Galaxis Útikalauz Stopposoknak - Douglas Adams világa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Zomil
Szöveg nincs hozzá valahol?
Mert ugy könnyebben menne, ha a hallás mellett olvasnám is a szöveget 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Dzsini
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hitchhiker's_Guide_to_the_Galaxy_Tertiary_to_Quintessential_Phases#Fit_the_Twenty-Sixth

Én a helyedben kipróbálnám az elsõ 1-2 epizódot, hátha rákapsz 😊 epizódonként húsz perc nem a világ, és legalább hallod az igazi eredeti hangokat és az eredeti címzenét, amit a filmhez is felhasználtak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Zomil
Tul vizuális vagyok ahhoz, h bejöjjön a hangjáték 😞
Valahogy egyáltalán nem tud érdekelni...ez van 😄
Viszont, ha te meghallgattad, akkor leirhatnád spoilerben, h mi van a szünet után 😛
A 6. könyvet meg sztem el fogom olvasni mindenképp. Föleg igy, h irtad, h egyfajta magyarázatot ad mi történt 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Dzsini
Pedig érdemes a hangjátékot is meghallgatni, több okból is: egyrészt az volt az elsõ, csak utána jött a könyv és a tévésorozat - és van benne több olyan sztorirészlet is, ami sehol máshol nem jelenik meg. Másrészt a folytatásokból megcsinált modernebb hangjátékok is fantasztikusan sikerültek, és ugyanúgy kerültek bele plusz részletek, nagyon hangulatosak (még Douglas Adams is visszatér egy szerepben(!))

Az pedig, hogy meghal mindenki - csak akkor, ha te úgy gondolod 😊 Az ötödik hangjáték végén van is egy plusz rész - a rádióban olyan fél perc szünet után, a CD-n hasonló hosszúságú üres track után - ami egy fajta folytatást ad a robbanás után. A hatodik könyv szintén ad egy magyarázatot, ízlés szerint. Az Útikalauz története minden megjelenésében más és más volt, úgyhogy bárhogy is történhetett a vége (vagy bárhogy is történhet majd a vége).

Zomil
Rádio nem nagyon érdekel, de a BBC-n adott sorozatot már leszedtem régen, csak elöbb el akartam olvasni a könyvet 😊
Lehet beszerzem ezt a 6. könyvet, mert engem eszméletlenül zavar az 5. lezárása 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az, hogy mindenki meghal a végén...

Dzsini
Készült folytatással Adams is, csak aztán nem jutott el odáig, hogy befejezze - apró részletek vannak pl. a Kétség Lazacában is (bár ott inkább a harmadik Dirk Gently regény látszik), de az Eoin Colfer-féle hatodik regény is valamennyire a jegyzetek alapján készült. Nem rossz, kicsit nekem néha erõltetett volt, de összességében élveztem, jó volt még egyszer találkozni a szereplõkkel 😊

Ha bírod az angol nyelvet, akkor mindenképp hallgasd meg a rádiójátékokat és nézd meg a tévésorozatot (bár abból van szinkronos, nem tudom milyen), mindegyik más és más történet egy kicsit 😊

Zomil
Nah én is elolvastam ezt a könyvet(jobb késöbb, mint soha)...mit mondjak nagyon tetszett 😊
Viszont a vége számomra olyan összecsapottnak tünik, mintha valamit akart volna az iro, de elfogyott volna az oldal.
Szoval a legvége kivételével nagyon tetszett az egész, a legvége alatt is csak az utolso oldalt értem.

ui.: Most nézem, h beszélgettetek itt egy 6. könyvröl más irotol. Ez milyen? Érdemes megvenni? Vagy csak egy rokabör lehuzás?

Teppik Amon
Nem éppen útikalauz téma, de..
Azt ugye tudjátok hogy a BBC leadta a Dirk Gently pilot-ját? Még nemnéztem utána hogy lesz-e belõle sorozat valaha is. A pilot megtalálható a ...neten 😊

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Lacee
mit parancsolsz?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

A világ múzeumai címû többkötetes sorozat egyes kötetei rangos mûvészeti gyûjteményeket mutatják be 70-80 mestermûvet 210 színes illusztrációval, szakszerû, mégis közérthetõ nyelven.
Aquir
ezt mindennap használtam régebben egy oldahoz, és megmaradt, vagyis most is 😛

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Teppik Amon
a bábelhal ennél jobb (nevében legalábbis) 😉
babelfish bár ez közel nem ismer ennyi nyelvet.

Aquir
:p

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Dzsini
a sztori nekem nagyon tetszik, a stílus néha (nekem) túlságosan olyan, mintha úgy írta volna, hogy "na ide még be kell préselni valami poént" - szóval néha kicsit erõltetett, de összességében nem csalódtam benne.

Teppik Amon
Esetleg valami vélemény róla? Követi az elsõ 5 rész irányvonalát? Jó? Élvezetes?

Dzsini
én már kiolvastam 😊

Teppik Amon
Nah, könyvet én is beszereztem, de még van elõtte pár másik is +vizsgaidõszak :\ õszre esetleg utolérem magam 😊

Dzsini
igen, valahol emlegették, hogy virágmintás... de én purista vagyok, egy hímzetlen változat bõven megfelel.

ja, én voltam az elsõ törölközõs az üzletben, ki is van írva az akció 😊

Teppik Amon
most komolyan elhatároztam hogy hímeztetek egy törölközõt DON'T PANIC meg 42 felirattal. Asszem virág mintás kell, ugye?

ivjoe
+1 Szegeden 😊
Aquir

Dzsini
te is Szegeden? akkor már van esély, hogy nem leszek egyedül bolond abban a boltban 😄

Aquir
Szegeden rövid távon (szó szerint is) kiderül 😊 (annyit nem kell gyalogolnom egy nap)

Lacee
eddigi tapasztalataim szerint nem túl sokan 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Aquir
köszi hogy te meg ezt kiemelted, mert így értesültem róla xD
én még nem mentem törölközõvel (max elhatároztam), vizsga, felejtés, meg ilyen okok miatt, de érdekes lehet így menni, vajon hányan fognak szembejönni törölközõvel, talán jó ha 1 ember? 😊

Teppik Amon
NP. Sajna nem leszek itthon a héten, de lesz nálam törölközõ kedden, ha el nem felejtem 😉 (Vatikánban hülyén fogok kinézni vele? 😄 )

Dzsini
köszi a linket! fõleg a kedvezményes könyvvásárlási lehetõséget 😊

Teppik Amon
azé' remélem kedden mentek!

towel day & geek pride day

Én is találtam infót, a Bookline-on már fent van magyarul, meg érdekes módon a facebookon is, máshol nem nagyon. Akkor hát törülközõre fel! 😊
Dzsini
kicsit olvass vissza, beszéltünk róla.

Sephi
Tegnap ezt talaltam a boltba :

H2G2 Book 6

Nagy a WTF. Olvasta ezt valaki? Bele lapoztam es ok azok...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Aquir
nincs mit (az egész válasz alapján) 😊

Dzsini
Nagyon régi történet, a Szalontüdõt épp Nagy Bandó írta meg, de én talán még Örkény Istvánnál is olvastam ilyesmit - klasszikus szép félreértéses sztori, szerintem megtalálhatatlan az eredeti forrása, legendává vált. Jó film egyébként, köszi a találatot.

Aquir
ezt belevette a hgtg-ba is

Lacee
emlékeztek arra a Salmon of Doubtos sztorira, amikor valaki leült DNA mellé és beleevett a kekszébe? itt van megfilmesítve, magyar környezetben: Szalontüdõ

htr93
:S

mit szóltok a 6.részhez?

Dzsini
nem lesz második film sajnos.

A film és a regény (és a hangjáték és a tévésorozat és a törülközõ és a hanglemez és a ...) mind különbözik, mind más és más, Adams direkt alakítgatta minden alkalomra át. Eredetinek leginkább a hangjátékot lehetne mondani, hiszen az készült elõször 😊 ahhoz képest a könyv és a tévésorozat is nagyon más.
A film a "mai" igényeknek megfelelõen lett átírva, megfilmesítve (részben Adams ötletei alapján, aki félig-meddig megírta a forgatókönyvet halála elõtt).

Lacee
a film nem követi szorosan a könyv cselekményét, inkább egy sztori-feldolgozásnka lehet mondani. Bizonyos részek kimaradtak a könyvhöz képest, más, új elemeket pedig beletettek (pl Humma Kavula vagy a POV-fegyver).
Nem tudok arról, hogy készülne folytatás, pedig a Vendéglõt a Világ Végén megnézném 😊

htr93
üdv. nemrég néztem a filmet. 1 kérdés. ez csak az elsõ érsz tartalma volt, nemde? legalábbis amit én láttam, másfél óra de eggyáltalán nem az egész történet😄D

van/lesz film a többi részrõl?

Punker
ezt se felejtsük el:

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
42 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Dzsini

towelday van

Aquir
:]

<#idiota>

szerintetek direkt? vagy ennek így kellett lennie?

Lacee
a Salmon of Doubt nagyon jól indult, én inkább arra lennék kiváncsi.

Aquir
hm!

Dzsini
pl. itt is, de ha rákeresel, hogy 'hatodik útikalauz' vagy 'sixth hicthhiker' még találsz tucatnyi cikket róla

Sephi
Hmm....

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Dzsini
az író jó (nagyon), forrásanyag van bõségesen (Salmon of doubt, meg csomó file itt-ott DA gépén, mondta is DA, hogy tervez egy harmadik Dirk Gently és egy hatodik Útikalauz könyvet), úgyhogy lehet belõle valami jó is - ahogy a Hunters of Dune is egész normálisra sikerült.