Áramszünet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
köszi
meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....
amit nem tud megfogni,azt a tápod már könnyedén leállítja.
(egyebként nagyon köszi a válaszokat!!csak nagyon agódom a gépért,nem rég vettem saját pénzbõl és nem akarok hogy vmi baja legyen)
és akkor csak annyit tehetek hogy várok és reménykedem hogy semmi probléma vele?mit érint alaplap?proci?vga?winyó?
egyebként ha áramszünet után,bekapcsolom a gépem és látszólag midnen oké akkor nem történt hardveres baja ugye?vagy azt hogy tom megnézni hogy lett e vmi baja?azonkívül hogy ha nem indulna el mer akkor vágom hogy vmi probléma van
Én ez alá nem adnám, ha sok nálad az áramszünet.ha e miatt az egész gép elszáll, akkor nem 25.000ft ról lesz szó.
egyebként ma is lebaszta a gépem a rohadt kurva áramszünet
én kicsit olcsóbbat néztem ki 10e,"L" széria
KEBO 500VA UPS
-Offline mûködési mód,
-CPU vezérlés,
-Nagy terhelhetõség és kompatibilitás,
-Széles bemeneti feszültségtartomány,
-Túlterhelés és zárlatvédelem,
-Mélykisülés védelem,
-Beépített hálózati zavarvédelem,
-Elnémítható vészjelzõ,
-Adatvonali (fax, modem, telefon) túlfeszültségvédelem
igen kiírja de megy a gép,a probe 2 proci hõmérséklet kiíró progi írta ki,aztán újraíndítottam most már jó
de mi az az apc?
ez mit jelent?
egyebként az a gány hogy mindig elõjön,pedig szabályosan kapcsolom ki!és vmi 3 szektort néz,majd megnézem mit ír ki pontosan
Mondjuk ha befagyott és resetelted.
Jelen eset is annak minõsül lévén nem szabályosan lett kikapcsolva a géped.
Szünetmentes erre is megoldást nyújt,ha a gépet összekötöd vele.
Mielött elfogyna a szusz belõle, leállítja a gépedet.
éjszakás voltam így reggel 8ra hazaérve betoltam a gépem,erre mire felkelek látom nem megy,erre kiderült hogy volt kb 4-5 áramszünet,szegény gépem meg gondolom kapcsolt be állandóan,aztán gépbekapsz de a windows nál vmit scandisck szerûen ellenõriz,vmien szektorokat!akkor az most mi??
szünetmentes+túlfeszvédõ.utóbbi 3500ft-ért megvásárolható,és áramszünet probléma megoldva.
Nekem is hasonló problémám van.
Áramszünet vagy a gép áramtalanítása (tápkábelkihúzás szerelés miatt stb.) után a Windows mindig újraindul, egyre nagyobb idõközökkel (fél perc, 1 perc, 3 perc, 5 perc, stb), a vége felé már fél órát is mûködik újraindulás nélkül.
A problémát megoldottam: bootoláskor, a windows töltõdése elõtt "lepauzolom" a gépet (PauseBeak itt mûködik) vagy belépek a BIOS-ba, itt nem indul újra egyszer sem, és kb. fél óra elteltével továbbengedem, betölt a Windows, és aztán nem indul újra többet. Tökéletesen mûködik a következõ áramszünetig. Ha csak egy pillanatra húzom ki a tápkábelt, akkor is ezt csinálja. Elég idegesítõ.
Van tippetek, mivel lehet gond?
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Az áramszünet miatt nekem is támadt bajom a vinyóval... 160Gb Samsung... bekapcsolom a gépet áramszünet után és hüpp-hüpp-hüpp..... eltünt a 160-as.... mintha nem is lett volna...... aztán reboot.... bios látta.... elindult.... aztán mikor a winfosban már láttam a meghajtót, egyszerûen csak a könyvtárakból hiányoztak az adatok. persze mikor jobbklikk tulajdonságokra kattintottam, 120Gb adat volt a vinyón, csak épp nem láttam õket... két napba telt, mire visszahoztam õket......
A fiatalok előtt két út áll; az egyik az alkoholizmus, a másik meg járhatatlan...
vki tudna nekem segiteni abban hogy mi a franc lehet a gépemmel?
nagyban netezek és csak ugy ujraindul a gép...haver azt monta hogy áramingadozás miatt lehet
vkinek más ötlet? ujra rakjam a winfost????
😊)))))))))))))))))
Persze ehhez neked kell bebizonyítanod, hogy nem te cseszted el a dolgot.
Havernél elszállt az alaplap és a proci, a Titász szó nélkül fizetett.
Hajrá Dózsa György!

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé
De azért szerintem nem múlt el nyomtalanul az incidens a gép azóta kissé betegeskedik (fagyások, hosszas töltögetések, programok nem indulnak el, stb.), ezért valószinûleg újratelepítem a windowst.
ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
DER WAHNSINN:ha hardveres hiba lenne,sztem nem kezdene bootolni a gép. próbáltál már xp-rõl bootolni,majd kiválasztani a javítás opciót? sztem tedd ezt..
nekem az OEM XP telepító nem ajánlott föl javítást.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
És ha berakok egy xp cd-t az nem (javítás)?
Russian: ha netán hardware-es lenne a hiba, akkor szerinted csak a táp baszódhatott el?
Ha a táp kapott egy pofont akkor szelávi! Sajnos a noname tápok könnyen elszálnak, és nincsbennük semmi védelem!
Ha zárlatos a táp akkor is ráküldi a feszet, mig a "brand" tápok ilyen esetben letiltanak és nuku energy.
A kérdésedre válaszolva dehogy mindegy! attól függ mihhez akarod haszn.
ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B
Ez pedig tényleg láma kérdés:
A tápkábel cserénél mindegy, h hanyas a táp feszültsége? Lehet, h most baromságot kérdeztem...
-Volt már déja vüd? -Nem kérdezted már?
amúgy akkora hülyeség, hogy semelyik XP-s könyv se foglalkozik a helyreállító konzolos témával ami ilyenkor segíthet?
Az elektrosztatikus behatás garanciális? P
viszont még 2 hétig garis a winyó úgyhogy most próbálok valami garanciális hibát elõidézni

Nekem sajna elég soxor volt ilyenem. (A vinyó miatt)
De nem egészen értem egy másik gépbe masterként berakod?
Vagy simán berakod az IDE-re másodikként?
Amúgy érdemes egy felületátvizsgálást végezni késõbb rajta.
A bad sectorok gyorsan terjednek, szaporodnak.
(Hogy mehetett volna tönkre a mother meg a táp akkor else indulna :-)