Horoszkóp
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
úgy látszik minél hátrább van az ABCben annál jobban izgatja
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Canon 450 D
szerintem lehet logikus magyarázatot keresni, de nem szabad fanatikusan, sarkosan értelmezni.
az emberek nagyobb százalékának a viselkedésre, és ezzel együtt a gondolkodásmódjára lehet hatással az, hogy milyen évszakban születtünk, de ezt még rengeteg környezeti hatás változtathatja. szerintem az sem lényegtelen, hogy az adott évben épp hosszú volt-e a tél. nem húznék napra pontos határokat a csillagjegyek szülöttei között. az épp aktuális idõjárás sokkal többet számíthat, mint az épp aktuális csillagállás.
a születésbõl történõ "jóslás" pedig az emberek jövõbelátásának vágyát próbálja megvalósítani csupán. szerintem sikertelenül...
Én hiszek a horoszkóp(ok)ban, elég sok embert ismerek, és 2 ember kivételével teljesen passzol rájuk a saját jellemzésük. <#smile>#smile>
A kínai maffia figyel téged! (-_-(-_-(-_-)-_-)-_-)
ha hiszel a horoszkópban használ, ha nem hiszel akkor nem
viszont a férfi (okosabb) asztrológus megmondta a frankót:
Figyelj haver! Nem számít mit hiszel. Ez van, ez az igazság."
Itt van még egy érdekes dolog. A nõ nem azt mondja, hogy a hitetlenség kétségbe vonná a létezését. Csak azt, hogy a hit befolyásolja, és ez így van, ahogy leírtam elõzõ hozzászólásom végén. Mit kéne használnia egy horoszkópnak? Egyetlen dolog ami használ belõle az a hit.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Szerintem asztrológia, mint tudomány csak megfigyeléseken alapuló általánosítás lehet, olyan mint az orvostudomány pár tüneti kezelése. A bolygók valószínüleg hatnak ránk. Annyira, mint mi rájuk. Vagy a Föld rájuk? Hold a gravitációjával biztosan...
De hogy valaki ebbõl megmondja, hogy az életem következõ szakaszában mi fog történni velem, az van szerencsésen tippel, vagy szerencsétlenül tippel, vagy jósol. Jóslást ugye nem akarjuk keverni az asztrológiával... Ha pedig nem jóslás, akkor maximum hajlamossá tehet dolgokra, vagy pozitívan/negatívan programoz, de ezek egyáltalán nem törvényszerüen következnek be, tehetem én az ellenkezõjét is, de ezt soha senki nem fogja tudni, mert nem lehet bizonyítani, én csak ezért nem hiszek benne. Nem abban, hogy a bolygók hatnak az emberre, az egy dolog..., hanem hogy az ilyen szintû tippelésnek, mint amit mikikének írt a jós. Az, hogy hiszel valamiben sokkal hajlamosabbá tesz, mint bármelyik égitest. Ezért van az, hogy ha nem hiszel benne, tényleg nem igazság, csak egy tipp, ami bejöhet.
"hozzá kell tennem azt a linket egy nõi asztrológustól kaptam, akinek a véleménye szerint számít a hit
Figyelj haver! Nem számít mit hiszel. Ez van, ez az igazság."
A második ügyesebben csinálta. Ne hidd el, hogy lehet más is ezen kívül/felül, ne is kételkedj benne, hiszen õ sem teszi. Tudd, hogy ez az igazság, ez így lesz, ahogy õ elmondta punktum. Ez így profi programozás. Én is sokszor már csak dacból is megmutattam, hogy "Jó akkor neked lesz igazad" dacból? Nem azért, mert nekem így lett jó, vagy a másiknak így lett volna jó, hanem mert könnyebb volt másra ruházni a felelõsséget félelembõl. Mert féltem a döntésem következményétõl, így az mellett döntöttem, hogy más döntött helyettem. Ezt akkor még nem éreztem így át, de szerencsére meguntam, és elegem lett ebbõl a fajta programozásból.
Végére csak annyit, ha mûködik ez a jóslás szintü horoszkóp (aminek már köze nincs a bolygók egymáshoz való viszonyához), akkor én miért élek úgy sok embertársammal, hogy nem hiszek benne? Mert ha létezik, nem kell benne hinnem. Ha hinnék benne, már az sokkal többet változtatna, mint bármely bolygó (egyrészt programozás, másrészt plusz információ amihez hozzájutok asztrológustól, aminek a földolgozása közben több hatás ér, ami megint változtat rajtam)
<#fogmosas>#fogmosas><#guluszem1>#guluszem1>Ez kicsit sok volt így hajnalra, de remélem sok ember fantáziáját megindítottam.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
és mostanában egy másik dolog is foglalkoztat:
mire jó a horoszkóp
mert az, hogy megtudod belõle a jövõdet az (fõleg egy született pesszimista számára) több kárt (aggódást) jelent mint hasznot (reményt)
10% hogy már halott..<#lookaround>#lookaround>
\"Never say never!\" W Churchill
de gondolom, ha szólnék az ismerõsödnek, hogy csináljon nekem elemzést, nem adná ingyen õ sem
http://druglord.buzz.hu/ ;)
nem csak a december környékén sok ajándék várható, január elején meg nagy bulizások féle jóslat, te kis szaki
LOL,hát most frankon,ezt minden egyedülállo fiatalnak el lehetne mondani,és igaz is lenne...
Kb olyan ez mintha azt mondanám hogy egyszer meg fogsz halni,aztán lehet belöle azt a következtetést levonni hogy nézd mán ez tudja hogy én meg fogok halni...
Ez nevetséges,közhelyeket én is tudok mondani söt még évszámokat is rakok hozzá ha akarod...
elmondok nektek egy megtörtént esetet
közeli ismerõsöm M
róla annyit kell tudni, hogy idõtlen idõk óta nem volt barátnõje (1-1 akadt, de szerelem nem volt) és a szüleivel él
már M is nagyon unja ezt az állapotot, de mivel tenni nem tud ellene, elhatározza, hogy megkérdez egy horoszkópos embert, hogy õ már talán a szüleinél fg megdögleni?
horoszkópos emberünk nagy változásokat ígér, azt mondja, hamarosan jön a nagy lamur és költözés is lehetséges
M magában kacarászik, de aztán egyik nap emilt talál az outlokkjában
egy csajtól jött a randivonalra írt (amin M már évek óta rajt van, de emilt még egyszer sem kapott rá), hogy nagyon szimpatikus neki, szeretné jobban megismerni
M kicsit csodálkozik, de azért válaszol a nõnek, megírta, hogy se pénze, se állása és amúgyis a szüleivel él, mit akar tõle?
szóval olyat ír amitõl minden épelméjû nõ hanyatt homlok menekül
de ez neeem
olyan kedves emilt ír másodszorra, hogy megindul a levelezés
aztán találkoznak is és most boldogan élnek
a csaj imádja M-et, M pedig szereti a nõt, már arról van szó, hogy M a csajhoz költözik
pedig azért nem volt olyan egyszerû a dolog, amit lehetett megtett, hogy nehezítse a sors helyzetét
pl. a találkozás után megírta a nõnek, hogy nem tetszik neki a melle, a fogaiban is látszanak a tömések és van a nyakán hátul egy szemölcs
a nõ a számítógép mellett zokogott ezek láttán, de M is gyötrödött a kis szobájában rendesen. másodszorra aztán felvette a nõ a telefont és sikerült kimagyaráznia magát
azóta is többször megbántotta már, de ez annyira rosszul esik neki is, hogy ilyenkor õ is alig kap levegõt
persze lehetne kemény srác is, ellenszegülhetne a sorsnak és dobhatná a nõt, de ennek kb. annyi az esélye, mint hogy puszta kézzel benyúl a mellkasába és kiveszi a saját szívét. kb. ugyanaz az érzés is lenne
szóval a horoszkópos embernek igaza lett, de azért van pár dolog ami nem stimmel
elsõre 2005 elejére tippelte a nagy lamurt és a második kérdésnél tette át 2003.okt.20.-ára
hozzátéve, hogy a jupiter több mint 1 évig lesz az 5. házban, vagyis a szerelem legalább eddig tart.
de akkor mi ez a 2005ös évszám?
tévedett vajon a horoszkópos ember? vagy akkor már egy másik nõvel lesz M? vagy mégjobban beleszeret az eddigibe?
összefoglalva: elmondhatjuk, hogy M életét nem oldotta meg a horoszkóp, az hogy megtudta mi fog vele történni, de kétségtelen, hogy a horoszkópos embernek igaza volt
Fogjon meg egy levágott végü kb 100 méter hosszuságu hosszabitot aztán kérjen meg valakit hogy dugja be a végét,na kérem ugyannnyi idö alatt fogja megrázni az áram mintha egy tiz méterest dugott volna be.
Egyébként LOL ekkora barmoságot életemben nem hallottam még :)))
hozzá kell tennem azt a linket egy nõi asztrológustól kaptam, akinek a véleménye szerint számít a hit
Figyelj haver! Nem számít mit hiszel. Ez van, ez az igazság.
Hogy a magnóból nem egyformán szól a zene aszerint, hogy a konnektorhoz vezetõ kábel milyen irányú?
Csak én nem értem vagy tényleg értelmetlen?
Hajrá Dózsa György!
...én már belenéztem a "másik" oldal véleméyébe is
Itt csak három lehetõség volt: megölik, elfogják, vagy eltûnik.
és is annak tulajdonítottam a nagyobb esélyt hogy elfogják, mint hogy megölik vagy eltûnik.
ha tényleg 2008-ban hal meg akkor jövök neked egy sörrel. ;)
Saddam Hussein horoszkóp
az illetõ még a háború elõtt készítette, mindenki azt gondolta Husseint a háborúban megölik az amcsik
eszerint 2008ig bizotsan élni fog
Link
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
szerintem elég, ha a tudósok értenek a dolgokhoz. az elért dolgokból pedig látszik, hogy értenek.
elromlik a számítógépem
te megjavítod nekem (vagy nem, mert te sem tudod)
megkérdezem hogy csináltad
nem tudod úgy elmondani, hogy megértsem --->>>
sarlatánok vagytok, hisz idejöttetek a géphez, megnyomtatok pár izét és jó lett (vagy nem)
olyan dologról vitatkozunk, amihez egyikünk sem ért (bár én talán kicsit jobban beleástam magam) és nem hiszem, hogy az életben választ kapnánk a nagy kérdéseinkre
antibiotikumokkal, de egyre ellenállóbbak
infarktus, szívbetegségek?
csak tippelünk (pl. Fehér Miklós?)
rák?
"
nem értem, hogy ez miben kapcsolódik a témához. Itt az okokat részletesen ismerjük, csak a megoldásukat nem.
(Fehérrõl aztm mondják, hogy tüdõ embóliában halt meg)
szóval közben elveszik a lényeg
azt akartam mondani sok olyan dolgot használunk, amit nem értünk és nagyon sok olyan dolog van amiket nem értünk, de keménységbõl nem is fogadjuk el (pedig van pár ezer éves alapja)
azért nem lehet az asztrológiát a windows-hoz hasonlítani, mert a windows-nak meg van a forráskódja, míg az asztrológiának nincs ésszerû alapja. (az hogy megmérek ezt meg azt, az még nem magyaráz meg semmit.)
az egyetlen ami feljött az a sebészet
törést, gyulladást, tudunk kezelni
valami fertõzést???
antibiotikumokkal, de egyre ellenállóbbak
infarktus, szívbetegségek?
csak tippelünk (pl. Fehér Miklós?)
rák?
fogalmunk nincs
Globálisan feltérképezni azért kemény dió, mert olyan összetett a mûködése (egy idegsejt több ezer másikal van kapcsolatban), hogy smemi máshoz nem hasonlítható.
de nem értem, hogy ez hogy jön az asztrológiához?
de félretéve a tréfát: amiket elfelejtettünk, azok teljes mértékben a tapasztalatokon alapultak, nem volt mögötte semmilyen elvi háttér. ez azt jelenti, hogy babona szintjén mozogtak akkoriban. és néha valóban eltalálták, hogy mit kell csinálni. máskor nem, és a páciens meghalt (agylékelés, hasonló nyalánkságok). ezt azért nem kéne túlértékelni. ez szintén nem tudomány. kuruzslás.
a windows kritikus hibáira pedig max a windows írói tudnának minden esetben magyarázatot adni, de ez egyszerûen lehetetlen 1) mert van más dolguk is 2) nem kollektívában élnek, tehát nem tudják mindannyian, hogy a másik mit programozott.
agy
egyébként sajnos egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a mai orvosok tudják mi mivel van összefüggésben