsítótára, nincs megadva, akármilyen belemegy.

Asus P5Q-E|iNTEL C2D E8200 2.66 @ 3.2|2*2 GB Kingston HyperX DDR2-1066 Mhz|ASUS DK GTS250 512 Mb GDDR3|Chieftec 450W|Windows 7 RC 64-bit 4EVER-Manchester United

Úgy értem, hogy 2MB cache, 4MB, 8MB
Bármilyen mB-s belemegy bármilyen lapba vagy megvan adva h mennyi MB-os lehet a lapba?

Hali!
Valaki légyszi mondja meg, hogy akármilyen alaplap-ba akármilyen MB-os HDD-t bele tudok rakni??

JSbyMSI8800
Az egy más foglalat. AM3-as foglalatba már hogy menne bele egy AM2-es proci?! Sehogy!

Asus P5Q-E|iNTEL C2D E8200 2.66 @ 3.2|2*2 GB Kingston HyperX DDR2-1066 Mhz|ASUS DK GTS250 512 Mb GDDR3|Chieftec 450W|Windows 7 RC 64-bit 4EVER-Manchester United

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az AM3-as foglalatú alaplap befogad-e AM2-es processzorokat? Vagy van-e rá valami házibarkács recept, ha nem?
Igen

CSÁÁ! :D

Ezen a lapon:GIGABYTE K8N51GMF-9-RH
izé... "menne"-e ez a vinyó? : link

Nem.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Mindkét cég jó alaplapokat gyárt, nagyon melléfogni nem tudsz egyikkel sem.

Sziasztok! A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni alaplap vásárlás kapcsán (még mindig, de lassan már rendezõdik ez a dolog). AMD Phenom II X4 965 processzort szeretnék venni, ehhez megfelelõ alaplapot keresek.

1. MSI 790GX-G65 : 21.000 HUF

2. ASUS M4A79XTD EVO: 24.000 HUF

Melyik lenne a legjobb választás, melyik megbízhatóbb, kinek mi a tapasztalata ezzel a két alaplappal kapcsolatban? Van-e más javaslat 20.000-30.000 HUF között (Asrock nem jöhet számításba).

MSI 790GX-G65

Asus M4A79XTD EVO
Sziasztok!

Asus M4A78L-M LE tipusú alaplapom van.A proci AMD Penom II x4 940 amelyet támogat az alaplap elméletileg,a 95W-osokat, de nekem 125W-os van benne amit viszont nem.Ez okozhat késõbb problémát?A gép egyébként mûködik normálisan,nem fagy,semmi probléma nincs vele.

Sziasztok!
EZ az alaplap:GA-K8N51GMF-9-RH támogatja ezt a procit:AMD Athlon 64 X2 7850 2.8GHz AM2 Processzor ?

Solten
Hello. Intel Atom? <#alien>

Saor Alba

Sziasztok!
Nem sokára veszek egy atomgépet és egy Gigabyte P55A-UD4 alaplapot akarok bele venni és csak annyit akarok kérdezni hogy vett e valaki ilyen alaplapot és ha igen tudd e valami negatívumot és pozitívumot mondani az alaplapról.

Elõre is kösz
Solten
Hi.: link.

Saor Alba

Lehet, hogy megadta magát az alaplapom. Ha tényleg cserélnem kell, akkor milyet ajánlotok egy E6300-as C2D procihoz? 800-as ddr-ek mentek a mostaniban és egy 9800gt.
Nagyon sokat nem szeretnék rá költeni (max 15 körül), extra igényeim nincsenek. Ja, csak egy: kapható legyen, ne rendelgetni kelljen :)

És még annyit hogy az alaplapom elbír egy nVidia GeForce 7600 GT videókártyát? :D

Sziasztok!
Van egy Foxconn 845GV4MR(-ES)alaplapom.
Valaki megtudja mondani hogy maximum milyen erõsségû processzort tudok beletenni?

Hiho!

Tud valaki olyan oldalt mondani, ahol meg tudom nézni, hogy milyen procihoz milyen alaplapok passzolnak?

Rage47
Hali.
Van egy GA-MA770-DS3 rev1 és GA-M52S-S3P rev2 alaplapom. AMD Phenom X4 9950-re szeretnék 2 magról frissíteni, de ezt a procit egyik sem támogatja a Supported CPU List szerint. Viszont láttam fórumot, ahol írták, hogy a Beta F8F Biossal a GA-MA770-DS3 rev1 viszi az AM3 procikat is, de mégsem írták ki a támogatott procik listájára. Van errõl valami tapasztalatotok vagy véleményetek? Lehet, hogy mind2 alaplap tudja támogatni ezt a procit, csak azt akarja a gyártó, hogy újabb alaplapot vegyünk?
totyak
Az mit jelent alaplapoknál, hogy LAN 10/100Mbps vagy 10/100/1000Mbps ? Számít az nekem valamit, hogy az egyik csak 100-ig a másik meg 1000-ig megy? AM3-as Asrock lapokat nézek, mert ezek vannak jó árban, olyan 10k körül.
Konkrétan ezt ASROCK N68-S3 UCC (9875Ft) vagy ezt néztem ki ASROCK N68-GS3 UCC (10800Ft). Úgy néztem, hogy nagyjából egyforma tudású lapok, kivéve ezt a LAN kérdést.

Mellesleg szerintetek milyen lap? Nem lesz vele gond? Hosszú távra tervezek vele, szóval pár évig nem tervezek újabb gépfejlesztést.

Köszönöm

Szia!
Tökéletes választás, ha nincsenek olyan extra igényeid, mint FireWire, USB3, SATA6GB, és elég a négy SATA csatoló.
Elkói 100%-ban szilárd elektrolitú hosszú élettartamú típusok.
Megbízható idõtálló lapokat gyárt a Gigabyte. Nekem is van Giga lapom, és tökéletesen elégedett vagyok vele.

Sziasztok!

Nekem is LGA775-ös platformon (E5300 procihoz) kellene egy alaplap. Gigabyte márkában szeretnék, csak nem igazán tudok dönteni. 20e ft-ig mehetne árban.
Én ezt néztem -> Gigabyte EP41T-UD3L Intel P41

Nyugodtan építhetsz az LGA775 platformra. Az intel úgy döntött eléggé elitélhetõ módon, hogy párhuzamosan tart életben négy foglalat típust, és bár az LGA775-öt az alsó szegmensbe pozícionálta, de pl. a wolfdale magos procik annyira jók, hogy bõven elég a legtöbb feladatra.

mi lehet még az elnevezése a memory remap-nak ha ilyen néven nem találom?