rubik kocka

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Egy kéréssel-kérdésel fordulok Hozzátok. Az ELTE TTK-n néhány lelkes tanár és diák kitalálta, hogy megszervezi és berendezi a Matematikai Múzeumot. Ennek a múzeumnak a keretein belül felmerült bennem az ötlet, hogy kellene egy vitrint berendezni Rubik-játékokból. Azonban a múzeum anyagi támogatottsága meglehetõsen kicsi. Így aztán arra gondoltam, hogy megkérdezlek Benneteket, nincsen-e esetleg valakinek régi, már nem használt Rubik-kockája, vagy bármely másRubik-játéka, amit ki lehetne állítani egy vitrinben. Természetesen a múzeum nemcsak az egyetemisták számra elérhetõ, középiskolásokat is várunk ide, és el is viszünk nekik eszközöket, maketteket az iskolába, hogy láthassák, hol lehet kihasználni a matematika vívmányait. Ha esetleg tudtok segíteni, akár személyesen, akár ajánlatok valakit, aki tud segíteni, legyetek szívesek írjatok! Köszi!
Szevasztok

Én is már rég kezdtem a kockázást, viszont méh mindig csak másfél perc alatt megy csak, egy per calá szeretnék menni. Neten nézegetek ilyen trükköket az idõ csökkentésére, de itt is elfogadok párat, írjatok pls 😊
Trisztin
közös tulajdonok 😊

„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören

mumpic
? 😊

Szép gyûjtemény Trisztin 😄 A középsõ oszlop igen ismerõs 😄
Christiansen
Láttam egy gyereket a metrón egyik nap, eltorzult arccal
idegesen kapkodva nyûtte, magamban nevettem rajta hihi

Trisztin
te is laptop elõtt fényképezgetsz 8) ...

Tiramiddal nem volt gond... valahogy megfogtam és összeraktam... a kígyóval is így voltam... megmutatták így kirakva,majd fogta a srác és kiegyenesítette... 😊 de az is ment 😊 vizuális memóriám van,úgyhogy szinte "kép" alapján raktam ki...

az egyik 3-as kockám annyi idõ,mint én ... még a szüleim vették a nõvéreimnek... az egyiket sajnos kiskoromban tönkretettem,de ez még egyben van... igaz nem gyorskirakásra van kitalálva...de arra ott a szépen matricázott...
[a baloldali festve van,azért is van még ilyen jó állapotban... a másikat átmatricáztam <#vigyor2>

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

osztálytársamnak úgy tört szanaszét suliba, hogy tesióra után összeveszett egy másik gyerekkel. õ fogta a cipõjét és eldobta a cipõ pedig egyenesen orral beleállt a kockába. hát mondanom sem kell annyi darabra repült (és tört) amennyire csak lehetett.

mumpic
A 4×4×4-esemre nagyon mérges vagyok. Valódi, nem utánzat, és mégis olyan gagyi, eltörött... Pedig alig raktam ki egy párszor 😞

A középelemek úgy néznek ki, hogy befelé egy kis pöckük van, aminek a végén ilyen papucs szerû nyúlvány lóg, és azzal kapaszkodnak a golyóba ami a kockában van, és az egyik elem ilyen nyúlványa egyszerûen letörött, és megragasztani sem tudom, mert mindig újra lepattan.

nekem 2 3x3-as kockám van. nyáron beszerzek majd 4x4-est

mumpic
szép gyûjtemény 😊
Triamidot ki tudod rakni? nekem 2 elem nem stimmel a végére sosem.

Ez pedig az enyém:

<#vigyor3>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Trisztin
Na mivel pang egy kicsit a topic...

kép az én kis gyûjteményemrõl (ahhoz képest,hogy idén kedztem<#vigyor4> )

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

Trisztin
lekopogom,de lezajlott a nagy szerelés...

komoly csavarhúzókészlettel operálva sikerült megoldani a problémát,úgyhogy nem volt olyan veszett ügy a dolog... ennek mi nagyon örülünk 😊

Trisztin
minõségrõl irottakat visszavonom... két egymással szemközt lévõ szín mostmár rendszeresen szétesik... ezt olyan szinten értem,hogy látom,hogy hgoy van összerakva 😞

Mumpic ... egyetlen helyen tudod csak megvenni... pontosabban egyetlen embertõl...

mumpic
Írtó jó ez a videó, asszem 4500 Ft-ot nekem is megér egy ilyen kütyü. Pontosan hol vetted? 😊

Trisztin
A barátommal ketten küzdünk a kirakásán,neki tényleg csak az utolsó sor jelenti a kíhivást,de megigértettem vele,hogy egy hétig legalább nem nézi meg a kirakási utmatót 😊

4500Ftért vettem... a "neten" ... minõségileg hát nem tudom,már kaptam ki belõle elemet csavarás közben,de ez valszeg azért van emrt még nem állt rá a kezem és annyira máshogy kell tartani és forgatni,mint a rubikot...

nálunk ezzel kezdõdött minden:
http://www.metacafe.com/watch/894126/megaminx_in_1_21_67/

mumpic
ja még egy kérdés:
Mennyibe került? 😊
+1:
Minõségre milyennek tûnik? Sajna a kettes és a négyes kockám feladta a harcot, mindkettõben egy apró kis bizbaz törött el, ami miatt már összerakni sem lehet, pedig mindkettõ eredeti.

mumpic
Sikerült már kiraknod? Durvának néz ki. :o

Trisztin
ugyan nem kocka...de még csak nem is rubik...de mai napon került hozzám egy megaminx... fantasztikus egy játék ez is... igaz kihívásnak csak az alsó oldal minõsül 😊

Aki nem ismeri az tessék utána nézni és beszerezni!!!

mumpic
ki.
2x2x2 -m törött
3x3x3 -m túl laza már
4x4x4 -m törött
én meg márciusig még csóró vagyok 😞

kihaltunk?

5c0rp330n
joreggelt mindenkinek, elkezdenék kockázni.. tunna vki segiteni? pl vmi jo oldalt mondani, mer nézegettem öket, de nem nagyon vágtam h mivan:S 😊

kisdead99
Gratulálok!

oO VinyuS Oo
Igazad volt jó a leírás csak én értelmeztem félre!
Szóval már kész a kockám 😄

http://www.flickr.com/photos/qmvinyus/

kisdead99
Hacsak nem volt szétszedve a kocka, ez lehetetlen.

oO VinyuS Oo
Leírásban annyi van rakjuk ki a sárga keresztet!
De ahogy leírja úgy csak 3-at tudok berakni a 4 élközép már nem😞

kisdead99
Akkor próbálkozz még, mert a leírás jó 😊

oO VinyuS Oo
tudom béna vagyok de még leírással se megy😄
megvan a fehér közép de a sárga keresztet már nem tudom kirakni.
akár hogy próbálom a fehér közép mindeig szétjön😞

oO VinyuS Oo
Köszi szépen!
Így leirással nem is bonyolult de magamtól sose indultam volna el ebbe az irányba. Mondjuk lehet nem egybõl ezzel kelett volna kezdenem😄

www.rubikstudio.hu

oO VinyuS Oo
az 5 oldalu kockához tud valaki valami kirakási utmutatást adni!

Kösz aszem ez menni fog neki 😄

PS3 ID: kolb@szman

Haverom nem valami észlény, de megakarja tanulni kirakni a kockát melyik a leg1xübb kirakái modszer ?

ty

Venice : Noobsz (lvl 66)és egyre nagyobb Venice : Nobbyka (lvl 66) (farkas)

www.rubikstudio.hu

Sziasztok nem tudoktok egy jó kockás online boltot ami ki is szállít ?

Venice : Noobsz (lvl 66)és egyre nagyobb Venice : Nobbyka (lvl 66) (farkas)

Már megy 2 perc körül is.<#taps>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

www.rubikstudio.hu tölts le kirakási útmutatót. az alapján megtudod tanulni az algoritmusokat. én nekem is annak segítségével sikerült megtanulnom kirakni.

én nekem is van Eredeti a corából 2590FT ért 😊 tegnap kaptam de nem nagyon értem hogy hogy kell :S valaki segítene?

na megvan a kockám. eredetit sikerült csakk venni 2500 ft-ért. most tanulgatom ^^

Grat

kisdead99
Sikerült a vakonkirakás 😄

Basic
Sima játéküzletben is lehet kapni 500 ft alatt kockát. Nekem is van egy ilyesmim, de sose használom, mert könnyen törik, és úgyse tudom olyan gyorsan rakni, mint a másik 2 kockámat. De a polcomon jól mutat eggyel több kocka😊

Nincs százforintos bolt a közelbe 😄

százforintos boltba 250 Ft-ért árulnak ^^. elsõ kockának jó lesz az.

Nemtom a felirat már lekopot 😄 de madartescoba jártok és eszetekbe jutt csak olyat találtok ami nekem van 😄

ivjoe
Hát, az origi rubik is annyi, szal az valszeg origi rubik. 😊
Basic
Alátétezéssel is sokat lehet javítani a kockán. LINK
Jól beállítva könnyen forgó, és ritkán szétesõ kocka az eredmény. A szilikonspré még hozzátesz, de tapasztalataim szerint nem kell vele eláztatni a kockát, mert hamár túl sok van belõle, kicsit ragadnak az elemek egymáshoz. Ilyenkor a felesleget le lehet itatni.