Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
http://9gag.com/gag/aXEW0QD?ref=fb.s
Utoljára szerkesztette: Kishawer, 2014.11.29. 11:37:25
Si vis pacem, para bellum.
@pixxel
Már megoldva,de neked is köszi:)
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
All hail the double x!
@Met
Igazából nem nekem kell,hanem apámnak.Ő litografus és ezek tányérra és poharakra kerülnek majd,csak baromi sok idő varázspálcázni.
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Segítséget szeretnék kérni.Hogyan lehetne ps-ben direkt színeket szinrebontani,illetve lehet-e egyáltalán?Adott egy 25x35 cm alapméret,amin van egy rakat kép,mint például ez.Az érdekelne,hogy van-e valami más mód arra,hogy ne kelljen varázspálcával egyesével kijelölgetni a színeket.Hangsúlyozom,a linkelt kép csak egy darabja,ilyenekkel van tele az egész.
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
Next PC upgrade: 2022
Van egy egyszínű képem. Van egy renderelőm. A renderelőben van sok baszárka, amit lehet húzogatni és csinálnak dolgokat. Pl. Az egyik, milyen fényes legyen a felszín.
0-1 közti értékeket vár. Ha 32bites képen azt mondom, hogy 0.34-es szürke legyen, akkor az 0.34-es szürke lesz. Ez, mint textúra betöltve, TÖKÉLETESEN megegyezik azzal, mintha szimplán beállítanám a csúszkáját 0,34-re..Namármost. 8bites képen beállítva 0,34-re, körülbelül 0,1-nek megfelelő sötétséget kapok. Miért ilyen szar? Pedig azt mondja az info a színre, hogy 87! (0-255) meg, hogy 0.34! (0-1), miközben a valóságban, egymás mellé téve az igazi 32bitest és a 8-ast, a kettőnek SEMMI köze egymáshoz...
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
A "blending" opciókkal játszadozhatsz, hogy finomíts a hatáson, ha szükséges.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol
ain't got no history
Van otletetek, hogyan csinalhattak?

Utoljára szerkesztette: contraste, 2014.09.16. 12:35:12
ain't got no history
Azért PS-eltem így,mert 1 szkennelt papírt akarok átmásolni így,és jobb megoldást nem tudtam,hogy így átrajzoljak mindent.
Glory, Glory Man. United!
Megpróbálhatod Layer style-ban stroke-kal egy ugyanolyan színű belső (inside) körvonalat adni neki, mint a háttér vagy meg próbálhatod kijelölni a táblázatot (ctrl + klikk a táblázat rétegre) select->modify->contract választva szűkíted a kijelölést, majd ctrl+shift+i (select invers) és delete gombbal "lecsíped" a kijelölést. amúgy ezek sem fognak 100%-os eredményt adni, és fontos, hogy ezek a módszerek csak akkor működhetnek, ha a táblázat egymagában, KÜLÖN rétegen van.
De a legjobban akkor jársz, ha valami vektoros alkalmazásban (pl. Illustrator) vagy kiadványszerkesztőben (pl. inDesign) szerkeszted meg a táblázatot. Sokkal pontosabb, hamarabb megvan és tetszőlegesen módosíthatod.
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2014.09.01. 11:01:46
Olyan kérdésem lenne,hogy PS-ben csináltam 1 táblázatot, ceruza eszközzel+Shift-el húztam egyenes vonalakat hozzá.
Már kész a táblázat,de a vonal vastagsága túl nagy lett. Lehet ezeket a vonalvastagságokat utólag változtatni?
Ha igen,hogy? :) ( CS3)
Glory, Glory Man. United!
Segítséget szeretnék kérni, abszolút nem értek a PS-hez, de nagyfaternek a szülinapjára azt találtuk ki, hogy megformáznánk egy képen a 71es számot fotókból, bírja a régi templomromokat és iylen fotókból állna mindkét számjegy, aztán kinyomtatnánk bekereteznénk stb.
Tudna ebben vki segíteni?
Köszi
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2014.08.22. 12:05:06
All hail the double x!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy x méretű képem, ami 10 darabból áll. Szeretném ezeket a darabokat kimenteni, de vagyok annyira lusta, hogy ezt egy actionnel akarjam megoldani. :) Tudna valaki segíteni, hogy ezt hogyan kell? Nem csináltam még ilyet, viszont érdekelne.
Előre is köszönöm!
üdv.
Péter
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Layeresen csinálni meg inkább javallott, mint az image adjustment. Ha adjustment akkor adjustment layer, vagy a color blending mode is hasonló eredményel jár, amit te írtál.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Új réteg, ecsettel és a kb. kívánt színnel átmész ahol szín kell, és a réteg típusát átállítod szín-re, átlátszóságát állítod hogy élethűbb legyen, ha nem tetszik a szín, akkor vagy ctrl+a és átszínezed ecsettel, vagy azon a rétegen ctrl+U, és húzod a színt?
Ez kis gagyi, de egyszerű
csak én most elugrok egy időre, úgyhogy ha nincs más, akkor én majd csak késő délután tudom megcsinálni
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
ÉS azt is elég jól látjátok, hogy nem vagyok pro , Mert bár a menüket megtaláltam ,de a kijelőlés nem megy, hogy csak azok a részek kerüljenek bele amit szinezni szeretnék, Próbálkoztam mindennel,de még annyira sem sikerült mint a próbaképen rooney8-é.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Illetve a kijelölésnél a select colorrange el próbálkozol és amikor nagyjából belőtted maszkot hozol létre (layer paletta alján a kis téglalpa körrel a közepén) amin meg finomítasz a properties fülön a mask edge opcióval...ott találsz egy olyat az alján az outputban hogy decontaminate color azt bepipálod és ráfestesz az árnyékos részekre és faszán ott is kicseréli a színt neked !
ez már egy picit advanced móka de így teljesen élethű és tökéletes lesz a színezés, amit utólag bármikor meg tudsz változtatni akár hupililára is !
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
ha igen, akkor kijelölöd a területet, jelen esetben az átszínezni kívánt falfelületet , majd ctrl + u (amit egyébként az image->adjustments->hue/saturation menüpontban is elérsz). ekkor felugrik egy ablak, aminek a jobb alsó sarkán van két jelölőnégyzet. rámész a colorize-ra, majd a "hue" csúszkát eltolod a megfelelő színhez. a másik két csúszkával még tudsz egy kicsit játszani vele, de a fő színt a hue adja meg.
így leírva kicsit bonyolultnak tűnhet, de amúgy pikk-pakk megvan az egész. igazából a kijelölés, ami pepecs meló.
Mert ha csak telibe festen egységes szinnel akkor nem hat valóságosnak.
Egy ilyen példaképen gondoltam tehát a narancs falat mondjuk zöldre ,de a tető alatt az árnyékban sötétebb
Bar a Muse nem kepszerkesztere valo csak alopcioja :
"A Muse-al komplett HTML5 és CSS3 alapú, dinamikus, desktop és mobil weboldalakat tervezhetünk - kódolás nélkül."
Arra talan erdemes oda figyelni hogyha a muse atmeretezi a keped az nem biztos, hogy hatassal van a kep fajl meretere (kilo vagy Megabajt), foleg honlapoknal szamit mert ugye nem mindegy hogy 40 kb vagy 4 Mb kell letolteni. Ha fekvo kepeid vannak az álló képel meggyulhet a bajod az action-be mert rossz iranyba fogja nyujtani IDK)
Van valami hasonlo megoldas PS-ben? Muse-ban eloszor rohadtul idegesitett, de most mar rajottem, hogy egyebkent nagyon okos otlet, hogy amikor ki akarok cserelni egy kepet, akkor nem kell allitgatnom az uj kep meretet, drop shadow, stroke, mittom en, csak kicserelem a kepet es minden addig hasznalt beallitas ramegy. A copy layer style fel megoldas csak. Igazandibol a kepek meretezesevel, allitgatasaval nincs kedvem pocsolni:D
Miután leszedted a kívánt brusht bemásolod a Program Files - AdobeAdobe Photoshop CS5 vagy CS6 amilyen verziód van Presets - Brushes könyvtárba.
Azután rányomsz a brush toolra aztán felül pici lefele nyíl az aktuális brush mellett, utána pedig a jobbra mutató pici nyíl és kiválasztod a load brushes-t.
Egy olyasmi képet szeretnékm hogy egy ilyen fröccsenõ szines ábrába egy másik ábrát beletenni. A belsõ kép megvan már de ezt nem tudom, hogy áljak neki,mert a szöveg is fekete és a poló is fekete lenne a kettõ közé kéne egy ilyen szines fröccsen õ ábra, hogy elválaszza a 2 fekete részt egymástól.
http://gaborszantai.co.uk/
http://gaborszantai.co.uk/
Tudnátok mutatni egy jó tutoriált amivel kártyalapokat készíthetek?
Olyasmire gondolok ,amin lenne egy kép középen, alatta ismertetõ mondjuk, a kártya széle meg ilyen használtas lenne, mint miután nagyapámtól megkaptam egy pakli magyar kártyát.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
Lehet, hogy baromira keverem valamivel, de nekem úgy dereng, hogy a PS-ben (CS5) van olyan opció, hogy amikor az ecsetet húzom, akkor mindig követi az ecset alakja azt, amerre húzom. Úgy értve, hogy annak függvényében fordul el az alap, definiált ecset formához képest. És ha ezt a pl. egy path-nál stroke path-ként követem el, akkor is az útvonalra merõlegesen(?), mindig azt követve deformálódik.
Tehát ha pl ha van egy rövid egyenes ecsetforma, ami alapértelmezésben párhuzamos a monitor aljával, és bármilyen kacskaringós path-nál sütöm el, akkor ugye továbbra is párhuzamos lesz, míg ha ez az opció (path follow?) aktív, akkor már az útvonalat követi. Nem tudom mennyire érhetõ mirõl sírok :-)
Ha valaki érti, akkor árulja már el, hogy ezt a funkciót hogy a bánatban lehet elõhozni?
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-