Pókok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Látott már innen valaki darázspók fészket?Ha nem rakok be képet, igen érdekes képzõdmény.
Egyébként mázlista vagy, mert szerintem nem sok ember akad az országban, aki élõben találkozott szongáriai cselõpókkal.
A két nagyobb pók szongáriai cselõpók nõstény, a harmadik ugyanez a faj, csak a hím.Ezt a választ kaptam az Állatkert igen kedves munkatársától.Sajna semmi "extra" idevándorolt potyautas pók.Hazánk legnagyobb és ha jól olvastam, egyetlen védett pókja.Persze ha megharap az igen kellemetlen tud lenni, de félõs pók.
Amint van valami megosztom, de ha újra felbukkan megpróbálom befogni.Mikor fotóztuk biztatni kellett hogy odébb menjen.Szerintem még nagyon gyerek lehet, nem akart támadni vagy elmászni.
Elég ez a két meglepi, olyan nem kell aminek több lába, szeme, akármilye van <#vigyor2>#vigyor2>
Az oldaluk: http://www.zoobudapest.com
Az info e-mail címûk: [email protected]
Náluk vannak valódi szakértõk is, nem csak önjelölt vadállat befogok. A fénykép alapján valószínûleg azonosítani tudják majd a jószágokat, ráadásul ha kell, õk gondoskodni tudnak az elhelyezésükrõl is.
És ezt most én se a vicc kedvéért írtam. Az emberiség történelme folyamán az ilyen potyautasok okoztak már komoly gondokat. Pl.: a patkányok elterjedése is a hajózásnak volt köszönhetõ, mint ahogy a termeszek is így jutottak el az USA területére.
Én minden esetre tartanék némi tisztes távolságot velük. Tudod jobb félni, mint megijedni.
Természetesen nem hülyitek senkit, mi értelme lenne.Sejtem miféle pók ez, de nem vagyok szakértõ se hozzáértõ.Rövid magyarázat hogyan kerülhettek "hozzánk".A cég ahol dolgozom foglalkozik zöldség-gyümölcs kersekedelemmel is.Szerintem a kartonos banán,citrom vagy más déligyümölcs karton lehet a pókok "jármüve".Jobb ötletem nincs.Ha megint elõbukkan csinálok minõségi fotókat is,ezek sajna csak telóval készültek.Itt pedig a másik lakó Ez a nagyobb.
Ideje lenne veszélyességi pótlékot kérned! <#wink>#wink>
Bár nem vagyok egy nagy szakértõ, de ezek még fejlõdésben lévõ madárpókoknak tünnek. Szóval ne hagy õket nagyon szabadon mászkálni!
Mindig is tudtuk, hogy "bogaras" vagy! <#wink>#wink>
Élvezkedjetek 😉
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Pók
A lusták kedvéért <#integet2>#integet2>
War. War never changes.
Ma fotóztam melóhelyen.Tudja valaki mi a franc ez?Nem hiszem, hogy hazai pókfaj.Szép példány akármi is ez.
http://picbox.cjb.hu/kepestar/upload/0/0/09b989b45d.jpg
A kertünkben láttam egy nagy sárga-fehér csíkos hátú pókot. Szeretném kideríteni milyen fajta. Tud valaki olyan oldalt, ahol pókok képeit lehet találni a nevükkel együtt?<#conf>#conf>
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
csak a méretek tisztázására; egy fél literes befõttes üvegben csücsül és a teraszunkon fogtam, nekem kicsit nagynak tûnik hogy hazai fajhoz tartozzon
Láttam régebben egy filmet amiben a pók és kígyóiszonyról beszéltek és abban azt is mondták hogy ezek az iszonyok vmi régebbi túlélõ reflex maradványai a mérgezõ állatokkal szemben és "normális" reakciók, állítólag pl az eszkimók is többségében negatívan reagáltak amikor pókok meg kígyók képeit mutatták nekik pedig õk még életükben nem láttak ilyen állatokat <#fejvakaras>#fejvakaras>
Személy szerint elõbb mennék neki egy oroszlánnak egyszál lándzsával minthogy egy bazinagy szõrös pókot a kezembe vegyek váááááá... <#csodalk>#csodalk>
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Én is az emberiség azon részéhez tartozom akik ki nem állhatják a pókokat, fogalmam sincs hogy miért de még a legkissebbek látványa is kikészít, fõleg amikor hirtelen azt veszem észre hogy a kezem mellett mászik egy az asztalon, reflexbõl agyoncsapom AKÁRMIVEL ami éppen a kezem ügyébe kerül de puszta kézzel nem érnék hozzá!
Úgy általában iszonyodom mindentõl ami ízeltlábú <#csodalk>#csodalk>