SATA tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TommoT
TommoT
Hibaellenõrzést akarok végezni sata wincsin (helyi lemez jobbklikk-->tulajdonságok-->eszközök-->hibaellenõrzés) és ugye beütemezem következõ indításra, de valamiért nem tudja megcsinálni, nincs ötletetek?
ezt írja ki minden indításkor
legalább azt tudnám az ütemezést hogy lehet kivenni<#nemtudom>#nemtudom>
van ötletetek miért van?
TommoT
Asus K8N-E alaplap ide vezérlõn levõ vinyóról villámgyors a windows bootolás.Ellenben ha a sata-n lóg egy vinyó pluszba akkor akár fél perc is eltellik míg a botlogó megjelenik.A biosban a botsorrendben a sata nincs engedélyezve.
Ötlet?
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
így most hirtelen nemtom , bár elõzõ héten telepítettem egy gépre SP2-t és ott mintha nem lett volna azért olyan hozzú. lehet valami hálózati gubancod van. azt megteheted, hogy letiltasz mindent ami nem kell a mûködéshez (hangk, lan kártyák, egyéb cuccok..) vezérlõpultból és úgy nézd meg, lehet akad vmi.
de nem hiszem, hogy a winyóval lenne gondod.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
na komolyra fordítva a szót, a 2 oprendszer más alapokon nyugszik, a Prof a Win2000(WinNT) alapokon nyugszik, sokkal összetettebb, szóval nem romlott el a géped,. csak több komponenst szed össze. szerintem
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
én feladom
nem tudom mi lehet a megoldás, mit kell letölteni...
kiválasztod mi érdekell...
célirányosan SATA II
itt meg
SATA általában...
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
függ még attol is hogy a vinyó nativ vagy hiddal csatlakozik a deszkához..!
és ott van még hogy mekkora a puffer..2..8..16..M
16 M pufferel vinyok csak 400 G felett vannak..!
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Ne zavarjon senkit meg az hogy 1 sata vagy sata II vinyó olyan kurva nagyon gyors lesz..!
A sima pata vinyóhoz képest valamelyest gyorsabb..azok olyan 80-90 m/sec a másolási ideje..az sata II vinyok birnak olyan 190 m/sec körül ezek a samsung modellek..a Hiták ettöl kicsit gyorsabbak 220 m/sec..!
Sok mindenki véleménye az ha 2 sata vinyod van és azt raidban van téve.azok gyorsak még igazán..!
Arrol se feltkezzen meg senki hogy csak kábítás a 150 m/sec és a 300 m/sec..!
erre a vinyók fizikailag nem képesek még..!
1-1driver frissités csak segit abban hogy picit gyorsabb legyen..de ezek nem látványos dolgok..!
NCQ az sata II vinyoknál is bizonyitottan nem hoz látványos gyrsulást..és eztek tesztekkel vannak bizonyitva..!
csomagold ki..!
miután kicsomagoltad van benne 1 setup files kék színû..ikonja van és úgy éz ki mint 1 számitógép..!
azt kell elinditanod..!!
ha van info vagy driver akkor üzenek..))
Õ szépen feltelepül..és újra indul.és ennyi..!
küldök pár képet hogy világos legyen minden...adj mail címet..!!
nekem asus p4p800-x (s478) alaplapom van
az asus oldaln nem találtam semmit
elõre is thx
nem tudom, hogy kell. Mit kellene látnom, hogy rendben mûködik a sata vinyó?
és az Intel deszkákra nincs valami ötleted? (abit ic-7)
Akiknek nem stimmel a sebességük azoknak sata driver gondja van..!
lentebb már irtam ha nForce deszkád van azoknak van referencia driverje és ez magába foglalja a pata..sata vezérlöket..!!
az egyik imerõsöm is úgy járt mint ti..és sata lemez ide vagy oda de pata vinyó van benne arra sem lehet op rendszert felrakni..!
Bár állítólag az SP2-es WinXP már települne, mert abban bent vannak ezek a vezérlõk. Meglátjuk.
Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!
samsung sata II 200gb: 129 mb/s avg: 47.9 mb/s
seagate ata 120 gb 89.4 mb/s avg: 46 mb/s
Ez jó eredmény?
ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Üdvözlette: sYska - www.vizipipafan.hu
az intel honlapjáról töltöttem le
mit tegyek?
Adott egy Sulinetes gép, benne egy 120gigás SAMSUNG SATA vinyó. SuSE Linux van a kicsikén és ezt szeretném Windows XP-re cserélni, mert akiké a gép csak ezt ismerik. Nos a winxp telepítõ már az elején elbukik lévén nem talál merevlemezt a gépben.... Hiába próbálnék a telepítõ F6 nyomogatása után SATA vezérlõt telepíteni, nem tudok, mert a gépbe nem tettek kislemez meghajtót és ha jól vágtam csak arról lehetne. Ez kilõve. Szétkapni nem szeretném, mert akkor oda a jótállásuk.
Mi a teendõ ilyenkor?
Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!
A FAT32 fájlrendszert csak akkor használd, ha esetleg Win98-at vagy régebbi wint akarsz használni. Egyébként NTFS.
Ahhoz, hogy lásd sajátgépben elõször meg kéne formázni...
Start/Futtatás:diskmgmt.msc
Ez a lemezkezelõ. Itt kiválasztod a vinyót, és meg tudod formázni, tetszõleges partíciókat hozhatsz létre rajta stb...
amúgy az eszközkezelõben igen
honnan lehet letölteni sata drivert?
holnap lesz meg a sata maxtor vinyó
azt hogy forázzam meg? ntfs vagy fat32 legyen? egyáltalán mi a különbség?
vagy másfajta kábellel kell bekötni (ha van egyáltalán más fajta típusú)
a lapkészletet tegnapelõtt frissítettem
csak ez van:

Ott van olyan pont, hogy IDE ATA/ATAPI vezérlõk.
Abban kell lennie külön a Primary és Secundary channel-en is egy erre vonatkozó beállításnak.
Na ezt az UDMA 2, hogy lehet átállítani 6-ra??? (mert az lehet a maxi és az aktív csak 2!)