Nagy joystickos topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
nem tökölnék ennyit ha sok pénzem lenne.. nehéz megtalálni úgy a legjobbat, hogy meg sem foghatom 😊
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
A TM joyokról nem merek véleményt mondani, mert nekem nincs vele tapasztalatom... másoknak meg látatlanban én nem nagyon hiszek! 😊
www.smart-bus.hu
Ráadásul az már HOTAS, és nem is drága ... Jó, nem egy Cougar, de Hotas 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Thrustmaster T flight HOTAS
Vagy Thrustmaster T Flight X
Bár én is Saitek párti vagyok, azt érdemes tudni, hogy ez a TM joy Hall sensor-okkal van felszerelve, nem pedig potikkal ...
Mindenesetre én ársorrendben a következõket ajánlanám:
Saitek Cyborg Evo, Saitek Cyborg X, Saitek Aviator majd a TM 16000M...
Ehhez viszont még egy kicsit hozzádobsz, akkor már tudsz venni egy használt X52-est 😊
Engem ezen a TM-en leginkább az idétlen "gázkar" zavar ... szóval inkább a Saitekek!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Egyébként mihez kell?
www.smart-bus.hu
Ehhez mit szolsz? Thrustmaster T16000M
Thrustmaster T16000M
olcsó, viszont nagyon precíz. az egész nagyon kényelmes. jó vétel volt
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ON
Honda - The Power of Dreams
www.smart-bus.hu
- Mûterheléses Botkormány
- Ipari kivitel,szimuláció
- Valósághû,kettõs gázkar
- Speciális gombok a gázkaron
- Kormányzópedálok lábfékkel
- Egyszerû rögzíthetõség
- Extrém durva élmények
- Vérprofi kialakítás,minõség
Vérprofi kialakítás, extrém durva élmények! 😄 😄 😄 Sírok... 😄
www.smart-bus.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Valaki linkelt régebben az IL-2 topikban egy FFB beállítást, azzal nagyon jó az FFB...
www.smart-bus.hu
De én inkább propelleres huszár vagyok, én olyan dolgokkal szeretek repülni aminek az elején vagy a tetején pörög valamilyen kütyü xD
ROF alatt pl.: állítólag qrva jó és sok segítség az FFB ...
Nembaj, várok ... Aztán majd kiderül ...
www.smart-bus.hu
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
www.smart-bus.hu
Hihetetlen, de egy X52-re heteket kéne várni, és az is olyan 25ezer környékén van. Hosszú távon a G25 pedáljait sem használhatom erre, tehát pedált is vennem kéne, ha nem a G940-t veszem. A saitek pedál, aminek a látványától a frász kitör, az is 35ezer. Egyébként az X52-vel is a kinézete a bajom... mint valami gyerekjáték... egy rakás mûanyag, plusz kék ledek... arról nem is beszélve, hogy azért annak is vannak nyûgjei...
No mindegy, teszt alanynak jó leszek! 😄 Egyébként az nyugtat, hogy a logi csúcstermékei azért jók. Nekem a G25 például makulátlan mind külsõre, mind minõségre... és szoftveres gond sem volt eddig vele...
www.smart-bus.hu
Emiatt is dédelgetem tovább az X-52-esemet ... Majd ha rendberakják Sw-esen a cuccost, akkor lehet belevágok ...
Mellesleg a sok negatív kritika ellenére én pl: sokat kérdezgettem Sanyo-t miatta, neki a saját véleménye az hogy jó kis cucc, Õ nem találkozott egy csomó olyasmivel ami miatt hisztiznek a fórumokon, ráadásul pár dolog lehet hogy csak túlságosan fel van fújva ...
Mindenesetre én azért még kivárok ...
www.smart-bus.hu
Szép ... kiváncsi leszek a tesztekre 😊
Il-2 alatt ki is kapcsoltam... jóval túl lehet azon a ponton húzni a gépet, amikor elkezd az ffb darálni... nagyon zavaró... vagy pl lõsz a gépágyúval, és úgy berángatja a joy-t, hogy sokkal nehezebb vele így pontosan célozni... :S
arról nem beszélve, hogy a szoftverek itt sem az igaziak... pl a win7-s driver rendre leáll kalibrálás alatt, és nem tartja meg a beállításokat sem... :S
www.smart-bus.hu
Valami olyasmi van, hogy ha hirtelen irányt váltasz, akkor az ellenkezõ elmozdulás mértékétõl függetlenül 4%-nyit mozdul vissza a kitérés alapból vagy mi ... Ez azért gáz ... Ésatöbbi ...
Valamint az FFB-nek túl nagy deadzone-ja van ... A logitech szerinte ez a játékokban szar, de érdekes módon a többi FFB-s joy-al nem ilyen nagy a gáz ... ésatöbbi ...
Érdemes olvasgatni a külföldi fórumokat, van aki agyon dicséri, van aki szop vele, vagy pár nap után simán visszaküldte ...
Ami a legjobban zavar, hogy eleinte minden fórumon ott figyelt "Logitech Mark" és figyelte a visszajelzéseket ... majd egyszer csak eltûnt ... azóta se kép, se hang ... És ettõl félek ...
Félreértés ne essék, a Logitech profi billentyûzeteket, egereket és kormányokat gyárt ... De joy-ban nagyon gyenge volt idáig ... ezért sem mertem megvenni a G940-est ... pedig 5x ropi volt akkor ... Most megint 70 felett van ...
Engem az FFB érdekelne leginkább ... De a 940-el is kiderült, nem csak a joyokkal van gond, a játékokban sem az igazi az FFB support, nem olyan mint az autószimekben ...
Mivel én fõleg ROF-al repülök, ott nagyon jól jönne az FFB-s joy, hogy jelezze elõre mikor fogok átesni ... De nem merem lecserélni a X-52Pro-t, mert félek hogy megbánom 😞
(Fõleg, hogy így moddolva még jobb mint elõtte volt ...)
Mindenképp megvárom Sanyo tesztjét, mert õ pl: nem írt ilyeneket ... És hiába mondanak bármit a külföldi fórumok, én azért az õ véleményére többet adok, és õ meg van vele elégedve ...
Mindegy, most úgy is spórolok, majd kiderül mi lesz ...
Ha hasonlóan jót dobnak piacra a Warthoghoz már nyert ügyük van nálam (plusz ha a simped pedálom ugyanúgy csatolható lesz rá akkor még + pont)
Szóval megvárom azt a warthog megjelenést a dual throttle miatt.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Logitech csúcstermékei szerintem nagyon jók. Van egy G25-s kormányom, évek óta nyúzom, de eddig kiváló. A G940 is elvileg zászlós hajó, nem hiszem, hogy túl sok gond lenne vele, de persze ahhoz drága, hogy én legyek a kísérleti nyúl! 😄
Egyébként milyen negatívumokat mondanak róla?
www.smart-bus.hu
Én is filóztam a G940-esen ezerrel .. majdnem meg is vettem (Akkor tudnék neked X52 Pro-t adni xD) de a pénzügyminisztérium visszadobta a költségvetés-tervezetet xD Mondjuk lehet nem is baj, bár sok ember elégedett vele, elég sok negatívumot lehet olvasni a G940-esrõl ... És bár majdnem minden SW gond, hiába tud a Logi profi egeret és billentyûzetet gyártani, a SW-ei mindig szarok ... ez visszatart ...
Fõleg a FFB és a pedál miatt érdekelt ... az X-52-vel tökéletesen elégedett vagyok, de a pedálom az hómméd, és abból is a legegyszerûbb, ezt szerettem volna cserélni ... Viszont nem vagyok hajlandó 35 rongyot kiadni 3 potiért és egy fél kiló mûanyagért ... Ennyi pénzbõl Hall szenzoros replika pedált lehet építeni ...
Most várom az újakat, és majd kiderül ... Nagy valószínûséggel egyik új sem lesz 100 ropi alatt sajna 😞
Ha nem lenne olyan zsákbamacska a G940, akkor az lenne az egyik legjobb ajánlat a piacon ...
De várjunk a driverekre ... meg az új megjelenésekre.
www.smart-bus.hu
A thrustmasteré másmilyen lesz ha minden igaz.
Jól hangzik, de tuti, hogy iszonyat ára lesz. Vegyél egyet, én meg megveszem a Cougar-od! 😄
www.smart-bus.hu
Sneakpeak már van róla a Thrustmaster kezdõlapján lévõ flashben.
reklám szerint totál fém kialakítás és nem potméteres lesz az sem hanem Hall sensoros.
A 3 közül úgy látom csak a G940 lehet alternatíva nekem. Force Sensing nekem kizárt... mindig egy olyan kormány jut róla eszembe ami nem forog, de az autó kanyarodik. Isten ments! 😄
Ha biztatóak lesznek a G940 tapasztalatok, akkor az szerintem jó vétel lehet ilyen áron. Ha nem, marad az X52... ( csak végre meglenne már legalább az... :S )
www.smart-bus.hu
http://www.flyonline.hu/hardware/logitechg940teszt1.html
Saitek X65-F:
http://www.flyonline.hu/hardware/saitekx65fhotas.html
A Saitek cucc az Force Sensing stick lesz, erõérzékelõs, tehát nem olyan mint a sima joy-ok ahol a bot kitérését érzékeli a cucc, hanem itt azt érzékeli a joy, hogy milyen erõvel nyomod ... (Pár vadászgépben van ilyen, asszem pl: az F-16-osban ...) Cougar-hoz is van ilyen mod, de a fórumok szerint moddolt Cougar tulajok azt mondják, hogy a jelenkori szmulátorokhoz maga az isten, de propelleres szimekhez és helihez nem jó, nem jó vele repülni (Bár van aki szerint nem számít ... várjuk az elsõ teszteket ...)
Elõrendelhetõ, valami 330 font körül 😞
Valamint jön még a TM hotas Warthog is ami a Cougar utódja lesz és A-10-es vezérlõrendszer replika lesz ...
Hall sensor, fém joy mint a Cougar vagy az X-65F ...
Kiváncsi vagyok mennyibe fognak kerülni 😊

www.smart-bus.hu
Mostanában jelent, illetve jelennek meg új HOTAS-ok. Ki mit hallott ezekrõl?
http://www.itechnews.net/wp-content/uploads/2009/06/logitech-flight-system-g940-flight-simulation-controller.jpg
A G940-rõl esetleg valakinek személyes tapasztalat? 60-70000.-Forint környékén már kapható, és ruderrel együtt ez nem rossz ár.
www.smart-bus.hu
Fél éve kb vettem egy Cyborg Rumble Pad-t, használtam is, de utána már nem volt játék amihez illett volna a gamepad, de most megint elõvettem... a jobb ravasz nem nagyon akar érintkezni... mit csináljak? Gari még van rá, de úgyis elküldenek vele a picsába. Fater ért az ilyenekhez, meg lehetne forrasztani vagy valami?
Én úgy emlékeztem, hogy volt Saitek 3D USB a profil editorban, de most nem találom ...
Lehet meg kellene próbálni feltelepíteni a legutolsó Cyborg 3D USB-vel mûködõ SST-t egy XP-s gépre, és annak a Controllers könyvtárából kimenteni a joy DLL-jét (persze hogy nem név alapján van eltárolva ... nehogymár könnyû legyen ...) és ezt a dll-t bemásolni a 64 bites SST alá ... egy próbát megér ...