Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de megsúgom, hogy az ilyen videóknál a fele mûveletet nem látod... <#alien>#alien>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Az lenne a kérdésem, ha húzok egy vonalat pen toolal, akkor hogyan lehetne azzal egy párhuzamos vonalat húzni? Például húzok egy S alakú vonalat és szeretném ha lényegében "vastagabb" lenne.
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Hogy lehet kikapcsolni a Windows photo viewer (alap kep nezegeto) hatterszinet, hogy mindig feher legyen? (egy kepen belul a feher reszeket is szinezi a progi)
Esetleg valaki ?
off ki 😊
Ha elég homogén a háttér akár még hozzá is adhatsz hasonlót a fekete csíkok helyett.
De mindez nagyon képfüggõ.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Van egy nagy felbontású képem és azt le szeretném kicsinyíteni, 1366x768 px méretûre, viszont arányaiban nem egyeznek.
Meg lehet ezt úgy oldani, hogy ne kelljen vágnom a képbõl, de ne is torzuljon?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Magyarázat helyett inkább egyleírás.
ne mtudo mennyire érthetõ? 😊
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Az E) meg gondolom a félköríves cucc lenne,amit nem értessz.
C)A füves csak egy példa volt, mi van akkor ha nem fûrõl van szó, hanem egy bizonyos mintázatú csempérõl? Elkezdessz keresni a neten egy tökugyanolyan mintájú csempét?
Az "E)" annyi kb. hogy ha van vmi ami nem egyenes és vonal, de csak egy kis rész látszik belõle,de tudod, hogy nem egyenes, akkor hiába jelölöd ki alt-tal,hogy honnan vegye a mintát, ha elindulsz lefelé,ott már más van, azt fogja odatenni.
Esetleg egy darab videótutort mindegyikhez? V egy címet, hogy min induljak el?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
A) A legtobb esetben a fotozas soran kell egy kozepszurke viszonyitasi pontot tenni a kepre, amihez egy raw konverterben vagy akar PS curves-szel szinhelyesse teheted a kepet, igy azt a hatteret kapod, ami ott volt a helyszinen. Ezt a referencia kepet vegig hasznalhatod a sorozatban es akkor minden hatter egyforma lesz.
😎 meg kell tanulnod festeni dodge and burn technikaval, ez kicsit osszetettebb, mert van ra n+1 modszer es egy het nem lenne eleg az osszeset bemutatni, de kezdoknek a legegyszerubb ket Curves-on dolgozni: az egyiket darken, masikat lighten-re allitod, mindkettore fekete mask-ot raksz es feherrel festesz a maszkon, ahol sotetitetni (darken) vagy vilagositani (lighten) akarsz. A curves + mask az bolondbiztos, kesobb is modosithatod az eroseget.
C) Lynda.com videok.
A masodik reszehez annyi, hogy kell fuves kepet szerezni pl. egy stock oldalrol es azzal megcsinalni, mert ilyen kicsi mintabol nem fogod tudni megoldani ismetlodes nelkul.
D) Dodge and burn, clone tool, heal tool, ugyes maszkolas.
Minden alapja az, hogy tudsz maszkolni, minel finomabban, annal kevesbe latszik meg, hogy szerkesztetted a kepet.
E) ezt nem ertem
http://gaborszantai.co.uk/
tud vki jó minõségû, advanced,de könnyen érthetõ, fasza végeredményt adó tutorialt, ami
a)Color matchinggel foglalkozik: Hogy lehet egy képet a háttér színéhez igazítani minél jobban. Mire figyeljek, hogy csináljam, tippek-trükkök.
b)Ha van egy kurva jó kép: jó szög,jó póz, minden ami kell, de szarul van megvilágítva és nekem AZ a kép kell,mert a többi ahhoz képest a határban sincs, viszont ezen a képen meg nem úgy jön a fény,mint amelyikhez igazítani akarom. Mit lehet olyankor csinálni?
c)Clone stamp tutorial. És egyéb hasonló "eltüntetõ" tutorialok. Pl. fut a falon vmi dísz, és a sarok után ott egy ajtó,amit el kellene tünteni. fogom a díszes falat, copy paste, kis curves rá, hogy sötétebb legyen, mert jobban érte a fény és kész. Ilyesmi "eltüntetõ" tutorialokra gondolok, mert a clone stamp is csak egy módszer.
Clone stamp alatt meg olyan szituációkat értek, amikor pl. 100x100-as területet kell 1000x1000 méretûre alakítani úgy, hogy ne tûnjön fel az ismétlõdés. (Pl kis füves területbõl mezõt csinálni)
Gradient vagy régi fotó. Vannak ezek a régi fotók,amik el vannak szinezõdve, esetleg foltosak. Hogy lehet eltüntetni a foltokat pl., anélkül, hogy az feltûnne? Gradient is hasonló: Van mondjuk egy falam, aminek olyan fényviszonyai vannak, hogy a egyik széle világos, a mésik sötétebb. És nekem kell a fal, viszont elõtte egy jó nagy szekrény kitakarja, mondjuk. Párszor csináltam már ilyeneket,de mindig két sznû lett az egész és látszott, hol a határ.
A harmadik pedig görbe dolgok(még mindig clone stamp témakör). 400x80. Tegyük fel ennyi látszik a kép két oldalán egy ház díszének szegélyébõl. A szegély félköríves, a kép legyen full HD. Hogy? Clone stamp csak egyenesen megy. Vagy legalábbis arra, amerre a "forrás".
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
[merlinw.org]
Hálás köszönet a tippért!
Keyboard Shortcuts: C:UserskispistaAppDataRoamingAdobeAdobe Photoshop CS6PresetsKeyboard Shortcuts
Amikor az edit/Keyboard Shortcuts menu pontot megnyitod alap mentesi helynek a fenti utvonalat nyitja meg.
A 3D-s reszet nem vagom. 😄
Esetleg valamelyikõtök kompetens a PS CS4, vagy esetleg az újabb verziókban történõ, más 3D-s programokból kimentett modellek kezelésében?
Konkrétan a bajom annyi, hogy a 3D-s réteget aktiválva, majd a 3D panelre rámenve, azon belül a Mesh fülre, na ott nem aktívak a bélyegkép melletti mozgató ikonok!
CS3-ban úgy tudom, hogy csak annyi, hogy a réteg bélyegképére duplán klikkelve behozza felülre a réteg eszközsorát és ott lehet vele mókázni, csak ugye a CS3-ban hozták be ezt a 3D modell beolvasási lehetõséget, meg az Animation-t is az Extended verzióban, és ott még egyszerû volt a kevés lehetõség miatt, de az újabb verziókban meg rápakoltak még sok okosságot, és itt elakadtam, az említett témával.
Mondjuk azzal is felvidíthattok, ha megmondjátok, hogy a program könyvtárában mi az útvonal a Keyboard Shortcuts mappához.
Köszi szépen!
Illustratorban új vagyok, és bár láttam hoyg van ilyen fórum, de oda évek óta nem írt senki..
Szóval.. van egy raszteres képem aminek homogén a háttere és szabálytalan alakú alakzat van rajta. Ezt a képet illustratorban szeretném használni úgy, hoyg körvonalat szeretnék neki adni, de úgy hoyg a háttere átlátszó legyen.
Tudja valaki hogy érdemes ezt megcsinálni?
köszi
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Lehet már a túl kis méret miatt.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
http://gaborszantai.co.uk/
Melyik formátum tartalmaz jobb minõséget a .jpg vagy a .png?
köszi
Az más tészta hogy a raw által nyújtott utólagos szerkesztési lehetõségnek is kampó, ha jpgbe konvertálod... 😛
Raw ban fotózok, ha a raw file-t szerkesztem, értem ez alatt, hogy vágom, és új fájlba illesztem, elveszik az EXIF információja. (Gondolom attól, hogy új fájlba illesztem és utána mentem másként (jpg-be). Ha nem vágom, illetve nem nyitok újat és illezstem be, akkor menthetem jpg-be másként, akkor nem veszik el. Miért van ez? Tud valaki erre valamit mondani? Köszönöm! A save for web opciót kihagynám, erõsen ront a képeken.
Köszönöm!
A resample image pipa kivétele, mivel ekkor engedte a 600 dpi-t 72-re levenni úgy hogy a magasság, szélesség pixelszám ne változzon arányosan vele.
Képernyõre szánt képekrõl van szó alapból, ez a kisebb kép dpi-je is elég. Azzal dolgoztam elsõnek, majd pár mappányi után már a nagyobb képek váltották fel az elõzõket, itt már 600 dpi érték volt megadva.
Össze sosem dolgoztam õket, csak a váltásnál nem tudtam folytatni a munkát a fenti okok ismertségének hiányában.
Még egyszer kösz a válaszokat, tanultam valami újat és a munkám is folytathatom.
DPI (dots per inch, pont per hüvelyk), de ennek gondolom utana lestel UGYE? 😊
Ezek utan gondolom rajottel, hogy a "Dpi a kép méretet is változtatja?" kerdesedre nem a valasz hiszen csak annyirol van szo, hogy ugyan akkora kepmeretre (teruletre) a felbontas fuggvenyeben tobb vagy kevesebb pixel jut.
Itt lathatod (seged vonalak), hogy a doksi es betu merete nem valtozik a dpi valtoztatasaval:
A te kepeden ha nem csak athuztad volna a 72 dpi keprol a text layer-t a 600 dpi-re hanem elkeszitetted volna ujra benne akkor sem meret, sem kulalak (recek) problemad nem lett volna.
http://www.flickr.com/photos/qmvinyus/
\" You\'ll never walk alone\" /// \"fix my problem with the blade...\"
Mindkettõnél 30 Pt a szöveg méret, mégis látványos a különbség pedig az elsõ a nagyobb alapméretû kép:
Mit kell átállítani hogy kisebb legyen? ( a Dpi a kép méretet is változtatja, a betû méret legkisebbje is túl nagy)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de ez a gyári betûtipusok között van,nem szedtem le külön...😊
\" You\'ll never walk alone\" /// \"fix my problem with the blade...\"