Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lánc kapott egy fekete alapot, majd egy híg gunmetal-t, utána pedig rozsda/világosföld/sötétföld/trióval random kezeltem szárazon, hígítóval fixáltam, majd még egy ugyanilyen módszerű réteg jött, fixálás nélkül.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Képek.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Képek.
Képek.
Nem tudok csak arra gondolni hogy a lakkal lehet a gond, sokszor használtam már ezt a szettet(Zero), viszont az edzőre most néztem hogy felbontás után csak fél év szavatosság van, na most azon már jóval túl vagyok, csak én állagban nem láttam semmi különöset,és lakkozás után is szép volt az eredmény. Úgy jön fel az egész mint egy fólia réteg...
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2021.03.12. 21:00:30

annyira meghoztad a kedvem,hogy rendeltem magamnak is egyet,mondjuk hogy mikor kezdek hozzá,az más kérdés :/
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Amivel fújtam az egy Belkits Fabric nevű spray gondolom ők is vették valahol aztán rányomták a saját címkét, sajnos már sehol nem találom így hirtelen.
Viszont a Zeronak is láttam hasonló termékeit, amikkel elvileg lehet ilyen textúrázott felületet csinálni, azokat még nem próbáltam
Például ez ,de van több féle is
A hátsó futómű az ilyen , torziós rugós csatolt lengőkaros, egyik nagy rákfenéje volt ezeknek az autóknak az utcai változataiban
Wenson - The No.1 Source for Cross Racing Championship - http://wenson.atw.hu
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2021.03.03. 20:35:34
Képek mobilosak, a lényeg látszódik.
A belső részek pontatlanságait meg el is nézi az ember ,de mikor így illeszkedik egy első-hátsó szélvédő akkor azért fel megy a pumpa
ilyenkor tudatosul már bennem hogy ez a modell sem lesz olyan szép mint lehetne, és jelen esetben nem csak a saját hibámból <#zavart1>#zavart1>.
Időközben már beragasztottam őket, de hát nem lettem túl boldog az eredménytől ,mindkét esetben ahol ezt a púpot is le kellett ragasztani ott eleve megjelentek ilyen kis mikro repedések a környékén, amik bizonyos szögből látszanak csak. Mindemellett ragasztóból is sokkal többet kellett használni ami szintén látszik...
A plussz lemezeket is újból meg akarom csinéálni mert szarok lettek ...
Én meg van úgy, hogy azért nem álok neki egy lépésnek napokig, mert azon agyalok, hogy megértsem mit akarok megjeleníteni, aztán, ha összeáll a fejemben akkor hajrá. Persze lehet szar lesz, de az csak a balfaszságom miatt van.
amúgy annyira én nem szoktam agyaln isemmin, versenyről véglelg lemondtam, nekem meg jó lesz... :D
De karc jó ötlet, lehet rakok majd még rá ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.02.27. 11:20:53
A gond a miértekkel lehet: hogyan koptak meg egyes részek, mások pedig miért nem?
Arra gondolok, hogy ezzel a lépegetővel csapatnak a dzsungelben, mint a filmben is, akkor ott a fülke oldalait elérik a fák. Szóval azok rendesen megzúzhatják a dukkót, így ott rozsdásodhat. Ha most ezt úgy jeleníted meg, hogy telepakolod vízszintes karcokkal, máris hihető az egész.
Forintos Kálmán mindig azt mondta nekem, hogy nézzem meg a valós életben a használtság nyomait, a rozsdafolyás ugyan olyan egy épületen, mint egy IFA-n, a kapaszkodó kopása ugyan olyan egy targoncán, mint a vonaton vagy tankon, logikusan gondoljam át, hogy az ábrázolni kívánt koszolás/koptatás megjelenhet-e az adott helyen, és hogy mit keltkezhetett.
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2021.02.26. 19:12:06
Nekem csak egy félig kész mandalorianos lépegető van , ez is keservesen készül ...:(

Csak túl tiszta.... :D
Az akkor jó hír hogy szépen illeszkednek az alkatrészek
Én most pont egy új Nunu féle Peugeot 306 Maxi-n dolgozom,és hát elég vegyesek a tapasztalatok .Kaszni teljesen jó ,kevés munka volt vele, lökösök is szépen illeszkednek, a matricákkal is könnyű volt dolgozni. A beltér viszont csalódás volt, pl.: a pótkerék nem fér be a helyére a "mászóka" miatt( ami önmagában is egy hitvány darab ) le kellett vágni az 1/3-át hogy mégis bekerüljön . Az ajtó panel rövidebb mint amilyennek kellene lennie , a kisebb darabok mint például a pedál sor el vannak deformálódva
Aztán kívülről még hozzá jön ,hogy nagyobb a felni mint kellene lennie,így vettem hozzá egy gyanta szettet ami 17-es. Amit adnak hozzá sokkal inkább 18-19"
Szóval nem igazán tudom hova tenni a dolgot :D
Kellemes meglepetes volt a keszlet minosege es a reszletessege is, nem kellett sokat foglalkozni az elokeszuletekkel. Epites soran peldaul teljesen lenyugozott az alkatreszek illesztese, minden szorosan passzolt a helyere, csak is egyfelekeppen es az osszeszereles vegen nem voltak kellemetlen meglepetesek, mint pl csale futomu.
Szerintem remek otlet volt, hogy jobb es balkormanyos kivitel is resze volt a makettnek, sot a ket szett felni es fenyszoro keszlet is boven szabad kezet adhat mindenki vagyainak.
Az egyetlen negativumot a kezikonyvnek tudom csak felhozni, a kaotikus robbantott abrak miatt es sokszor nem tunt linearisnak a folyamat.
Wenson - The No.1 Source for Cross Racing Championship - http://wenson.atw.hu
Milyen volt építeni? Belkits ez is ha jól emlékszem, van már pár készletük betárazva de még egyiknek se álltam neki
A belseje kész is van, csak megy bele 2 figura lány, ezért a tetejét csak utánuk lehet rögzíteni.
Ezután a lánc jön, aztán a lányok, majd a fülke.
Képek.
Köszi a tippet, lehet megpróbálom földszínekkel, aztán, ha nem megy, valami fekete/sötétbarna mindent elfed:)
A Stui vagány kis jószág lett!
A T-34-nél én a pótszemet sima feketére venném.
Sajnos mostanában nem volt valami sok időm makettezni. Viszont nagyon megtetszett egy MENG cartoon tank build, ami tényleg rajzfilm, vagy gyurmafigura-szerű, ezt próbáltam hangulatában lemásolni: Stuart.
Mivel gyors és jópofa volt a Stuart, belekezdtem egy T-34-esbe is. Ez kicsit lassabban megy, mert a toronyra készítettem textúrát, a hordókra beütődéseket. Most pedig kicsit elakadtam a rozsdánál, amit eddig mindig pigmentekkel oldottam meg, viszont az valahogy túl élethűnek hatna egy ilyen rajzfilm tankon. Szóval kipróbáltam az akrilfestékes-szivacsos módszert, majd bemosást nagyon híg akrilfestékkel. De annyira nem tetszik az eredmény. Az jó, hogy lett textúrája, viszont valahogy annyira harsány az egész:) Szerintetek a képek alapján, mit lehetne változtatni, vagy menjek simán tovább, mert a por/sár hatások úgyis visszavesznek a jelenlegi harsányságból?
Steam Model Builder